Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Erik_Kartman написав:Драсьте... приехали.. я разве говорил о себестоимости постройки? Тут есть моя тема, можете почитать мое мнение о рынке недвижимости.
Тогда Ваша мысль мне ясна. Ссылочку не дадите для ознакомления с упомянутой темой?
Erik_Kartman написав:Себестоимость и цена это две разные вещи. Причем сначала формируется цена, а потом себестоимость пляшет от этой цены. И никак не наоборот.
Пардон, но у меня получается уже 72 тыс...и до финиша еще... Кстати, почему решили строиться именно сейчас? Время такое, можно и по себестоимости готовые объекты найти.
Мерси, а что
получается уже 72 тыс.
Строюсь не я. Я веду строительство нескольких маленьких объектов.
Именно сейчас... Так кризис: строй материалы дешевые, большие объекты не финансируются, появилось, так сказать, свободное время, вот и подрабатываю за отдельную плату пока Заказчики на морях отдыхают.
Готовые ... Так заказчики хотят именно то, что приснилось + жена скорректировала.
Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка
Если я правильно понимаю, то термоинерционность обратно пропорциональна температуропроводности, которая выражается как отношение коэффициента теплопроводности материала к произведению его удельной теплоёмкости на плотность.
То есть, термоинерционность зависит от:
1) удельной теплоемкости материала - прямо пропорционально; 2) коэффициента теплопроводности материала - обратно пропорционально; 3) плотности материала (масса / обьем) - прямо пропорционально.
Другими словами, увеличить термоинерционность можно за счет наращивания массы на единицу обьема и удельной теплоемкости материала, а можно за счет уменьшения коэффициента теплопроводности материала (минвата - 0,045 ; кирпич - 0,2...0,7).
На жаль не уважно читаєте те що пишуть інші
Для того щоб не враховувати кілька змінних я написав :
Використовуючи пінопласт або мінвату в цегляних або бетонних стінках , можна без проблем досягнути такогож показника теплопровідності як і у пресованої соломи ( і приблизно за ті самі гроші , бо замість стінки з соломяних тюків товщиною 60-80 см можна поставити стінку з бетону 15 см + 15 пінопласту )
Отже якщо теплопровідність конструкції цегла+пінопласт = теплопровідності пресованої соломи . то різниця термоінерційності цих кострукцій буде залежати тільки від ваги і теплоємності А так як вага цегла+пінопласт в рази більша ніж вага пресованої соломи , а теплоємність в них приблизно однакові . то термоінерційність цегла+пінопласт в рази краща від пресованої соломи :D
PS
Думаю що споживача мало цікавлять нюанси тієї чи іншої технології Не знання принципів на яких працює телевізор не заважає нам ним користуватись . Звідси висновок споживача цікавить ціна продажу .
А доцільність тієї чи іншої технології покаже час , адже той виробник який буде використовувати найоптимальнішу технологію отримає конкурентну перевагу над іншими виробниками і зможе захопити більшу частку ринку
Грубо... Наименование:..........Объем:......Ст. мат.:.......Ст. работ: Бетон..........................80м3............ 48тыс.............18тыс Арматура....................9т.................39тыс ФБС.............................100шт............24тыс.............3,5тыс Пеноблоки...................130м3...........65тыс.............26тыс Клей, цемент..................................8тыс Песок...........................260м3.........18тыс...............1тыс Гидроизоляция..........>300м2.........8тыс................1,5тыс Скважина......................77м...........10,5тыс Услуги техники (кран, ЭО)..........12тыс Всего............................................228,5тыс.............50тыс Весь материал с учетом доставки Работы выполняются по принципу "все включено" В отличие от западенцев, фирмы имеют ВЕСЬ необходимый инструмент, включая леса и опалубку (стойки, ригеля, ФАНЕРУ). Правда за порезку фанеры попросили компенсировать аж 1тыс грн
Leondim_68
Навіть якщо працює приватна бригада шабашників , я особисто не повірю в ціни за роботу . Якщо ж це фірма , яка сплачує податки то я не повірю два рази . адже якщо Ви заплатили людям 50 000 . то на руки вони отримали не більше 28 000-30 000
Просте запитаннячко . у Вас мінімум 4 х 12 м х 10 м = 480 кв м каркасу з арматури , вартість самої арматури порахована . а вартість приблизно 24 000 точок зварки ( скрутки ) я чомусь не бачу
Ну і далі як я розумію Вас чекає ще
500 м кв утеплення зовнішні стіни по 150-200 грн квадрат
1500 м кв стін штукатурка по 15 грн квадрат
200 м кв даху по 60 металочерепиця + 100 робота
200 м кв утеплення даху по 100 грн
20 000 грн дерева на конструкцію даху
50 м кв вікон по 700 грн
Всього=255 000 Вартість земельної ділянки мінімум = 200 000
Ітого 280 000 ( зроблено) + 255 000 ( мінімально залишилось зробити ) + 200 000 ( ділянка ) = 735 000 + те про що Ви не сказали , а я не побачив
budivelnik написав:На жаль не уважно читаєте те що пишуть інші
Пожалуйста, не коверкайте цитаты, это была Ваша фраза:
"Вся справа в тому що від товщини і матеріалу утеплювача прямо залежить теплопровідність. Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка "
Я Вам показал, что никакой подмены понятий нет, а Ваше утверждение о том, что термоинерционность не зависит от теплопроводности - неверно, существенно зависит ! Если есть аргументы в доказательство противоположного - в студию.
