|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Суб 28 гру, 2024 07:09
Shaman написав: Visky написав: Shaman написав:Е, ні! Якраз максимально інтервенять після нових подаруночків. До останніх подарунків випустили курс до 42,05, після чого нову допомогу і "спалили" на інтервенції
Є, так.  Не так! Послідовність дій така. Спочатку нам надали допомогу - бюджет отримав кошти, й закинув гривню в банківську систему. Отримані кошти пішли на міжбанк. й лише після цього НБУ зробив інтервенції, щоб закрити попит. Ось такий порядок подій. ЗВР скільки? 40 ярдів дол, з них 20 ярдів - за рахунок допомоги за останні роки. Якщо вам подобається, то можна сказати, що спалили нову допомогу - значить є неспалена попередня допомога. коли допомога скидається в одну кучу, то казати спалили нову допомогу чи стару - це лише гра слів. в НБУ ще є резерв 20 ярдів дол
Так що ж Ви сперечаєтеся? Я про це і писав, що активно спалюється інтервенціями саме нова допомога, сталі ЗВР бережуть, бо перспектива надходжень на рівні 24 р. невизначена з негативним прогнозом, тому до нових подарунків спускали курс і 42 не втримали. Ще прошу не "тикати", зважте хоч на мої літа, або літа мого аватара.
-
Visky
-
-
- Подякував: 171 раз.
- Подякували: 187 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 28 гру, 2024 11:42
Visky написав:перспектива надходжень на рівні 24 р. невизначена з негативним прогнозом,
Тобто невизначена? А 18 мрд. від ЄС і 20 від США, які передали світовому банку?
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 866 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 28 гру, 2024 12:21
Visky написав:Якраз максимально інтервенять після нових подаруночків. До останніх подарунків випустили курс до 42,05, після чого нову допомогу і "спалили" на інтервенції
ну і де тут зрада? кінець року-час розрахуватись по забовязанням, час сплатити податки, тому курс підняли свідомо, ні? якщо я вам винен певну суму у гривні, то коли курс долара стрибнув за місяць з 41,8 до 42,25 (це 1% профіту)
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3303 раз.
- Подякували: 3335 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 28 гру, 2024 13:51
Дюрі-бачі написав: Visky написав:перспектива надходжень на рівні 24 р. невизначена з негативним прогнозом,
Тобто невизначена? А 18 мрд. від ЄС і 20 від США, які передали світовому банку? Упродовж тижня з 23 до 27 грудня Національний банк для підтримки курсу гривні продав на міжбанку $1,625 млрд.Це найбільший показник від початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2024 року, свідчать дані на сайті НБУ. Водночас регулятор не купував валюту на ринку минулого тижня. Державний та гарантований державою борг України станом на 30 листопада 2024 року становив 6,64 трлн грн, або $159,74 млрд. Так, державний та гарантований державою борг України станом на зараз складає: зовнішній борг – 4,77 трлн грн (71,79% від загальної суми), або $114,68 млрд, а внутрішній борг – 1,87 трлн грн (28,21%), або $45,07 млрд. Власний державний борг України становить 6,37 трлн грн (95,8% від загального боргу), що складає $153,03 млрд. У структурі внутрішніх та зовнішніх запозичень державний зовнішній борг сягає 4,56 трлн грн (68,59% загальної суми), або $109,57 млрд, тоді як державний внутрішній борг складає 1,81 трлн грн (27,21%), або $43,47 млрд. Гарантований державою борг становить 279,21 млрд грн (4,2% загальної суми), або $6,71 млрд. Із цієї суми гарантований зовнішній борг дорівнює 212,64 млрд грн (3,20%), або $5,11 млрд, а гарантований внутрішній борг – 66,57 млрд грн (1%), тобто $1,60 млрд. Протягом листопада 2024 року загальний обсяг державного та гарантованого державою боргу зріс у гривневому еквіваленті на 231,12 млрд грн, а у доларовому еквіваленті – на $4,37 млрд.
-
jump
-
-
- Подякував: 102 раз.
