Єдиний варіант - будувати житло самому???

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 89101112 ... 21>
Сообщение Добавлено: Вс 07 июн, 2009 20:37

Re: Єдиний варіант - будувати житло самому???

Erik_Kartman писал(а):Драсьте... приехали.. я разве говорил о себестоимости постройки? Тут есть моя тема, можете почитать мое мнение о рынке недвижимости.

Тогда Ваша мысль мне ясна. :wink:
Ссылочку не дадите для ознакомления с упомянутой темой?

Erik_Kartman писал(а):Себестоимость и цена это две разные вещи. Причем сначала формируется цена, а потом себестоимость пляшет от этой цены. И никак не наоборот.

Согласен.
lebon

С нами с: 26.12.08
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 07 июн, 2009 20:49

Re: Єдиний варіант - будувати житло самому???

lebon писал(а):Ссылочку не дадите для ознакомления с упомянутой темой?

http://forum.finance.ua/topic37563.html
Erik_Kartman

Сообщение Добавлено: Вс 07 июн, 2009 21:33

Пардон, но у меня получается уже 72 тыс...и до финиша еще...
Кстати, почему решили строиться именно сейчас? Время такое, можно и по себестоимости готовые объекты найти.

Мерси, а что
получается уже 72 тыс.

Строюсь не я. Я веду строительство нескольких маленьких объектов.
Именно сейчас... Так кризис: строй материалы дешевые, большие объекты не финансируются, появилось, так сказать, свободное время, вот и подрабатываю за отдельную плату пока Заказчики на морях отдыхают.
Готовые ... Так заказчики хотят именно то, что приснилось + жена скорректировала. :wink:
leondim_68

Сообщение Добавлено: Пн 08 июн, 2009 10:18

Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка

Если я правильно понимаю, то термоинерционность обратно пропорциональна температуропроводности, которая выражается как отношение коэффициента теплопроводности материала к произведению его удельной теплоёмкости на плотность.

То есть, термоинерционность зависит от:

1) удельной теплоемкости материала - прямо пропорционально;
2) коэффициента теплопроводности материала - обратно пропорционально;
3) плотности материала (масса / обьем) - прямо пропорционально.

Другими словами, увеличить термоинерционность можно за счет наращивания массы на единицу обьема и удельной теплоемкости материала, а можно за счет уменьшения коэффициента теплопроводности материала (минвата - 0,045 ; кирпич - 0,2...0,7).

На жаль не уважно читаєте те що пишуть інші :(

Для того щоб не враховувати кілька змінних я написав :
Використовуючи пінопласт або мінвату в цегляних або бетонних стінках , можна без проблем досягнути такогож показника теплопровідності як і у пресованої соломи ( і приблизно за ті самі гроші , бо замість стінки з соломяних тюків товщиною 60-80 см можна поставити стінку з бетону 15 см + 15 пінопласту )

Отже якщо теплопровідність конструкції цегла+пінопласт = теплопровідності пресованої соломи . то різниця термоінерційності цих кострукцій буде залежати тільки від ваги і теплоємності :D А так як вага цегла+пінопласт в рази більша ніж вага пресованої соломи , а теплоємність в них приблизно однакові . то термоінерційність цегла+пінопласт в рази краща від пресованої соломи :D

PS
Думаю що споживача мало цікавлять нюанси тієї чи іншої технології :D Не знання принципів на яких працює телевізор не заважає нам ним користуватись :wink: . Звідси висновок споживача цікавить ціна продажу .
А доцільність тієї чи іншої технології покаже час , адже той виробник який буде використовувати найоптимальнішу технологію отримає конкурентну перевагу над іншими виробниками і зможе захопити більшу частку ринку :!:
budivelnik

С нами с: 15.01.09
Благодарил (а): 307 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Пн 08 июн, 2009 10:50

