Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2011

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 468469470471472 ... 831>
Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 18:47

turbina написав:
  Frant написав:
  Тори написав:покупается в кредит большая квартира, плюс большая машина и тоже в кредит. На тебя смотрят как па дурака, чего ты кредит не берешь (но я хоть и брала, но не на игрушки не по карману). А потом ВДРУГ кризис! И начинаются жалобы на жизнь. Встречаешь в первый раз, а он курит дешевые сигареты, спустя время встречаешь его ждущим маршрутку, так как на бензин денег нет. А когда начинаешь о чем-то говорить, так он не понимает, что это его ошибка и он во всем виноват. Виноват кризис, банк, кто угодно, но не он. Так как он не мог поступить по-другому, ЖИЗНЬ ВЕДЬ ОДНА! Если ждать, так можно и не воспользоваться. Разве не типична такая ситуация? Сейчас они уже и обувь в кредит берут.
Поэтому будут лезть в кредит и пр. Это менталитет.

Так оно и есть. Согласен. Молодежь и даже многие представители среднего поколения желает получить все и сразу, не перетруждаясь и не экономя средства.
Ведь американский образ жизни, активно навязываемый Голливудом - притягательно-сладок.
Свой коттедж, престижная большая машина, экскурсии за кордон (для общего развития!?), кабаки, девки...
Если имеешь это в кредит - значит, орел, если экономишь и живешь по средствам - дурак. Таково их мнение.
А то, что американцы печатают мировую валюту и могут ее столько нарисовать, сколько им надо - до наших "жаждущих хорошо жить" - не доходит. И не дойдет, пока очередная волна кризиса не выметет кредитные квартиры и машины из рук их "собственников".

Написано правильно, но вот наблюдаю такую картину, что в результате правительство вводит на деле понятие "списания долгов" (за счет всех налогоплательщиков) и в результате этот трутень, который жил не по средствам нормально выруливает на финише так же как и рассудительный экономный человек.
На манер того, что происходит в Евросоюзе, но в Украине ситуация чуть другая и нам внешний враг не спишет долги. Но вот внутри страны при распределении человек который жил не по средствам может выйти чистым из воды за счет налогоплательщиков, вкладчиков, сберегателей капитала. Тоесть эти закредитованные беспредельщики своими поступками валят экономику, а страдает в результате человек который пытался заработать и сберечь и валится он тоже из-за инфляции, банкопада, налоговой политики и т.п.

А что, государство стало каким-то образом финансировать "оленей", купивших в кредит недвижимость втридорога в 2007-2008 г.г.?
Неужели появились законы или подзаконные акты, дающие возможность взявшему в кредит не платить по счетам? Или, может государство "оленям" будет деньги выдавать под беспроцентный кредит?

Не слышал и не читал я такого.

Эта публика своими неумными (мягко говоря)действиями разогнала цены на киевскую недвижимость до космических высот. Падение в 2 раза (в ам. долларах) за три года на вторичке - еще не предел. Если произойдет девальвация гривны, то цены еще просядут вниз на 10-30%.
Frant

Подякував: 1769 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 18:51

budivelnik написав:Як приклад пропоную згадати не моє повідомлення двохденної давності про продаж квартири по 1700 доларів за м2 на нивках
Сообщение Добавлено: Пт 11 ноя, 2011 23:34
roman tr.
на этой неделе доложили "с полей". однушка в состоянии под ремонт, около 30 квм на нивках ушла за 51куе.

Якщо повірити тут присутнім про зниження ціни в :
2008-2009 ( девальвація ) на 60%
2009 - на 15%
2010 - на 10%
2011 - на 8%
То виходить , що квартира аналогічна тій яку недавно продали за 2000 квадрат в :
початок 2011 - 1700 + 8% = 1830
початок 2010 - 1830 + 10% = 2000
початок 2009 - 2000 + 15% = 2300
А тепер 2300 х 8 / 4,8 = 3833 доларів станом на серпень 2008
Тепер залишилось вияснити чи були на Нивках 3833 за м2 в серпні 2008 чи ні .І якщо не було , зробити коригування на величину похибки.

Не понятно к чему вся это Ваша пИсАнина с установлением цены квадратного метра хрущика на Нивках в 2008?

Квартиры за 51 килобакс где именно на Нивках продали?

Зная её примерное расположение можно по Авизо посмотреть нижний сегмент хотелок того времени по Авизо - и не надо было бы тут Ваших простыней с расчётами.

Тут ещё хотелось бы убедится - нет ли сейчас на Нивках ЦЕН ПРОДАЖ хрущиков процентов на 10 меньше от той цены продажи, что Вы привели.
zahar_

Подякував: 157 раз.
Подякували: 692 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 18:59

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

zahar_ написав:Не понятно к чему вся это Ваша пИсАнина с установлением цены квадратного метра хрущика на Нивках в 2008?

Квартиры за 51 килобакс где именно на Нивках продали?

Зная её примерное расположение можно по Авизо посмотреть нижний сегмент хотелок того времени по Авизо - и не надо было бы тут Ваших простыней с расчётами.

Тут ещё хотелось бы убедится - нет ли сейчас на Нивках ЦЕН ПРОДАЖ хрущиков процентов на 10 меньше от той цены продажи, что Вы привели.

Хлопці , я не сопливий крикун , тому мене потрібно читати акуратно і бажано обдумувати прочитане.
1 Ціну на нивках в 2011 в 51 000 і ціну на анлогічну квартиру в 2008 по 95000 приводив не я , а роман_тр.
2 Я використовуючи свої знання математики на рівні перших курсів радянського інституту задав просте запитання:
Як змінилась ціна на нерухомість на протязі останніх 3 років.
Тільки на рівень девальвації
95 000 х 4,8 / 8,00 = 57 000
Чи на рівень девальвація + 33% ?
Все

2
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 19:10

budivelnik написав:
  roman tr. написав:давайте по порядку. конкретно із чим ви не згодні.
1. 2008му році 1кімнатна квартира площею 30 квм(+/- 2 квм) коштувала 100 тис (+/- 5 тис)
2. у 2011 така ж квартира коштує 50 тис
3. падіння із 2008 по 2011 у два рази у долларовому еквіваленті.

Що ж , хочете конкретно - нехай Вам буде конкретно .
1 З ціною в 95 000 за 30 м2 в 2008 - згоден
2 З ціною в 51 000 за цю ж квартиру в 2011 - згоден .
3 Через гривню перераховую величину девальвації

1. ну взагалі то я казав 100 тис, а не 95, але то таке, нехай вам приємніше буде
2. ок
3. а от тут не зрозуміло, ми розраховуюємо показники девальвації чи порівнюємо ціни у 2008 та у 2011? яка різниця, що саме спричинило падіння ціни - девальвація чи напад марсіан? ви самі визнали (нарешті) очевидний факт - ціни впали у 2 рази за три роки. крапка. 5% коливання залишимо як статистичну похибку. а як саме вони впали чи поступово на 50% за три роки, чи спочатку на -60%, а потім у 2009 і 2010 ріст по +5% відсотків, чи відразу у 2008 впали на -50%, далі два роки була консолідація на цих рівнях - це вже абсолютно неважливо, як на мене.
unrokan_pff

Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 19:22

roman tr. написав:3. а от тут не зрозуміло, ми розраховуюємо показники девальвації чи порівнюємо ціни у 2008 та у 2011? яка різниця, що саме спричинило падіння ціни - девальвація чи напад марсіан? ви самі визнали (нарешті) очевидний факт - ціни впали у 2 рази за три роки. крапка. 5% коливання залишимо як статистичну похибку. а як саме вони впали чи поступово на 50% за три роки, чи спочатку на -60%, а потім у 2009 і 2010 ріст по +5% відсотків, чи відразу у 2008 впали на -50%, далі два роки була консолідація на цих рівнях - це вже абсолютно неважливо, як на мене.

Як правило диявол криється в деталях .
Якщо ціна різко впала на рівень девальвації , а потім три роки стояла на місці - то всі дружно повинні висказувати мені свою пошану , внаслідок того що з 2009 року я тільки те й роблю , що говорю що ціна з березня 2009 року - не падала , а з урахуванням зміни курсу долара 8,50 березень 2009 - 8,06 листопад 2011 - то ціна виросла.

Тому пора визначитись
Ви згодні чи ні що найшвидше ціна падала в період 2008-березень 2009 ( до речі це падіння відображено на всіх графіках як доміка так і св з мегакварталом) і величина цього падіння відповідала величині девальвації національної валюти
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 19:38

budivelnik написав:Хлопці , я не сопливий крикун , тому мене потрібно читати акуратно і бажано обдумувати прочитане.
1 Ціну на нивках в 2011 в 51 000 і ціну на анлогічну квартиру в 2008 по 95000 приводив не я , а роман_тр.
2 Я використовуючи свої знання математики на рівні перших курсів радянського інституту задав просте запитання:
Як змінилась ціна на нерухомість на протязі останніх 3 років.

По предложеной к расмотрению квартире цена продажи упала на 47%.

budivelnik написав:Тільки на рівень девальвації
95 000 х 4,8 / 8,00 = 57 000
Чи на рівень девальвація + 33% ?
Все
2

А это ещё зачем?

Смотрите выше - ЦЕНА ПРОДАЖИ УПАЛА НА 47%.

Упала бы больше - да застройщикам помогают держать цену на первичку. А уровень первички значительно влияет на ценообразование ЦЕН ПРОДАЖ на КРЖН. Плюс туман с информацией по РЕАЛЬНЫМ ЦЕНАМ продаж вторички. Вот дело с падением и идёт не так быстро, как должно было бы быть если бы цену первички определял бы рынок, а не всякие договорённости шаромыг-строителей подмявших под себя рынок и рЫловские фокусы в Авизо и на ТВ.
zahar_

Подякував: 157 раз.
Подякували: 692 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 19:46

budivelnik написав:Тому пора визначитись
Ви згодні чи ні що найшвидше ціна падала в період 2008-березень 2009 ( до речі це падіння відображено на всіх графіках як доміка так і св з мегакварталом) і величина цього падіння відповідала величині девальвації національної валюти

так, основне падіня відбувалось на самому початку кризи, і що з того? це не має ніякого відношення до предмету спору. девальвація може впливати на ціни, а може і не впливати, по-різному буває. я не виключаю такого варіанту, що у 2012 році гривня впаде до 10 грн за 1 доллар, а ціна буде топтатись на місці (малоімовірно, але можливо). а може бути і інший сценарій - гривня залишиться на місці, а ціни будуть сповзати. ніхто не знає, що буде завтра. і як ви тоді свої коєфіцієнти розраховувати будете? у сша, наприклад, девальвації не було. а ціни також впали вдвічі. що це значить? нічого! причини не важливі, важливі об'єктивні наслідки - ціна. ціна у 2008, ціна зараз, ціна через рік чи два. от і все. все інше - переливання із пустого у порожнє. і залиште свою практику перераховувати ціну у гривні, це контрсистемний та абсолютно неринковий підхід, тому що ніхто на гривню при визначені ціни нерухомості ніколи не дивився і дивитись не буде, ні у 2001,ні у 2008, ні зараз, ні через пять років.
unrokan_pff

Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 19:47

zahar_ написав:Смотрите выше - ЦЕНА ПРОДАЖИ УПАЛА НА 47%.

Упала бы больше - да застройщикам помогают держать цену на первичку. А уровень первички значительно влияет на ценообразование ЦЕН ПРОДАЖ на КРЖН. Плюс туман с информацией по РЕАЛЬНЫМ ЦЕНАМ продаж вторички. Вот дело с падением и идёт не так быстро, как должно было бы быть если бы цену первички определял бы рынок, а не всякие договорённости шаромыг-строителей подмявших под себя рынок и рЫловские фокусы в Авизо и на ТВ.

1 Я згоден що ціна продажу в порівнянні з 2008 роком в валюті впала на 47%
2 Я стверджую що станом на березень 2009 року ціна впала в валюті на величину девальвації гривні , тобто на 60% ( (8-5)/5 = 60%)
3 Враховую п1 і п2 , я вважаю вірним твердження:
З березня 2009 року і по сьогодні ціна в валюті зросла на :
60% - 47% = 13%

І по підтримці будівельників державою .
В 2009 здано в експлуатацію 6,4 млн м2 ( з них на мій погляд 1,5 млн м2 - по спрощеній системі ) , тобто здано в 2009 новобудов 5 млн м2 х 5000 грн ( нормативна вартість будівництва ) = 25 млрд грн , з яких 0,1 млрд грн надано державою
Ви вважаєте суму в 0,4% -настільки великою ?
В 2010,2011 роках величина підтримки була такою ж як і в 2009 + на 2012 заплановано ( не плутати з виділено ) 2 млрд грн .
Якщо в Ваш бізнес буде додатково влито 0,4% державних коштів від Ваших - це дуже сильно Вам допоможе ?

А от спроби обізвати цілу галузь шаромигою інтернет-аналітиком - не робить честі цьому шаромизі.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 19:59

roman tr. написав:ціна у 2008, ціна зараз, ціна через рік чи два. от і все. все інше - переливання із пустого у порожнє. і залиште свою практику перераховувати ціну у гривні, це контрсистемний та абсолютно неринковий підхід, тому що ніхто на гривню при визначені ціни нерухомості ніколи не дивився і дивитись не буде, ні у 2001,ні у 2008, ні зараз, ні через пять років.

1 Роман , почитайте мої повідомлення 2009 року і подивіться в чому мене там і тоді звинувачували
2 Допускаючи що читати Вам лінь - нагадаю
Я писав що житлова нерухомість як товар який не може бути ні експортований ні імпортований завжди буде мати привязку в своїх ціна до цін в гривні ( це і собівартість і доходи населення)
3 Нерухомість в час девальвації тільки тому й опустилась , що було дуже багато виробників зафіксувавших свої ціни в національній валюті , тому враховуючи потребу в розширенні , на вторинному ринку можна було продавати по зниженій ціні , адже фактично це був бартер ( обмін свої метрів на більшу кількість в новобудовах )
4 Внаслідок того , що переваги від девальвації валюти не можуть бути вічними ( адже енергоносії ми купуємо по світовим цінам ) , то ціни на товар внутрішнього виробництва будуть зростати з швидкістю вичерпування запасів товарі виготовлених раніше . Нерухомість - товар з циклом виробництва в 3 роки . Після девальвації гривні пройшло три роки , тому на ринку вичерпуються( закінчуються ) товарні запаси виготовлені по старим гривневим цінам на енергоносії , а тому ціни на житло в гривнях зростають ( проти цього я думаю не сперичаєтесь ?) , а якщо врахувати що найнижчий курс гривні був в березні 2009 ( 8,20-8,80 на протязі місяця) то й не дивно що ціни на нерухомість навіть в валюті збільшились від березня 2009 .
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 20:01

Проблема в расчете цен в гривне - в инсинуациях.
Курс на сентябрь уже был 5 грн. (с середины сентября) и даже выше.
Поэтому цена с пика цен (осень 2008) упала в долларах как раз в 2 раза.

Но все это вообще не принципиально!
Просто некоторым не нравится сам факт того, что жилье в гривне подешевело.
Почему это не нравится некоторым писателям???
Да потому что они всегда говорили что цена в гривне не падала :mrgreen:
И в 2009-м и начале 2010-го с ними соглашались - это был факт.
Теперь получается что упала? :mrgreen:

Так а когда она упала?
В 209-м в гривне не падала, в 2010-м не падала, в 2011-м упала?
Или в 2010-м?
:mrgreen:
jde

Подякував: 12 раз.
Подякували: 53 раз.

Профіль

#<1 ... 468469470471472 ... 831>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему