|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012-2 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Сер 03 жов, 2012 22:56
Serg-ik написав: budivelnik написав: Serg-ik написав:а разве строительный бум не является следствием растущих цен, большого спроса или высокой рентабельности в отрасли? Или цены не растут? или рентабельность не высока? или спрос не велик????
В Києві будівельний бум на рівні піку в 2008(1,5 млн м2 тоді і 1,54 млн м2 -2011) В порівнянні з 0,9 млн м2 в 2009 і 1,1 млн м2 в 2010 - видно що попит зашкалює Чи Ви хочете сказати що зайвих 1,2 млн м2 за 2 роки будівельники побудували за свої кошти і виключно з метою щоб захар міг про навес потеоретизувати ?
Алло, я спрашивал про СТОИТЕЛЬНЫЙ бум, а не про количество , сданных метров. Я спрашиваю-где оживлённое движение на строительных площадках,где объявления в метро "требуются рабочие строительных специальностей"? А то как на количество сданных метров смотреть, то в 2011 всё так же клёво, как в 2008...только цена почему то долларовая упала в 2 раза, а гривневая не выросла на индекс инфляции за 3 года Всё просто: строители построили навес,это- верно. но не за свои деньги, а за деньги покупателей. И всё потому, что себестоимость 500-600 баксов, продажа 1000-1200 баксов. Достаточно продать половину и дальше, не торопясь, снимать пенку.Возможно, что себестоимость и того ниже, следовательно, навес больше или просто прибыль начинает капать после 35-45% продаж... Не так? Повторюсь: Подняки жилстрой и в 2011 г. продавали квартиры в строительном состоянии на бул. Леси Украинки в домах, сданых намного ранее...
то, что сдается в 2009-2012, это то, что на этапе котлована, на 100% оплатили потерпевшие - простите "инвесторы". И то, что сдают в 2012, должны были сдать 4 года назад, особенно это радует тех, кто покупал с привлечением кредита. Дом на Трутенко яркий пример, сей час заселились первые жильцы, видимо деваться некуда, а по плану в каком году должны были сдать? А, что с недостроями у Ипподрома - их уже похоже не сдадут никогда...
-
Oven
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 03 жов, 2012 23:22
Serg-ik написав: budivelnik написав: Serg-ik написав:а разве строительный бум не является следствием растущих цен, большого спроса или высокой рентабельности в отрасли? Или цены не растут? или рентабельность не высока? или спрос не велик????
В Києві будівельний бум на рівні піку в 2008(1,5 млн м2 тоді і 1,54 млн м2 -2011) В порівнянні з 0,9 млн м2 в 2009 і 1,1 млн м2 в 2010 - видно що попит зашкалює Чи Ви хочете сказати що зайвих 1,2 млн м2 за 2 роки будівельники побудували за свої кошти і виключно з метою щоб захар міг про навес потеоретизувати ?
Алло, я спрашивал про СТОИТЕЛЬНЫЙ бум, а не про количество , сданных метров. Я спрашиваю-где оживлённое движение на строительных площадках,где объявления в метро "требуются рабочие строительных специальностей"? А то как на количество сданных метров смотреть, то в 2011 всё так же клёво, как в 2008...только цена почему то долларовая упала в 2 раза, а гривневая не выросла на индекс инфляции за 3 года Всё просто: строители построили навес,это- верно. но не за свои деньги, а за деньги покупателей. И всё потому, что себестоимость 500-600 баксов, продажа 1000-1200 баксов. Достаточно продать половину и дальше, не торопясь, снимать пенку.Возможно, что себестоимость и того ниже, следовательно, навес больше или просто прибыль начинает капать после 35-45% продаж... Не так? Повторюсь: Подняки жилстрой и в 2011 г. продавали квартиры в строительном состоянии на бул. Леси Украинки в домах, сданых намного ранее...
Отже одного почитали , тепер другий на лижах Oven написав:то, что сдается в 2009-2012, это то, что на этапе котлована, на 100% оплатили потерпевшие - простите "инвесторы". И то, что сдают в 2012, должны были сдать 4 года назад, особенно это радует тех, кто покупал с привлечением кредита. Дом на Трутенко яркий пример, сей час заселились первые жильцы, видимо деваться некуда, а по плану в каком году должны были сдать? А, что с недостроями у Ипподрома - их уже похоже не сдадут никогда...
