JezJersy
який процес і куда? зменшення кількості нового житла всі ми знаємо до чого призводить.
|
|
![]() Що діється у Львові, хто моніторить ринок, куди рухаємося?Яка ситуація з пропозицією квартир у Львові? Таке враження, що зараз нормальних квартир на продаж ніхто не виставляє. Не вірять долару? Продають тільки коли хочуть обміняти на щось більше/менше?
Досвідчені ріелтори, що скажете, чи багато зараз у Львові людей з грошима, які шукають нерухомість і що з цінами? Кияни у своїй гілці вірять що ціни будуть падати:) а що у нас? ми по цінах не далеко від Києва втекли хочеться справедливості, місто звісно в нас гарне, але зарплати то у нас інші:)
![]() glade
У мене склалося таке враження, що ринок нерухомості у Львові взагалі віртуальний. Не можу сказати щодо купівлі нерухомості. але 99% пропозицій оренди у "Вашому магазині"- це банальні мильні бульки. НІЧОГО НЕМА! Ріелтори тупо впихують 20-30 квартир за захмарною ціною і це все! Колега робив грунтовний пошук, під кінець він просто гнав з тих ріелторів. Оренду зараз всі стараються знайти через знайомих-як орендарі, так і орендодавці. Цирк, та й годі. Підозрюю, що аналогічна ситуація з придбанням нерухомості. І це зле. Ціни вперто застигли на позначці 1000-1200 за квадрат і ні гу-гу. Зараз "вашмагазинівці" почали накручувати ціни знову, але хто купить ці віртуальні квадрати-загадка ![]() Хоча, підозрюю, що адекватні пропозиції є, просто їх у "вашмагазині" нема ![]() Ждьом-с, куди гнати коні... Second wave is coming, is coming, is coming, second wave is coming for you and me ![]() ![]() ![]() ![]() ну ждьомс... або продавці захочуть отримати щось, або почекають доки просяде гривня і отримають менше...
не думаю, що без світової війни можна буде перетворити долар на папірчики... а у другу хвилю кризи - всі вийдуть з ризикованих активів у долар і він ще зміцниться...
![]() ///Не скажу по квартирам, не відслідковував. Друзі з центральної України надумали купити будинок на 6-8 сот не у Львові, а в околицях, щоби не переплачувати. Тому більше року трохи моніторю для них заміську нерухомість. Є деякі пропозиції, які вже продаються 1.5 роки (і більше). Відмітаючи власників, які тупо тримають ціни (бо "пане, знаєте, скілько я сюди вклав грошей"), відмічу деякі варіянти, які просіли в ціні:
будинок 21 км від Оперного - 250 м2 - 13 сот - 175000 - 155000 - 137000 - 127000 будинок 20 км від Оперного - 277 м2 - 10 сот - 190000 - 185000 - 170000 - 149000 будинок 18 км від Оперного - 240 м2 - 9 сот - 165000 - 160000 - 150000 - 140000 будинок 13 км від Оперного - 235 м2 - 8 сот - 160000 - 158000 - 150000 - 140000 === В прикладах - будинки мають трохи більше зробленого, ніж 0-й цикл Цього літа кількість пропозицій зменшилась, але купують дуже мало (слова посередників) ![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.Я теж моніторю по Вашому магазину 2-х кімнатні квартири по Сихову. Попіднімали на 2-3 тис. Брат подавав якесь оголошення безпосередньо в редакції, в понеділок, розказує: понеділок- це виявляється - день "ріелтора". Стоїть величезна черга ""менеджерів з нерухомості", і міняє попереднє оголошенння з "норм.жит.стан" на "вікна у двір", з 29,3 м. кв на 30,2 , і інші дрібниці. А , іще номери телефонів чергують, щоб в біомаси склалась думка, що мега- рух іде, квартири розлітаються, як пиріжки. А фраза "без посередників" означає, що тут і так ланцюжок вже бажаючих по 1% хапанути, щоб ще один посередник не примазався. Ось реально хто паразитує на грошах інших.
До речі, знайомий з Харкова розказував, що в них приблизно кожне 2-е оголошення - це від реального власника. А у Львові , виходить, своя квартирна мафія. ![]() Так, Львів місто особливе:) тільки тут заведено, щоб за все платив покупець! У Європі багато де за послуги ріелтора платить продавець (адже він зацікавлений продати також), а ще частіше ріелтору платитья пополам і в залежності від того яку роботу він зробив.
Зараз вся їх робота полягає у перехопленні всіх квартир від реальних власників та очозамилюванні. Також наприклад у Києві та здебільшого по Україні за послуги нотаріуса, державне мито платиться пополам і тільки у Львові все вішають на покупця (кажучи що так заведено). Я ламатиму цю традицію, робіть так і ви:) І ріелтор твоїх інтересів зовсім не відстоює, скоріше відстоює навіть продаця який їм нічого не платить! П"явки!!!!
![]() Не зовсім так. Якщо власник бачить Вашу зацікавленність, то оформлення вже є предметом дискусії. Скажімо, більшість з якими я говорив, були не проти оплати послуг 50 на 50. І ще. Знов таки, не знаю, як по квартирах, а оголошення про будинки десь на 50 відсотків давали власники. Але це якщо не зациклюватися на "Ваш магазин"і, а користуватися іншими джерелами в інтернеті. ![]() Промоніторив ситуації на сайті з найбільш організованішим інтерфейсом (реалестейт здається).
Справді ситуація була завмерла на 1200 довго, Київ скоро дожене Львів по цих цінах))... Зараз (на моб думку) бачу тенденцію в середній ціні -1000 уо за квадрат, відповідність метражу (житловий нормальний стан) - ціні в у.о. Підтвердження отримано в реальній угоді, минулого тижня продано 2к на Батальній у знайомих батьків картиру 52 квадрата, кухня повний комплект (з технікою), ванна туалет нові, одна кімната повністю з меблями. квартира після ремонту за 60 000 зі слів продавців.. Куплено нову квартиру на сихові позаду Арсена по 900 уо, сказали що там інд. опалення., 0 цикл. за 2 місяці здача. Будуються швидко, щодня бачу. до речі, хто там будує, де можна побачити їх пропозиції? Шукав не знайшов.
|
|