Грубо...
Наименование:..........Объем:......Ст. мат.:.......Ст. работ:
Бетон..........................80м3............ 48тыс.............18тыс
Арматура....................9т.................39тыс
ФБС.............................100шт............24тыс.............3,5тыс
Пеноблоки...................130м3...........65тыс.............26тыс
Клей, цемент..................................8тыс
Песок...........................260м3.........18тыс...............1тыс
Гидроизоляция..........>300м2.........8тыс................1,5тыс
Скважина......................77м...........10,5тыс
Услуги техники (кран, ЭО)..........12тыс
Всего............................................228,5тыс.............50тыс
Весь материал с учетом доставки
Работы выполняются по принципу "все включено"
В отличие от западенцев, фирмы имеют ВЕСЬ необходимый инструмент, включая леса и опалубку (стойки, ригеля, ФАНЕРУ). Правда за порезку фанеры попросили компенсировать аж 1тыс грн

Leondim_68
Навіть якщо працює приватна бригада шабашників , я особисто не повірю в ціни за роботу :D . Якщо ж це фірма , яка сплачує податки то я не повірю два рази . адже якщо Ви заплатили людям 50 000 . то на руки вони отримали не більше 28 000-30 000
Просте запитаннячко . у Вас мінімум 4 х 12 м х 10 м = 480 кв м каркасу з арматури , вартість самої арматури порахована . а вартість приблизно 24 000 точок зварки ( скрутки ) я чомусь не бачу :D

Ну і далі як я розумію Вас чекає ще
500 м кв утеплення зовнішні стіни по 150-200 грн квадрат
1500 м кв стін штукатурка по 15 грн квадрат
200 м кв даху по 60 металочерепиця + 100 робота
200 м кв утеплення даху по 100 грн
20 000 грн дерева на конструкцію даху
50 м кв вікон по 700 грн
Всього=255 000 :D
Вартість земельної ділянки мінімум = 200 000
Ітого 280 000 ( зроблено) + 255 000 ( мінімально залишилось зробити ) + 200 000 ( ділянка ) = 735 000 + те про що Ви не сказали , а я не побачив :wink:
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Пн 08 июн, 2009 11:16

budivelnik писал(а):На жаль не уважно читаєте те що пишуть інші :(

Пожалуйста, не коверкайте цитаты, это была Ваша фраза:
"Вся справа в тому що від товщини і матеріалу утеплювача прямо залежить теплопровідність. Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка "

Я Вам показал, что никакой подмены понятий нет, а Ваше утверждение о том, что термоинерционность не зависит от теплопроводности - неверно, существенно зависит ! Если есть аргументы в доказательство противоположного - в студию.

В статье имеено об этом и говорилось. Вопрос принципиальный, так как напрямую влияет на характеристики каркасных домов. Пока что выходит так, что добавив минваты можно получить те же характеристики, что и кирпичный дом с меньшим количеством минваты, но за намного меньшие деньги.
lebon

Сообщение Добавлено: Пн 08 июн, 2009 14:24

budivelnik написав:

На жаль не уважно читаєте те що пишуть інші

Пожалуйста, не коверкайте цитаты, это была Ваша фраза:
"Вся справа в тому що від товщини і матеріалу утеплювача прямо залежить теплопровідність. Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка "

Я не винуватий що Ви вважаєте істиною тільки фразу яка складається з одного речення , а попередні або слідуючі за фразою абзаци Ви не враховуєте Спеціально для Вас я видозміню свої три фрази на одну
Замість :
Вся справа в тому що від товщини і матеріалу утеплювача прямо залежить теплопровідність. Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка

Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу

Використовуючи пінопласт або мінвату в цегляних або бетонних стінках , можна без проблем досягнути такогож показника теплопровідності як і у пресованої соломи

