|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2013 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Суб 13 лип, 2013 18:36
budivelnik написав: zahar_ написав:А пример с относительно низкой ценой на 1к первички на Милославской и относительно значительного предложения по ней - показывает как первичка панельных 1к на Троещине рулит вторичкой. Так и по всему КРЖН - если бы шаромыги и иные застройщики не держали бы текущие проекты первички на уровне сдачи 850-950 тыс. кв.м в год (за 2011-2012) и не продавали бы "воздух", то цена бы первички проседала бы активней и давила бы вниз ещё активнее на вторичку.
Ви прид.урюєтесь чи насправді того ? 1 Вторинки на ринку в 100 разів більше ніж первинки 2 Ціна первинки -вже на 20% нижча від вторинки 3 Пилип з конопель заявляєА якби в роті росли гриби , а в пятій точці опеньки - то в ліс ходити не треба було б.Я думаю що дико-аналітичний висновок Якби первинку ще б опустили - то середня ціна б впала - примітивно вірний. Не ясно тільки Чому коли є ціна на 20% вища - повинні опускати першим ціну той в кого вона нижча і в кого в 100 разів менше товарної маси, а не той в кого товарної маси в 100 разів більше і в кого ціна вища.
Вы просто не в курсе что когда за 1к воздух на Троещине шаромыги "заряжали" (снимая квартиры с "витрины" и продавая через подставных в Авизо и базах данных рыл) по 50-55 килобаксов вторичка стоила 50-55 килобаксов, а когда начали продавать через отделы продаж выкинув подставных и рыл из цепочки продаж то цена стала дешевле для конечного потребителя, а часть продаванов тупо держит ещё старые цены (может и в качестве червей). И Вы как-то "забыли" говоря "є ціна на 20% вища " что то хотелки, предпродажный уровень цен на 1к вторичке на Троещине нынче 46-48 тыс. с торгом.
-
zahar_
-
-
- Подякував: 157 раз.
- Подякували: 692 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 13 лип, 2013 18:44
zahar_ Захар - постарайтесь бути послідовними А Ви - просто копі-пастите будь яку новину де зустрічається словосполучення ціна вниз. То Ви кричите що будують мало - а тому ціна опускається повільно То кричите що в новобудовах ціна через відділи продаж опустилась бо викинули з ланцюжка рієлторів - а тому ціна повинна ще сильніше впасти То копіпастите що забудовники в реалі продають по цінам нижчим ніж декларують і так далі і тому подібне.
Пояснюю для вас елементарні правила бізнесу Правило перше - якщо ти продаєш суттєво нижче ринку - ти банкрот, адже продаючи несуттєво нижче ринкової - ти з часом захопиш більшу частину ринку , адже в тебе є ресурси Правило друге - якщо в тебе є всього 1% товарної маси ціну на яку ти ставиш нижче на 10-20% ніж виставляють ціну інших 99% - ти дурень, тому став на 5-10% нижче і стрижи прибуток - бо завтра такої можливості може не бути Правило третє - бізнес працю заради максимального прибутку, а не заради задоволення чиїхось потреб ( задоволення - це фактор вторинний , первинний - прибуток)
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 13 лип, 2013 18:56
вот эта квартирка что ушла за 98 тыщ этим летом:
Aviso-Киев № 52 /1802/ от 12.07.2011
Урицкого ул. 32, 14/16эт., 72/44/8, 1. БПС-серия. 2 балкона. Красивый вид. Жилое состояние. Кладовая.Рядом - элитная школа, Мегамаркет, парк. ВитягБТИ готов! Никто не прописан.Свободна! 109000у.е. –––» устаревшее объявление, контакты не показаны «–––
-
_yura_
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 13 лип, 2013 18:56
zahar_ написав: budivelnik написав: zahar_ написав:А пример с относительно низкой ценой на 1к первички на Милославской и относительно значительного предложения по ней - показывает как первичка панельных 1к на Троещине рулит вторичкой. Так и по всему КРЖН - если бы шаромыги и иные застройщики не держали бы текущие проекты первички на уровне сдачи 850-950 тыс. кв.м в год (за 2011-2012) и не продавали бы "воздух", то цена бы первички проседала бы активней и давила бы вниз ещё активнее на вторичку.
Ви прид.урюєтесь чи насправді того ? 1 Вторинки на ринку в 100 разів більше ніж первинки 2 Ціна первинки -вже на 20% нижча від вторинки 3 Пилип з конопель заявляєА якби в роті росли гриби , а в пятій точці опеньки - то в ліс ходити не треба було б.Я думаю що дико-аналітичний висновок Якби первинку ще б опустили - то середня ціна б впала - примітивно вірний. Не ясно тільки Чому коли є ціна на 20% вища - повинні опускати першим ціну той в кого вона нижча і в кого в 100 разів менше товарної маси, а не той в кого товарної маси в 100 разів більше і в кого ціна вища.
Вы просто не в курсе что когда за 1к воздух на Троещине шаромыги "заряжали" (снимая квартиры с "витрины" и продавая через подставных в Авизо и базах данных рыл) по 50-55 килобаксов вторичка стоила 50-55 килобаксов, а когда начали продавать через отделы продаж выкинув подставных и рыл из цепочки продаж то цена стала дешевле для конечного потребителя, а часть продаванов тупо держит ещё старые цены (может и в качестве червей). И Вы как-то "забыли" говоря "є ціна на 20% вища " что то хотелки, предпродажный уровень цен на 1к вторичке на Троещине нынче 46-48 тыс. с торгом.
