|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Нед 21 чер, 2026 16:41
budivelnik написав:Пенрш ніж висувати якусь гіпотезу-перевірте її дієздатність на собі.
Навіщо мені перевіряти її на собі, коли існують Україна, Польща, Румунія, Греція, Білорусь, ... які вже доказали життєздатність гіпотези. В нас прямо зараз половина бюджету - пільговий кредит, який не потрібно повертати.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 963 раз.
- Подякували: 674 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 21 чер, 2026 16:46
Дюрі-бачі написав: budivelnik написав: Дюрі-бачі написав:budivelnik бо Ви дивитесь на країну як на замкнену систему, де треба обов'язково від когось забрати, щоб комусь дати. А треба дивитись як на відкриту систему із зовнішнім фінансуванням.
Моя Вам порада Пенрш ніж висувати якусь гіпотезу-перевірте її дієздатність на собі. 1 Хто з прямих родичів брав на себе зобовязання погіршити своє життя тільки щоб Ви жили краще? ( це всередині системи - сімя) 2 Хто з дальніх родичів брав на себе зобовязання погіршити своє життя щоб Ви жили краще ?( це ще також всередині системи ) 3 Хто з сусідів( 100 метрів навколо вас) брав на себе зобовязання погіршити своє життя щоб вам жилось краще? ( це вже зовні системи , але ще союзні звязки) 4 Хто з протилежної частини України брав на себе зобовязання погіршити своє життя щоб вам жилось краще ? ( це вже зовні системи) 5 Останнє Хто з інших країн брав на себе зобовязання погіршити своє життя щоб Ви жили краще ? ПС я передбачу відповіді Позитивна - на перше питання (батьки/бабусі/діти) - але це всередині системи Позитивна - на останнє питання ( гранти), але це не всі хто живе погіршує життя для малої кількості... при чому настільки малої що математично вона нуль... Скільки грантів отримала Україна в порівнянні з ВВП ? От тільки нюанс Гранти -це не правило , це виключення з правила, яке підтверджує загальне правило.
Навіщо мені перевіряти її на собі, коли існують Україна, Польща, Румунія, Греція, Білорусь, ... які вже доказали життєздатність гіпотези. В нас прямо зараз половина бюджету - пільговий кредит, який не потрібно повертати.
За..ї..бав.... Жодній з цих країн не дали навіть 10% від того що вони створили самі.Тому Якщо ти ХОЧЕШ щоб тобі ДАЛИ Зроби 90% і попроси ще 10% - тоді шанси будуть А ти пишеш дебільну заяву Я ніфіга не хочу працювати , не маю інструментів ( бо ті що дали раніше -зломав), тому зробіть мені хАрАшО.... ПС цей твій так званий пільговий кредит який не треба повертати -оплачений сотнями тисяч смертей , мільйонами інвалідностей, десятком років забраного життя мешканців України... Тепер розумієш фантазійність своїх заяв?
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 21 чер, 2026 16:49, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 306 раз.
- Подякували: 3064 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 21 чер, 2026 16:49
Дюрі-бачі написав:budivelnik бо Ви дивитесь на країну як на замкнену систему, де треба обов'язково від когось забрати, щоб комусь дати. А треба дивитись як на відкриту систему із зовнішнім фінансуванням.
а світ теж відкрита система з зовнішним фінансуванням? тому рухатися в напрямку тих, хто фінансує, а не в напрямку трутнів 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 842 раз.
- Подякували: 1790 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 21 чер, 2026 17:22
Shaman написав: tester3373 написав: Ой+ написав:Але сучасні механізми закрутились так, що концентрація тільки прискорюється. Чи треба доводити до соціальних вибухів?
ІМХО однією з причиною цього закрученного став розвал совка. власникам капіталів менш боязко стало - то стали на себе одіялко перетягати. тому так - тільки через соціальні вибухи по всій планеті і різні власників капітала. тоді знову почнуть більшу пайку роботягам кидати шоб не бунтували.
ще й лівацькі ідеї полізли  очікувано... пайка - це винахід срср та його союзників, дуже сильно розвинули в кндр. а на Заході гроші заробляли, ті хто хотів та працював. ті, хто не хотів - ті теж сиділи на пайці. так, зараз цей механізм поламався - але надто багато глобальних змін. ще напевне за палестинців переймаєшся? 
окрім критики є якість думки чому так відбулося шо приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років? чи власних думок немає взагалі? загальна фраза про глобальні зміни це не думка - це відмазка коли немає думок.
-
tester3373
-
-
- Подякував: 10 раз.
- Подякували: 13 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 21 чер, 2026 17:28
Shaman написав:а світ теж відкрита система з зовнішним фінансуванням?
Світ - ні, а от США/ЄС, за рахунок того, що інші країни тримають їх валюту як резервну, а не тільки золото - відкрита система, яка отримує пасивний прибуток з решти світу.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 963 раз.
- Подякували: 674 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 21 чер, 2026 17:38
tester3373 написав:окрім критики є якість думки чому так відбулося шо приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років?
Давай по порядку... Я 30 років працював будучи ПРАЦІВНИКОМ , бо від совка НЕ ОТРИМАВ жодної копійки капіталів ( як і інші 51 млн мешканців України) , щомісяця відкладав близько 20% від свого заробітку, а ці 20% перші 10 років формувались за +20% додатковго робочого часу. Тобто за перших 10 років я працював еквівалент 12 рокам в простого працівника. Других 10 років я працював так само (+20% часу) і відкладав як цих 20% так і ті відсотки які заробляв капітал заробіток за 2 роки *10%( це чисті, я отримував приблизно 15% але 5% була інфляція)*10 років = ще заробіток еквівалентний 2 рокам Таким чином, через 20 років роботи в мене було капітал еквівалентний (2+2+2)=6 рокам праці Тому Наступні 10 років я працював вже тільки так само як і інші але при цьому за мене працював капітал еквівалент 6 років * 10% * 10 років = плюс еквівалент 6 років праці. Таким чином в мене капітал в 12 років середньої зарплати у вигляді вкладень в бізнес/житло В людини яка не відкладала хоча й могла - заощадження відсутні. В скільки разів я багатший від нього і чи є в цьому моя вина?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 21 чер, 2026 17:39
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:а світ теж відкрита система з зовнішним фінансуванням?
Світ - ні, а от США/ЄС, за рахунок того, що інші країни тримають їх валюту як резервну, а не тільки золото - відкрита система, яка отримує пасивний прибуток з решти світу.
І що ? США маючи найбільший в світі Держборг має його ще збільшити щоб допомогти фантазерам нічого не робити?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 21 чер, 2026 19:13
tester3373 написав:окрім критики є якість думки чому так відбулося шо приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років?
У меня есть. Причина не единственная, но во многом это связано со структурой капитала. У работника, как правило, если и есть какая-то значка - это счёт в банке. Капитал по-настоящему богатых людей - портфель акций. Фондовый рынок достаточно раздут, поэтому триллиарды в списке Форбс выглядят неприлично большими. Предприятия просто не стоят тех денег, которые получаются из стоимости акций. Если пересчитать стоимость предприятий, исходя из их прибыли, доли владельцев сильно подешевеют.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6539 раз.
- Подякували: 21816 раз.
-
-
Профіль
-
-
136
85
39
2
Додано: Нед 21 чер, 2026 19:18
Сибарит написав:Если пересчитать стоимость предприятий, исходя из их прибыли, доли владельцев сильно подешевеют.
А якщо ще спробувати їх продати.... То там взагалі вийде жах і ужас 
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 21 чер, 2026 19:18
tester3373 написав: Shaman написав: tester3373 написав:ІМХО однією з причиною цього закрученного став розвал совка. власникам капіталів менш боязко стало - то стали на себе одіялко перетягати. тому так - тільки через соціальні вибухи по всій планеті і різні власників капітала. тоді знову почнуть більшу пайку роботягам кидати шоб не бунтували.
ще й лівацькі ідеї полізли  очікувано... пайка - це винахід срср та його союзників, дуже сильно розвинули в кндр. а на Заході гроші заробляли, ті хто хотів та працював. ті, хто не хотів - ті теж сиділи на пайці. так, зараз цей механізм поламався - але надто багато глобальних змін. ще напевне за палестинців переймаєшся? 
окрім критики є якість думки чому так відбулося шо приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років? чи власних думок немає взагалі? загальна фраза про глобальні зміни це не думка - це відмазка коли немає думок.
демагогію відпрацьовуєш, стараєшся  "приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років" - що ця фраза означає? скільки слів пропустив? тому для початку сформулюй речення, а потім можемо спробувати його обговорити  от Маск мав статок скільки ярдів - 500? 600? 700? а тепер має здається 1,3 трлн дол. в кого він вкрав за твоєю логікою ці 500-600 ярдів? в яких робітників? цікаве питання? 
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 21 чер, 2026 19:32, всього редагувалось 1 раз.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 842 раз.
- Подякували: 1790 раз.
-
-
Профіль
-
-
2