Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Мало того, что в статье откровенная дезинформация (точнее пересказ заведомо неправильного трактования закона Охрименко), так пролистав 13 страниц коментариев увидел всего 1 или 2 раза опровержение. Все свято верят Охрименко? Кто-то сам проект закона читал?
167.5. Ставки податку щодо доходу від капіталу встановлюються у відсотках бази оподаткування у таких розмірах: 167.5.2. для дивідендів та процентів на вклади (депозити), поточні або інші рахунки в банках та кредитних спілках: нуль відсотків — для процентів, загальна сума яких за звітний податковий рік не перевищує 410 прожиткових мінімумів; ....
Прожитковий мінімум = 1218 грн. Т.е. если доход с депозита за год не превышает ~500 000 грн, ничего платить не нужно!
167.5.1. для доходів від капіталу (крім зазначених у підпункті 167.5.2 цього пункту) незалежно від країни походження: 15 відсотків — для доходів, загальна сума яких за звітний податковий рік не перевищує 410 прожиткових мінімумів;
Видимо Охрименко дальше этого пункта закон просто не читал.
А в нем сказано, что 15% - на доход с капитала (кроме процентов с депозитов, текущих счетов и т.д., о которых идет речь в пункте 167.5.2).
Alexius написав:Мало того, что в статье откровенная дезинформация (точнее пересказ заведомо неправильного трактования закона Охрименко), так пролистав 13 страниц коментариев увидел всего 1 или 2 раза опровержение. Все свято верят Охрименко? Кто-то сам проект закона читал?
167.5. Ставки податку щодо доходу від капіталу встановлюються у відсотках бази оподаткування у таких розмірах: 167.5.2. для дивідендів та процентів на вклади (депозити), поточні або інші рахунки в банках та кредитних спілках: нуль відсотків — для процентів, загальна сума яких за звітний податковий рік не перевищує 410 прожиткових мінімумів; ....
Прожитковий мінімум = 1218 грн. Т.е. если доход с депозита за год не превышает ~500 000 грн, ничего платить не нужно!
А ссылку можно? В проекте закона 4101а на сайте Рады я этих формулировок не нашел.
anonymous777 написав:а я в этом в меру сил участвую: забираю валютный депозит, хожу в банк каждый день как на работу, захожу здороваюсь с каждым сотрудником банка - уже знакомы.
Я уже отстрелялся - ещё в ноябре прошлого года )))
пункт 167.5 викласти у такій редакції: “167.5.Ставка податку може становити інший розмір, визначений відповідними нормами цього розділу”;
Прочитал еще Висновок комітету 02.07.2014 и расстроился. Тут уже идет речь действительно о 15%. Но будут ли учтены предложения комиссии в финальном проекте закона - не понятно.
Востаннє редагувалось Alexius в Пон 07 лип, 2014 21:25, всього редагувалось 1 раз.
пункт 167.5 викласти у такій редакції: “167.5.Ставка податку може становити інший розмір, визначений відповідними нормами цього розділу”;
В общем, дело ясное, что дело темное. Когда я заходил на сайт, первые ссылки я даже не смотрел, а перешел сразу к тексту от 02.07.2014. Как он стыкуется с первым вариантом, непонятно. Но толкование на сайте Привата имхо совсем бредовое. Да ладно, утро вечера мудренее. Все равно не наш форум это будет решать
Starikan написав:В общем, дело ясное, что дело темное. Когда я заходил на сайт, первые ссылки я даже не смотрел, а перешел сразу к тексту от 02.07.2014. Как он стыкуется с первым вариантом, непонятно.
Соглашусь. Складывается впечатление, что это чистой воды подстава от Хомутыника. Вся ересь видится в подтасовке статьи 167 п.1, где втупую подменили абзац 2 следующим содержанием
“Ставка податку, визначена абзацом першим цього пункту, застосовується до доходів у вигляді: процентів, нарахованих на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку; процентного або дисконтного доходу за ощадними (депозитними) сертифікатами; процентів на вклад (депозит) члена кредитної спілки у кредитній спілці; плати (відсотку), що розподіляється на пайові членські внески членів кредитної спілки; доходу, який виплачується компанією, що управляє активами інституту спільного інвестування, на розміщені активи відповідно до закону; доходу за іпотечними цінними паперами (іпотечними облігаціями та сертифікатами) відповідно до закону; доходу у вигляді відсотків (дисконту), отриманий власником облігації від їх емітента відповідно до закону; доходу за сертифікатом фонду операцій з нерухомістю ”.
В то же время п.1 статьи 167 абзац 1 таков
167.1. Ставка податку становить 15 відсотків бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) (крім випадків, визначених у пунктах 167.2-167.5 цієї статті), у тому числі, але не виключно у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.
Да что же мы такие жадные? Свой задор и боевое настроение нужно сконцентрировать на контроле того, как расходуются деньги. Если это делается с умом - то не жалко уплаченных денег.