захар, вижу вы очень даже хорошо разбираетесь в первичке по киеву.... мне вот интересно смог бы будивельнык эту троешину отискатть на карте без надписей... а то он так за этот район активно встревает, и еще активнее отстаивает тамтешнее ценники. 
-
cellar
-
-
- Подякував: 455 раз.
- Подякували: 451 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 13 лип, 2013 18:59
budivelnik написав:ДубровскийДо речі У Вас реальна площа більша від проектної на 1,3 м2 А стіни поштукатурені ? Якщо ні - то в реалі отримаєте площу меншу від проектної. При цьому В принципі все якщо не ідеально - то дуже добре , в мене після промірів БТІ 82м2+8м2 балкон перетворились в 80 м2+8,1 м2 - балкон. І це при тому що я практично сам проектую і сам будую Кілька відсотків - це не проблема, пару сантиметрів - не відстань 
У мене по договору, якщо заг. площа збільшується на 1м2 або більше, то я доплачую всю надлишкову площу. Якщо до 0,99 м2 включно, то не доплачую нічого. Тому вийшло так, що через 0,22 м2 по кожній квартирі (фактична збільшилася на 1,21м2) я змушений був доплачувати за 2,42 м2. І як ви вже здогадалися, набігла груба копійка  Тому я думав напрягти забудовника із переставлянням стін або їх доштукатурюванням, щоби впасти під 1м2 надлишкової заг. площі. Поки що не виходить. Закон, на мою думку, не досконалий. Кожне приміщення має по проекту два знаки після коми, що мало би зменшувати відсоток похибки і не дозволяти її у 10-15%, а норма говорить про мін. площу кухні для 1-к квартири - 7м2, кімнати - 15м2. Тобто, незважаючи на точність площі кімнати у 21,66м2 її можна будувати і на 15м2 і навіть на 30м2, залишок розкидаючи по інших приміщеннях, а бо забираючи недостачу в інших. Це підтасовування. Якщо заг. площа може зростати максимум на 5%, то й фактична площа кожного приміщення мала би не перевищувати проектну норму + 5%. Це би було професійно, а так - все на око. Це моя особиста думка.
-
Дубровский
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 33 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 13 лип, 2013 19:02
_yura_ написав:Aviso-Киев№ 52 /1802/ от 12.07.2011
посмотрел я этот номер, собственно цены практически такие-же как и сейчас... ну может чуть-чуть ниже, на величину погрешности. Но не выше это определенно
-
_yura_
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 13 лип, 2013 19:07
Дубровский написав:У мене по договору, якщо заг. площа збільшується на 1м2 або більше, то я доплачую всю надлишкову площу. Якщо до 0,99 м2 включно, то не доплачую нічого. Тому вийшло так, що через 0,22 м2 по кожній квартирі (фактична збільшилася на 1,21м2) я змушений був доплачувати за 2,42 м2. І як ви вже здогадалися, набігла груба копійка
Щоб не наломати дров - то я спробую потихеньку нікого не оправдовуючи і не звинувачуючи 1 Як я розумію - то в договорі - загальна площа квартири а не кожного окремого приміщення 2 Від перестановки перегородок всередині приміщення - загальна площа не змінюється 3 Ви отримали 1,3 м2 додатково - за них і заплатите ( витарти звичайно не заплановані , але в той же час це не подарунок , Ви просто отримали на 1,3 м2 більше ніж розраховували) 4 З іншого боку продавець Вам також надавав фору в 0,99 м2 , повірте на слово , що на 52 м2 умудритись спеціально збудувати на 0,31 м2 більше - практично не можливо. Тому на мій погляд Ви прийняли участь в лотареї де МОГЛИ безкоштовно отримати 0,99 м2 житла , але програли  і отримали 1,3м2 за гроші
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 13 лип, 2013 19:10
cellar написав:мне вот интересно смог бы будивельнык эту троешину отискатть на карте без надписей... а то он так за этот район активно встревает, и еще активнее отстаивает тамтешнее ценники.
1 Я не відстоюю ніякі цінники 2 Мене не цікавить ні конкретно район ні сам Київ загалом 3 Якщо Ви звернули увагу , всі мої повідомлення ( які не стосується мого обєкту) є загальними і в масштабах всього всесвіту.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 13 лип, 2013 19:14
budivelnik написав:к я розумію - то в договорі - загальна площа квартири а не кожного окремого приміщення
Я недописав - і ви за це вловилися  від перестановки доданків змінюється настрій забудовника. Це мені би дуже сподобалося за мою доплату. Щодо фори, то, збудувавши периметр на 1,21 м2 більше проекту, забудовник міг повідомити довірителів через управителя відразу, щоби ті заплатили за надлишкову площу якомога швидше. Забудовник повідомив про це. коли вводив будинок в експлуатацію, тобто через 2 роки будівництва, коли м2 житла коштував дорожче. Особисто я міг би заплатити за всю площу на початковій стадії будівництва.
-
Дубровский
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 13 лип, 2013 19:26
якщо щось не можливо, то проекти повинні виглядати приблизно так: кухня: замість 13,35м2 писати 8-15м2 Кімната: замість 21,66м2 - 15-30м2 Це теж попадає під правила, затверджені ДБНом. Якщо забудовник має право збільшувати заг. площу квартири на 5%, то було би професійно не виступати за межі проектної площі +5% по кожному окремому приміщенні. Всі мають право на похибку. Це нормально.
-
Дубровский
-
-
-
-
Профіль
-
-
|