|
Влада Росії виділяє мільйони на експансію російської мови, У |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Нед 28 лип, 2013 16:35
Gadya_Petrovich написав: Brain Damage написав: Gadya_Petrovich написав:Украина как и делала это раньше, займет место маленькой швейцарии в мировом мачсштабе.
Я б хотів жити в маленькій Швейцарії 
Эта Швейцария со временем будет. Однако никому не стоит рассказывать о недостатках соседей, при этом не заглянув себе в трусы.
а Вы думаете наши все недостатки там?
-
Karp
-
-
- Подякував: 482 раз.
- Подякували: 320 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 28 лип, 2013 16:44
Karp
Все молчу.
-
Gadya_Petrovich
-
-
- Подякував: 86 раз.
- Подякували: 202 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 29 лип, 2013 09:21
Die Happy написав:А что вы можете противопоставить русской экспансии? Арсэния Бэрловича Яйценюха, в костюме зайчика? Дурачка Тягныбока? Или недотра.хан.ную тетку Фарион? Маловато и смешно..
лише одне - практичне використання української мови у всіх сферах життя
-
serg_sk
-
-
- Подякував: 427 раз.
- Подякували: 171 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 29 лип, 2013 09:24
Die Happy написав:лично я ничего против мовы не имею. мова вторична-первично материальное благополучие граждан,а на какой мове изъясняться граждане решат самостоятельно.
ні. Свідомість первинна. Усі розвинуті країни світу починали з ідеології, мови і мислення
-
serg_sk
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 29 лип, 2013 09:33
tiscov написав: Die Happy написав:у Александра Дюма в «Графе Монте-Кристо», и у десятков других классиков литературы, уж не говоря про более поздних авторов, таких, как Илья Кормильцев, полным-полно пассажей о нечистоплотности, жуликоватости, а то и откровенном тупизме русских.
Во времена Александра Дюма французы только мыться научились, а до этого от них смердило как от бомжей, а "нечистоплотные" русские мужики в баню каждую неделю ходили.
смешно  а римляне, древние греки и турки ходили в баню, когда русских еще в природе не было и не планировалось 
-
unrokan_pff
-
-
-
-
-
-
Додано: Пон 29 лип, 2013 09:34
Faceless написав:А Табачнєг - головний інструмент цієї самої експансії. Ну ще й свора українофобів-посіпак.
не табачнєг, а кожен українець, який може спілкуватись українською, але спілкується російською. От і ви теж
-
serg_sk
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 29 лип, 2013 09:43
будущее все равно за английским
-
unrokan_pff
-
-
-
-
-
-
Додано: Пон 29 лип, 2013 10:34
serg_sk написав:не табачнєг, а кожен українець, який може спілкуватись українською, але спілкується російською. От і ви теж
Так, можу. І з україномовними співрозмовниками спілкуюсь українською. Так, я підтримую: - українську як єдину державну - українську як єдину основну мову навчання - українську як єдину мову ділового спілкування і документообігу - інтенсивне і довгострокове проведення державної політики, спрямоване на розвиток мови (особливо у питаннях термінології), сучасної культури, літератури, кіно, друкарства українською. І проти симуляції цього процесу, проти тупої "шароварщини". При неперервному і послідовному проведенні подібної політики, за одне-два покоління ми отримаємо помітний результат - адже подібні процеси не проходять швидко - зникення "мовного питання". Справжної українізації в Україні досі не проводилося. Це були відносно короткострокові (кілька років) та неповноцінні ("шароварщина" замість реальної роботи) заходи. Але при всьому цьому - я народився у російськомовній сім"ї, і більшість оточення, так вже склалося, російськомовна. Чи стану я займатися позерством, і зміню з ними мову спілкування? Ні. Я просто розумію, що та ситуація, що ми маємо - результат десятиріч активної російської експансії: мовної, культурної, економічної, політичної. Наявні покоління - відображають результат цієї політики. І безглуздо намагатись вмить "перефарбувати" поточне покоління, але треба розуміти, що ми в стані поступово вплинути на нові покоління, ми в стані створити умови, за яких укріплення і укорінення мови, національної свідомості стануть природнім, автономним процесом. Наприклад, послідовне продовження політики україномовного навчання, що була хоча б частково розпочати на початку 2000-х, протягом хоча б 15 років, як результат дала б вже один випуск молодих спеціалістів, які з початкової школи і до останнього курсу ВНЗ вчилися і відповідно вживали переважно українську і ще мінімум чотири наступні роки зі школи б виходили школярі, що з першого класу навчалися. переважно спілкувалися українською. Це вже було б фактично нове покоління, для яких українська була насправді основною мовою, і своїх дітей вони вже виховували б українською. Але ця політика була перервана зусиллями, як це не дико, Міносвіти. В чиїх це інтересах? Виключно в інтересах Росії.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1503 раз.
- Подякували: 8309 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 29 лип, 2013 10:38
Faceless написав:Але при всьому цьому - я народився у російськомовній сім"ї, і більшість оточення, так вже склалося, російськомовна. Чи стану я займатися позерством, і зміню з ними мову спілкування? Ні.
займіться позерством, перейдіть на українську. Покажіть на ділі, а не лише на словах, що ви - українець. Покажіть приклад іншим несвідомим українцям. І може хтось із них теж перейде на українську
-
serg_sk
-
-
-
-
Профіль
-
-
|