|
Самодурство или обман покупателей ? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 22 січ, 2011 22:56
спасибо за разъяснения
я поняла, что чистых покупок сейчас практически нет, поэтому цена держится за счет того, что продавцы намерены покупать что-то другое.
возможно , такая ситуация и не допустит обвала цен, но учитывая общее ухудшение состояния экономики и снижение покупательной способности населения в связи со снижением доходов и увеличением расходов на питание и содержание движимости, рынок не ожидает оживление. скорее стагнация
Ипотека дело не поправит, ибо народ уже не может обслуживать 15-17% годовых при нестабильной экономике и неуверенности в завтрашнем дне.
Получается на поверхности РН будут слабенько булькать только желающие расшириться, причем только те, кто уверен в своих доходах на ближайшие 5 лет
-
Linda_2009
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 22 січ, 2011 23:17
в связи со снижением доходов и увеличением расходов на питание и содержание движимости, рынок не ожидает оживление. скорее стагнация
При суттєвому зниженні доходів - можливе і зниження ціни , але : Якщо доходи впадуть на 30% , а ціна на 10% , то чи є це благом для мешканців З іншого боку , якщо доходи виростуть на 15% , а ціна виросте на 5% Чи є такий розвиток подій набагато кращим ніж зиальований в попередньому абзаці Тому потрібно розрізняти Зниження ціни внаслідок зубожіння населення - це не потрібно нікому Зниження ціни внаслідок покращення технологій чи правил гри ( оподаткування-фінансування і так далі ) Так як на сьогодні я не знаю технологій які при збереженні якості позволили б будувати дешевше , то я виступаю за збільшення ціни , яке наступає внаслідок збільшення доходів населення , головне щоб доходи росли швидше за ціни. Получается на поверхности РН будут слабенько булькать только желающие расшириться, причем только те, кто уверен в своих доходах на ближайшие 5 лет
Так було завжди
Прочитайте мою бувшу гілочку , там все більш менш структуровано щоб не читати всі 4500 моїх повідомлень :
http://forum.finance.ua/viewforum.php?f=69
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 23 січ, 2011 00:18
budivelnik написав:Я розповідаю , для тих кому цікаво чому в тій галузі де я працюю є саме така ситуація і саме такі ціни. Я розумію , що людині яка нічого не вміє найлегше звинуватити в своїх бідах оточуючих , але в мене є надія що на сто обмеженних є хочаб десять грамотних , яких так само як і мене не влаштовує ситуація яка є на сьогодні , але цих десять розуміють що проблема не тільки в моїй галузі , а й в їхніх , що автоматично створює проблеми в мене .
- Любий будівельник! А навіщо тут розказувати всім кому потрібно і непотрібно, "чому такі ціни"??? Ринкові ціни - ті, по яким купують. Не купують - не ринкові. Точка. Стоїть ринок - ціни неадекватні. І ринка я к такого немає. Все просто.
Вас тут Дуже Багато і повірте - якби можна було на форумі провести голосування стосовно необхідності ваших постів, та ще в таких дозах - ви б набагато швидше відчули різницю між тим, що ви про себе думаете, та тим, яким вас сприймають абсолютна більшість форумчан.
Наведу лише одну думку: " розумний - Вчиться( і на своїм помилках- також), дурень - намагається Вчити ".
Прикмета: Особливо дурні намагаються вчити щоденно -оточуючих, форуми - зі смайликами та клінічним нарцисізмом.
-
козерог
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 23 січ, 2011 10:50
А навіщо тут розказувати всім кому потрібно і непотрібно, "чому такі ціни"???
Тому що в мене не має інструмента з допомогою якого б я зміг розділити аудиторію на тих кому потрібно і на тих кому не потрібно , тому й пишу для всіх . 3 іншого боку , якщо у Вас( і Ваших послідовників ) стійка впевненість що все що я пишу - не потрібно , то у Вас є інструмент з допомогою якого Ви можете не читати мої повідомлення , така собі кніпочка ігнор в профілі . Заносите мене в ігнор і все ....... Гілка стває для Вас нецікавою , так як коли всі одобрямс Ринкові ціни - ті, по яким купують. Не купують - не ринкові. Точка. Стоїть ринок - ціни неадекватні. І ринка я к такого немає. Все просто
Так в 2009 було 225 000 угод купівлі продажу , в 2010 буде 220-240 000 угод купівлі продажу - так що купують і ринок є і ринкові ціни . Вас тут Дуже Багато і повірте - якби можна було на форумі провести голосування стосовно необхідності ваших постів, та ще в таких дозах - ви б набагато швидше відчули різницю між тим, що ви про себе думаете, та тим, яким вас сприймають абсолютна більшість форумчан.
1 Абсолютна більшість - як правило завжди не права 2 Я неоднократно приводив розрахунки в яких приводив данні згідно з якими абсолютна більшість населення України ( приблизно 90-95% ) не була , не є . і в майбутньому ( років з 20 мінімум ) - не буде гравцями на ринку нерухомості і ця частина буде присутня виключно на ринку спадщини . Тому я на них і не орієнтуюсь . На жаль абсолютно більша частина тут присутніх відноситься виключно до тих осіб які отримають своє житло тільки у вигляді спадщини 3 Якщо порівняти кількість повідомлень за ринок нерухомості і кількість повідомлень проти - то намалюється співвідношення приблизно 1 за до 1000 проти , але так як 90% повідомлень за - це мої повідомлення , от і виглядая що я надмірно активний , а насправді я просто ефективно продидію так званій абсолютній більшості. Наведу лише одну думку: " розумний - Вчиться( і на своїм помилках- також), дурень - намагається Вчити ".
Ви особисто різницю між вчить і пояснює знаєте
Я пояснюю , чому зараз так а не по іншому , а от десятки Ваших послідовників пробують мене вчити.
Почитайте уважніше мої повідомлення і повідомлення моїх опонентів може й прийде до Вас просвітлення.
Я жодного разу в жодній формі не закликав до купівлі житла. Я жодного разу не вичв тут присутніх яким чином їм потрібно формувати їхню ціну нв їхні продукти і так далі.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 23 січ, 2011 12:04
Якщо доходи впадуть на 30% , а ціна на 10% , то чи є це благом для мешканців Question З іншого боку , якщо доходи виростуть на 15% , а ціна виросте на 5%
От и весь то прикол что такого нет у нас , а было так и будет, жадность не позволяет :
виростуть на 5% , а ціна виросте на 15% ...
-
obval
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 23 січ, 2011 12:50
Linda_2009 написав:спасибо за разъяснения я поняла, что чистых покупок сейчас практически нет, поэтому цена держится за счет того, что продавцы намерены покупать что-то другое.
возможно , такая ситуация и не допустит обвала цен, но учитывая общее ухудшение состояния экономики и снижение покупательной способности населения в связи со снижением доходов и увеличением расходов на питание и содержание движимости, рынок не ожидает оживление. скорее стагнация
Количество продаж * цена = денежный интерес покупателей (некоторый диапазон средств, которые покупатели готовы в РН)
Интерес сейчас очень низкий (единичные сделки). В ближайшие годы не вырастет, скорее понизится. Оживить РН (увеличить количество сделок) можно только за счёт снижения цен. А к этому не готовы большинство продавцов и строителей. Вот рынок и лежит.
-
mortimer
-
-
- Подякував: 2441 раз.
- Подякували: 2808 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 23 січ, 2011 13:01
Ну вот я и говорю самодурство ... Покупателя с деньгами нет и не предвидеться , а они не готовы ...
Нет даже за что зацепиться , чтоб увидеть какой то просвет в будущем , пока на горизонте только "погиршення " .
-
obval
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 23 січ, 2011 13:20
Ну вот я и говорю самодурство ... Покупателя с деньгами нет и не предвидеться
А я кажу що покупець з грошима є і цей покупець в 2009 купив приблизно на 30-40 млрд грн новобудов ( вторинку рахувати не має резону бо там бартер ) і в 2010 купив десь на тих же 30-40 млрд грн новобудов.
Як аргумент що купили в 2009 - це будівництво в 2010 - будували ж не за кредити , а виключно за кошти отримані від попередніх продаж .
Те що 30-40 млрд - мало , згоден , але що робити , житло це товар яким забезпеченні 99% населення України , тому й під час кризи затрати на нього зменшуються.
Взагалі були роки коли житло не будувалось взагалі , наприклад 1941-1945 і люди жили в землянках , але як тільки зявлялись вільні кошти відразу
землянка-комуналка-хрущовка-15 кв м на особу-20 кв м на особу - зараз мета 30 кв м на особу.
Звичайно можна чекати манни небесної і хрущовок по 20 000 доларів в Києві , але набагато більше шансів дочекатись коли :
На бога надейся , а сам не плошай
Так що моя порада - про 800 доларів квадрат - мрійте , але при цьому припускайте самі що це мрія і вперед до роботи , ще так багато потрібно заробити 
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 23 січ, 2011 13:29
budivelnik написав:Те що 30-40 млрд - мало , згоден , але що робити , житло це товар яким забезпеченні 99% населення України , тому й під час кризи затрати на нього зменшуються.
Ошибочка. Нормальным жильём обеспечено намного меньше. Иначе Вы занимались бы другой деятельностью. 
-
mortimer
-
-
- Подякував: 2441 раз.
- Подякували: 2808 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 23 січ, 2011 14:49
Я горячей любовью к БУДИВЕЛЬНИКу - не пылаю, но хоть он и лукавый хам, скатыватся до оскорблений считаю не достойным мужчин!!!
А по поводу себестоимости:
а) Первичный рынок - себестоимость+норма прибыли=цена
б) Вторичный рынок - баланс платежеспособного спроса и предложения=цена , и это ни как не связано с себестоимостью на первичном рынке.
Я прекрасно помню, как однушка, вторичная, стоила 3,5т.у.е., а покупали первичку за 9т.у.е. покупали 1-2% от общего объема сделок, но покупали... Т.к. нормальная планировка, и высокий ,расчетный срок эксплуатации, автономное отопление и горячая вода...в общем есть причины заплатить больше...
-
Нинь ХАО
-
-
-
-
-
-
|
+ Додати тему
|
Відповісти на тему