Дефицит платежного баланса Украины за 2012 год - "заслуга" в
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Шановний президент Украналу ніколи не бачив "тумбочок" населення, якщо несе цей "БРЄД" про заробляння населенням на різниці курсів або не розуміє, що населення і олігархі "это две, ну! О-О-ОЧЕНЬ БОЛЬШИЕ разницы". І доляри в "тумбочках" 90% населення(без олігархів) - це страховка від дикої влади. Для ліквідації дефіциту розженіть половину ВР і продайте "золоті унітази"
budivelnik написав:Там беремо загальні - тут конкретні - а там не читаємо , бо рибу завертали . Якщо бетононасос я купив , то а - гроші пішли з України б - на гроші які пішли , в Україні вже ніхто нічого не збудує ( зменшення попиту) в - щоб опрадати бетононасос -мені потрібно збільшення попиту ( бо з його допомогою легше працювати) г - ціна бетононасоса стала , то збільшення доданої вартості може відбутись або за рахунок збільшення ціни мого продукту , або за рахунок збільшення обємів
Як Ви повяжете пункти б і в і г ? А тепер переведіть цей приклад на загал
Ви вже знаєте відповідь. Але замість підвищення ціни - будете мати зниження собівартості виготовлення одиниці продукту, що дозволить підняти додану вартість, та покласти її собі в карман. Згодом відшкодуєте затрати на придбання засобів виробництва. Настане година Х, коли бетононасос почне приносити чистий прибуток. Звісно, якщо його не зламають раніше.
Або не прийдуть злі дяді з правоохоронних органів і не шаберуть ваш бізнес за символічну ціну. Саме це робить невигідним(чи точніше, занадто ризикованим) вкладення в засоби виробництва, а не ваші міфічні "падіння попиту на бетонометри, бо ви купили бетононасос".
budivelnik написав:Я не про золотий стандарт , я про товар . який має ознаки грошей і підходить для інструменту з допомогою якого можна робити накопичення на тривалі періоди ( а накопичення роблять в тих інструментах на які найменше впливає інфляція .
Расскажите это тем, кто прикупил товар "имеющий признаки денег" на пике 1980 года. Им 25 лет пришлось ждать, пока хотя бы номинальная цена вернется.
budivelnik написав:А на валютній гілці приводилась якось інфа про середній дохід в США виражений в літрах бензину. Так от Як було в 19здається 30 - 200 доларів = 4000 літрів Так і залишилось в 2010 - 3500 доларів = 4000 літрів.
Ага, як було, так і залишилось. Тільки встигло впасти до 3000, зрости до 8000, тоді знов впасти-зрости і знов... Який сенс порівнювати дві конкретні дати і робити гучні висновки при таких постійних коливаннях?
Так постійні коливання навколо реперної точки в 4000 . Тому 4000 - це з якоюсь точністю середньозважена величина
budivelnik написав:Я не про золотий стандарт , я про товар . який має ознаки грошей і підходить для інструменту з допомогою якого можна робити накопичення на тривалі періоди ( а накопичення роблять в тих інструментах на які найменше впливає інфляція .
Расскажите это тем, кто прикупил товар "имеющий признаки денег" на пике 1980 года. Им 25 лет пришлось ждать, пока хотя бы номинальная цена вернется.
budivelnik написав:Там беремо загальні - тут конкретні - а там не читаємо , бо рибу завертали . Якщо бетононасос я купив , то а - гроші пішли з України б - на гроші які пішли , в Україні вже ніхто нічого не збудує ( зменшення попиту) в - щоб опрадати бетононасос -мені потрібно збільшення попиту ( бо з його допомогою легше працювати) г - ціна бетононасоса стала , то збільшення доданої вартості може відбутись або за рахунок збільшення ціни мого продукту , або за рахунок збільшення обємів
Як Ви повяжете пункти б і в і г ? А тепер переведіть цей приклад на загал
Ви вже знаєте відповідь. Але замість підвищення ціни - будете мати зниження собівартості виготовлення одиниці продукту, що дозволить підняти додану вартість, та покласти її собі в карман. Згодом відшкодуєте затрати на придбання засобів виробництва. Настане година Х, коли бетононасос почне приносити чистий прибуток. Звісно, якщо його не зламають раніше.
Або не прийдуть злі дяді з правоохоронних органів і не шаберуть ваш бізнес за символічну ціну. Саме це робить невигідним(чи точніше, занадто ризикованим) вкладення в засоби виробництва, а не ваші міфічні "падіння попиту на бетонометри, бо ви купили бетононасос".
