Посторонний Не хотите прикинуть кол-во кв. метров в пересчете на среднестатистическое потребление макарон населением от 20 до 50?
Не хочу , так само як не вважаю за потрібне відмовлятись від одягу і мяса , хоча зауважу що одяг з модною біркою і в 10 разів дорожче ніж китайсько/український аналог - мене якось слабо цікавить . Я чудово почуваю себе в костюмі вартістю на Кінескопі( завод закрився , в виробничих приміщеннях повідкривалось море комерційних структур ) в магазині виробника - 800 грн , хоча такий самий з італійською біркою на Добробуті( ринок в центрі міста ) коштує 1800-2500 грн.
А расчет ваш неверен, т.к. вы считаете будто все пьют только водку и выпивают 72 бутылки в год. Чтобы считать правильно нужно знать ср. стоимость 1 л спирта в потребительских напитках (всех, начиная от слабоалкогольных и до водки с коньяками) и уже потом умножать это на 15.
Давайте прикинемо , я ж то рахував , а ви тільки написали . Пиво 0,5 л , 4% спирту від 4 грн до 20 , в перекладі на о,5 літра горілки 4-20 х ( 40% / 4 % ) = 40-200 грн за пляшку ( 1,3-7 разів дорожче ніж 30 грн прийнятих мною ) Вино 0,5-0,7 л 8-20% спирту 15 - 100 грн = 50-1000 грн за пляшку ( 1,7-33 рази ) Рахувати Вам дрінки /шампанське/коньяк/віскі ?
Висновок Я не проти того щоб люди сходили з розуму кожен по своєму . Я проти того , що той хто в житті не збудував собачої будки , повчав того хто будує років з 20 , як , де , коли і за скільки він повинен це робити . З іншого боку Я за те , щоб молода кров вливалась у всі галузі , тому якщо хтось дійсно знає як опустити ціну , і при цьому отримати якісний продукт - прийшла і завоювала ринок . Від цього може програю я , але виграють мої внуки ( бо дітям житла вже явно не потрібно , )
budivelnik написав:І сміх і гріх . Я показав що середня ціна метра який продаю ( включаючи гаражі ) = 700 А якщо я ціну метра в гаражах включу в ціну житла , а гаражі роздам даром , Ви що будете розповідати що собівартість будівництва 0 , бо я гаражі по 0 роздаю ?
Почему же, вот в Варшаве например, кое-где при покупке 2к квартиры и более, гараж - бесплатно ? И это логично - т.к. от 2к - покупают семьи. И у них - машина уже должна быть. А значит ее надо где-то ставить.
Вот что я хотел услышать - так и не услышал, до сих пор. Про доходность с гаражей.
Поэтому буду считать сам, не обессудьте за подход.
Если отталкиваться от ваших 40% дохода - то себестоимость гаражного метра - где-то в районе 360 баксов/метр.
А теперь я вот думаю - чем принципиально отличается метр гаража, от метра жилой площади ?
Таким образом мы вполне реально и безпроблем выходим на 360 баксов/метр жилой площади.
Для тих хто не має зеленого уявлення про бізнес розповім : в - хоча для мене вартість будівництва гаража дуже мало відрізняється від вартості будівництва житлового метра
О! Что и требовалось доказать, а значит и доход от гаражного метра примерно равен доходу от жилого метра!
Тогда имеем по жил. площади не плохой доход.
...будинки в 2 поверха - 100 м2 з гаражем , то я думаю що мої 13% 2009-2011 , в 2012 перетворяться як мінімум в 80 % на вкладенні кошти , за рахунок зменшення часу повного будівництва обєкту до 0,5 року . Вас це сильно засмутить ? А мене і моїх покупців - думаю що ні , бо було 500-700 , і надіюсь буде 550-750 .
Ну не понимаю я - если есть возможность заработать больше, вложив меньше и меньше страдать, мучаться, ночи недосыпать - то почему этим не пользуется великий человек с отличным математическим аппаратом ?
Я скажу Вам страшну річ В мене не має мулярів взагалі . В мене є чорноробочі , монтажники , бетонщики, сварщики . Чорноробочі в мене отримують 2500 , всі інші більше і що ?
Интересно - и как то что нет отличного муляра - отражается на качестве стен, кладки кирпича ? Нет профи на производстве - отож и имеете "приключения" - тот под плитой, тот - переноску в воду бросил.
Тим що працюючи головою , не можете купити того що виготовляють інші рукамиі без освіти ?
Вот что я хотел услышать - так и не услышал, до сих пор. Про доходность с гаражей.
Поэтому буду считать сам, не обессудьте за подход.
Если отталкиваться от ваших 40% дохода - то себестоимость гаражного метра - где-то в районе 360 баксов/метр.
Я бачу що Ви притворяєтесь ? 1 Почнемо з того що висота гаража в мене 2,4 , на відміну від 2,65-2,8 висоти поверху 2 В мене всі гаражі знаходяться на рівні першого поверху ( чи відомо Вам що перший і останній поверх завжди дешевші ?) 3 Так як на 1 поверсі стоять всі остальні , то він завжди дорожчий у виготовленні від поверхів вище , але при цьому завжди продається дешевше 4 Я взагалі не продаю сходові частини , то чому Ви не розповідаєте про те що будівництво сходів о , а так як будівництво сходів таке саме як і житла , то квартира також повинна коштувати 0 5 Чи розумієте Ви , що мене не цікавить собівартість виготовлення кожного квадратного метра ( наприклад кухня і сан вузли - завжди дорожчі ) , бо я продаю квартири . 5 Чи розумієте Ви , що побудувавши на першому поверсі житло , без утеплення підлоги ( гараж цього не потребує ) висотою в 2,40 - я ризикую не отримати за це приміщення взагалі ні копійки і отримати його у вічне користування , в той час як починати будинок з 2 поверху , не будуючи першого ще ніхто не навчився .
Таким чином я роблю висновок Ви просто прикидаєтесь дурником , в надії мене розізлити , щоб замяти тему в якій некомпетентні під приводом того що я Вас кудись пошлю ?
Почему же, вот в Варшаве например, кое-где при покупке 2к квартиры и более, гараж - бесплатно ?
А що всі притримуються однакової поведінки продаж ? Наприклад кока-кола - обмежує націнку продавця 10% , а песі-кола позволяє ставити хоч 30% і при цьому кінцева ціна у них однакова . І знаєте з чим це повязано ? У кока-коли своя вертикальна система продаж , яка дорога як шляк , песі - продають всі кому не лінь , тому не маючи потреби утримувати власну структуру продаж , пепсі віддає все на відкуп посередникам.
Интересно - и как то что нет отличного муляра - отражается на качестве стен, кладки кирпича ?
А ніяк , по тій простій причині , що стіни я не кладу з штучних каменів типу цегла/блок , я їх роблю або панельними , або монолітними .
Бачите скільки Ви ще не знаєте . Виходить це Ви ще в цегляному будівництві 19 століття , а в мене вже давно 21 , до речі Ваші кохані США також практично не використовують цегляні стіни , в них або фанера , або скло/метал/бетон.
budivelnik написав:Давайте прикинемо , я ж то рахував , а ви тільки написали .
Ну, кнопки на калькуляторе жать и считать это немного разные вещи. Вы никак не возьмете в толк, что статистика на которую вы всякий раз опираетесь, на то и статистика, что все усредняет. И если говорят, что среднестатистический украинец выпивает 11 литров водки в год и 65 литров пива (http://www.epochtimes.com.ua/ru/health/ ... 90731.html), это не значит, что любой, прохожий, которого вы на улице спросите "как пройти к библиотеке?" уложит вас наповал перегаром посильнее любого хлороформа. Очевидно, что выпивая 11 литров водки в год (а это почти 2 бутылки/мес) не всякий сможет еще и налегать на пиво (пусть даже в объеме 65/12=5 бутылок в месяц) (определенный контингент в расчет не берем). У вас много знакомых, кто столько употребляет? Кто-то пьет водку, кто-то предпочитает пиво (и аналогичную слабоалкоголку), кто-то больше и чаще, кто-то реже и меньше. Следовательно, кто-то тратит несоизмеримо большую часть дохода, а кто-то значительно меньшую. Если я выпью 3 бутылки водки, а вы с братом ни одной, то по статистике мы выпили по бутылке и пропили наши 0,0000n кв. метра, но в реальности это я один выпил свои+ваши 3х0,0000n кв. метров. Ваши же вам и остались. Улавливаете мысль? Так что все дело тут не в алкопотреблении и табакокурении, а вопиющем несоответствии (даже сегодня) среднего уровня доходов средней стоимости 1 кв. метра по стране вообще и по Киеву в частности. На что, собственно, большинство вам и пытается указать. А вы же в ответ твердите, что мы свои кв. метры просто пропиваем...
П.С. В воскресенье и у вас будет повод расслабиться и заложить за воротник парочку квадратных дециметров
Посторонний , кнопки на калькуляторе жать и считать это немного разные вещи.
Бачите , самі не здогадались навіть кнопки натиснути , а мене пробуєте повчати.
1 Отже наявність 19 млн квартир в Україні на 17 млн сімей в Україні- це :
а вопиющем несоответствии (даже сегодня) среднего уровня доходов средней стоимости 1 кв. метра по стране вообще и по Киеву в частности.