Я залишу тільки першу фразу , замінивши дві інших фрази на сім слів :D
Вся справа в тому що від товщини і матеріалу утеплювача прямо залежить теплопровідність.В разі однакової теплопровідності різних конструкцій різниця їхТермоінерційності залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка....
..... Де свідомо не розглядаються і не порівнюються з соломою найпоширеніші на сьогодні композитні конструкції цегла+пінопласт(мінвата) або бетон+ пінопласт/мінвата . Внаслідок того що теплопровідність чистої цегли набагато вища ніж в соломи . тому й виходять у авторів потрібні для них результати :wink: Споживач побачивши що в попугаях соломяна стінка в три рази краща від цегляної починає надіятись на те що можливе будівництво в три рази дешевше ніж всюди , на що завжди розраховували різного роду фантазери або аферисти
Последний раз редактировалось budivelnik Пн 08 июн, 2009 15:09, всего редактировалось 1 раз.
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Пн 08 июн, 2009 15:06

budivelnik писал(а):.В разі однакової теплопровідності різних конструкцій різниця їхТермоінерційності залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу.

Вот это уже правильно (в абсолютном выражении, без учета обьема), спасибо.

В общем-то, мне показалось, что каркасный дом во многом по своим свойствам похож на дом из древесины, только дешевле в постройке и более устойчив к влаге/огню. Поправьте, пожалуйста, если ошибаюсь.
lebon

Сообщение Добавлено: Пн 08 июн, 2009 16:10

В общем-то, мне показалось, что каркасный дом во многом по своим свойствам похож на дом из древесины, только дешевле в постройке и более устойчив к влаге/огню. Поправьте, пожалуйста, если ошибаюсь.

Бачите ми дещо по різному розглядаємо з Вами саме поняття як будинок :(
Для мене будинок складається з кількох складових
1 Земля , зовнішні комунікації , розташування , дороги
2 Конструктивна частина ( фундамент , коробка , дах )
3 Певного роду оздоблювальні роботи до рівня санітарна побілка ( штукатурка , 1 шар шпаклівки , вікна , двері ,підлога )
4 Внутрішні комунікації ( вода , газ , електрика , опалення ,сантехніка)
5 Внутрішні роботи під ключ. Роботи по опорядженню ділянки навколо будинку

Розбивка на ці пункти - субєктивна , робив тільки для себе :D , хоча і старався зробити їх приблизно однаковими по вартості . Надіюсь що різниця між самим дешевим і самим дорогим пунктом буде не більше ніж двократна :wink:

Отже якщо ми порівнюємо конструкцію будинку . то фактично ми порівнюємо тільки пункт 2 . Адже не залежно від конструкції стін і перекрить всі інші роботи ми все одно будемо проводити :D Виходячи з цього , в грошах , ми порівнюємо всього приблизно 25 -30 % від кінцевої вартості будинку :D
Єдина . але дуже серьозна перевага каркасно-щитового будинку над іншими - це вага конструкцій на 1 кв м готової площі . Внаслідок низької ваги можна виготовляти однотипні легкомонтовані конструкції в заводських умовах , дешево доставляти їх на буд майданчики і швидко монтувати .
Оповідання про низьку вартість таких конструкцій - притягнуті за вуха :D
Як правило така стінова конструкція складається з двох шарів фанери або плит ОСБ товщиною 10-20 мм + каркасна складова як правило на 1 м п - 2 бруса 50 х 150 мм або 100 х 150 мм і утеплювача ( мінвата або пінопласт )
Можемо з Вами приблизно порівняти вартість конструкції 1 м кв стіни по матеріалам
Пінопласт25-35 = 300 грн за куб , товщина нехай 15 см = 45 грн м кв
1 Бетон + пінопласт = 15 см + 15 см = 30 см товщина конструкції
Бетон - мін 150 мм товщиною . на 1 м кв під 0,15 м куб по 600 грн куб = 90 грн
Пінопласт не враховуємо бо такаж кількість пінопласту піде і в щитову конструкцію
2 Каркасно-щитова (ОСБ+Пінопласт+ОСБ+2 бруса по 1 м) 2 см + 15 см + 2 см = 19 см
ОСБ - 2 м кв = від 24 грн за квадрат до 70 грн за квадрат . нехай найдешевша = 48 грн
http://www.tdmidas.com.ua/default.asp?LID=2&JID=3&P=JAA&T=0&MID=3&hcc=False&c=&gclid=CN_Avern-poCFcIWzAodxh7DdA
2 бруса- 1 м куб дерева = 1000 - 1300 грн за куб
5 см х 15 см х 100 см або 10 см х 15 см х 100 см =від 0,015 м куб до 0,03 м куб = 15 до 40 грн
Як бачите вартість бетонно-пінопластової конструкції = 90 + 45 = 135 грн кв м
________вартість каркасно-щитової конструкції = від 48+15+45 =108 до 220 грн за метр кв
Отже щодо грошей - виграш 0
Термоінерційність - бетон виграє
Звичність- люди більш довіряють каменю :D
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Пн 08 июн, 2009 16:41