В статье имеено об этом и говорилось. Вопрос принципиальный, так как напрямую влияет на характеристики каркасных домов. Пока что выходит так, что добавив минваты можно получить те же характеристики, что и кирпичный дом с меньшим количеством минваты, но за намного меньшие деньги.
Пожалуйста, не коверкайте цитаты, это была Ваша фраза: "Вся справа в тому що від товщини і матеріалу утеплювача прямо залежить теплопровідність. Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка "
Я не винуватий що Ви вважаєте істиною тільки фразу яка складається з одного речення , а попередні або слідуючі за фразою абзаци Ви не враховуєте Спеціально для Вас я видозміню свої три фрази на одну Замість :
Вся справа в тому що від товщини і матеріалу утеплювача прямо залежить теплопровідність. Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка
Термоінерційність залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу
Використовуючи пінопласт або мінвату в цегляних або бетонних стінках , можна без проблем досягнути такогож показника теплопровідності як і у пресованої соломи
Я залишу тільки першу фразу , замінивши дві інших фрази на сім слів Вся справа в тому що від товщини і матеріалу утеплювача прямо залежить теплопровідність.В разі однакової теплопровідності різних конструкцій різниця їхТермоінерційності залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу. Саме на підміні цих понять одне одним і створена табличка.... ..... Де свідомо не розглядаються і не порівнюються з соломою найпоширеніші на сьогодні композитні конструкції цегла+пінопласт(мінвата) або бетон+ пінопласт/мінвата . Внаслідок того що теплопровідність чистої цегли набагато вища ніж в соломи . тому й виходять у авторів потрібні для них результати Споживач побачивши що в попугаях соломяна стінка в три рази краща від цегляної починає надіятись на те що можливе будівництво в три рази дешевше ніж всюди , на що завжди розраховували різного роду фантазери або аферисти
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 08 чер, 2009 16:09, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik написав:.В разі однакової теплопровідності різних конструкцій різниця їхТермоінерційності залежить тільки від ваги і теплоємності матеріалу.
Вот это уже правильно (в абсолютном выражении, без учета обьема), спасибо.
В общем-то, мне показалось, что каркасный дом во многом по своим свойствам похож на дом из древесины, только дешевле в постройке и более устойчив к влаге/огню. Поправьте, пожалуйста, если ошибаюсь.
В общем-то, мне показалось, что каркасный дом во многом по своим свойствам похож на дом из древесины, только дешевле в постройке и более устойчив к влаге/огню. Поправьте, пожалуйста, если ошибаюсь.
Бачите ми дещо по різному розглядаємо з Вами саме поняття як будинок Для мене будинок складається з кількох складових
1 Земля , зовнішні комунікації , розташування , дороги
2 Конструктивна частина ( фундамент , коробка , дах )
3 Певного роду оздоблювальні роботи до рівня санітарна побілка ( штукатурка , 1 шар шпаклівки , вікна , двері ,підлога )
4 Внутрішні комунікації ( вода , газ , електрика , опалення ,сантехніка)
5 Внутрішні роботи під ключ. Роботи по опорядженню ділянки навколо будинку
Розбивка на ці пункти - субєктивна , робив тільки для себе , хоча і старався зробити їх приблизно однаковими по вартості . Надіюсь що різниця між самим дешевим і самим дорогим пунктом буде не більше ніж двократна
Отже якщо ми порівнюємо конструкцію будинку . то фактично ми порівнюємо тільки пункт 2 . Адже не залежно від конструкції стін і перекрить всі інші роботи ми все одно будемо проводити Виходячи з цього , в грошах , ми порівнюємо всього приблизно 25 -30 % від кінцевої вартості будинку Єдина . але дуже серьозна перевага каркасно-щитового будинку над іншими - це вага конструкцій на 1 кв м готової площі . Внаслідок низької ваги можна виготовляти однотипні легкомонтовані конструкції в заводських умовах , дешево доставляти їх на буд майданчики і швидко монтувати .
