Органами прокуратури порушена кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем працівників кредитної спілки «Інкомвклад», яка функціонувала при «Західінкобанку». Кримінальну справу було порушено за статтею 202 ККУ (відповідальність за порушення законодавства про банківську діяльність) Про це власкору ЗІКу повідомив прокурор Волинської області Андрій Гіль.
Як стало відомо, ця спілка отримала ліцензію на право діяльності ще у 2005 році, проте через відповідні порушення законодавства пізніше її позбавили такого права. Виявилось, що, не зважаючи на це, спілка продовжувала існувати та залучала кошти від громадян.
Андрій Гіль повідомив, що в результаті проведених цього року перевірок в «Західінкомбанку» правоохоронцями було встановлено, що працівники кредитного відділу банківської установи надавали кредити на суму більше 20 тисяч доларів США, не перевіряючи майновий стан клієнтів. У результаті, на сьогоднішній день такі кредити не можна погасити. Причому, як зазначив прокурор, засновниками цієї спілки були начальники бухгалтерських підрозділів установи.
Зі слів Андрія Гіля, по кримінальній справі проходять співробітники банку, які, зловживаючи службовим становищем, присвоювали кошти, що знаходились на депозитних рахунках.
Також Гіль повідомив, що наразі ніхто з фігурантів справи не заходиться під арештом.
Однак по ходу слідства до фігурантів справи можуть застосувати запобіжні заходи.
У 2008 за фактом зловживанням службовим становищем була порушена перша карна справа проти посадових осіб кредитної спілки «Інкомвклад», причетної до «Західінкомбанку». Про це під час прес-конференції розповів прокурор області Андрій Гіль, – інформує репортер «Волинських Новин».
http://volynnews.com/news/economy/5727/
13 марта НБУ обязал временного администратора "Захидинкомбанка" Малютину допустить к аудиту инвестора банка прошедшего необходимую в таком случае процедуру . Г-жа Малютина отказала инвестору в его законном праве ( сумма предлагаемого инвестирования составила 200 000 000 грн , что больше чем вложил нынешний хозяин ) ! Грабеж вкладчиков похоже будет продолжаться и далее .
Г-н Гаврилишин спешно переоформляет свои активы, в частности филиалы "Захидинкомбанка" ! Здание одесского филиала уже ушло - вкладчикам как всегда кукиш !
Упродовж тижня-двох тимчасового адміністратора буде заміщено. На жаль, не маю права назвати, на кого. Скажу лише, що це буде людина з необхідним досвідом і яка зацікавлена проявити свій професіоналізм для зростання кар'єрними сходами, а не для збагачення. Мав честь співпрацювати. Для банку з'явиться шанс оздоровлення.
Да просто нужно надеятья на надежду.
Думаю банк dыберется, тяжело бeдет, н\о другого пути не вижу.
Не выгодно "топить" такие. Пассивы у него минимальные - всего 770 млн, ну и мелочи.
Я всего лишь депозитник и на сумму незначительную, и всего.
Владимир2009 написав:И еще добавлю - с таким балансом - спасти банк (может не поймут) в карты поиграйте. 2-е. Проще банк вытащить, чем заниматься его труппированием.
И не нагнетайте. Я только его депозитник. И верю.
Надежда умирает последней, и вера
Но уж слишком много криминала (а Гаврилишин где? ) и смертей (я про повешание - мужчина только женился, ребенок).
Вообщем дурно пахнет. Я не нагнетаю, а констатирую факты.
Удачи.