budivelnik писал(а):
Грубо...
Наименование:..........Объем:......Ст. мат.:.......Ст. работ:
Бетон..........................80м3............ 48тыс.............18тыс
Арматура....................9т.................39тыс
ФБС.............................100шт............24тыс.............3,5тыс
Пеноблоки...................130м3...........65тыс.............26тыс
Клей, цемент..................................8тыс
Песок...........................260м3.........18тыс...............1тыс
Гидроизоляция..........>300м2.........8тыс................1,5тыс
Скважина......................77м...........10,5тыс
Услуги техники (кран, ЭО)..........12тыс
Всего............................................228,5тыс.............50тыс
Весь материал с учетом доставки
Работы выполняются по принципу "все включено"
В отличие от западенцев, фирмы имеют ВЕСЬ необходимый инструмент, включая леса и опалубку (стойки, ригеля, ФАНЕРУ). Правда за порезку фанеры попросили компенсировать аж 1тыс грн

Leondim_68
Навіть якщо працює приватна бригада шабашників , я особисто не повірю в ціни за роботу :D . Якщо ж це фірма , яка сплачує податки то я не повірю два рази . адже якщо Ви заплатили людям 50 000 . то на руки вони отримали не більше 28 000-30 000
Просте запитаннячко . у Вас мінімум 4 х 12 м х 10 м = 480 кв м каркасу з арматури , вартість самої арматури порахована . а вартість приблизно 24 000 точок зварки ( скрутки ) я чомусь не бачу :D

Ну і далі як я розумію Вас чекає ще
500 м кв утеплення зовнішні стіни по 150-200 грн квадрат
1500 м кв стін штукатурка по 15 грн квадрат
200 м кв даху по 60 металочерепиця + 100 робота
200 м кв утеплення даху по 100 грн
20 000 грн дерева на конструкцію даху
50 м кв вікон по 700 грн
Всього=255 000 :D
Вартість земельної ділянки мінімум = 200 000
Ітого 280 000 ( зроблено) + 255 000 ( мінімально залишилось зробити ) + 200 000 ( ділянка ) = 735 000 + те про що Ви не сказали , а я не побачив :wink:

Товарищ будивельник!
Зачем если людям платите 50 тысяч давать на руки им 30 тысяч?
Что единый налог так тяжело использовать?)))) И людям выгодно - в полтора раза больше получат, и работа у них будет. А не простаивать будут.

50 тысяч. А что это мало?
Допустим работает 5 человек на протяжении 4 месяцев. Ну это так... примерно...
Выходит месячная зарплата 2500 гривен. Нормальная зарплата как для кризиса и как для неквалифицированого труда. Тем более это ж бригада с райцентра какого-то. Там средняя зп 1500 гривен. Учителя вообще 800 гривен получают.
Так что для строителя и 2500 гривен, чтоб не сидеть без работы нормально!
Philips

#<1 ... 89101112 ... 21>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор