Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 1175311754117551175611757 ... 11911>
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 16:48

Re: Валютний ринок в контексті ДС

Упродовж тижня з 23 до 27 грудня Національний банк для підтримки курсу гривні продав на міжбанку $1,625 млрд

а скільки з цих доларів:
1) багатії купили для виведення накраденого в оффшори;
2) скільки з них пересічні купили для поповнення матрасів?
3) скільки з них на закупівлю імпорту
завжди сором`язливо не згадується, f хто ж ті страждущі, що скуповують мільярдами долари за 1 тиждень
Yuri_61

Подякував: 378 раз.
Подякували: 474 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 17:13

Shaman написав:
  Visky написав:
  Shaman написав:Є, так. :) Не так!

Послідовність дій така. Спочатку нам надали допомогу - бюджет отримав кошти, й закинув гривню в банківську систему. Отримані кошти пішли на міжбанк. й лише після цього НБУ зробив інтервенції, щоб закрити попит. Ось такий порядок подій.

ЗВР скільки? 40 ярдів дол, з них 20 ярдів - за рахунок допомоги за останні роки. Якщо вам подобається, то можна сказати, що спалили нову допомогу - значить є неспалена попередня допомога. коли допомога скидається в одну кучу, то казати спалили нову допомогу чи стару - це лише гра слів. в НБУ ще є резерв 20 ярдів дол
Так що ж Ви сперечаєтеся? Я про це і писав, що активно спалюється інтервенціями саме нова допомога, сталі ЗВР бережуть, бо перспектива надходжень на рівні 24 р. невизначена з негативним прогнозом, тому до нових подарунків спускали курс і 42 не втримали.
Ще прошу не "тикати", зважте хоч на мої літа, або літа мого аватара.

я показую, як працює механізм. й ще раз показую, що можете гратися словами - "нова", "стара" - це немає сенсу.

висновки - витрати ЗВР не прив'язані до дати надходження траншів. так, самі транші стали першоджерелом руху фінансів, бо через них в бюджеті з'явилися кошти, витрати яких призвела до підвищеного попиту на міжбанку.

на поточний момент немає терміну "втримали, не втримали" - курс саме такий, який визначив НБУ (зрозуміло чому?). як рівень курсу визначає НБУ - оце не знаю, але курс зараз керований.

й давайте аргументи, а не багато слів та емоцій, які звучать красиво, але без фактів. якщо конкретних фактів немає, сперечайтесь з кимось іншим взагалі, в мене не так багато часу ;)

оце ти/ви - це теж використовують, коли немає аргументів. я до цього відношуся простіше, й вам раджу - все одно невідомо кому скільки років. може я старший за вас 8)

"я показую, як працює механізм" А хто вас просить? Ви не зрозуміли суті первинного поста, а пояснення, бачу, марні.
Мені вас шкода за стереотипний, ярликовий, локшинно-пропагандиський рівень мислення. Конспірологія чумось лише у ваших думках, я вам пояснив, що зговору нема, просто, і це натурально, співпадають інтереси. Тим більше, якщо це відповідає думці і настроям більшості платників податків і виборців. Я розвінчав усі ваші пустопорожні "аргументи", більше повчати вас не маю часу. Якщо його у вас теж мало, то не лізьте в безперспективну суперечку, не коментуйте мої пости, як я не коментую ваші.
Тикання то не до літ, а до вашого безкультур'я і бажання нахамити, бо саме у вас справжніх аргументів нема, потоком слів їх не заміниш.
Заношу вас в ігнор за неконструктивність, неввічливісь і вищевказане
Visky

Подякував: 171 раз.
Подякували: 187 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 17:28

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:я показую, як працює механізм. й ще раз показую, що можете гратися словами - "нова", "стара" - це немає сенсу.

Невеликий сенс є: значна частина нашого ЗВР лежить не грошима на рахунку (8 млрд.), а вкладена в облігації (29 млрд.) і золото (2 млрд). Відповідно, щоб її використати спочатку потрібно їх продати. А от нова допомога завжди заходить грошима на рахунки.
Не тільки це. Визначений баланс і дефіцит дербюджету на 25 р, зокрема і закрита частина витрат. Певно, поточний розмір ЗВР зарезервований для інших цілей, включаючи НЗ і ліміт інтервенцій. А нові незаплановані вливання (подарунки) можна легко спалювати на понадлімітні інтервенції
Visky

Подякував: 171 раз.
Подякували: 187 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 17:37

Visky написав:
  Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:я показую, як працює механізм. й ще раз показую, що можете гратися словами - "нова", "стара" - це немає сенсу.

Невеликий сенс є: значна частина нашого ЗВР лежить не грошима на рахунку (8 млрд.), а вкладена в облігації (29 млрд.) і золото (2 млрд). Відповідно, щоб її використати спочатку потрібно їх продати. А от нова допомога завжди заходить грошима на рахунки.
Не тільки це. Визначений баланс і дефіцит дербюджету на 25 р, зокрема і закрита частина витрат. Певно, поточний розмір ЗВР зарезервований для інших цілей, включаючи НЗ і ліміт інтервенцій. А нові незаплановані вливання (подарунки) можна легко спалювати на понадлімітні інтервенції

дуже красиві слова. й беззмістовні. ліміт інтервенцій - це ви десь почули? чи вигадали? зарезервовані ЗВР? для чого? припустити можна дуже багато, а це лише фантазії, гра словами. розважайтесь далі ;)
Shaman

Подякував: 763 раз.
Подякували: 1619 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 17:46

Visky написав:"я показую, як працює механізм" А хто вас просить? Ви не зрозуміли суті первинного поста, а пояснення, бачу, марні.
Мені вас шкода за стереотипний, ярликовий, локшинно-пропагандиський рівень мислення. Конспірологія чумось лише у ваших думках, я вам пояснив, що зговору нема, просто, і це натурально, співпадають інтереси. Тим більше, якщо це відповідає думці і настроям більшості платників податків і виборців. Я розвінчав усі ваші пустопорожні "аргументи", більше повчати вас не маю часу. Якщо його у вас теж мало, то не лізьте в безперспективну суперечку, не коментуйте мої пости, як я не коментую ваші.
Тикання то не до літ, а до вашого безкультур'я і бажання нахамити, бо саме у вас справжніх аргументів нема, потоком слів їх не заміниш.
Заношу вас в ігнор за неконструктивність, неввічливісь і вищевказане

ніхто не просить. але якщо хтось помиляється мені неважко показати, як є. суті не було, тому й пояснення марні.

ви можете на мене навішати багато ярликів, але цим ви лише приховуєте, що словами жонглювати ви можете, але цифрами не оперуєте. у ваших типу "аргументах багато емоцій, й ... все". "розвінчав" - це навів свої контраргументи, але їх немає. ну вважайте, що розвінчали, якщо вам так легше :D

не несить дурниць, й ніхто вам не буде робити зауваження 8) бо я виходжу з ідеї, що на цьому фінансовому форумі треба оперувати цифрами й обгрунтованими припущеннями, а не хтось щось комусь сказав. а шаблонні вирази з минулого зараз не спрацьовують, бо ми перебуваємо в унікальній ситуації - треба розбиратися. а ви не з тих, хто вивчає таблиці з цифрами :roll:
Shaman

Подякував: 763 раз.
Подякували: 1619 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 19:42

Shaman написав:бо я виходжу з ідеї, що на цьому фінансовому форумі треба оперувати цифрами й обгрунтованими припущеннями

Найкращий науковий метод: робити передбачення, які можуть встановити правдива гіпотеза чи ні... Наприклад, як моя гіпотеза про "НБУ рухає курс під олігархів" я не зміг підтвердити, тому більше так не вважаю.
Дюрі-бачі

Подякував: 866 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 22:18

juristkostya написав:Военная поддержка плавно заместится заходом инвесторов в восстановление с целью застолбить себе долю в экономике на будущее. Рая не будет, но и краха не будет тем более
инвесторов?? :twisted:
тут уже не розовомечтательный 2005й год. "Кое-что" коренным образом изменилось в худшую сторону, если не бесповоротно, то на десятилетия.
И реальный заход в Украину сер'йозных внешних инвесторов (а не традиционно - международных аферистов или местного жулья) - теперь не будет без американской оккупационной администрации -
- ну то есть,(пока видится,что) никогда при нашей жизни...
flysoulfly

Подякував: 1869 раз.
Подякували: 328 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 22:33

як зберегти гривневі заощадження від інфляції та девальвації: у який високоліквідний актив що замість доларів?
ОВДП і депозити не пропонувати, згадайте конфіскацію вкладів на Кіпрі в 2012 році
євро не пропонувати, бо путін через деякий час почне війну з НАТО, . щоб захопити сувалківський коридор і це буде тільки початок
нерухомість не пропонувати
у кого який досвід у цьому питанні збереження заощаджень
І вам не здається дивним, що до нас було тисячі предків і скільки грам золота вони вам залишили?
І вам не здається дивним, що ви не знаєте своїх предків, далі ніж бабуся матері або батька?
Так хто ми з вами у такому випадку тоді, без роду без племені?
Востаннє редагувалось Yuri_61 в Нед 29 гру, 2024 00:19, всього редагувалось 4 разів.
Yuri_61

Подякував: 378 раз.
Подякували: 474 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 22:45

prodigy написав:
  flysoulfly написав:кто тут в темноте ноября-декабря 2022 покупал ОВДП ? разве что вынужденно - застрявшие в гривнеинструментах с времен курса 26-27 .

я купив на 1млн в червні 2022 на 6 міс. -без надії на профіт
у 2023 восени трохі більше 1млн на 1,5р -теж без сподівання на профіт

купую не вимушенно, а свідомо -щоб якимось чином допомогати

сорри, "это другое"
Я про традиционные утверждения про чуть ли не гарантированную прибыльность прошлых многолетних гривневых инвестиций "от 30+ % годовых" ( да еще и с намеком на будущее :) ) - доказываемые всегда путем манипулирования с выбором начала отсчета периода
flysoulfly

Подякував: 1869 раз.
Подякували: 328 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 28 гру, 2024 23:07

Victor8 написав:Особенно интересно узнать мнение тех, кто покупает ОВДП на 2-3 года (юр. лица, банки, физ. лица).
На какой курс доллара США они рассчитывают?
Планируют ли они получить прибыль (или просто сохранить и "получить свои" обратно), после продажи ОВДП?

Что-то знают (с)

поки що з ОВДП аби в мінус не вийти і це фінансовий успіх
flyman

Подякував: 1602 раз.
Подякували: 2834 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 1175311754117551175611757 ... 11911>
Форум:
+ Додати
    тему