У меня - вопрос. Кто может найти норму (нормы), по которой (которым) застройщик должен руководствоваться при сооружении жилых домов? Интересует на сколько может отклоняться проектная общ. площадь 1-к квартиры от фактической в целом и по каждому из ее помещений отдельно (кухня, кладовая, прихожая, санузел, комната и лоджия). То, что смог нарыть лично, это ДБН В.2.2-15-2005, где указано, что общ. площадь квартиры (НЕ ПОМЕЩЕНИЯ) может быть увеличена на 5%, площадь кухни в 1к квартире должна составлять минимум 7м2, комнаты - мин. 15м2, санузла - 3,8 м2. Существует ли на сегодняшний день что-нибудь более конкретное, имеющее свое применение на практике, чем эта норма? Или застройщик все-таки имеет право, строить кухню в 9м2 вместо запроектированных 12,5 м2, а комнату - в 25м2, вместо 21,5м2 (то есть увеличивать площадь одного помещения за счет уменьшения площади другого или остальных помещений, отклоняясь по площади помещений на 10-15 %, но придерживаясь периметра квартиры (НЕ ПОМЕЩЕНИЯ) в пределах ее проектной площади + макс. 5%.
Дубровский 1 В приведеному Вами випадку - забудовник юридично чистий , адеже є ще нормативна мінімальна площа однокімнатної (33 м2) яку забудовник також виконав ( тобто площі всіх окремих приміщень більші ніж мінімально можливі) 2 З іншого боку - якщо перегородка між кухнею і кімнатою не несуча - то що заважає Вам домовитись з забудовником , щоб він її переніс на 1 м в глибину кімнати - там же роботи на 200 доларів ( було 9+25 стане 12+22 ) 3 Якщо перегородка несуча - то це помилка не забудовника - а проектної організації , адже забудовник не має права переносити несучі стіни самостійно ( на відміну від перегородок) 4 Якщо не важко - скиньте план квартири , щоб можна було проаналізувати як подібне сталось і хто головний винуватець , адже якщо на плані буде видно що стінку не можна перенести по причинам привязки до вікон чи коридорів/дверей - то це явно вкаже на помилку проектантів які не правильно порахували площі приміщень 5 Єдиним варіантом є скарга в управління по захисту прав споживачів ( адже Вам надали продукт з іншими характеристиками ніж Ви розраховували) , але й тут Вам легше не стане а - когось (забудовника або проектанта) штрафануть б - максимум що запропонують Вам - це нульовий варіант - Вам повертають кошти - Ви повертаєте житло
budivelnik Цікавить власне норма, якою забудовник користується і чи має право збільшувати площу одного приміщення за рахунок зменшення іншого, однак дотримуючись периметра квартири з максимальним його збільшенням на 5%. Якщо має, то на скільки у відсотках. Якщо це не нормується і норма визначає мін. площу приміщень у м2, скажімо, для кухні - 7м2, вітальні - 15м2, то питання знімається. Забудовник чистий. Якщо є щось більш однозначне, ніж ця норма, то хотів би знати, як її знайти. Особисто у мене так виглядає ситуація:
zahar_ написав:Спасибо. Наблюдение подтвердились. Те кто "держит" цену за 1к в Деснянском районе 50-55 тыс. "живут" прошлым. Таки похоже, что воздух "застройщиков" по 40-45 тыс. за 1к (дбк-4 продаёт 1к воздух на Милославской за 45 килобаксов, ЖИ где-то 41) заставляет "двигатся" тех кому надо продать (или кто хочет продать) к отметке 45-46 тыс. долл. за 1к.
Хвилинку Так Ви стверджуєте що забудовники не шаромиги , а підтискають ціни вниз своїми пропозиціями Чи стверджуєте що 20% різниці між повітрям і вторинкою - це неадекватно ?
Ви б якось визначились , а то самі заплутались і своїх поціновувачів дезорієтували.
Никого я не дезориентировал - ДБК-4 видать деньга нужна (поэтому цену не задирает), а у ЖИ квартиры площадью где-то 38 кв.м. поэтому и цена такая (а если бы ЖИ и ДБК-4 не шаромыжничали то цены бы были у них ещё ниже).
А пример с относительно низкой ценой на 1к первички на Милославской и относительно значительного предложения по ней - показывает как первичка панельных 1к на Троещине рулит вторичкой.
Так и по всему КРЖН - если бы шаромыги и иные застройщики не держали бы текущие проекты первички на уровне сдачи 850-950 тыс. кв.м в год (за 2011-2012) и не продавали бы "воздух", то цена бы первички проседала бы активней и давила бы вниз ещё активнее на вторичку.
Дубровский написав:Якщо це не нормується і норма визначає мін. площу приміщень у м2, скажімо, для кухні - 7м2, вітальні - 15м2, то питання знімається. Забудовник чистий. Якщо є щось більш однозначне, ніж ця норма, то хотів би знати, як її знайти. Особисто у мене так виглядає ситуація:
1 Наскільки мені відомо ( і як це випливає з моєї практики)- не нормується і забудовник чистий 2 У Вас єдина проблема це зменшення кухні за рахунок збільшення кімнати , при чому відбулось це внаслідок переміщення стіни на 0.2-0.3 м з кімнати в кухню. Модуль в 25 см наштовхує мене на думку, що скоріш за все не з тої сторони розбивки поставили цегляну стінку.
Cricetus cricetus написав:johndoe777 да расстояниние, а именно время на него потраченное и было основнвым чтобы более не рассматривать ирпень-бучу.хотя вроде сейчас там есть какая то новая дорога.
а до этой дороги? я там был несколько раз и там куча мест где два авто по обочинам разъезжаются
что до сих пор Варшавку ремонтируют? как была осенью , что с тех пор ничего не изменилось?
zahar_ написав:А пример с относительно низкой ценой на 1к первички на Милославской и относительно значительного предложения по ней - показывает как первичка панельных 1к на Троещине рулит вторичкой.
Так и по всему КРЖН - если бы шаромыги и иные застройщики не держали бы текущие проекты первички на уровне сдачи 850-950 тыс. кв.м в год (за 2011-2012) и не продавали бы "воздух", то цена бы первички проседала бы активней и давила бы вниз ещё активнее на вторичку.
Ви прид.урюєтесь чи насправді того ? 1 Вторинки на ринку в 100 разів більше ніж первинки 2 Ціна первинки -вже на 20% нижча від вторинки 3 Пилип з конопель заявляє А якби в роті росли гриби , а в пятій точці опеньки - то в ліс ходити не треба було б.
Я думаю що дико-аналітичний висновок Якби первинку ще б опустили - то середня ціна б впала - примітивно вірний. Не ясно тільки Чому коли є ціна на 20% вища - повинні опускати першим ціну той в кого вона нижча і в кого в 100 разів менше товарної маси, а не той в кого товарної маси в 100 разів більше і в кого ціна вища.
budivelnik а також мізерне зменшення площі кухні та кімнати, за рахунок збільшення площі лоджії на 0,4 м2 (0,8 м2 по факту, так як відбулося застосування коефіцієнта 0,5 для розрахунку площі лоджії). 0,8 м2 мені дало 15% непотрібної площі у лоджії або, ЯКЩО ПОРІВНУ, то -0,4 м2 для кухні і -0,4 м2 для кімнати. Дякую за відповідь!
Дубровский До речі У Вас реальна площа більша від проектної на 1,3 м2 А стіни поштукатурені ? Якщо ні - то в реалі отримаєте площу меншу від проектної.
При цьому В принципі все якщо не ідеально - то дуже добре , в мене після промірів БТІ 82м2+8м2 балкон перетворились в 80 м2+8,1 м2 - балкон. І це при тому що я практично сам проектую і сам будую Кілька відсотків - це не проблема, пару сантиметрів - не відстань
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 13 лип, 2013 18:35, всього редагувалось 1 раз.