Таким чином 1 Гроші за те що здають в 2012 - отримали в 2007-2008 2 Для тих хто не в темі 2007-2008 - це пік цін 3 Виходить що все що здають сьогодні - куплено 4 роки тому за подвійну ціну. Запитання 1 Виходить що проблем у будівельників не має , а от проблеми у майбутніх покупців - на лице. Завтра все зупиниться. Тільки в мене питаннячко А чому після того як зупиниться повинна ціна понизитись ? Як на мене - навпаки. Як тільки набудуємо як в Німців або в США - так ціни вниз і поповзуть . А до того моменту . ціни будуть формуватись під впливом слова дефіцит . І як вже не раз писав Одним з критеріїв дефіциту є ціна вторинки . Чим ближча ціна вторинки ( а це 1090 млн м2) до ціни первинки ( а це всього 10 млн м2 в рік) - тим сильніший дефіцит житла. Тепер по питанню формування ціни на вторинку ціна квартири = ціна будівництва + вартість землі+ вкладення в інфраструктуру будинок має термін експлуатації 100-150 років . тому на протязі 1 року експлуатації вартість конструкції зменшується на 0,5-1% Вартість землі в центрі - внаслідок обмеженності ресурсу ( як було що центр це коло в 5 км радіуса) так і залишилось , тому вартість обмеженного ресурсу який не можливо збільшити - завжди повищується Вартість інфраструктури - це і інженерні комунікації які зношуються і розміщення шкіл/доріг/аптек/державних установ - це напрацьовується з роками. Тому не живно що ціна будинку якому 20 років . може бути в 1,5 рази вищою ніж ціна 5-річного будинку.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 03 жов, 2012 23:40
budivelnik написав: zahar_ написав: budivelnik написав:В Києві будівельний бум на рівні піку в 2008(1,5 млн м2 тоді і 1,54 млн м2 -2011) В порівнянні з 0,9 млн м2 в 2009 і 1,1 млн м2 в 2010 - видно що попит зашкалює Чи Ви хочете сказати що зайвих 1,2 млн м2 за 2 роки будівельники побудували за свої кошти і виключно з метою щоб захар міг про навес потеоретизувати ?
1. budivelnik когда есть КОНКРЕТНЫЕ ЦИФРЫ то приводить ПОСТОЯНО цифры которые им не соотвествуют моветон. 2. Вам не раз говорилось что при обсуждении есть на первичке КРН бум или нет, надо приводить для расматрения цифры ввода жилья застройщиками многоквартирных домов которые также есть в статистике. Или у Вас очередное - "я не добачаю"?
Для того щоб не виглядати дурником який виправляє розумного , потрібно хоч розуміти що з чим я порівнюю . 1 А порівнюю я цифри загальноїї здачі обєктів в експлуатацію . Тому що в 2008 було 1,20 млн м2 багатоповерхових + 0,3 млн м2 індивідуальних=1,5 млн м2 що в 2012 було 1,26 млн м2 багатоповерхових+0,28 млн м2 індивідуальних=1,54 млн м2
budivelnik Вы в очереной раз подтвердили слабое владение вопросом с объёмами строительства первички Киева и свои трольные наклонности. Зарубите себе на носу, чтобы Вам каждый раз не разжёвывать, и не приходилось в очередной раз тыкать Вас носом в те ложные цифры, которые Вы как правило приводите. 2008 г, Всего по Киеву введено в эксплуатацию 1 430 444 кв. м. Из них индивидуальными застройщиками 119054 кв.м. Отсюда вытекает что застройщики многоквартирных домов ввели в эксплуатацию в 2008 1311388 кв. м. Остаётся терятся в догадках откуда Вы выковыряли 1.2 млн кв. м - " в 2008 було 1,20 млн м2 багатоповерхових"? 2011 Всего по Киеву введено в эксплуатацию 1 501 500 кв. м. Из них индивидуальными застройщиками 233673 кв.м. Остаётся терятся в догадках откуда Вы выковыряли 1.54 млн кв. м - " 1,54 млн м2"? Аргументы про погрешность Во внимание не принимаются, потому как речь идёт об УЖЕ СУЩЕСТВУЮЩИХ КОНКРЕТНЫХ ЦИФРАХ имеющихся в свободном доступе.
Востаннє редагувалось zahar_ в Чет 04 жов, 2012 06:41, всього редагувалось 2 разів.
-
zahar_
-
-
- Подякував: 157 раз.
- Подякували: 692 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 жов, 2012 23:48
Oven написав: Тори написав:Frant не в курсе как правильно называется открытая летняя обувь. Я его поправлю такая обувь называется мужские сандали. Не понимаю, зачем так набрасываться на человека? Мне кажется у присутствующих мужчин просто нет такой обуви.
это да... у присутствующих вообще нет обуви - они ницеброды и прыщавые студенты, сандали это для тех кто заработал первый миллион, второй миллион нужен для покупки хрущевки у метро. Спасибо вам, что внесли ясность, заходите чаще.
Полно мужчин, которые постоянно за рулем отзываются от теплой обуви, так что? Пока не замерзнут случайно, в магазин не бегут. Если читать будивельника, то те кто имеет разную обувь на квартиру не насобирают. Там даже пиво и сигареты учтены.
-
Тори
-
-
- Подякував: 20 раз.
- Подякували: 62 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 04 жов, 2012 08:11
zahar_ написав: будівельник написав:Тому що в 2008 було 1,20 млн м2 багатоповерхових + 0,3 млн м2 індивідуальних=1,5 млн м2 що в 2012 було 1,26 млн м2 багатоповерхових+0,28 млн м2 індивідуальних=1,54 млн м2
2008 г, Всего по Киеву введено в эксплуатацию 1 430 444 кв. м. Из них индивидуальными застройщиками 119054 кв.м. Отсюда вытекает что застройщики многоквартирных домов ввели в эксплуатацию в 2008 1,311 млн кв. м. Остаётся терятся в догадках откуда Вы выковыряли 1.2 млн кв. м - "в 2008 було 1,20 млн м2 багатоповерхових"? 2011 Всего по Киеву введено в эксплуатацию 1 501 500 кв. м. Из них индивидуальными застройщиками 233673 кв.м.1,50-0,233= 1,27
А тепер просто розберемо що наковиряв наш дулясто-калюжний жувач власних шмарклів. 1 Питання було слідуюче Є чи не має буму в будівництві житла. Я відповів що є і порівняв 2008 з 2011 Мої цифри були 1,5 млн м2 в 2008 і 1,54 млн м2 в 2012 2 Наш дулясто калюжний з розумним виглядом і у власній манері розжовування , відкинув будівництво індивідувльного житла й прийшов до цифри в 2008 - 1,3112011 - 1,267Згоден він знайшов похибку в 7% за 2008 рік , але чи знайшов він заперечення що: В 2011 здали в експлуатацію стільки само як і в 2008 , а для того щоб йому стало легше ... точність твердження становить 96%(1,31 проти 1,26 ) . Так що сиди в калюжі і розжовуй далі таким самим донам , в яких напрямки в теорії ймовірностей рулять. Для того щоб тим в кого розвиток на рівні дитячого садка , я групи цифр які відносяться одна до одної одним кольором позначив.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 04 жов, 2012 08:28
Андрей_В написав: Тори написав:Frant не в курсе как правильно называется открытая летняя обувь. Я его поправлю такая обувь называется мужские сандали. Не понимаю, зачем так набрасываться на человека? Мне кажется у присутствующих мужчин просто нет такой обуви.
есть, аж две пары(но я не мульёнер))) и не сандали, но сандалии))хто не знает как наывается и не имеет, наверное на моря не ездиют
это верно, вот основные виды обуви для мужчин: ботинки вьетнамки кеды кроссовки мокасины полуботинки сандалии сапоги туфли
-
kievlyanka
-
-
- Подякував: 675 раз.
- Подякували: 824 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 04 жов, 2012 08:54
Тори написав:Если читать будивельника, то те кто имеет разную обувь на квартиру не насобирают. Там даже пиво и сигареты учтены.
1 Хочете підняти тему чобіт за 350-900 доларів для пенсіонерів ? 2 Глухий як не дочує - то придумає . Тому Будівельник писав Населення України в рік витрачає більше коштів на алкоголь сигарети ніж на покращення житлових умов ... Так як житлом користуються всі без виключення , а сигаретами і алкоголем - не всі , то моя пропозиція кинувши пити/палити для всіх студентів без житла означає отримати можливість на протязі року докупити від 0,2 м2/рік( учень по споживанню отрави) до 10 м2 в рік ( не вилазячий з нічних клубів фахівець по споживанню отрави , або й взагалі профі на трьох ....) Це хоч зрозуміло ?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 04 жов, 2012 09:41
kievlyanka написав: Андрей_В написав: Тори написав:Frant не в курсе как правильно называется открытая летняя обувь. Я его поправлю такая обувь называется мужские сандали. Не понимаю, зачем так набрасываться на человека? Мне кажется у присутствующих мужчин просто нет такой обуви.