Чи може наявність 1 млн квартир в Києві на 1,15 млн сімей в Києві Це проблема ? 2 Мені по барабану , хто , з ким , де і скільки пє/курить . Мене тільки цікавить Чому витрати на алкоголь і тютюн в 100 млрд грн в рік - це правильно і добре, а витрати 30 млрд грн в рік на купівлю житла - це непосильне наднавантаження на середньостатистичний гаманець.
budivelnik написав:Мене тільки цікавить Чому витрати на алкоголь і тютюн в 100 млрд грн в рік - це правильно і добре, а витрати 30 млрд грн в рік на купівлю житла - це непосильне наднавантаження на середньостатистичний гаманець.
А вот подумать - слабо ? Никогда не думали что эту стату (в грн) могли нагнать наши депутатики, а так же другие - успешные, пригретые ? Дорогущими алкогольными напитками ? И после этого - один бьет женщину в кафе, другой - на машине давит прохожих.
И вот подумайте дальше - все эти успешные - являются ли игроками на рынке недвиги ?
"11 литров водки в год" - сами знаете что происходит в селах, или подсказать ? Вы же вроде рядом с селами и строите - пойдите посмотрите, как село спивается.
budivelnik написав:Чому витрати на алкоголь і тютюн в 100 млрд грн в рік - це правильно і добре, а витрати 30 млрд грн в рік на купівлю житла - це непосильне наднавантаження на середньостатистичний гаманець.
Потому что пачка сигарет доступна каждому, а квартира - одному из тысячи.
budivelnik написав:Бачите , самі не здогадались навіть кнопки натиснути , а мене пробуєте повчати.
Ну, вы кнопки хоть и лихо жмете, результат-то все равно...
budivelnik написав: 1 Отже наявність 19 млн квартир в Україні на 17 млн сімей в Україні- це :
а вопиющем несоответствии (даже сегодня) среднего уровня доходов средней стоимости 1 кв. метра по стране вообще и по Киеву в частности.
Чи може наявність 1 млн квартир в Києві на 1,15 млн сімей в Києві Це проблема ?
Почему же тогда продать не получается, если спрос можно сказать равен предложению? Какое вообще отношение количество имеет к доступности? Если вы завезете 10 японских комбайнов в какую-нибудь захудалую деревушку из 20 домов, станете ли вы искренне удивляться, что никто не берет?
budivelnik написав: 2 Мені по барабану , хто , з ким , де і скільки пє/курить . Мене тільки цікавить Чому витрати на алкоголь і тютюн в 100 млрд грн в рік - це правильно і добре, а витрати 30 млрд грн в рік на купівлю житла - це непосильне наднавантаження на середньостатистичний гаманець.
Опять вы за свое. Хотите округлять? Будем округлять. Вопрос: Сколько квартир продано в 2010м по Украине? Ответ: 225000. Предположим, что на общую сумму в 100 млрд. грн. Умножаем на 2 (предположим, что покупали только семьи, где доход есть у обоих членов): 450000 человек участвовало в этом процессе непосредственное своими деньгами. Идем дальше. Вопрос: Сколько было выпито/выкурено? Ответ: предположим, что на те же 100 млрд. Но сколько при этом участвовало деньгами? Ответ: 27 млн. 27 млн. / 450 тыс. = 60
Итог: выпито и выкурено на одинаковую сумму с продажами квартир, но лишь потому, что в самом процессе участвовало в 60(!) раз больше человек, каждый из которых вносил свою посильную лепту.
Иными словами, операционный доход от курева и выпивки соизмерим с продажами квартир только тогда, когда на первое сообща тратится в 60 раз больше человек, чем на второе. Или чтобы купить квартиру, я должен привести с собой 59 друзей.
Но все эти 27 млн. не могут купить себе квартиры - столько не нужно. Следовательно все 27 млн. не станут и копить на квартиры. Следовательно 100 млрд. продаж квартир набегают за счет относительно небольшого числа людей с крайне высоким (относительно среднего) уровнем дохода, которые могут себе позволить крайне высокие расходы.
Если же мы с вами, к примеру, люди среднего или чуть выше среднего достатка, то что толку, что у вас есть рубль и у меня есть рубль? Мы можем оба купить сигарет и тогда у табачной компании будет 2 рубля. Но мы не можем вместе скинуться всеми нашими сбережениями и купить квартиру, т.к. тогда нам придется там вместе и жить, т.е. мы не сможем безраздельно пользоваться этим благом. А по отдельности на бетон нам просто не хватит. Теперь вы понимаете? Жилья ведь по факту меньше, чем желающих его купить в принципе. Но его значительно больше, чем тех кто может себе это позволить де-факто (при текущей конъюнктуре рынка). У всех нас вместе взятых, конечно, есть деньги на все ваши квартиры. Только нам эти квартиры нужны не всем вместе, а каждому отдельно.
Почему же тогда продать не получается, если спрос можно сказать равен предложению? Какое вообще отношение количество имеет к доступности? Если вы завезете 10 японских комбайнов в какую-нибудь захудалую деревушку из 20 домов, станете ли вы искренне удивляться, что никто не берет?
Один на підставі ціни на гараж виводить собівартість житла , другий не розуміє , що 10% надлишку житла в Україні в загальному не говорить про те що цей надлишок є в кожній точці держави . Ще раз Житла на 2 млн квартир більше ніж кількість сімей , тобто 15 млн сімей в Україні володіють 1 квартирою ( це ередньостатистична сімя в 2,6 особи ) 2 млн сімей володіють по 2 квартири . Але при цьому в деяких містах ( Київ, Топ-5 , курорти ) , кількість житла менша ніж кількість сімей . Для будь якої людини ясно , що якщо на один товар претендують два покупці , то цей товар буде викуплено тим хто заплатить більше. Так вже склалося , що в Київ їдуть в середньому більшосвічені і краще професійно підготовлені , ніж наприклад залишаються в Балабаєвці , тому ті в кого 2400 , не мають жодних шансів купити житло в конкурентній боротьбі з багатшими При цьому , внаслідок того , що надлишок житла в державі є , будь хто , у випадку якщо він програє боротьбу за квадратні метри в Києві , може переміститись в місцевості де житло доступне рівню його доходів , адже в тій самій Балабаєвці чи Задрипінську , також потрібні вчителі , лікарі , держслужбовці , двірники і так далі , і хоча ті хто в Києві отримував 5000 і при цьому 3000 виплачував за оренду житла( 2000 в нього залишалось на поточні розходи ) , спокійно знайдуть роботу в Задрипінську на 2500 і при цьому отримають житло в оренду за комунальні послуги. Тому світ мобільний і сидіти і плакати що не можеш прожити в Києві і ніколи не назбираєш на житло , замість того щоб відірвати попу з офісного крісла і переміститись в поле і через 5-20 років отримати можливість вернутись в Київ багатим і успішним .
Опять вы за свое. Хотите округлять? Будем округлять. Вопрос: Сколько квартир продано в 2010м по Украине? Ответ: 225000. Предположим, что на общую сумму в 100 млрд. грн.
1 Квартир було продано на 100 млрд 2 Ззовні влито грошей на продаж 100 млрд квартир - 30 млрд , все інше вторинка
Умножаем на 2 (предположим, что покупали только семьи, где доход есть у обоих членов): 450000 человек участвовало в этом процессе непосредственное своими деньгами.
1% в рік 30 млрд / 450 000 = 70 000 грн на людину. А далі в мене своя версія. Тільки ті хто зможуть заощадити 70 000 на особу в стані приймати участь в перегонах по купівлі житла.Термін заощадження цих коштів - для всіх різний , але сума не є критичною.
Итог: выпито и выкурено на одинаковую сумму с продажами квартир, но лишь потому, что в самом процессе участвовало в 60(!) раз больше человек, каждый из которых вносил свою посильную лепту.
А ось тут помилочка і дуже велика Квартиру Ви купуєте раз в житті і користуються нею три покоління , тому порівняйте вартість квартири з величиною пропитого /прокуренного тими трьома поколіннями які будуть проживати в квартирі. Для Вас Попередні мої повідомлення 3600 - прокурюємо в рік 7200 - пропиваємо в рік Квартира - 50 м2 , середня ціна по Україні 6000 = 300 000 грн Питання За скільки часу дві дорослі особи пропють і прокурять вартість цієї квартири ? 300 000 / ( 3600 + 7200 ) = 30 років. А квартирка то буде 100 років працювати.
Иными словами, операционный доход от курева и выпивки соизмерим с продажами квартир только тогда, когда на первое сообща тратится в 60 раз больше человек, чем на второе. Или чтобы купить квартиру, я должен привести с собой 59 друзей.
Як бачите це Ви на кнопочки натискаєте , але аналіз це дещо інше. Не треба Вам 60 друзів приводити , Ви в стані самі це зробити , просто порівнювати рік куріння і вартість товару який експлуатується 100 років - не серьозно
Но все эти 27 млн. не могут купить себе квартиры - столько не нужно. Следовательно все 27 млн. не станут и копить на квартиры. Следовательно 100 млрд. продаж квартир набегают за счет относительно небольшого числа людей с крайне высоким (относительно среднего) уровнем дохода, которые могут себе позволить крайне высокие расходы.
За 70 років свого життя 45 млн отриммають спадщину 70 х 450 000 = 31 000 000 купить квартиру.
Як бачите , як тільки розглянути процеси в більш тривалому терміні , а це або величина життя людини , або час експлуатації житла , відразу видно , що той хто курить і пє пропиваєте і прокурюєте за своє життя як мінімум одну квартиру в Києві.