Новий закон про паспорти: держава знатиме все

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 4567
Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 23:11

Re: Новий закон про паспорти: держава знатиме все

zeleniy написав:переваги для більшості українців притягнуті за вуха...
дык я и хочу от Вас только ОДНО: напишите о том, какие мысли у Вас есть по корректировке, какие прдложения, что конкретно не нравится.
Пока похоже на "мне не нравится, потомушо г-н Х на этом заработает". Выбачте, но цэ революсьён. Адназначна!
apollo

Подякував: 12 раз.
Подякували: 373 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 жов, 2012 23:21

Cricetus cricetus написав:полицай не видит, но это не значит, что это разные базы. просто разгоаничены права доступа.

Разные, разные! У каждого ведомства своя, и к примеру, банк выдавая кридит Вас толком то и индифицировать неможет... Всю поднаготную из всех ведомств собирают для суда, к примеру, по полгода...
yuriymanzhur

Повідомлення Додано: Вів 09 жов, 2012 10:01

apollo

Мої пропозиції:

Варіант-1:
Ввести біометричні паспорти, але обов'язковими їх зробити лише для тих хто виїздить за кордон. Ну і проводити заміну для усіх бажаючих мати таку цяцьку. При цьому варіанті паспорт має містити лише ту інформацію, яку вимагає від нас міжнародна спільнота.

Варіант-2:
Запровадження в Україні єдиного посвідчення особи, як для внутрішнього користування так і для користування за кордоном.
Посвідчення повинно замінити собою:
1. паспорт
2. закордонний паспорт
3. військовий квиток
4. водійське посвідчення
5. страхове свідоцтво (пенсійне, інвалідне і т.і.)
6. код ДРФО
Документ повинен містити у собі інформацію з усіх вищезазначених документів +, як варіант, дані про освіту та трудовий стаж. Можливо відбитки пальців. Для засуджених осіб інформація про скоєний злочин та покарання. Ніякої інформації про майновий стан, відкриті рахунки, стан здоров'я, віросповідання та політичні уподобання бути не повинно.
Документ повинен видаватися, а в реєстр вноситись запис, при народжені.
База повинна бути створена шляхом об'єднання існуючих баз, розширенням однієї з них, наприклад, ДРФО.
Створення бази не повинно створювати для громадян додаткових клопотів у вигляді збирання та подання довідок з усіх усюд.
База повинна бути створена та випробовувана до введення обов'язковості нового документу.
Перша видача таких паспортів, рівно як і перша заміна старого документу на новий, не повинна бути платною.

По ідентифікації за документом теж 2 варіанти:
1. БД зберігається десь на сервері, права доступу розподілені за службами, а ідентифікація проводиться за кодом особи. В чіп записується лише загальна інформація, на кшталт тої, що міститься в паспорті.
2. Уся інформація зашита в чіп, ніякої централізованої БД з доступом не існує. Кожна служба зчитує/записує на спецпристроях лише ту інформацію, що її стосується.

Десь так я собі уявляю систему сучасного посвідчення особи. Але і досі не уявляю навіщо усе це звичайній людині? Як полегшиться існування шахтаря з введенням нового документу?
zeleniy

Подякував: 605 раз.
Подякували: 679 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 жов, 2012 11:34

zeleniy написав:Уся інформація зашита в чіп, ніякої централізованої БД з доступом не існує. Кожна служба зчитує/записує на спецпристроях лише ту інформацію, що її стосується
технически неосуществимо. По крайней мере за вменяемые деньги.
А в остальном согласен. Только чё ж Вы на меня нападаете, а не на 243-х м_удаков, которые кнопки в зале под стеклянным куполом жали? ;)
apollo

Подякував: 12 раз.
Подякували: 373 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 09 жов, 2012 12:31

apollo написав: технически неосуществимо. По крайней мере за вменяемые деньги.

Але ж ми не знаємо дійсного цінника на те фуфло, що нам намагаються зараз напарити, вірно?

apollo написав: Только чё ж Вы на меня нападаете, а не на 243-х м_удаков, которые кнопки в зале под стеклянным куполом жали? ;)

Боже позбав, щоби я на вас чи на будь кого іншого нападав. Просто ви побачили у цих паспортах якийсь позитив, якого не побачив я от і хотілося дізнатися, чим саме за мої гроші держава намагається мене ощасливити. Зрозумійте, я не люблю напівмір - якщо робити і вкладати гроші то в щось, що варте грошей, а не в якусь хрєнь, призначення якої до кінця не з'ясоване... На крайній випадок можна звернутися до міжнародної практики.
zeleniy

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 жов, 2012 14:54

zeleniy
полностью согласен с вашей позицией. здравомыслие нынче в цене.
alexwell

Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 12:00

До речі, чули?:

"Біометричні паспорти виготовлятиме фірма "Венето".
Про це повідомив депутат від Партії регіонів Василь Грицак в ефірі 5 каналу, коментуючи прийняття закону, яким в країні будуть запроваджені біометричні паспорти.
Він розповів, що за оформлення паспорту дитині, при досягненні 16 років, батьки будуть платити "приблизно 120 гривень що 10 років".
"В Європі через кожні 10 років громадяни платять щонайменше 100 євро", - додав депутат.
На зауваження журналістів, що з розрахунку кількості громадян України, яким виповнилося 16 років, це буде приблизно 1 мільярд гривень і все це піде в одну структуру ЄДАПС, Грицак заявив: "Все це піде у фірму "Венето". Вона буде друкувати паспорти. Вона матраци буде робити і паспорти".
Як відомо, концерн ЄДАПС пов'язаний з Грицаком. Компанія "Венето" - з Михайлом Бродським.
Українська правда"

http://www.pravda.com.ua/news/2012/10/9/6974305/
zeleniy

Профіль

#<1 ... 4567
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему