|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:10
budivelnik написав:Будь яка активна система життєзабезпечення - гірша від пасивної. Друге питання , що активна система ( як фото великого пилесоса з обігрівом ) яку привів бетон - не потребує жодних розрахунків вентканалів , але я вважаю що традиційний димар виведений на дах дасть фору пилесосу встановленому на 1 поверсі 
Можете чуть развернутее обосновать? Почему по умолчанию активная система хуже пассивной? Может, мы разные смыслы в эти понятия вкладываем? Я думал, пассивное - это какой-нибудь клапан типа аэреко. А активный - это приточка типа аэропака (siegenia). Понятно, что пассивная система по умолчанию тише и менее затратна в плане потребления энергии, но в плане эффективности, наверное, наоборот? Или я Вас неправильно понял?
-
Tyler
-
-
- Подякував: 54 раз.
- Подякували: 207 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:17
budivelnik написав:в димарі переріз приточного каналу в 2 рази більшим ніж витяжні канали - отримуєш вирішення практично всіх проблем - в нього не має .
не морочь людям голову своей некомпетентностью (сколько же у нас таких вот спецов по стране - не счесть - поэтому люди во все сами вынуждены вникать!) приток воздуха зимой можно обеспечить токма с подогревом! иначе - обледенение и дискомфорт в зоне входа! Друге питання , що активна система ( як фото великого пилесоса з обігрівом ) яку привів бетон - не потребує жодних розрахунків вентканалів , але я вважаю що традиційний димар виведений на дах дасть фору пилесосу встановленому на 1 поверсі 
ё, это не вытяжка, но приточка! кругом одни спецы))) она давит воздух с улицы в жилые помещения через фильтр и подогрев а выходит воздух своим ходом вследствии избыточного давления через вентканалы (дымари по твоему))) в кухне и с/у не потребує жодних розрахунків вентканалів
требует есть калькуляторы - у кого хватает ума может ращитать сам, у кого нет - в специализированную фирму (токма не к таким, как строитель!)) хехе, ну ты и спец - все от сохи, ё
-
beton
-
-
- Заблокований
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 246 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:26
TylerСпробую , але спроба щось зробити швидко ( в данному випадку пояснити ) не завжди тотожно - добре . Отже Зробимо швидко , якісно , дешево - виберіть будь яких два пункти 1 Активна система має засоби зворотнього звязку , а тому легше встановлюється , не потребує розрахунків і завжди потребує як додаткового догляду , так і додаткових ресурсів. 2 Пасивна система - складна в розрахунках , капризна в запуску , але якщо запрацювала - то буде працювати вічно ( якщо вічністю вважати термін експлуатації будинку ) 3 Будь який клапан ( тобто рухома частинка ) - це різновид активної , а от наприклад сифон в унітазі - пасивна Якщо виникли якісь запитання/уточнення - будь-ласка , як не зараз , то зранку , на що зможу - на те відповім. ПС Розрахунок вентиляції - це такий менінгіт , що Ви собі не уявляєте . Як правило , спочатку збирають танк , а потім обробляючи вручну напильником доводять його до аероплану. ППС Випадок з мого обєкту Плачучі вікна , які привели до візуального замокання швів в санвузлі з претензією власників на протікання по вентканалам . Детальний огляд привів до заклеєних скотчем вентрешіток в 3 приміщеннях з 6. Випадок2 Гасне котел , коли вмикається активна витяжка над газовою плитою , претензія Зєднані канал витяжки над плитою і канал витяжки газового котла. Коли глянули на потужність турбінки в активній витяжці зрозуміли що : Витяжка викидала примусово з приміщення таку кількість повітря . що притяжна вентиляція ( в два раза більша по перерізу ) не справлялась і додаткове повітря починало заходити в приміщення через витяжку котла ( ясно що побачивши зворотню тягу автоматика гасила котел автоматично ). Рішення просте як двері Або не вмикайте витяжку при працюючому котлі , або відкривайте форточку , щоб те що викидається через вентканал компенсувалось притоком.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:33
budivelnik написав:Пасивна система - складна в розрахунках , капризна в запуску , але якщо запрацювала - то буде працювати вічно
да бред естественная вентиляция в большинстве случаев работает либо плохо, либо вобще никак, либо обратная тяга а зимой, при закрытых форточках она вобще не работает Рішення просте як двері Або не вмикайте витяжку при працюючому котлі , або відкривайте форточку , щоб те що викидається через вентканал компенсувалось притоком.
а есть еще решение проще и дружелюбнее к людям, но не дружелюбное к экономящими на всем строителями - котлы с закрытой камерой сгорания вентканалов наштамповал кучу, теперь люди маются))
-
beton
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:34
budivelnik, вроде понятно, спасибо, завтра продолжим, если Вы не против. Насколько я понимаю ситуацию, путаница возникает из-за того, что Ваш термин "пассивная вентиляция" соответствует распространенному термину "естественная вентиляция".
Мне совершенно фиолетово, какое из слов правильнее, просто во избежание путаницы уточняю. Соответственно, я неоднократно видел термин "пассивная вентиляция" в отношении клапанов аэреко, потому что нет вентилятора (или другого электроприбора).
Востаннє редагувалось Tyler в П'ят 11 тра, 2012 23:36, всього редагувалось 1 раз.
-
Tyler
-
-
- Подякував: 54 раз.
- Подякували: 207 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:36
beton не морочь людям голову своей некомпетентностью (сколько же у нас таких вот спецов по стране - не счесть - поэтому люди во все сами вынуждены вникать!) приток воздуха зимой можно обеспечить токма с подогревом! иначе - обледенение и дискомфорт в зоне входа!
Ще раз для фахівця найширшого профілю. Коли в приміщення заходить повітря з надвору , то воно холодне , але з низьким вмістом вологи , тому жодного обледеніння бути не може, адже під час нагрівання це повітря маючи низький вміст вологи нгавпаки втягує в себе вологу в досить суттєвих обємах . А от коли виходить з приміщення - то на місці виходу можуть виникати місця обледеніння . Це хоч тобі ясно ? Так що ти збираєшся обовязково підігрівати ?  вхід чи вихід ? Ще раз звертаю увагу всезнайки Вивчи розділ відносна і абсолютна вологість повітря . а також вміст водянаю пари в залежності від температури повітря. ПС Внаслідок того , що повітря по вентканалам рухається назустріч ( один канал вверх, другий вниз + приточний канал в рази більше витяжки то повітря поступово нагрівається ( приточне ) охолоджується ( витяжка ) - це така собі рекуперація. Звичайно отримати відбір тепла можна і до 90% , але вартість такої системи починає зашкалювати , особливо якщо врахувати що максивальна вартість зекономленої енергії для квартири в рік становить 50-200 грн в рік ( по ціні електрики , по газу вийде в 2 рази дешевше )
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:49
beton написав: budivelnik написав:Пасивна система - складна в розрахунках , капризна в запуску , але якщо запрацювала - то буде працювати вічно
да бред естественная вентиляция в большинстве случаев работает либо плохо, либо вобще никак, либо обратная тяга а зимой, при закрытых форточках она вобще не работает
Я розумію що тобі мозок зірве від запропонованої задачі , але . 1 Зима , в квартиру вводиться тепло ( особливо якщо котлом ) , у вентканалі котла зявляється перепад тиску, внаслідок якого продукти згорання газу+кисень - нагріваючись виводяться надвір. 2 В цій самій кімнаті є вентканал . переріз якого в два рази ширший від перерізу вентканалу котла. Що відбувається в цьому каналі ? 3 У вікнах є системи мікровентиляції . Як буде відбуватись рух повітря через ці вікна . В них буде притік повітря чи відтік повітря ? beton написав: budivelnik написав:Рішення просте як двері Або не вмикайте витяжку при працюючому котлі , або відкривайте форточку , щоб те що викидається через вентканал компенсувалось притоком.
а есть еще решение проще и дружелюбнее к людям, но не дружелюбное к экономящими на всем строителями - котлы с закрытой камерой сгорания вентканалов наштамповал кучу, теперь люди маются))
Тут я якось загубився 1 Багато каналів які я наштампував витрачаючи кошти - це добре для жильців чи погано ? 2 Чи памятає всезнайка , що я продаю житло без встановлених котлів - залишаючи мешканцям право самостійно вибирати те що їм до смаку чи по кишені . Так за що він мене тут критикував ? Чи просто поговорити ні с ким ?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:55
budivelnik написав:Ще раз для фахівця найширшого профілю.
тебе еще раз расскажу - в болезнях не особо разбираюсь))) у меня средне-техническое и высшее экономическое образование поэтому я тебе нос утираю все время)) Коли в приміщення заходить повітря з надвору , то воно холодне , але з низьким вмістом вологи , тому жодного обледеніння бути не може .
вытяг с инструкции приточного клапана Внимание! Любой приточный вентиляционный клапан при температуре от -15С может в большей или меньшей степени покрываться наледью(из-за физических процессов описанных выше). Це хоч тобі ясно ?
хехе Так що ти збираєшся обовязково підігрівати ?  вхід чи вихід ?
вход Ще раз звертаю увагу всезнайки
см выше)) - техническое образование рулит)) Вивчи розділ відносна і абсолютна вологість повітря . а також вміст водянаю пари в залежності від температури повітря.
вчил в школе Будь який клапан ( тобто рухома частинка ) - це різновид активної
приточные вентиляционные клапаны могут быть как элементом пассивной, так и активной (вытяжной) вентиляции но не из за того, шо у него стоит гигроскоп, регулирующий приток - это пассив, но из за того, шо в вытяжных каналах применяют вентиляторы - актив хехе, строитель, однозначно))
-
beton
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 11 тра, 2012 23:57
budivelnik написав:1 Опаньки , наш спеціаліст - прозрів. До речі не 10 см пінопласту , а 15 см пінопласту ( при нормативних 8 см ) 2 А вентиляція до теплопровідності стіни - це вже інша опера . 3 Лохотрон під назвою дихаючі стіни - я пояснював вже не раз , напевно бетон надіється на новоприбувших які цих пояснень не читали . Тому тільки для них Повітрообмін в годину через вентиляцію приблизно повинен дорівнювати обєму приміщення , а повітрообмін через 15 м2 зовнішньої стіни ( для кімнати в 3 х 5 х 3 = 45 м3 повітрообміну стандартного ) = приблизно 0,00001 м3 Треба пояснювати що дихаючу стіну замінить зміна вентиляційної решітки з 10 х 10 см на ..... 10 х 10,00001 см решітки 4 Слова товщина , послідовність , пиріг , ДБН - набір розумних слів в яких бетон не розуміє ані бельмеса. Для тих хто має зелене поняття відповім . Так врахував , тому що: а - теплопровідність стіни набрана за рахунок надлишкової товщини утеплювача і в 2 рази вища від нормативних б - міцність стіни досягнута потрібною товщиною бетону ( в слідуючих конструкціях буду використовувати керамзитобетон ) , трохи втрат по ціні , але вибиваю всі козирі з рук прихильників цегляної кладки , адже по хімічному складу керамзитобетон і цегла на розчині це індентичні матеріали , прир чому керамзитобетон міцніший в рази. в - послідовність шарів збережена ( легкий утеплювач - ззовні , важкий бетон - з середини ) Так де малюночок з точками роси і чому не можна використовувати утеплювачі товщиною в 3-5 см на стінках в 0,25-0,5 м цегляної кладки ?
Детский сад. Вы, тупо, в ответ на провокационные вопросы, рассказываете, ответы, которые Вы получили, путем многих циклов строительства, народу, который, окромя разных ников(благо можно их менять без болезненно) , ничего в жизни не произвел, ни построил, кроме своих голословных заявлений, "у меня такая машина под жо--й"... Да я бы даже не "заморачивался", на коменты таких "персонажей"... Т.с., " Собака лает, а караван идет"... Друг мой "Бетон", продажи в Киеве идут, возможно не так интенсивно, как кому то хотелось бы, однако идут, и динамика есть. В этом Вы можете убедиться, очень легко, попробовав поменять свой статус, "Симферопольского оракула" на простого, скромного Киевского аналитика РН. Милости просим: - Будьте так любезны, расскажите, в деталях, как Вы приезжаете, ставить на место, недоразвитый Киевский рынок недвиги,( в том числе, так не любимый Вами, рынок однокомнатных хрущей, который, наиболее динамичный все это кризисное время). Ну типа, я приехал, нашел где жить, сколько это стоит и т.п. На все предыдущие вопросы, типа: постройте что то свое реальное и расскажите - сколько это стоит, не было ни одного реального, вменяемого ответа. Подводя итог, промежуточный, спора между "суперэкономистами", утверждающими, что аренда рулит и консерваторами, утверждающими, что когда, все, в том силе и экономисты(супер), выходят на пенсию (проще, станут не востребованными на рынке труда). Можно смело сказать, что первые, вряд ли смогут потянуть аренду жилья, после выхода на пенсию(в тираж,на рынке труда). А, если не все это знают, этот т.с. возрастной ценз, после которого сложно получить новую работу, постоянно уменьшается.
-
andrewustravel
-
-
- Подякував: 20 раз.
- Подякували: 44 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 12 тра, 2012 00:02
budivelnik написав:Багато каналів які я наштампував витрачаючи кошти - це добре для жильців чи погано ?
наштамповал через одно место))) 2 Чи памятає всезнайка , що я продаю житло без встановлених котлів - залишаючи мешканцям право самостійно вибирати те що їм до смаку чи по кишені .
экономишь - котлы с открытой камерой дешевле! Чи просто поговорити ні с ким ?
мы здесь не разговариваем - я тебе объясняю элементарщину, который Любой Грамотный строитель в курсах впрочем, судя по моему опыту, строители слишком узки - хто по фундаментам, стенам и полам, хто по кровле, хто по отплению, хто по вентиляции все вместе мало хто тянет - нужно поболее тямы, чем у среднестатического выпускника строй бурсы + постоянное самообразование а ты уже давно застрял в прошлом - это очевидно вместо того шоб брыкаться как бычок, лучше бы впитывал знания поновее
-
beton
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-