- Подякували: 1318 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 28 гру, 2024 15:19
Visky написав:Неуважно, стереотипно-ідеалістично, повтор пропаганди. Писав "або служать цим беніфіціарам". А Обама таки беніфіціар, в керівництві дем. партії, впливова особа. Кажуть, саме він просунув Харріс кандидаткою в Президенти і те, що така дурість пройшла, підкреслює його надзвичайну впливовість. Меркель не може пояснити новонабулі статки, підозрюють, що вони з того ж, звідки і її шефа Шрьодера... Все інше не спростовує, а підкреслює, що діють задля власних інтересів. Переховування і утримування "біженців/ухилянтів" так взагалі проти інтересів України. Повідомлялося, що "біженці"сплатили податків більше ніж отримали допомоги, закрили малооплачувані і непрестижні вакансії. А Ви про нестачу людей писали... Так і не просто людьми, а вишколеними військами могли допомогти, війна б давно закінчилася. Ну і ядерку колись в Україні частково знищили, частково передали рашці з фашисько-імперським керівництвом. Путін-то ставленік Єльцина. А Україну Будапешським меморандумом надурили. Це не "західний альтруїзм", це обман і використання України задля їхніх інтересів
от кого на форумі вистачає, так це професійних демагогів - й ви/ти - один з них. ми й так достатньо нафлудили на цій гілці, тому спробую закрити дискусію, яка немає сенсую що видає демагога - нескромно, але коли він починає в пропаганді звинувачувати мене  й робить це замість аргументів - мені не відповідають, а просто відкидають все сказане мною  сам оперує "Кажуть", "повідомлялося" - доводити, що Обама не проштовхував Харріс не буду. але головне ви цього теж не знаєте, максимум переповідаєте чиїсь вигадки. багато сплатили податків, особливо в Німеччині, так. вбивають українців та нищать України руські, Європа та європейці допомагають встояти. якби не вони, всі ю дружно казали "слава путину"... подобається жити в світі конспірології - будь-ласка, не занурюйте в неї інших, чи хоча б не на валютній гілці. я ж кажу - дуже не вистачає гілки "Конспірологія" 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 763 раз.
- Подякували: 1619 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 28 гру, 2024 15:26
Visky написав: Shaman написав: Visky написав:Е, ні! Якраз максимально інтервенять після нових подаруночків. До останніх подарунків випустили курс до 42,05, після чого нову допомогу і "спалили" на інтервенції
Є, так.  Не так! Послідовність дій така. Спочатку нам надали допомогу - бюджет отримав кошти, й закинув гривню в банківську систему. Отримані кошти пішли на міжбанк. й лише після цього НБУ зробив інтервенції, щоб закрити попит. Ось такий порядок подій. ЗВР скільки? 40 ярдів дол, з них 20 ярдів - за рахунок допомоги за останні роки. Якщо вам подобається, то можна сказати, що спалили нову допомогу - значить є неспалена попередня допомога. коли допомога скидається в одну кучу, то казати спалили нову допомогу чи стару - це лише гра слів. в НБУ ще є резерв 20 ярдів дол
Так що ж Ви сперечаєтеся? Я про це і писав, що активно спалюється інтервенціями саме нова допомога, сталі ЗВР бережуть, бо перспектива надходжень на рівні 24 р. невизначена з негативним прогнозом, тому до нових подарунків спускали курс і 42 не втримали. Ще прошу не "тикати", зважте хоч на мої літа, або літа мого аватара.
я показую, як працює механізм. й ще раз показую, що можете гратися словами - "нова", "стара" - це немає сенсу. висновки - витрати ЗВР не прив'язані до дати надходження траншів. так, самі транші стали першоджерелом руху фінансів, бо через них в бюджеті з'явилися кошти, витрати яких призвела до підвищеного попиту на міжбанку. на поточний момент немає терміну "втримали, не втримали" - курс саме такий, який визначив НБУ (зрозуміло чому?). як рівень курсу визначає НБУ - оце не знаю, але курс зараз керований. й давайте аргументи, а не багато слів та емоцій, які звучать красиво, але без фактів. якщо конкретних фактів немає, сперечайтесь з кимось іншим взагалі, в мене не так багато часу  оце ти/ви - це теж використовують, коли немає аргументів. я до цього відношуся простіше, й вам раджу - все одно невідомо кому скільки років. може я старший за вас 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 763 раз.
- Подякували: 1619 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 28 гру, 2024 16:35
імхо, в 2025 році долярчік камінцем вниз, бо скільки йому зростати, весь 2024 рік пер вгору. Але завжди графік курсу доляра мав вигляд хвиль, тому буде падіння курсу долара у 2025 році
-
Yuri_61
-
-
- Подякував: 378 раз.
- Подякували: 474 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 28 гру, 2024 16:43
Дюрі-бачі написав:18 мрд. від ЄС і 20 від США, які передали світовому банку?
Цього не достатньо і хто зна скільки реально дадуть в 2025 р, поки лише 1 ярд від США. Пряма допомога від США при Трампі під сумнівом.
-
Visky
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 28 гру, 2024 16:44
prodigy написав: Visky написав:Якраз максимально інтервенять після нових подаруночків. До останніх подарунків випустили курс до 42,05, після чого нову допомогу і "спалили" на інтервенції
ну і де тут зрада? кінець року-час розрахуватись по забовязанням, час сплатити податки, тому курс підняли свідомо, ні? якщо я вам винен певну суму у гривні, то коли курс долара стрибнув за місяць з 41,8 до 42,25 (це 1% профіту)
Яка зрада, де?
-
Visky
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 28 гру, 2024 16:46
Shaman написав:я показую, як працює механізм. й ще раз показую, що можете гратися словами - "нова", "стара" - це немає сенсу.
Невеликий сенс є: значна частина нашого ЗВР лежить не грошима на рахунку (8 млрд.), а вкладена в облігації (29 млрд.) і золото (2 млрд). Відповідно, щоб її використати спочатку потрібно їх продати. А от нова допомога завжди заходить грошима на рахунки.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 28 гру, 2024 17:00, всього редагувалось 2 разів.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 866 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1