Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012-2

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 691692693694695 ... 2381>
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:37

cosjak написав:
  Valerik написав:Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.

Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.

Даємо задню ?
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:37

cosjak

И поэтому Закон збереження енергії заперечує передачу тепла від холоднішого тіла до теплішого ( на цьому побудоване поняття ентропії)

Если вы тоже так уж хвастаетесь своими знаниями физики, то вас эта фраза в ступор не вводит?
Озвучте закон сохранения и покажите, где там идет речь о передаче тепла? И при чем здесь энтропия?

Конечно же не вводит, потому что говориться по существу, а вы пытаетесь привести умозрительную ситуацию и перенести законы микрофизики в макрофизику.

Если вы до сих пор не понимаете что я имею ввиду, я могу попробовать объяснить по простому.
Valerik

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:38

Valerik написав:cosjak

yopti писал(а):cosjak не устраивайте цирк и мракобесие, пожалуйста.
Второй закон термодинамики:
Второе начало термодинамики гласит, что невозможен самопроизвольный переход тепла от тела, менее нагретого, к телу, более нагретому..

О, еще один... А прочитать закон полностью? Еще раз повторяю - этот закон носит статистический характер! Здесь мало прочитать этот кусочек! Читайте дальше и вникайте!

А-а-а, держите меня семеро, бо четверо точно не удержат. :D :D :D :D :D

Скажите пожалуйста, кто вы по образованию?

По сути есть что возразить? Техническое у меня образование, не волнуйтесь :)
cosjak

Подякував: 35 раз.
Подякували: 89 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:39

budivelnik написав:
  cosjak написав:
  Valerik написав:Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.

Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.

Даємо задню ?

Яку задню? Я запитував - чи можлива передача теплової енергії? Відповідь - так!
cosjak

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:41

.
Востаннє редагувалось cosjak в Суб 21 лип, 2012 09:42, всього редагувалось 1 раз.
cosjak

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:41

Valerik написав:cosjak

И поэтому Закон збереження енергії заперечує передачу тепла від холоднішого тіла до теплішого ( на цьому побудоване поняття ентропії)

Если вы тоже так уж хвастаетесь своими знаниями физики, то вас эта фраза в ступор не вводит?
Озвучте закон сохранения и покажите, где там идет речь о передаче тепла? И при чем здесь энтропия?

Конечно же не вводит, потому что говориться по существу, а вы пытаетесь привести умозрительную ситуацию и перенести законы микрофизики в макрофизику.

Если вы до сих пор не понимаете что я имею ввиду, я могу попробовать объяснить по простому.

Какая умозрительная? Все тела излучают тепловую энергию. Все тела ее поглощают. Есть возражения?
cosjak

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:45

cosjak

Какая умозрительная? Все тела излучают тепловую энергию. Все тела ее поглощают. Есть возражения?

Возражений нет. Продолжайте
Valerik

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:46

cosjak написав:
  budivelnik написав:
  cosjak написав:Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.

Даємо задню ?

Не хитруйте шановний
Ви стверджували
Ось поряд зі мною горить проста собі лампочка. Температура її поверхні десь так градусів 80. Температура мого тіла, ну нехай 30. А далі все дуже просто: моє тіло випромінює інфрачервоні промені, лампочка їх поглинає і нагрівається.

Але лампочка - не нагрівається. При будь яком варіанті знаходження поряд холоднішого тіла - нагріватись буде холодніше ( отримувати енергію ) а охолоджуватись гарячіше( віддавати енергію )

Тому перенесення енергії від холоднішого до гарячішого - не можливе. Енергія завжди рухається в сторону нижчого потенціалу . в данному випадку в сторону холоднішого.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:49

budivelnik написав:
  cosjak написав:

Даємо задню ?

А тепер, якщо нарешті всі згодні, що тіла випромінюють і поглинають енергію, перейдемо ближче до будівництва і теплоізоляції. Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче. Випромінювання від більш гарячого відбиватиметься і не потряплятиме на більш холодне.
cosjak

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:51

budivelnik написав:
  cosjak написав:
  budivelnik написав:Даємо задню ?

Не хитруйте шановний
Ви стверджували
Ось поряд зі мною горить проста собі лампочка. Температура її поверхні десь так градусів 80. Температура мого тіла, ну нехай 30. А далі все дуже просто: моє тіло випромінює інфрачервоні промені, лампочка їх поглинає і нагрівається.

Але лампочка - не нагрівається. При будь яком варіанті знаходження поряд холоднішого тіла - нагріватись буде холодніше ( отримувати енергію ) а охолоджуватись гарячіше( віддавати енергію )

Тому перенесення енергії від холоднішого до гарячішого - не можливе. Енергія завжди рухається в сторону нижчого потенціалу . в данному випадку в сторону холоднішого.

Пане Будівельник. А ось тут уже закон збереження енергії. Якщо лампочка поглинула енергію - то вона нагрілася.
cosjak

Профіль

#<1 ... 691692693694695 ... 2381>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор