|
Олімпіади та освіта форумчан |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Форум Освіта в Україні та світі. Обговорюються питання освіти: куди піти вчитися на фінансові спеціальності, ліцеї, коледжі, вузи, а також обговорення тренінгів, семінарів та курсів, навчання, MBA, друга фінансова освіта.
Додано: Сер 11 гру, 2024 17:16
ЛАД написав: andrijk777 написав:............ А якщо ви переможець олімпіади з хімії, то що? Станете видатним хіміком - не факт, потрібні ще багато чого. Та й скільки тих хіміків потрібно для держави - мізер.
Не обязательно видатним, хотя бы просто хорошим. А "скільки тих хіміків потрібно для держави - мізер" - это у нас. Так у нас не нужны ни физики, ни инженеры, ни биологи. В других странах нужны и неплохо зарабатывают и живут.
Просто хороший хімік заробляє на рівні посереднього менеджера/торгаша. А посереднім менеджером/торгашом може стати і двійочник, урівнявши себе з переможцем олімпіади. Звичайно що "у нас". Але і значення цих олімпіад/червоних дипломів значно впало по-моєму.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 11 гру, 2024 17:29
Wirująświatła написав: Faceless написав:Такі речі запланувати неможливо А учню є конкретні бенефіти: вільне відвідування занять на час підготовки, невеличкі грошові премії за призові місця
даже премии бюджетируются в предыдущем году на следующий. То есть премии забюджетировали неизвестно на что? тут есть форумчане с женами учителями, пусть у них спросят планируются ли олимпиады заранее с конкрентыми отв.лицами или возникают спонтанно. є конкретні бенефіти: вільне відвідування занять на час підготовки,
я вроде не возражал что учеников чем то мотивировали. Кто то же планы должен выполнять? о вспомнил, на английском нам учительница так и сказала в планах викторина на знания об Англии, раздала нам вопросы с ответами которые мы должны были выучить. Потом как то её провели между классами. Чем мотивировали не помню.
Та самі олімпіади звісно плануються, але неможливо запланувати для рівня вище школи (він взагалі суто формальний) скільки буде представлено від міста чи області і тим більше скільки і хто переможе. Все що рівня місто і вище - це вигідно безпосередньо самому учню і його вчителю що його подає і супроводжує, для вчителя це певні плющки і можливо премії (чесно, за те не питав, сподіваюсь що щось перепадало, бо то цілком заслужено) Від медалей до речі часто більше шкоди було, ніж користі, це категорія #1 в яких вимагали хабарі при вступі, бо "співбесіда" - абсолютно субʼєктивна річ. (Сам не медаліст - лінивий був)
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1491 раз.
- Подякували: 8228 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 11 гру, 2024 17:44
andrijk777 написав: ЛАД написав: andrijk777 написав:............ А якщо ви переможець олімпіади з хімії, то що? Станете видатним хіміком - не факт, потрібні ще багато чого. Та й скільки тих хіміків потрібно для держави - мізер.
Не обязательно видатним, хотя бы просто хорошим. А "скільки тих хіміків потрібно для держави - мізер" - это у нас. Так у нас не нужны ни физики, ни инженеры, ни биологи. В других странах нужны и неплохо зарабатывают и живут.
Просто хороший хімік заробляє на рівні посереднього менеджера/торгаша. А посереднім менеджером/торгашом може стати і двійочник, урівнявши себе з переможцем олімпіади. Звичайно що "у нас". Але і значення цих олімпіад/червоних дипломів значно впало по-моєму.
"У нас" упало вообще значение знаний.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5340 раз.
- Подякували: 4854 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Сер 11 гру, 2024 17:49
Faceless написав:скільки буде представлено від міста чи області і тим більше скільки і хто переможе.
а это зачем планировать? Планируется мероприятие, олимпиада или другое, кто то должен его провести, кто то должен участвовать. Если это олимпиада то кто то должен победить. Даже если все участники в математике ноль (за это люто влетит учителю). Поэтому гордиться нечем. Не вася так вова бы победил. Звезды сложились так что на моменте вы или хотаб были лучше других участников. На другой год вы могли бы даже в пятерку лучших не попасть. Неужели я кому то открыл Америку? А вот попробуйте организовать что то вне плана, даю 99% вашу инициативу задушат. Просто запретят, не дадут помещение и т.д. если бы я с этим не столкнулся лично я бы так уверенно не говорил. Так что все вы победители жертвы чьих то планов. Хотите обижайтесь хотите нет. Не вы так кто то другой бы победил. А как нам закрыли фотокружок, так больше никто его не открыл до самого моего выпуска. Мой друг организовал рок группу, нужно было только помещение для репетиций (инструменты были свои) думаете школа пошла на встречу? Даже слышать не хотели. Вполне мелодичная музыка в стиле доорз/битлз. Тексты песен без политики. Не трэш. Сказали есть музыкальные школы туда и идите.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 11 гру, 2024 17:53, всього редагувалось 2 разів.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2521 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Сер 11 гру, 2024 17:52
Wirująświatła написав:я бы не хотел обсуждать кого то конкретно .
