Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012-2

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 694695696697698 ... 2381>
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:37

cosjak написав:
  budivelnik написав:
  cosjak написав:Но у меня вопрос из практической плоскости - идет ли передача энергии от более холодного тела к более горячему и можно ли это использовать. И это ведь используется на практике в теплоизоляции...

1 Не йде
2 Так як не йде , то і не використовується.

Ну, підемо далі у практику. Якщо я замість скла всталю у вікна дзеркала, то це мені допоможе відбивати сонячні промені і зберігати в квартирі більш низьку температуру.
Якщо я замість звичайних дзеркал вставлю напівпрозоре скло, то воно не тільки відбиватиме сонячне проміння, але і пропускатиме назовні випромінювання з моєї квартири.

1 Абсолютне зеркало існує тільки у фантастичних обовіданнях
2 Так як абсолютного зеркала не має , то шкло почне отримувати енергію ( від сонячного випромінювання) і отримувати/втрачати енергію від зовнішнього середовища.
На балансі цих трьох складових і вийде що скло буде нагріватись/охолоджуватись , до досягнення нульового балансу.
3 Ще раз про випромінювання
На пальцях
При різниці в температурі в 30 градусів цельсія 1 м2 площі буде випромінювати - х
В той самий час шляхом теплопровідності при цій самій різниці температур буде проходити наприклад 1000х
Точніші значення не до мене .
Я як правило не звертаю увагу на величини в рази менші від 1% і вважаю їх допустимою математичною похибкою
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:39

cosjak

Ну, підемо далі у практику. Якщо я замість скла всталю у вікна дзеркала, то це мені допоможе відбивати сонячні промені і зберігати в квартирі більш низьку температуру.
Якщо я замість звичайних дзеркал вставлю напівпрозоре скло, то воно не тільки відбиватиме сонячне проміння, але і пропускатиме назовні випромінювання з моєї квартири.

Я не зря спросил знакомы ли вы с моделью абсолютно черного тела. Вам нужно понять, осмыслить эту модель модель.

Даже если полупрозрачно стекло, будет отражать 99,999% излучения внешнего источника, и оно будет холоднее излучаемого тела, то обратно оно будет получать 99,999% отраженного + энергию излучения излучающего объеката и все равно нагреется, а потом само начнет изучать на более холодный объект.
Valerik

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:40

budivelnik написав:
  cosjak написав:
  budivelnik написав:1 Не йде
2 Так як не йде , то і не використовується.

1 Абсолютне зеркало існує тільки у фантастичних обовіданнях
2 Так як абсолютного зеркала не має , то шкло почне отримувати енергію ( від сонячного випромінювання) і отримувати/втрачати енергію від зовнішнього середовища.
На балансі цих трьох складових і вийде що скло буде нагріватись/охолоджуватись , до досягнення нульового балансу.
3 Ще раз про випромінювання
На пальцях
При різниці в температурі в 30 градусів цельсія 1 м2 площі буде випромінювати - х
В той самий час шляхом теплопровідності при цій самій різниці температур буде проходити наприклад 1000х
Точніші значення не до мене .
Я як правило не звертаю увагу на величини в рази менші від 1% і вважаю їх допустимою математичною похибкою

Ідеального не існує. А ви спробуйте одягніться у все чорне і прогуляйтесь під сонечком. А тоді в усе біле - і знов прогуляйтеся :D
cosjak

Подякував: 35 раз.
Подякували: 89 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:40

cosjak написав:
  Valerik написав:yopti

позвольте, поясню:
1) если мы рассматриваем систему из 2 тел (менее нагретого "тело А" и более нагретое "тело Б" ) - то суммарный поток энергии будет направлен от более нагретого к менее нагретому, или "тело Б" --> "тело А". Все согласно Закону.
2) если мы рассматриваем только излучение одного тела "тело А"- то излучаемая им энергия радиации должна быть чем-то принята (закон сохранения энергии).
Это "что-то" может быть или
а) более нагретое - тогда см. пункт 1
б) еще менее нагретое ("тело В", где температура "тело В" < "тело А" )- тогда опять же приходим к тому, что менее нагретое "тело В" получает энергю от относительно более нагретого "тела А".

В физике нельзя "здесь играете, здесь рыбу заворачивали":

Полностью с вами согласен.

Просто мне показалось после первого беглого прочтения, что вы стоите на позиции косака. В том же своем посте я и добавил соответствующий комментарий.

У меня не изолированное тело. У меня, например предметы в квартире. Температура, допустим, 20. На улице - 35. Предметы в квартире излучают, а предметы на улице - поглощают.

При мінус 35
Температура предметів в квартирі стає меншою
Все у відповідності з теорією
При плюс 35
Предмети зовні випромінюють на напівпрозоре зеркало ( але воно не абсолютне зеркало , тому нагрівається) + шкло нагрівається шляхом теплообміну з зовнішнім середовищем і його температура це баланс між
прихід енергії від випромінювання більш гарячих тіл (зовні) + теплообмін з гарячим зовнішнім повітрям)-випромінювання всередину приміщення - віддача тепла в приміщення шляхом теплообміну
, предмети з середини отримують випромінення з шкла як тіла яке має вищу температуру ніж всередині.
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 21 лип, 2012 10:42, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:42

Valerik написав:а потом само начнет изучать на более холодный объект.

Т.е. зеркало будет у меня излучать в квартиру с такой же интенсивность, как солнце?

Зеркало будет постепенно поглощать часть энергии от солнца. Но его температура не будет сильно превышать температуру окружающего воздуха. Поэтому излучать, как солнце оно никак не может.
Востаннє редагувалось cosjak в Суб 21 лип, 2012 10:45, всього редагувалось 1 раз.
cosjak

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:45

cosjak

У меня не изолированное тело. У меня, например предметы в квартире. Температура, допустим, 20. На улице - 35. Предметы в квартире излучают, а предметы на улице - поглощают.

так вот на практике второй закон термодинамики никак вам не даст сделать на улице -40 а у вас в квартире 25
Valerik

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:45

cosjak написав:

Т.е. зеркало будет у меня излучать в квартиру с такой же интенсивность, как солнце?

1 Не зеркало буде випромінювати - а тіло з певною температурою
2 Інтенсивність випромінювання буде залежати від температури тіла( в данному випадку зеркала)
3 Ваша помилка , що Ви постійно викидаєте з рівняння теплообмін який проходить не шляхом випромінення , а його величина в рази перевищує теплообмін через випромінення.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:46

Valerik написав:cosjak

так вот на практике второй закон термодинамики никак вам не даст сделать на улице -40 а у вас в квартире 25

Не даст. Но мне это и не надо :) Вопрос в том, как обеспечить себе комфортные условия с минимальными затратами энергии :)
cosjak

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:49

budivelnik написав:
  cosjak написав:

1 Не зеркало буде випромінювати - а тіло з певною температурою
2 Інтенсивність випромінювання буде залежати від температури тіла( в данному випадку зеркала)
3 Ваша помилка , що Ви постійно викидаєте з рівняння теплообмін який проходить не шляхом випромінення , а його величина в рази перевищує теплообмін через випромінення.

Викидаю, бо мені це зараз не цікаво і це залишається поза моделлю. Мені цікаво, як використати на практиці той факт, що іде передача енергії від одного тідо до іншого.
cosjak

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:54

теплофізика

cosjak написав:Викидаю, бо мені це зараз не цікаво і це залишається поза моделлю. Мені цікаво, як використати на практиці той факт, що іде передача енергії від одного тідо до іншого.

Треба просто вивчити фундаментальні закони збереження енергії .
А фантазувати про те що напівпрозора плівка замінить 10 см бетону - це ще Андрій_в в 2009 році проходив , і він так само як і Ви надіється на батечка царя . який придумає щось таке ......

Отже оцінка по фізиці від 3 і вище , це перший крок з якого Вам потрібно починати.
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 694695696697698 ... 2381>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему