|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012-2 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:37
cosjak написав: Valerik написав:Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.
Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.
Даємо задню ?
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:37
cosjak И поэтому Закон збереження енергії заперечує передачу тепла від холоднішого тіла до теплішого ( на цьому побудоване поняття ентропії)
Если вы тоже так уж хвастаетесь своими знаниями физики, то вас эта фраза в ступор не вводит? Озвучте закон сохранения и покажите, где там идет речь о передаче тепла? И при чем здесь энтропия?
Конечно же не вводит, потому что говориться по существу, а вы пытаетесь привести умозрительную ситуацию и перенести законы микрофизики в макрофизику. Если вы до сих пор не понимаете что я имею ввиду, я могу попробовать объяснить по простому.
-
Valerik
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:39
budivelnik написав: cosjak написав: Valerik написав:Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.
Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.
Даємо задню ?
Яку задню? Я запитував - чи можлива передача теплової енергії? Відповідь - так!
-
cosjak
-
-
- Подякував: 35 раз.
- Подякували: 89 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:41
.
Востаннє редагувалось cosjak в Суб 21 лип, 2012 09:42, всього редагувалось 1 раз.
-
cosjak
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:41
Valerik написав:cosjak И поэтому Закон збереження енергії заперечує передачу тепла від холоднішого тіла до теплішого ( на цьому побудоване поняття ентропії)
Если вы тоже так уж хвастаетесь своими знаниями физики, то вас эта фраза в ступор не вводит? Озвучте закон сохранения и покажите, где там идет речь о передаче тепла? И при чем здесь энтропия?
Конечно же не вводит, потому что говориться по существу, а вы пытаетесь привести умозрительную ситуацию и перенести законы микрофизики в макрофизику. Если вы до сих пор не понимаете что я имею ввиду, я могу попробовать объяснить по простому.
Какая умозрительная? Все тела излучают тепловую энергию. Все тела ее поглощают. Есть возражения?
-
cosjak
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:45
cosjak
Какая умозрительная? Все тела излучают тепловую энергию. Все тела ее поглощают. Есть возражения?
Возражений нет. Продолжайте
-
Valerik
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:46
cosjak написав: budivelnik написав: cosjak написав:Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.
Даємо задню ?
Не хитруйте шановний Ви стверджували Ось поряд зі мною горить проста собі лампочка. Температура її поверхні десь так градусів 80. Температура мого тіла, ну нехай 30. А далі все дуже просто: моє тіло випромінює інфрачервоні промені, лампочка їх поглинає і нагрівається. Але лампочка - не нагрівається. При будь яком варіанті знаходження поряд холоднішого тіла - нагріватись буде холодніше ( отримувати енергію ) а охолоджуватись гарячіше( віддавати енергію ) Тому перенесення енергії від холоднішого до гарячішого - не можливе. Енергія завжди рухається в сторону нижчого потенціалу . в данному випадку в сторону холоднішого.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:49
budivelnik написав: cosjak написав: Valerik написав:Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.
Даємо задню ?
А тепер, якщо нарешті всі згодні, що тіла випромінюють і поглинають енергію, перейдемо ближче до будівництва і теплоізоляції. Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче. Випромінювання від більш гарячого відбиватиметься і не потряплятиме на більш холодне.
-
cosjak
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:51
budivelnik написав: cosjak написав: budivelnik написав:Даємо задню ?
Не хитруйте шановний Ви стверджували Ось поряд зі мною горить проста собі лампочка. Температура її поверхні десь так градусів 80. Температура мого тіла, ну нехай 30. А далі все дуже просто: моє тіло випромінює інфрачервоні промені, лампочка їх поглинає і нагрівається. Але лампочка - не нагрівається. При будь яком варіанті знаходження поряд холоднішого тіла - нагріватись буде холодніше ( отримувати енергію ) а охолоджуватись гарячіше( віддавати енергію ) Тому перенесення енергії від холоднішого до гарячішого - не можливе. Енергія завжди рухається в сторону нижчого потенціалу . в данному випадку в сторону холоднішого.
Пане Будівельник. А ось тут уже закон збереження енергії. Якщо лампочка поглинула енергію - то вона нагрілася.
-
cosjak
-
-
-
-
Профіль
-
-
|