JezJersy
який процес і куда? зменшення кількості нового житла всі ми знаємо до чого призводить.
|
|
Що діється у Львові, хто моніторить ринок, куди рухаємося?Яка ситуація з пропозицією квартир у Львові? Таке враження, що зараз нормальних квартир на продаж ніхто не виставляє. Не вірять долару? Продають тільки коли хочуть обміняти на щось більше/менше?
Досвідчені ріелтори, що скажете, чи багато зараз у Львові людей з грошима, які шукають нерухомість і що з цінами? Кияни у своїй гілці вірять що ціни будуть падати:) а що у нас? ми по цінах не далеко від Києва втекли хочеться справедливості, місто звісно в нас гарне, але зарплати то у нас інші:)
glade
У мене склалося таке враження, що ринок нерухомості у Львові взагалі віртуальний. Не можу сказати щодо купівлі нерухомості. але 99% пропозицій оренди у "Вашому магазині"- це банальні мильні бульки. НІЧОГО НЕМА! Ріелтори тупо впихують 20-30 квартир за захмарною ціною і це все! Колега робив грунтовний пошук, під кінець він просто гнав з тих ріелторів. Оренду зараз всі стараються знайти через знайомих-як орендарі, так і орендодавці. Цирк, та й годі. Підозрюю, що аналогічна ситуація з придбанням нерухомості. І це зле. Ціни вперто застигли на позначці 1000-1200 за квадрат і ні гу-гу. Зараз "вашмагазинівці" почали накручувати ціни знову, але хто купить ці віртуальні квадрати-загадка Хоча, підозрюю, що адекватні пропозиції є, просто їх у "вашмагазині" нема Ждьом-с, куди гнати коні... Second wave is coming, is coming, is coming, second wave is coming for you and me ну ждьомс... або продавці захочуть отримати щось, або почекають доки просяде гривня і отримають менше...
не думаю, що без світової війни можна буде перетворити долар на папірчики... а у другу хвилю кризи - всі вийдуть з ризикованих активів у долар і він ще зміцниться...
///Не скажу по квартирам, не відслідковував. Друзі з центральної України надумали купити будинок на 6-8 сот не у Львові, а в околицях, щоби не переплачувати. Тому більше року трохи моніторю для них заміську нерухомість. Є деякі пропозиції, які вже продаються 1.5 роки (і більше). Відмітаючи власників, які тупо тримають ціни (бо "пане, знаєте, скілько я сюди вклав грошей"), відмічу деякі варіянти, які просіли в ціні:
будинок 21 км від Оперного - 250 м2 - 13 сот - 175000 - 155000 - 137000 - 127000 будинок 20 км від Оперного - 277 м2 - 10 сот - 190000 - 185000 - 170000 - 149000 будинок 18 км від Оперного - 240 м2 - 9 сот - 165000 - 160000 - 150000 - 140000 будинок 13 км від Оперного - 235 м2 - 8 сот - 160000 - 158000 - 150000 - 140000 === В прикладах - будинки мають трохи більше зробленого, ніж 0-й цикл Цього літа кількість пропозицій зменшилась, але купують дуже мало (слова посередників) Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.Я теж моніторю по Вашому магазину 2-х кімнатні квартири по Сихову. Попіднімали на 2-3 тис. Брат подавав якесь оголошення безпосередньо в редакції, в понеділок, розказує: понеділок- це виявляється - день "ріелтора". Стоїть величезна черга ""менеджерів з нерухомості", і міняє попереднє оголошенння з "норм.жит.стан" на "вікна у двір", з 29,3 м. кв на 30,2 , і інші дрібниці. А , іще номери телефонів чергують, щоб в біомаси склалась думка, що мега- рух іде, квартири розлітаються, як пиріжки. А фраза "без посередників" означає, що тут і так ланцюжок вже бажаючих по 1% хапанути, щоб ще один посередник не примазався. Ось реально хто паразитує на грошах інших.
До речі, знайомий з Харкова розказував, що в них приблизно кожне 2-е оголошення - це від реального власника. А у Львові , виходить, своя квартирна мафія. Так, Львів місто особливе:) тільки тут заведено, щоб за все платив покупець! У Європі багато де за послуги ріелтора платить продавець (адже він зацікавлений продати також), а ще частіше ріелтору платитья пополам і в залежності від того яку роботу він зробив.
Зараз вся їх робота полягає у перехопленні всіх квартир від реальних власників та очозамилюванні. Також наприклад у Києві та здебільшого по Україні за послуги нотаріуса, державне мито платиться пополам і тільки у Львові все вішають на покупця (кажучи що так заведено). Я ламатиму цю традицію, робіть так і ви:) І ріелтор твоїх інтересів зовсім не відстоює, скоріше відстоює навіть продаця який їм нічого не платить! П"явки!!!!
Не зовсім так. Якщо власник бачить Вашу зацікавленність, то оформлення вже є предметом дискусії. Скажімо, більшість з якими я говорив, були не проти оплати послуг 50 на 50. І ще. Знов таки, не знаю, як по квартирах, а оголошення про будинки десь на 50 відсотків давали власники. Але це якщо не зациклюватися на "Ваш магазин"і, а користуватися іншими джерелами в інтернеті. Промоніторив ситуації на сайті з найбільш організованішим інтерфейсом (реалестейт здається).
Справді ситуація була завмерла на 1200 довго, Київ скоро дожене Львів по цих цінах))... Зараз (на моб думку) бачу тенденцію в середній ціні -1000 уо за квадрат, відповідність метражу (житловий нормальний стан) - ціні в у.о. Підтвердження отримано в реальній угоді, минулого тижня продано 2к на Батальній у знайомих батьків картиру 52 квадрата, кухня повний комплект (з технікою), ванна туалет нові, одна кімната повністю з меблями. квартира після ремонту за 60 000 зі слів продавців.. Куплено нову квартиру на сихові позаду Арсена по 900 уо, сказали що там інд. опалення., 0 цикл. за 2 місяці здача. Будуються швидко, щодня бачу. до речі, хто там будує, де можна побачити їх пропозиції? Шукав не знайшов.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||