benja08
Ну так присоединяйтесь! Я свою почту указал! Образцы все по почте!
|
|
![]() benja08
Ну так присоединяйтесь! Я свою почту указал! Образцы все по почте!
![]()
Так у вас мирового соглашения нет, но депозит продлили ? Тогда вам и судиться не о чем получается.... А "возобновление платежеспособности банка" - это конечно приемлемый вариант, но из области фантастики. ![]() eduard_honcharov
Подскажите пожалуйста, как с вашей точки зрения следует поступить в той ситуации, которая сложилась у меня. В Захидинкомбанке был депозит, его не возвращали с 2008 года. Потом был договор о рассрочке выплат, который тоже не был выполнен банком даже наполовину. Он закончился в марте этого года. В первых числах апреля в банке было зарегистрировано официальное заявление о закрытии счетов 2630 и 2638 (депозитный счет и проценты по депозиту) и выдаче остатков наличными. Теперь банк отказывается (какая неожиданность!) это заявление удовлетворить, потому что якобы "так не делается" и эти счета "не могут быть закрыты". Что можете посоветовать ? Какие действия нужно предпринять ?
![]() я не подписалаЯ не подписала мирового соглашения и есть решение суда с 2009 года и НИЧЕГО:(
![]() Предлагаю начать с этого:
Прокуратура Волинської області вул. Винниченка, 15, м. Луцьк, 43001 тел. приймальної/факс: (0332) 77-60-09 тел. канцелярії: (0332) 77-60-33. адреса електронної пошти невідомі Іванов Іван Іванович Вул.__________________ тел. __________________ e-mail: ________________ ЗАЯВА про здійснення перевірки та порушення кримінального провадження Підставою для мого звернення до органів прокуратури України є те, що мені більше 4-х років банківською установою не повертається мій банківський вклад, та відсотки за його користування, і весь цей період банківська установа працює у звичному режимі. Також, більше 2,5 років не виконуються рішення судів по стягненню з банківської установи моїх грошових коштів. За моїми неодноразовими зверненнями банківська установа та відповідні державні органи не вирішують питання щодо повернення мені вкладу, що є наслідком порушення моїх законних прав та інтересів, виходячи із наступного: 00.00.2010 року рішенням Справедливого районного суду м. Страсбург стягнено з ПАТ «Західінкомбанк», код 19233095 (далі-Банк) на мою користь банківський вклад із нарахованими відсотками та судовими витратами. Рішенням Справедливого районного суду м. Страсбург від 00.00.2011 року стягнено з Банку на мою користь три відсотки річних, за не повернення мені банківського вкладу із нарахованими відсотками. Рішенням Справедливого районного суду м. Страсбург від 00.00.2012 року стягнено з Банку на мою користь три відсотки річних, за не повернення мені банківського вкладу із нарахованими відсотками. Ст. 124 Конституції України передбачено, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України. Вищевказані рішення Справедливого районного суду м. Страсбург , з боку посадових осіб ПАТ «Західінкомбанк», не виконуються, за що ст. 383 КК України визначено кримінальну відповідальність, де передбачено, що: «Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню-карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років. Ті самі дії, вчинені службовою особою, - караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років». Із боку посадових осіб ПАТ «Західінкомбанк», порушуються принципи верховенства права та обов’язковості виконання судового рішення, на всій території України всіма фізичними та юридичними особами, незалежно від форми власності. На сьогодні відкрито виконавче провадження щодо примусового виконання вищевказаного рішення суду, але посадові особи Банку, зловживаючи своїми правами, із метою не виконання вказаного рішення суду проводяться дії щодо оскарження всіх процесуальних рішень державного виконавця, чим робляться спроби щодо ухиляння від виконання вищевказаного рішення суду, у визначеному чинним законодавством України порядку . У відповідності до статистичної звітності Банку, з 01 липня 2012 року по теперішній час, на рахунках Банку знаходяться грошові кошти в сумі 170 000 000 (сто сімдесят мільйонів) грн. Незважаючи на можливість Банку виконати вищевказані рішення судів, вони не виконуються, та грошові кошти мені не виплачуються. Це у свою чергу підтверджує не бажання певних посадових осіб Банку виконувати вищевказані рішення суду. Невиконання судового рішення полягає у невжитті службовими особами Банку, передбачених законом заходів щодо їх виконання, яке виражається в ухиленні від виконання рішення суду, яке носить завуальований характер. Службові особи Банку, відкрито не заявляють про відмову виконати судове рішення, але діють таким чином, що фактично унеможливлюється його виконання із боку державного виконавця. Вищевказані дії, порушують мої законні права та інтереси. Такі дії посадових осіб Банку мають ознаки злочинів, що визначені КК України. На підставі вищевикладеного, керуючись Конституцією України, КК України, КПК України, ПРОШУ: 1. Розглянути мою заяву. 2. Внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та перевірити законність не виконання посадовими особами ПАТ «Західінкомбанк», код 19233095, рішень Справедливого районного суду м. Страсбург від 00.00.2010 року, від 00.00.2011 року, від 00.00.2012 року у випадку виявлення порушень, відкрити кримінальне провадження, за відповідною статтею КК України. 3. На підставі ст.60 ч.2 КПК України, видати документ, що підтверджує прийняття заяви про вчинення кримінального правопорушення та її реєстрацію 4. Про результати розгляду цієї зави та прийняте рішення по ній повідомити мене у порядку та строки, що визначенні чинним законодавством України. Додаток: 1. Копія рішення Справедливого районного суду м. Страсбург по справі № __ від 00.00.10 року. 2. Копія рішення Справедливого районного суду м. Страсбург від 00.00.2011 року. 3. Копія рішення Справедливого районного суду м. Страсбург від 00.00.2012 року. 4. Копія вимоги про повернення грошових коштів від 00.00.2012 р. 5. Копія відповіді від 00.00.13 р., № ___. Всього на 8 аркушах. 00 квітня 2013 року __________________Іванов Востаннє редагувалось eduard_honcharov в П'ят 12 кві, 2013 21:59, всього редагувалось 1 раз.
![]() Ответ шур
Остались ли у Вас копии заявлений о закрытии вклада и выдачи денег? Есть ли ответ банка? Если нет, напишите новое. Копию зарегистрируйте. Ответ из банка можно не ждать, т.к. 5 дней с момента окончания договора прошло. 1.Подайте заявление в НБУ о признании банка проблемным на основании ст.75 Закона о банках (образец могу дать). 2.Найдите юриста для составления иска в суд. Вся переписка со всеми должна быть только письмами с уведомлением о вручении, для подтверждения в суде.
![]() eduard_honcharov Хочу спросить, у мужа 03.04.2013 вынесено решение аппеляционного суда. В аппеляцию пришлось бращаться т.к. судья первой инстанции наделала ошибок и сума получилась меньше, чем предлагал банк. Суть вопроса: Поклалв кошти на вкладний (депозитний) рахунокв в "Західінкомбанк" Умови договору: - термін договору 18 місяців; - процентна ставка за вкладом становить 20% річних; - нарахування та капіталізація процентів по вкладу проводиться щомісячно, збільшуючи суму вкладу. Термін дії договору закінчився, банк кошти не повернув до теперішнього часу. Звернувся до суду 1-ї інстанції. Рішення суду 1-ї інстанції: Стягнути: - суму депозитного вкладу; - 20% річних за термін просрочки - 14 місяців. - 3% річних на підставі ст. 625 ЦК України. Судя забула нарахувати 20% річних - основний термін зберігання вкладу, капіталізацію процентів не врахувала взагалі, а це умови договору. Подав апеляційну скаргу до апеляційного суду. Рішення апеляційного суду: Стягнути: - суму вкладу; - 20% річних з капіталізацією відсотків на основний термін договору – 18 місяців; - 0,1% річних ( на вимогу) на термін прострочки – 14 місяців. Але на вимогу – це колиб я достроково розірвав договір. В договорі не існує пункту, що банк має право не повертати кошти по закінченню терміну договору, надалі продовжуючи користуватись моїми коштами без мого на те дозволу, та при цьому нараховувати лише 0,1% річних. Запитання: - чи можу я подати касацію на те, щоб відсудити 20% річних з капіталізацією відсотків на прострочений термін не повернення вкладу та яка імовірність позитивного вирішення цього питання ?
![]() Ответ benja08
Вероятность очень мала, т.к. это будет очень громкий прецедент. Поэтому практики такой я не знаю. Точно отсудить можно: инфляция + 3%, согласно Гражданского кодекса, все остальное в этой стране фантастика.
![]()
Судя по прецедентам - 20% требовать бесполезно - не существовало договора по которому банк обязан вам их выплачивать. При том, что применение никаких санкций к банку за несанкционированное пользование деньгами вкладчика законы не предусматривают. Если не считать жалких 3% по ст.625 (кстати, вы не ошиблись, апелляционный суд действительно избавил банк от их выплаты ?) В 2009-2011 годах были иски к банкам о выплате "инфляционных процентов". Но и здесь енакиевские подсуетились - нарисовали в 2012 нулевую инфляцию - и банк вам уже ничего не должен.
|
|