Дубровский написав:Гроші можуть одномоментно або майже так перетворитися у папірці.
бакс шо ли? или грн?))
все валюты: 1) евро-доллар опустился с 1.60 до 1.20 (-25%). 2) франк-канадец был в паритете, потом поднялся на 20%, а сегодня снова тогруется в районе паритета. 3) австралиец-канадец опустился на 25%, но позже восстановил паритет с ним. 4) бакс-канадец был наказан последним на 25%.
Бакс не падает только относительно гривны, что не означает того, что бакс все-таки в реальной жизни существенно падает и растет.
Житло є житло. Його прагнуть мати всі. Гроші можуть одномоментно або майже так перетворитися у папірці. Бачу як акції деяких американських компаній у 90-х роках купувалися по 5 доларів, росли до 50, а сьогодні знову котуються по 5 доларів. Порівняйте з/п тодішні з теперішніми. Колись, щоби відкласти 100 доларів на інвестицію, американцеві потрібно було працювати 1 тиждень, а сьогодні - 1 день. Тому теж є природним дівати свої кошти у щось більш надійне, ніж депозити чи акції. Житло є тим самим активом, вартість якого не зможе впасти до нуля. Депозити й акції зможуть. Порівняйте коли житло можна було купувати за меншу кількість зарпат, рухаючись від минулого до сьогодення і дайте самі собі відповідь, яка інвестиція - найбільш вигідна, навіть якщо вона коливається у ціні, а не лише росте. І коли житло падало до нуля.
ви говорете, що тривалий час живете на заході, а менталітет і далі залишився наш. я думаю, що ви і без мене знаєте, що більшість на заході житло орендує, а не купляє. і повязано це не з цінами, а з тим, що оренда є більш мобільна і умови оренди є недопорівняння з нашими. в нас здають в оренду окремі квартири з усім із цього витікаючим, а закордоном є, якщо я правильно переклав "рентні будинки" і домовласники. тобто має чоловік будинок на 50 квартир і здає в оренду, причому він є і ЖЕК, і домовласник, і сантехнік одночасно. людини міняють квартиру при зміні місця праці, а не як в нас - через все місто їдуть на роботу.
Житло є житло. Його прагнуть мати всі. Гроші можуть одномоментно або майже так перетворитися у папірці. Бачу як акції деяких американських компаній у 90-х роках купувалися по 5 доларів, росли до 50, а сьогодні знову котуються по 5 доларів. Порівняйте з/п тодішні з теперішніми. Колись, щоби відкласти 100 доларів на інвестицію, американцеві потрібно було працювати 1 тиждень, а сьогодні - 1 день. Тому теж є природним дівати свої кошти у щось більш надійне, ніж депозити чи акції. Житло є тим самим активом, вартість якого не зможе впасти до нуля. Депозити й акції зможуть. Порівняйте коли житло можна було купувати за меншу кількість зарпат, рухаючись від минулого до сьогодення і дайте самі собі відповідь, яка інвестиція - найбільш вигідна, навіть якщо вона коливається у ціні, а не лише росте. І коли житло падало до нуля.
ви говорете, що тривалий час живете на заході, а менталітет і далі залишився наш. я думаю, що ви і без мене знаєте, що більшість на заході житло орендує, а не купляє. і повязано це не з цінами, а з тим, що оренда є більш мобільна і умови оренди є недопорівняння з нашими. в нас здають в оренду окремі квартири з усім із цього витікаючим, а закордоном є, якщо я правильно переклав "рентні будинки" і домовласники. тобто має чоловік будинок на 50 квартир і здає в оренду, причому він є і ЖЕК, і домовласник, і сантехнік одночасно. людини міняють квартиру при зміні місця праці, а не як в нас - через все місто їдуть на роботу.
тут собрались те кто хотят иметь 50 квартир и сдавать их в аренду, а не те кто хочет постоянно менять арендованые квартиры
все валюты: 1) евро-доллар опустился с 1.60 до 1.20 (-25%). 2) франк-канадец был в паритете, потом поднялся на 20%, а сегодня снова тогруется в районе паритета. 3) австралиец-канадец опустился на 25%, но позже восстановил паритет с ним. 4) бакс-канадец был наказан последним на 25%.
Бакс не падает только относительно гривны, что не означает того, что бакс все-таки в реальной жизни существенно падает и растет.
Это все цыфры за последние 5 лет.
А киевская недвига была наказана баксом на 50% и о былых вершинах даже не мечтает, а напротив - все больше вниз по цене смотрит.)) Это все цыфры за последние 5 лет. Не я месседж понял - "недвига - тихая гавань, поскольку ее стоимость никогда не падает до нуля))), а бакс постоянно колеблется, значит - неустойчив и держать в нем активы оппасна!", однако шо-то - как-то некомильфо это все выглядит.))
Востаннє редагувалось NEMO в Нед 05 сер, 2012 21:15, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik написав:Для тих хто живе в Києві вартість вхідного квитка на РН як мінімум в три рази нижча ніж для тих хто живе за межами КиєваТому , знаючи що мінімальна ціна однокімнатної на сьогодні становить приблизно 50000 доларів , можна стверджувати , що для того щоб потрапити на ринок потрібно володіти 50 000 доларів Для тих хто вже є на ринку достатньо володіти сумою від 10000-15000 доларів.
Умовно оцінимо спадщину для корінного киянина в другому поколінні. Нехай в середньому у сім"ї двоє дітей Бабуся й дідусь з однієї сторони - 1 од. спадщини Бабуся й дідусь з другої сторони - 1 од. спадщини Тато й мати, якщо живуть окремо від батьків - 1 од. спадщини А є ще: Дядько й тітка зі сторони батька, що живуть окремо від батьків а може й ні Дядько й тітка зі сторони матері, що живуть окремо від батьків а може й ні Двійко двоюрідних братів/сестер на кожних - 4 особи Свої брат/сестра.
Розраховувати ви можете на спадщину від бабусь/дідусів, а не від батьків, так же ж? Але бабусі/дідусі, на щастя, йдуть з життя не одночасно. І от одна пара дідуся/бабусі залишає спадщину, якраз за вашої молодості. На неї розраховують: Дядько й тітка з однієї сторони Тато й мати Ви тут не попадаєте, бо спадщину в першу чергу отрамають діти. Ваші батьки можуть розразовувати на 1/2 од. спадщини. Нехай вони домовилися з тіткою/дядьком (що не факт - раптом вони не захочуть продавати батьківську хату, чи э особливі умови в заповіті, в них теж свої діти - судитися?) і отримали половину спадщини і готові віддати дітям У вас є брат/сестра, тобто ви можете розраховувати на потовину - тобто чверть од. спадщини. В найкращому випадку, якщо бабуся/дідусь володіли 3к квартирою, ви з натяжкою можете розраховувати на 25 тис доларів, а загалом - менше. Плюс, навіть якщо ціна однокімнатної на сьогодні становить приблизно 50000 доларів, ще додайте близько 5 тис на ремонт. А чого ж так? Бо наявність спадщини - не значить що ви на ринку. Ті хто на ринку - це вже власники своєї нерухомості. Тож вхідний білет навіть за наявності спадщини в Києві - більше половини ватрості найдешевшого житла. І це за багатьох "якщо".
А Ви пробували скористатись статистикою ? Простий алгоритм , щоб не розбиратись з вуйками , тітками , внучатими племінниками і так далі . 1-варіант Берете статистику з розбивкою по віку і порівнюєте кількість людей які змінять цей світ на безтурботне існування протягом приблизно 5 років і порівняйте цю кількість з кількістю тих хто вступає в життя ( 20-25 років) Побачите , що чомусь не виходить 4 спадкоємця на одного спадкопередавача. 2-варіант Берете кількість померлих в наприклад прошлому році( це спадкопередавачі) і порівнюєте цю кількість з кількістю наприклад 18-річних ( спадкоотримувачі) Тут для Вас взагалі звіздец.
vasul_lviv написав:ви говорете, що тривалий час живете на заході, а менталітет і далі залишився наш. я думаю, що ви і без мене знаєте, що більшість на заході житло орендує, а не купляє. і повязано це не з цінами, а з тим, що оренда є більш мобільна і умови оренди є недопорівняння з нашими. в нас здають в оренду окремі квартири з усім із цього витікаючим, а закордоном є, якщо я правильно переклав "рентні будинки" і домовласники. тобто має чоловік будинок на 50 квартир і здає в оренду, причому він є і ЖЕК, і домовласник, і сантехнік одночасно. людини міняють квартиру при зміні місця праці, а не як в нас - через все місто їдуть на роботу.
Я купував у Львові. На Заході вигідніше винаймати через мобільність і дорожнечу цін на житло. Через все місто - це нічого. Часто буває, що їдуть за 50-75 км з дому до місця праці по трасі, а потім - ще й містом. Теоретично люди мали би поступати, як ви написали. Але, незважаючи на той факт, що живуть в орендованому житлі, умудряються добиратися до місця праці з-за тридев;ять земель. Хто їм лікар? Мені дуже вигідно було купувати квартири у Львові, так як у Канаді я не прив;язаний до місця проживання, при цьому маючи своє житло, яке буде приносити дохід від здачі в оренду у Львові. Те, про що ви написали в останньому абзаці, я зробив з тією різницею, що переніс об;єкти на Львів, а не залишив у Канаді. Так набагато дешевше і досить зручно. Менталітет важко змінити. Я прагну керуватися своїм розумом раціонально, підключаючи логіку, яку маю. Мені й канадці заздрять або мені співчувають. Кажуть, що за такі гроші, які я заплатив, в Україні будинки повинні бути паперові.
Это все цыфры за последние 5 лет.
А киевская недвига была наказана баксом на 50% и о былых вершинах даже не мечтает, а напротив - все больше вниз по цене смотрит.)) Это все цыфры за последние 5 лет.
Более того хоть как "была" первичка в среднем по Киеву по 14 тыс. грн за кв.м так и "осталась" по 12 тыс. грн. кв.м .