Realist написав:Валютна лібералізація наступить тільки тоді коли вирішать проблему гривневого навісу в банках/на депосертифікатах. Бачите, наші переживання не даремні (жартую). В НБУ серйозно мізкують як "розрулити" дану ситуацію.(Ось тут все серйозно)
Рожкова та ще "зірка". Засвітилася багато де, хоча такі і виживають...
Валютна лібералізація наступить тільки тоді коли вирішать проблему гривневого навісу в банках/на депосертифікатах. Бачите, наші переживання) не даремні (жартую). В НБУ серйозно мізкують як "розрулити" дану ситуацію.(Ось тут все серйозно)
Переглянув я на швидкоруч відповіді пані Катерини... - то мій висновок залишається таким, як і був місяць тому >>>>>
Питання лише в тому, коли(якого місяця) пострижуть всіх оцих загнаних на гривнедепо/ОВДП...☝️
І чи вдасться мені з отой отари з цього загону - вискочити вчасно🤔 (так як ~50% заощаджень вже маринуються на коротких гривнедепо, і в планах - ще збільшити це маринування до 80% наступного місяця)
Realist написав:Валютна лібералізація наступить тільки тоді коли вирішать проблему гривневого навісу в банках/на депосертифікатах. Бачите, наші переживання не даремні (жартую). В НБУ серйозно мізкують як "розрулити" дану ситуацію.(Ось тут все серйозно)
Рожкова та ще "зірка". Засвітилася багато де, хоча такі і виживають...
Це чудово, що у вас є власна думка про Катерину Вікторівну. А що скажете по суті подкасту? Як вам дії НБУ?
Успіх написав:І чи вдасться мені з отой отари з цього загону - вискочити вчасно🤔 (так як ~50% заощаджень вже маринуються на коротких гривнедепо, і в планах - ще збільшити це маринування до 80% наступного місяця)
1) Це ваш свідомий вибір і ТІЛЬКИ Ви несете за відповідальність за цей вибір. 2) Змінюйте мислення. Бо те що виділено жирним не вселяє оптимізму. В "загін" або заганяють або йдуть добровільно. Тепер дивіться п.1.
Успіх написав:Питання лише в тому, коли(якого місяця) пострижуть всіх оцих загнаних на гривнедепо/ОВДП...☝️
І чи вдасться мені з отой отари з цього загону - вискочити вчасно🤔 (так як ~50% заощаджень вже маринуються на коротких гривнедепо, і в планах - ще збільшити це маринування до 80% наступного місяця)
Не вистачає гострих відчуттів? Розміщення грн на депо та ОВДП відкладає проблему, а не вирішує. Хіба що:
Успіх написав:Питання лише в тому, коли(якого місяця) пострижуть всіх оцих загнаних на гривнедепо/ОВДП
пострижуть підняттям офкурсу маєте на увазі?
А бо так, або оф-курс можуть залишити, чи значно не підняти - АЛЕ!!! Але можуть раптово скасувати конвертдепо, а на готівковому - курс може зразу(ну чи за тиждень-два) стрибнути до 40-42+ Тобто, купити долярчики пересічним можна буде лише на готівковому/в обмінках!(а гривню ж то так зразу і не заберете з нерозривних гривнедепо)
Валютна лібералізація наступить тільки тоді коли вирішать проблему гривневого навісу в банках/на депосертифікатах. Бачите, наші переживання не даремні (жартую). В НБУ серйозно мізкують як "розрулити" дану ситуацію.(Ось тут все серйозно)
питання, а як планують вирішити? ліквідність вже не прибрати, лише продавати валюту. всі ці депо це тимчасові заходи. а якщо ще й у ОВДП почнуть вкладати.
тому навіс зникне, коли вирівняється кількість надрукованих грошей й умовно ВВП. а це або значне збільшення економіки за рахунок виробництва та послуг, або за рахунок інфляції та девальвації.
на жаль, другий шлях значно більший вірогідний, тому наступна точка балансування курсу буде інша. десь так за 50. але поки що можна ловити зиск на грн депо. класика - дохідність проти ризику.
до того ж без збільшення курсу валюти не буде зростання економіки - такий ось парадокс. а тримання курсу - це популізм. така моя думка - але більшість форумчан проти
Востаннє редагувалось Shaman в П'ят 12 тра, 2023 11:24, всього редагувалось 1 раз.
Shaman написав:тому навіс зникне, коли вирівняється кількість надрукованих грошей й умовно ВВП. а це або значне збільшення економіки за рахунок виробництва та послуг, або за рахунок інфляції та девальвації.
Дуже цікаво, хотів би почути роздуми форумних економістів (без жартів) - Вас, Сибарита, somilitark та інших - з приводу старту програми єВідновлення, про яку вже третій день кричать з кожної праски. Чекаю додаткових грошей в економіці і загрозу для "гробової стабільності" гривні...