Wirująświatła написав: были победители/медалисты, а не потому что хотаб такой умный.
«через «не хочу»))) Ти трохи сплутав різні поняття. Якщо ще на рівні школи можна стати відмінником , з якого зробили переможця (мама там парторг, як Фокс натякає, чи папа друг сімʼї директора школи) , але ти позаздрив з самого початку переможцям обласних олімпіад. А це часто навіть не в своєму місті. А якщо і в своєму, то там треба мати дуже високий рівень знайомств. Для школярів з сіл і містечок недоступно. З міст теж непросто, бо роботи «олімпійців» можуть перевірити вчителі (директори) всіх шкіл області. Також в «жюрі» викладачі ВУЗів в цій області.,Є обʼєктивний контроль від конкурентів. Саме час тобі зізнатись, що ти знецінює досягнення «олімпійців» бо сам невдаха)) Ти не відмовлявся, «бо бунтар», тобі ніхто і не пропонував. Цікавий момент: в тій четверті, коли я виграв обласну олімпіаду, вчитель по математиці (він же додатково сидів після уроків в готував мене до олімпіади) мені вивів за чверть «4». Це була чесна оцінка, бо я допустив помилки на підсумковій контрольній. Всі були здивовані, але … Все чесно.
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 11 гру, 2024 17:59, всього редагувалось 3 разів.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 397 раз.
- Подякували: 2419 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 11 гру, 2024 17:57
Hotab никто не говорит что за тебя бегала мама или парторг договариваться. Даже если бы все участники были не сильны в математике, олимпиаду бы все равно провели и победителя назначили. Чтобы не портить картину. Вплоть до того что раздали бы шпаргалки с ответами.
Потому что план. Пойми правильно ты был в той системе никто. Тобой попользовались. Отказался бы нашли другого.
Если бы организовал в школе или вне школы что то своё и добился в этом результата, я бы написал тебе респект крупными буквами.
А стать победителем в чужом плане ну такое себе достижение.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 11 гру, 2024 18:00, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Сер 11 гру, 2024 17:59
Wirująświatła написав: Faceless написав:скільки буде представлено від міста чи області і тим більше скільки і хто переможе.
а это зачем планировать? Планируется мероприятие, олимпиада или другое, кто то должен его провести, кто то должен участвовать. Если это олимпиада то кто то должен победить. Даже если все участники в математике ноль (за это люто влетит учителю). Поэтому гордиться нечем. Не вася так вова бы победил. Звезды сложились так что на моменте вы или хотаб были лучше других участников. На другой год вы могли бы даже в пятерку лучших не попасть. Неужели я кому то открыл Америку? ......
Не буду спрашивать об областных, республиканских, международных физмат и пр. олимпиадах, но о Всемирной Олимпиаде вы тоже так думаете? Просто "звезды сложились", а спортсмены никакого труда не прикладывали?
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5340 раз.
- Подякували: 4854 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Сер 11 гру, 2024 18:01
Wirująświatła Если бы организовал в школе или вне школы что то своё и добился в этом результата
Организовал свой конкурс и победил в нем? А ты не так прост  Потому что план. Пойми правильно ты был в той системе никто. Тобой попользовались. Отказался бы нашли другого.
Со спортивными олимпиадами раз в 4 года так же? Ты не участвуешь, так как ты выше этого и не винтик?? 
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 11 гру, 2024 18:06, всього редагувалось 2 разів.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 397 раз.
- Подякували: 2419 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 11 гру, 2024 18:02
ЛАД написав:Просто "звезды сложились", а спортсмены никакого труда не прикладывали?
мы кажется про школу говорим? Так нравится ваша манера подменять тему разговора. Про всемирную олимпиаду спрашивайте у тех кто там участвовал.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Сер 11 гру, 2024 18:04
Hotab написав:Wirująświatła Если бы организовал в школе или вне школы что то своё и добился в этом результата
Организовал свой конкурс и победил в нем? А ты не так прост 
ты даже не понял о чем речь. В принципе ожидаемо.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2