Оповідання про низьку вартість таких конструкцій - притягнуті за вуха Як правило така стінова конструкція складається з двох шарів фанери або плит ОСБ товщиною 10-20 мм + каркасна складова як правило на 1 м п - 2 бруса 50 х 150 мм або 100 х 150 мм і утеплювача ( мінвата або пінопласт )
Можемо з Вами приблизно порівняти вартість конструкції 1 м кв стіни по матеріалам
Пінопласт25-35 = 300 грн за куб , товщина нехай 15 см = 45 грн м кв
1 Бетон + пінопласт = 15 см + 15 см = 30 см товщина конструкції
Бетон - мін 150 мм товщиною . на 1 м кв під 0,15 м куб по 600 грн куб = 90 грн
Пінопласт не враховуємо бо такаж кількість пінопласту піде і в щитову конструкцію
2 Каркасно-щитова (ОСБ+Пінопласт+ОСБ+2 бруса по 1 м) 2 см + 15 см + 2 см = 19 см
ОСБ - 2 м кв = від 24 грн за квадрат до 70 грн за квадрат . нехай найдешевша = 48 грн
http://www.tdmidas.com.ua/default.asp?LID=2&JID=3&P=JAA&T=0&MID=3&hcc=False&c=&gclid=CN_Avern-poCFcIWzAodxh7DdA 2 бруса- 1 м куб дерева = 1000 - 1300 грн за куб
5 см х 15 см х 100 см або 10 см х 15 см х 100 см =від 0,015 м куб до 0,03 м куб = 15 до 40 грн
Як бачите вартість бетонно-пінопластової конструкції = 90 + 45 = 135 грн кв м
________вартість каркасно-щитової конструкції = від 48+15+45 =108 до 220 грн за метр кв
Отже щодо грошей - виграш 0
Термоінерційність - бетон виграє
Звичність- люди більш довіряють каменю
Грубо... Наименование:..........Объем:......Ст. мат.:.......Ст. работ: Бетон..........................80м3............ 48тыс.............18тыс Арматура....................9т.................39тыс ФБС.............................100шт............24тыс.............3,5тыс Пеноблоки...................130м3...........65тыс.............26тыс Клей, цемент..................................8тыс Песок...........................260м3.........18тыс...............1тыс Гидроизоляция..........>300м2.........8тыс................1,5тыс Скважина......................77м...........10,5тыс Услуги техники (кран, ЭО)..........12тыс Всего............................................228,5тыс.............50тыс Весь материал с учетом доставки Работы выполняются по принципу "все включено" В отличие от западенцев, фирмы имеют ВЕСЬ необходимый инструмент, включая леса и опалубку (стойки, ригеля, ФАНЕРУ). Правда за порезку фанеры попросили компенсировать аж 1тыс грн
Leondim_68 Навіть якщо працює приватна бригада шабашників , я особисто не повірю в ціни за роботу . Якщо ж це фірма , яка сплачує податки то я не повірю два рази . адже якщо Ви заплатили людям 50 000 . то на руки вони отримали не більше 28 000-30 000 Просте запитаннячко . у Вас мінімум 4 х 12 м х 10 м = 480 кв м каркасу з арматури , вартість самої арматури порахована . а вартість приблизно 24 000 точок зварки ( скрутки ) я чомусь не бачу
Ну і далі як я розумію Вас чекає ще 500 м кв утеплення зовнішні стіни по 150-200 грн квадрат 1500 м кв стін штукатурка по 15 грн квадрат 200 м кв даху по 60 металочерепиця + 100 робота 200 м кв утеплення даху по 100 грн 20 000 грн дерева на конструкцію даху 50 м кв вікон по 700 грн Всього=255 000 Вартість земельної ділянки мінімум = 200 000 Ітого 280 000 ( зроблено) + 255 000 ( мінімально залишилось зробити ) + 200 000 ( ділянка ) = 735 000 + те про що Ви не сказали , а я не побачив
Товарищ будивельник!
Зачем если людям платите 50 тысяч давать на руки им 30 тысяч?
Что единый налог так тяжело использовать?)))) И людям выгодно - в полтора раза больше получат, и работа у них будет. А не простаивать будут.
50 тысяч. А что это мало?
Допустим работает 5 человек на протяжении 4 месяцев. Ну это так... примерно...
Выходит месячная зарплата 2500 гривен. Нормальная зарплата как для кризиса и как для неквалифицированого труда. Тем более это ж бригада с райцентра какого-то. Там средняя зп 1500 гривен. Учителя вообще 800 гривен получают.
Так что для строителя и 2500 гривен, чтоб не сидеть без работы нормально!