есть, аж две пары(но я не мульёнер))) и не сандали, но сандалии))хто не знает как наывается и не имеет, наверное на моря не ездиют
это верно, вот основные виды обуви для мужчин: ботинки вьетнамки кеды кроссовки мокасины полуботинки сандалии сапоги туфли
некоторым ещё лыжи выдают. Про них стих есть: "Стою на асфальте я в лыжи обутый, что-то лыжи не едут...
-
Oven
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 04 жов, 2012 09:43
Тори написав: Oven написав: Тори написав:Frant не в курсе как правильно называется открытая летняя обувь. Я его поправлю такая обувь называется мужские сандали. Не понимаю, зачем так набрасываться на человека? Мне кажется у присутствующих мужчин просто нет такой обуви.
это да... у присутствующих вообще нет обуви - они ницеброды и прыщавые студенты, сандали это для тех кто заработал первый миллион, второй миллион нужен для покупки хрущевки у метро. Спасибо вам, что внесли ясность, заходите чаще.
Полно мужчин, которые постоянно за рулем отзываются от теплой обуви, так что? Пока не замерзнут случайно, в магазин не бегут. Если читать будивельника, то те кто имеет разную обувь на квартиру не насобирают. Там даже пиво и сигареты учтены.
Не могу понять - вы шутите или все серьезно.
-
Oven
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 04 жов, 2012 09:50
budivelnik написав: Serg-ik написав: budivelnik написав:В Києві будівельний бум на рівні піку в 2008(1,5 млн м2 тоді і 1,54 млн м2 -2011) В порівнянні з 0,9 млн м2 в 2009 і 1,1 млн м2 в 2010 - видно що попит зашкалює Чи Ви хочете сказати що зайвих 1,2 млн м2 за 2 роки будівельники побудували за свої кошти і виключно з метою щоб захар міг про навес потеоретизувати ?
Отже одного почитали , тепер другий на лижах Oven написав:то, что сдается в 2009-2012, это то, что на этапе котлована, на 100% оплатили потерпевшие - простите "инвесторы". И то, что сдают в 2012, должны были сдать 4 года назад, особенно это радует тех, кто покупал с привлечением кредита. Дом на Трутенко яркий пример, сей час заселились первые жильцы, видимо деваться некуда, а по плану в каком году должны были сдать? А, что с недостроями у Ипподрома - их уже похоже не сдадут никогда...
Таким чином 1 Гроші за те що здають в 2012 - отримали в 2007-2008 2 Для тих хто не в темі 2007-2008 - це пік цін 3 Виходить що все що здають сьогодні - куплено 4 роки тому за подвійну ціну. Запитання 1 Виходить що проблем у будівельників не має , а от проблеми у майбутніх покупців - на лице. Завтра все зупиниться. Тільки в мене питаннячко А чому після того як зупиниться повинна ціна понизитись ? Як на мене - навпаки. Як тільки набудуємо як в Німців або в США - так ціни вниз і поповзуть . А до того моменту . ціни будуть формуватись під впливом слова дефіцит . І як вже не раз писав Одним з критеріїв дефіциту є ціна вторинки . Чим ближча ціна вторинки ( а це 1090 млн м2) до ціни первинки ( а це всього 10 млн м2 в рік) - тим сильніший дефіцит житла. Тепер по питанню формування ціни на вторинку ціна квартири = ціна будівництва + вартість землі+ вкладення в інфраструктуру будинок має термін експлуатації 100-150 років . тому на протязі 1 року експлуатації вартість конструкції зменшується на 0,5-1% Вартість землі в центрі - внаслідок обмеженності ресурсу ( як було що центр це коло в 5 км радіуса) так і залишилось , тому вартість обмеженного ресурсу який не можливо збільшити - завжди повищується Вартість інфраструктури - це і інженерні комунікації які зношуються і розміщення шкіл/доріг/аптек/державних установ - це напрацьовується з роками. Тому не живно що ціна будинку якому 20 років . може бути в 1,5 рази вищою ніж ціна 5-річного будинку.
да budivelnik - может. Может квартира площадью 50 м. стоить дороже квартиры в 120 м. и дороже дома в 200 м. и дороже 1 гектара земли. Подразумевается, что все из присутствующих это знают - зачем вы об этом пишите? "Тільки в мене питаннячко А чому після того як зупиниться повинна ціна понизитись ? Як на мене - навпаки." - вам отвечали на этот вопрос, вы не понимаете, я вам объяснить вряд ли смогу, уже пробовал - не получилось.
-
Oven
-
-
-
-
-
-
|
+ Додати тему
|
Відповісти на тему