|
Дефицит платежного баланса Украины за 2012 год - "заслуга" в |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: П'ят 01 лют, 2013 19:53
budivelnik написав:Для мене єдино вірним критерієм - є суми грошей які людина отримує за свою роботу
Тоді казнокради-депутати та прокурори-хабарники є для вас взірцем?
-
vano
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 39 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 01 лют, 2013 20:18
budivelnik
Дивно в 21 столітті чути заклики до використання лопат і візків... дуже дивно... Вам наводили приклад Сингапуру до якого можна додати Японію, Південну Корею, Китай, Ізраїль та з десяток післявоєнних країн Європи, які були розбудовані і процвітають завдяки використання чужих грошей, куплених технологій та найсучаснішого високоефективного обладнання... Зі свого досвіду я бачу, що після впровадження високотехнологічного італійського та німецького обладнання у себе на виробництві вдалося значно покращити якість, знизити матереалоємність та енергоємність виробництва, вчетверо збільшити обсяги виробництва від того, що робилося на радянському обладнані...
-
zeleniy
-
-
- Подякував: 605 раз.
- Подякували: 679 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 01 лют, 2013 20:25
vano написав: budivelnik написав:Для мене єдино вірним критерієм - є суми грошей які людина отримує за свою роботу
Тоді казнокради-депутати та прокурори-хабарники є для вас взірцем?
В мене є слово робота і не має слова грабунок. Тому мій вислів вірний, а Ваш це перекручування . яке не має нічого спільного з написаним мною.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2989 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 01 лют, 2013 20:33
zeleniy написав:budivelnik Дивно в 21 столітті чути заклики до використання лопат і візків... дуже дивно... Вам наводили приклад Сингапуру до якого можна додати Японію, Південну Корею, Китай, Ізраїль та з десяток післявоєнних країн Європи, які були розбудовані і процвітають завдяки використання чужих грошей, куплених технологій та найсучаснішого високоефективного обладнання... Зі свого досвіду я бачу, що після впровадження високотехнологічного італійського та німецького обладнання у себе на виробництві вдалося значно покращити якість, знизити матереалоємність та енергоємність виробництва, вчетверо збільшити обсяги виробництва від того, що робилося на радянському обладнані...
1 В мене не має закликів до лопат чи візків. 2 Я жодного разу не заперечував тезу що використання найновішого обладнання - дозволяє покращити якість чи збільшити кількість. Але при цьому Я притримуюсь думки , що використання імпортного обладнання - не зменшує - а збільшує собівартість виготовлення продукції на період окупності цього обладнання ( і цей термін становить приблизно 5 років)
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 01 лют, 2013 20:43
budivelnik написав: zeleniy написав:budivelnik Дивно в 21 столітті чути заклики до використання лопат і візків... дуже дивно... Вам наводили приклад Сингапуру до якого можна додати Японію, Південну Корею, Китай, Ізраїль та з десяток післявоєнних країн Європи, які були розбудовані і процвітають завдяки використання чужих грошей, куплених технологій та найсучаснішого високоефективного обладнання... Зі свого досвіду я бачу, що після впровадження високотехнологічного італійського та німецького обладнання у себе на виробництві вдалося значно покращити якість, знизити матереалоємність та енергоємність виробництва, вчетверо збільшити обсяги виробництва від того, що робилося на радянському обладнані...
1 В мене не має закликів до лопат чи візків. 2 Я жодного разу не заперечував тезу що використання найновішого обладнання - дозволяє покращити якість чи збільшити кількість. Але при цьому Я притримуюсь думки , що використання імпортного обладнання - не зменшує - а збільшує собівартість виготовлення продукції на період окупності цього обладнання ( і цей термін становить приблизно 5 років)
Заплутались у власних думках? budivelnik написав:Так що економіка штука далеко не однозначна і насаджування високоефективних чужих технологій ( про свої мовчу - насаджуйте на здоровя) - веде до отримання надприбутків у тих хто технології мають - і зменшення доданої вартості яка залишається тут. Тому покращення продуктивності праці одних - це просто робота яку за них виконали інші в іншихгалузях/площадках
budivelnik написав:Висновок Все про що Ви розповідаєте - (технології-інструменти) - не доступні сьогодні нам ( або нам не доцільно(дорого) їх використовувати) Тому в Україні в основній своїй масі не відбудвається енергозбереження за рахунок створення власних інструментів/технологій. А купівля цих інструментів/технологій на заході - приводить до зменшення розміру капіталів які крутяться в державі , а значит зменшення варіантів розвитку цієї держави.
-
cosjak
-
-
- Подякував: 35 раз.
- Подякували: 89 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 01 лют, 2013 20:48
cosjak написав: budivelnik написав: zeleniy написав:budivelnik Дивно в 21 столітті чути заклики до використання лопат і візків... дуже дивно... Вам наводили приклад Сингапуру до якого можна додати Японію, Південну Корею, Китай, Ізраїль та з десяток післявоєнних країн Європи, які були розбудовані і процвітають завдяки використання чужих грошей, куплених технологій та найсучаснішого високоефективного обладнання... Зі свого досвіду я бачу, що після впровадження високотехнологічного італійського та німецького обладнання у себе на виробництві вдалося значно покращити якість, знизити матереалоємність та енергоємність виробництва, вчетверо збільшити обсяги виробництва від того, що робилося на радянському обладнані...
Заплутались у власних думках? budivelnik написав:Так що економіка штука далеко не однозначна і насаджування високоефективних чужих технологій ( про свої мовчу - насаджуйте на здоровя) - веде до отримання надприбутків у тих хто технології мають - і зменшення доданої вартості яка залишається тут.Тому покращення продуктивності праці одних - це просто робота яку за них виконали інші в іншихгалузях/площадках
budivelnik написав:Висновок Все про що Ви розповідаєте - (технології-інструменти) - не доступні сьогодні нам ( або нам не доцільно(дорого) їх використовувати)Тому в Україні в основній своїй масі не відбудвається енергозбереження за рахунок створення власних інструментів/технологій. А купівля цих інструментів/технологій на заході - приводить до зменшення розміру капіталів які крутяться в державі , а значит зменшення варіантів розвитку цієї держави.
І в чому розбіжність ?Я спеціально для Вас виділив жирним шрифтом Подумайте . А поки Ви будете думати - я Вам підкажу Показувати за рахунок чого і куди буде втікати прибуток - це не закликати до лопат чи візків , а закликати до створення аналогічного обладнання/технологій . нехай і не настільки просунутого або прогресивного , але обовязково створеного тут , щоб будь яка додана вартість яка створюється з допомогою цього обладання( в тому числі і та яка входить в ціну цього обладнання) - залишалась тут , а не збагачувала і так не бідних там. Якщо простіше Поки тут безробіття , то краще замінити мікросхему за яку треба заплатити заробітну плату 10 осіб за рік , на одного працівника . який замість цієї мікросхеми буде кнопку натискати . Але при цьому це не тотожно відмові від намагань розроблення власної аналогічної ( нехай і створеної на технологіях попереднього періоду)
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 01 лют, 2013 21:00
budivelnik написав:І в чому розбіжність ?Я спеціально для Вас виділив жирним шрифтом Подумайте .
Власне, ніяких розбіжностей. Більше того - ви знайдете підтвердження своїх думок у історії таких країн, як Японія, Південна Корея, Сингапур, Тайвань, Гонконг... Варто лише почитати.
-
cosjak
-
-
- Подякував: 35 раз.
- Подякували: 89 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 02 лют, 2013 03:40
Засрали гілку своїми бетононасосами бідолахи, що страждають від здування бульбашки на РН. Пошук винуватих, виправдання своїх невдач, мізки сповзають набекрень і світосприйняття викривлюється. Ломка.
-
Mirax
-
-
- Подякував: 872 раз.
- Подякували: 876 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 02 лют, 2013 04:37
Будивельнык думает, что общество, работающее лопатой и мотыгой, станет передовым или построит космический корабль, или преуспеет в ином. Может быть, но весь мир уже прошел данный этап развития, и чем дольше мы на нем застрянем - тем хуже будет нам. Вон в некоторых странах Африки до сих пор натуральный труд. И только вопрос времени, когда передовые страны посмотрят на нас и сделают .. то, что захотят. Против современного оружия мы сможем выставить только луки и копья. Индейцы уже прошли данный этап:) И по поводу кустарного труда (бетон лопатой мешать): это временно, ниша для данного труда будеть уменьшатся, придут большие игроки с новыми технологиями и вытеснят кустарщину. Пользуйся только таким трудом, мы бы сейчас не летали на самолетах и не строили небоскребы. И если в нашей стране, или у Вас лично нет возможности внедрять новые технологии - не надо обсирать тех, кто это делает. Они на правильном пути. Программист ли это, строитель или колхозник. Мой товарищ, программист, как-то верно заметил: вот человек закончил школу и пошел сразу в шахту/на стройку зарабатывать деньгу. А я как дурак 5 лет учился в универе, платил деньги, жил в ноль. Теперь я могу зарабатывать хорошо, а вот мои одногодки так и остались на прежнем уровне, им кажется, я много зарабатываю. А ведь он просто инвестировал свое время (и деньги) в свое образование, и теперь более эффективный работник. Так-же происходит с предприятиями, которые отстают от времени - их вытесняют.
-
makey
-
-
- Подякував: 7 раз.
- Подякували: 67 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 02 лют, 2013 09:48
makey Хіба я винуватий , що хтось свої страхи чи фантазії пробує приписати мені ? 1 Я ніколи і ніде не заперечував потрібність технічного прогресу 2 Єдине що я робив , так це показував працівникам віртуальних галузей , чому в них не так як у працівників матеріального виробництва.
Тому ще раз 1 Дати доступ кожному до найпередовішого програмного забезпечення - коштує 10 грн ( вартість диску чи інтернету щоб його отримати фізично) 2 Дати доступ селянину/будівельнику/робочому/металургу/шахатарю і так далі доступ до найпередовішого обладнання - коштує від 100 000 грн (розмір 5 річної зарплати цього працівника)
Тому прогрес в айті-технологіях йде швидко і на фоні цих технологій - розвиток в інших галузях у державах які не відносяться до держав з надлишковими запасами капіталу - йде повільніше і це до речі політика розвинутих держав( заторможувати розвиток інших , шляхом продажу технологій в яких на сьогодні є викривлене співвідношення ціна/потрібність або іншими словами дуже велика частка в ціні становить модність/понтовитість) До речі той самий Китай - розвивається не шляхом купівлі найновішого , а шляхом збору технологій попереднього покоління ( гляньте на авто які вони випускають - це все машини 20 річної давності) - і це правильна політика ( економічна) Навіщо платити за найновіше , коли технологія попереднього покоління коштує в рази дешевше . але при цьому на 10-15% всього гірша від попередньої.Тому китайці й закидали своїми товарами весь світ адже у них дешева робоча сила + дешеві технології
А Ваша пропозиція це дорога робоча сила + найпередовіші( читай дорогі) технології.
Тому в слідуючий раз , коли зберетесь свої фобії на світ витягувати - спробуйте хоч почитати про що пишуть інші, при цьому якщо щось не зрозуміли - не стидайтесь перепитати. Краще три рази перепитати ніж один раз недолугим виглядати ПС Це і міракса стосується. Тільки невпевнена і обмежена людина постійно шукає навкриги себе ворогів чи змови.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1