Новий закон про паспорти: держава знатиме все

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 4567>
Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 21:27

Re: Новий закон про паспорти: держава знатиме все

ForumArc написав:Как влияет на безвизовый режим с Европой внедрение биометрических внутренних паспортов с чипами, подчёркиваю - внутрениих, а не загранпаспортов
а если ВНИМАТЕЛЬНО проанализировать исходники, то имеем:
1. Ойропа давно просит нас паспорта с биометрией. Причём паспорта, с которыми граждане пересекают границу. Как этот паспорт называется в стране-эмитенте Ойропе пофиг. По странному стечению обстоятельств в Нэньке такой паспорт называется "для виїзду за кордон", что само по себе есть неверно...
2. По принятому закону паспорт для пересечения границы содержит чип с биометрией. Требования Ойропы выполнены. Вуаля.
3. По принятому закону у украинца появляется магічна "паспортна картка". Но это наша любимая национальная карусель.
4. По странному стечению обстоятельств "биометрия/чип" по принятому закону добавляется во многие другие доки (привет, Грицак!).
Всёёёёёё вышеперечисленное ни требованиям Ойропы, ни здравому смыслу не противоречит.
"Лёгкое" надувание финансового потока в одном русле давно превратилось в чисто украинское явление, НО, здравому смыслу это не противоречит ;)
apollo

Подякував: 12 раз.
Подякували: 373 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 21:30

Cricetus cricetus написав:просто разгоаничены права доступа
Bingo 8)
apollo

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 21:45

Cricetus cricetus написав:нужно различать сам факт шагов к созданию такой базы и то, что при ее создании попилят бабок. первое гуд, второе - не гуд.

Ви можете пояснити чим особисто для вас введення біометричних паспортів, у тому вигляді і з тим обсягом інформації, що в них буде міститися, - гуд? От в чому ви, як людина і громадянин, в інтересах якого повинна діяти держава, виграєте?

Cricetus cricetus написав: а воообще, как по мне многие дисскусии по поводу некоторых законопроектов от власти идут по примерной схеме:...
:)

У мене є варіант відповіді чому так ідуть дискусії - від обговорюваних законопроектів вигода влади і тих хто при владі розподіляє гроші - очевидна, а вигоду тих, в інтересах кого даний законопроект мав би прийматися, ще треба ретельно шукати і вмовляти себе, що це вигідно... Біометричні паспорти? Будь-ласка, якщо документ замінить паспорт, закордонний паспорт, військовий квиток, водійське, пенсійне, інвалідне та інш. посвідчення... Можливо навіть дані про освіту та трудовий стаж туди записувати слід... Але якщо ця фількіна грамота буде лише дещо більш захищеним варіантом звичайнісінького паспорту з тією різницею, що на них Вася Пупкін заробить на 10 млрд. більше ніж ніж на паперових - тоді це звісно гівно...

Чи на ваш погляд піпл повинен все хавати і покладатися на просвітленість керманичів??? На мій погляд, державні рішення не можуть бути однозначно гарні або однозначно погані - все залежить від дійсної мети, виконавців та виконання...
zeleniy

Подякував: 605 раз.
Подякували: 679 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 22:18

zeleniy написав:Чи на ваш погляд піпл повинен все хавати і покладатися на просвітленість керманичів???
та не вопрос! Ваши предложения? Революсьён? ;)
apollo

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 22:26

apollo написав:
  zeleniy написав:Чи на ваш погляд піпл повинен все хавати і покладатися на просвітленість керманичів???
та не вопрос! Ваши предложения? Революсьён? ;)

до чого тут революсьен? я намагаюся розібратися в питанні, що я виграю чи програю від таких нововведень?
zeleniy

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 22:31

apollo написав:...НО, здравому смыслу это не противоречит ;)

Здоровому глузду керманичів, які тирять бабло?
zeleniy

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 22:38

zeleniy
1. Выиграли:
1.1. приведение национальных документов в соответствие с международным стандартом. Т.е. при поездке за границу и аренде машины на Вас и Ваши права, к примеру, не будут смотреть как на неандертальца.
1.2. зыбкая надежда на "спрощення візового режиму з ЄС" т.к. биометрия - их старая мантра.
1.3. унификация базы физлиц, что ДОЛЖНО (типа...) убить возможность "розбіжностей" и, как следствие, проблем для простого гражданина.
1.4. упрощённая для МВД/ГНИ/банков/кого-угодно система контроля за за нашей же подноготной, что для пэрэсичного МОЖЕТ минимизировать риск документальной подставы.
2. Проиграли:
2.1. Регулярная оплата не таких уж и больших сумм за периодическое получение/продление док-тов (понимаю, шо для Грицака это мульйярды, но мы же про Васю Пупкина вроде).
2.2. Регулярная потеря времени/нервов на походы за получением/продлением док-тов.

Вроде как счёт 4:2. Или я что-то упустил?
apollo

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 22:40

zeleniy написав:Здоровому глузду керманичів, які тирять бабло?
типа да, но кто сказал шо в этих афёрах у кэрманычей не работает предпринимательская жилка? :(
apollo

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 22:58

аполло опередил.
я бы пожалуй, лучше ге ответил.
поэтому +1
Cricetus cricetus

Подякував: 408 раз.
Подякували: 413 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 23:05

apollo , я розумію переваги для держави та керманичів, але переваги для більшості українців притягнуті за вуха... Водійське посвідчення? Мені по цимбалах, як на мене дивляться поліцаї Німеччини чи Польщі... З цим проблем ніколи не було. Надія на спрощення режиму з ЄС? Так це лише надія і чому за неї повинне платити усе населення України? В т.ч. люди, які ніколи не були і не будуть за кордоном? Та і не пускають нас туди реально з інших причин, а отже виконаємо вимоги по паспортам - висунуть інші... Уніфікація даних? Так ви самі кажете "тіпа должно", а як воно буде ніхто сказати не може - першочергові цілі інші... Про "контроль за подноготной" так це для пересічного більше на поразку ніж на виграш схоже... Програли? Час, гроші, свободу, а якщо припустити помилку в базі, її крадіжку чи знищення, зависання та інш. "+" електронного документообігу то до "час, гроші, свободу" додайте нерви та помножте на 2...

П.С. Я не проти нового. Я проти того, щоби держава за мої гроші винаходила для мене ланцюг та ошийник... Нехай хоча би зекономлять на "винахідниках" та візьмуть вже діючі та перевірені у інших державах системи...
zeleniy

Профіль

#<1 ... 4567>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор