Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Kotyk написав:Незнаю чи всі в курсі вийшла нова декларація. Ще не розбирався що там нового, но заповнювати треба вже додаток 3 а не 4 про інвестиційні прибутки. Тому при подачі зверніть увагу чи нова редакція декларації.
Що всі з новою декларацією ознайомились? В мене сам бланк новий є (прислав брокер) але там нова методика розрахунку доходів і витрат по деривативам (враховуються тільки варіционна маржа). Саму нову методику заповнення не найшов. Можливо там ще якісь зміни.
Kotyk написав:Незнаю чи всі в курсі вийшла нова декларація. Ще не розбирався що там нового, но заповнювати треба вже додаток 3 а не 4 про інвестиційні прибутки. Тому при подачі зверніть увагу чи нова редакція декларації.
Що всі з новою декларацією ознайомились? В мене сам бланк новий є (прислав брокер) але там нова методика розрахунку доходів і витрат по деривативам (враховуються тільки варіционна маржа). Саму нову методику заповнення не найшов. Можливо там ще якісь зміни.
Из того что нет в налоговом кодексе (не четко изложено) можно выделить 3.3. При продажу окремих пакетів цінних паперів витрати у вигляді вартості таких пакетів цінних паперів, придбаних за весь період обслуговування платника податку торговцем цінними паперами, визнаються за вартістю перших за часом придбання окремих пакетів цінних паперів (метод FІFО).
3.11. Доходи за операціями з цінними паперами зменшуються на суму додаткових фактично сплачених витрат, що відповідно до законодавства здійснюються у зв’язку з отриманням такого доходу, а саме: винагорода (комісія) торговцю цінними паперами; біржовий збір відповідно до тарифів, затверджених фондовою біржею; вартість депозитарних послуг та/або послуг реєстроутримувача, затверджених відповідно депозитарною установою або реєстроутримувачем (уся сума таких витрат, здійснених у розрахунковому періоді); вартість банківських послуг, сплачених у зв’язку із здійсненням операцій з цінними паперами за тарифами, затвердженими банківською установою (уся сума таких витрат, здійснених у розрахунковому періоді)
Камикадзе Дякую за відповідь, але я не мав на увазі Методику визначення інвестиційного прибутку торговцем ЦП, її я вже давно читав. Я про інструкцію заповнення декларації. На Раді вже знайшов. Я не зрозумів в зв'язку з чим там зміни внесли.
подскажите, в додатке про операції з інвестиціїними активами, кого указывать? в таблице идет речь о наименовании и характеристике ценных бумаг. это каждую в отдельности вписывать? http://fotohost.org/images/a1d303bd-538kB.jpg
зы. только что вернулся с налоговой... сидит такая ни бе ни ме. говорит заполняй каждую акцию, я ей показываю пачку бумаг... молчание... тогда, говорит, вписывай брокера в одну строку и всего доход всего витрат.... теперь у меня молчание , взял декларацию и уехал домой разбираться. подскажите, кто как заполнял?
Maxgreen Заполнял в конце января (старый образец). Это был Додаток 4. Сравнил графы - вроде те же. По вертикали в п.1 вписывал общей суммой но по отдельности: Викуп ЦП ІСІ; Продаж ЦП українських емітентів. Исходя из опыта прошлых лет на нескольких страницах в произвольной форме (как делал это за 2010 и 2009г.г.)расписывал по каждому фонду и каждой бумаге Доповнення(так мой инспектор требовал и за предыдущие годы: как minemax написал в предыдущем посту, но только не в декларации а в Доповненні). На последней странице декларации отметил крестиком: доповнення до декларації (заповнюється і подається платником податку...) на_____ аркушах. Ну и ещё делал сканкопии всех документов для подтверждения всех цифр в Доповненні (поскольку этого с меня требовали и за предыдущие годы).
Maxgreen По закону -каждую в отдельности. 4.1. Розрахунок фінансового результату (інвестиційного прибутку або інвестиційного збитку) операцій за окремими інвестиційними активами відображається у відповідних рядках 1-3 розділу I із зазначенням їх найменування та характеристики у колонці 3. ПКУ: Термін "інвестиційний актив" означає пакет цінних паперів, деривативів чи корпоративні права, виражені в інших, ніж цінні папери, формах, випущені одним емітентом, а також банківські метали, придбані у банку незалежно від місця їх подальшого продажу.
тоже был в налоговой утром, вначале тоже сказали писать все по отдельности, потом договорились с инспектором что напишу 2 строки: 1. Цінні папери 2. Фьчерс UX
Сказали ещё привести все квитанции на ввод средств с самого начала торгов, у меня это с 2009 года, и договор и копию договора снова. Вот собираю.
Меня интересует пункт 5. сумма відємного значення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами попереднього звітного періоду.
Т.е. сюда я могу записать свои минусы за прошлый год не учтенные в прошлом(например по правилу 30 дней?:)
jimmie написав: Меня интересует пункт 5. сумма відємного значення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами попереднього звітного періоду.
Т.е. сюда я могу записать свои минусы за прошлый год не учтенные в прошлом(например по правилу 30 дней?:)
только тот отрицательный рез-тат, что Вы задекларировали в прошлом году
викладіть, будь-ласка, декларацію на якийсь файлообмінник