Про яке зменшення собівартості йдеться Для того щоб зменшити собівартість , потрібно той самий бетононасос використовувати на повну потужність - і то не факт що вона зменшиться. Нагадаю для Вас ще раз - вартість грошових ресурсів - у нас захмарна , а тому бетононасос виготовлений десь+ вартість грошей на його купівлю - збільшують собівартість виготовлення одиниці , але за це дають можливість збільшити обєм виготовлення Тобто 25 % річних при ціні 1 млн грн = 1000 грн в робочий день відсотків + 1000 грн погашення кредиту по вартості насосу За 2000 грн в мене буде працювати 10 осіб цілий день - які зроблять те саме що й бетононасос. При цьому У випадку набору працівників - гроші в розмірі 2000 грн в день залишаються тут У випадку купівлі бетононасосу - йдуть за бугор + друге питаня що бетононасос можна задіяти цілодобово і він тоді замінить 40-50 працівників Але де набрати стільки бажаючих купити житло (бажаючих то наберемо , але де вони на це житло зароблять якщо ми їх на техніку забугорну поміняли )
1 Чули слово - ризик 2 А яка частка купила на піку і влетіла і яка купила в оптимальні періоди і не влетіла
ПС Те саме наприклад по житлу Всі хто купив з 1990 по 2006 і з 2009 по сьогодні - виграли Тільки ті хто купив в 2007-2008 - програли і то при умові а - не продавали нічого для купівлі нового б - витратили власні доларові заначки
Ті хто купував за кредити - за гривневі - виграли . за валютні - відбивають девальвацію за рахунок ставки в 13-14% на відміну від сьогоднішніх 18-25%
budivelnik написав:Про яке зменшення собівартості йдеться Для того щоб зменшити собівартість , потрібно той самий бетононасос використовувати на повну потужність - і то не факт що вона зменшиться. Нагадаю для Вас ще раз - вартість грошових ресурсів - у нас захмарна , а тому бетононасос виготовлений десь+ вартість грошей на його купівлю - збільшують собівартість виготовлення одиниці , але за це дають можливість збільшити обєм виготовлення Тобто 25 % річних при ціні 1 млн грн = 1000 грн в робочий день відсотків + 1000 грн погашення кредиту по вартості насосу За 2000 грн в мене буде працювати 10 осіб цілий день - які зроблять те саме що й бетононасос.
Значить у вас занадто малий бізнес, для купівлі бетононасосу. А що, обов'яково брати кредит на повну вартість бетононасосу, накопичити хоча б частину на депозиті - неможливо?
budivelnik написав:При цьому У випадку набору працівників - гроші в розмірі 2000 грн в день залишаються тут У випадку купівлі бетононасосу - йдуть за бугор
А працівник гарантовано не купить за них айфона, чи іншу імпорнту побрякушку? І як гривні ідуть за бугор, кому вони там треба? За бугор можуть йти лише іноземна валюта. А якщо у вас товар для внутрішного ринку з вітчизнянної сировини та вітчизняної робочої сили, чому вас хвалює відтік валюти?
budivelnik написав:А я й рівняв середні заробітні плати , а не свої. З 1998 роком - дійсно погарячкував , це швидше за все був 1993-1994 , але 8 доларів тоді дійсно була середня
Не було такої середньої зарплати 8 дол. За даними держкомстату:
курс долара приймаємо 1.8 грн (180 тис крб) за доллар, такий курс (1.8..1.9) був з серпня 1995 року - до цього 1.5 (150 тис крб), так що фактично середній курс в 1995 році був ще нижчим )
Брати до уваги 1993 рік не має сенсу, то був хаос і гіперінфляція 10155% (10255% з урахуванням попереднього року) - тобто ціни зросли в понад 100 разів. У цьому році в якісь моменти може і була така зарплата, але некоректно, з метою порівняння купівельної спроможності середньої зп брати цю цифру і порівнювати з теперішніми цифрами заробітку. Це те саме, що порівнювати ціни чи купівельну спроможність у період війни та мирний час.
Тобто у доларовому еквіваленті відштовхуємось від зп 40.5$ в 1995, в грудні 2012 : 3377 грн = 416 $ за курсом 8.1 = отримали зростання в 10.27 разів (за 17 років). Враховуючи навіть офіційну інфляцію доллара США приблизно 51% - в 6.8 раза
Востаннє редагувалось doctorb в Чет 31 січ, 2013 14:00, всього редагувалось 4 разів.