Відповіді на питання про недержавні пенсійні фонди (НПФ).

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення питань про пенсії і питань пенсійної реформи 2011, пенсійний вік та інші питання на фінансовому форумі Finance.UA.
  #<1 ... 45678 ... 24>
Повідомлення Додано: П'ят 05 чер, 2015 16:15

С Вашей подачи начал интересоваться.
Вот первые разультаты:
На сайті Нацфінпослуг є інформація про всі НПФ: http://npf.dfp.gov.ua/
сылка не работает

зато работает вот эта:
ЦБ в ходе проверки выявил около 20 недобросовестных НПФ
http://www.vz.ru/news/2015/5/28/747871.html
PV
1

Подякував: 238 раз.
Подякували: 410 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 06 чер, 2015 01:31

Re: Негосударственные пенсионные фонды

Ещё в 2012г. узнала что в Приватбанке имеются НПФ, стала интересоваться детальней, так ни экономисты ни нач. отделения толком не знают, а сама начальница сказала что в нашей стране отдавать туда деньги глупо, что 100 тыс. сегодня и через 20 лет 100 тыс. может быть большая пропасть, как в воду глядела, а 20 лет ещё ого-го когда наступят.
Так что же говорить о людях с доходами победнее, у большинства людей на первом плане стоит вопрос о жилье, еде, лекарствах, одеть детей и себя, расходы на транспорт, выучить детей, ремонты разные, семейный отдых не все могут себе позволить. На каком месте, Вы считаете, люди поставят будущую пенсию из негосударственного фонда, если стоит выбор такой? И зарплата в 3 тыс.гр., моё мнение - когда мы станем членами Евросоюза,а в ближней перспективе это не актуально.
toma1314

Подякував: 66 раз.
Подякували: 20 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 06 чер, 2015 12:25

PV написав:С Вашей подачи начал интересоваться.
Вот первые разультаты:
На сайті Нацфінпослуг є інформація про всі НПФ: http://npf.dfp.gov.ua/
сылка не работает

Періодичне таке буває. Доведеться почекати.

зато работает вот эта:
ЦБ в ходе проверки выявил около 20 недобросовестных НПФ
http://www.vz.ru/news/2015/5/28/747871.html

Цікаво, які висновки з цього матеріалу ви зробили.

Я вам скажу загальну річ. Досконалих людей не існує. За відсутністі контролю, кожен буде трактувати закони на свою користь і перетягувати ковдру у свій гаманець. Тому гарантії, котрі ми всі бажаємо одержати, полягають в наявності дієвої системи контролю і нашому бажанні єю користуватись. Для прикладу, нещодавно тисячі учасників слабенько працюючих НПФ, отримали виписки про стан свого пенсійного рахунку з невтішними показниками. Чому вони миттєво не подали заяву на переведення свої коштів в інший НПФ? Спробуйте відповісти. Зате, через кілька років подібної роботи, вони почнуть публічно клясти і свій і чужі НПФ, обзиваючи їх лохотронами. А зроби вони те, про що я сказав, вони б і свої накопичення зберегли, і недолугому НПФ дали б поштовх до більш добросовісної роботи. Все пов'язане.
pensionerija

Подякував: 0 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 06 чер, 2015 12:43

toma1314 написав:Ещё в 2012г. узнала что в Приватбанке имеются НПФ, стала интересоваться детальней, так ни экономисты ни нач. отделения толком не знают

Тобто винні економісти? А чого ж ви у мене не спитали, я на той час був учасником ПриватФонду?

а сама начальница сказала что в нашей стране отдавать туда деньги глупо, что 100 тыс. сегодня и через 20 лет 100 тыс. может быть большая пропасть, как в воду глядела, а 20 лет ещё ого-го когда наступят.

Бачите, як ми сліпо віримо людям тільки тому, що вони працюють у фінансових установах.

Так что же говорить о людях с доходами победнее, у большинства людей на первом плане стоит вопрос о жилье, еде, лекарствах, одеть детей и себя, расходы на транспорт, выучить детей, ремонты разные, семейный отдых не все могут себе позволить. На каком месте, Вы считаете, люди поставят будущую пенсию из негосударственного фонда, если стоит выбор такой? И зарплата в 3 тыс.гр., моё мнение - когда мы станем членами Евросоюза,а в ближней перспективе это не актуально.

Невже ви вважаєте, що через 20-30 років ці люди матимуть менше проблем, для вирішення котрих їм знадобиться менше грошей? Скоріш - навпаки. Тому їм і потрібна обов'язкова накопичувальна система, що самі вони не впораються. Але ж ми говоримо не про них, вірно? Мова йде про нас з вами. Що робимо конкретно ми?

Дивним чином, знецінення грошей лякає нас більше, ніж їх відсутність. І при цьому ми вважаємо себе розумними.
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 15 чер, 2015 16:45

А можна не платити пенсійному фонду?

Можна все. Питання у наслідках. Вони можуть бути позитивні і негативні, а ми спробуємо збалансувати їх на свою користь.

Якщо пенсійні внески наших батьків, поставили їх на межу виживання, то і нам на гідну пенсію від держави годі сподіватись. Економічні негаразди вкупі з демографічною ситуацією, неминуче призведуть до погіршення майбутнього стану Пенсійного фонду України (ПФУ). Не додає оптимізму і несправедливий порядок призначення пенсій і розподілу спільно створених накопичень. Уряд відрапортував, що з 01.06.15. призначення нових пільгових пенсій дещо обмежено. Це файно, а що робити зі старими?
Читайте також: «На заміну спецпенсій прийде НПФ» http://pensioneriya.blogspot.com/2015/0 ... st_14.html

Тож, питання про доцільність продовження обов’язкових пенсійних внесків, у мислячої людини, виникає цілком слушно. Час від часу, з’являються вони і в ЗМІ. Ось, наприклад, одне з них: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/05/31.html
Перше, що спадає на думку таким розумникам, - це перехід до тіньового сектору економіки. Можна скільки завгодно таврувати це, справді негативне для країни явище, але від того ні в роті не посолодшає, ні в гаманці не потовщає.
Особисто я не раджу відмовлятись від внесків до ПФУ повністю. Простий розрахунок показує, що знайти заміну, хай маленькій, державній пенсії, не так легко. Заради справедливості, спитаємо у нинішнього пенсіонера з пенсією 1 500 гривень на місяць, чи спромігся б він за все своє трудове життя, набути фінансових активів з відповідним грошовим потоком. Навіть у випадку банківського депозиту з 18% річних, треба було б мати на рахунку 100 000 гривень.
Читайте також: Чи варто сплачувати за комунальні послуги? http://pensioneriya.blogspot.com/2015/04/blog-post.html

З іншого боку, накопичити подібну суму за 20-30-40 років трудового стажу, для розсудливої, дисциплінованої і вмотивованої людини, цілком можливо. Тому я голосую за розумне (без фанатизму) поєднання обох шляхів.

На жаль, в реальному житті, я здебільшого, спостерігаю інших людей.

Перші сподіваються виключно на державу, всіма силами тримаючись за офіційну роботу. При цьому, особистих пенсійних накопичень вони не створюють.

Другі, теж не створюють власних накопичень, але з іншої причини: остаточно махнувши рукою на державу, вони сподіваються якімсь дивним чином розбагатіти трохи згодом.

Треті і раді б в рай, та всього бояться: і держави, і накопичень. Ймовірно, замість пенсії, вони зможуть разрахлвувати лише на соціальну допомогу.
Не маю ні крихти заперечень до перерахованих категорій, - не моє горе їхній вибір. Я волію підтримати той прошарок українців, до якого належу сам. «Людей, о коих не сужу, затем, что к ним принадлежу», - за словами Пушкіна.
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2015 14:53

Доброго дня, пане Сергію!

Під час пошуку інформації для написання своєї дипломної роботи на тему недержавних пенсійних фондів я натрапила на Ваш сайт, а згодом ознайомилася і з іншими проектами, з яких взяла для себе доволі багато корисної інформації щодо нпз, і не тільки.
Прочитавши практично всі Ваші статті (принаймні, ті що стосуються НПФ - так точно), я зацікавилася накопиченням коштів у нпф не лише як матеріалом для дипломної, а і в особитих інтересах. Адже, перебираючи гори статтей, наукових робіт, рефератів як в бібліотеках, так і в інтернеті, я не зустрічала настільки простого трактування таких серйозних речей, як заощадження на старість.
Тому звертаюся до Вас, як до фінансового експерта : чи могли б Ви все-таки скласти перелік кращих НПФ України за критеріями надійності, перспективності, прибутковості, та, можливо, саме Вашими переконаннями, оскільки таку інформацію досить важко знайти пересічним громадянам?

Наперед дякую.

Вітаю, пані Наталіє, і вас, і ваше прагнення до пошуку інформації для прийняття рішень. Дякую на доброму слові.

Останнім часом, я бачу зростання інтересу українців до недержавних пенсійних фондів. Можливо, на це вплинули проблеми з банками; можливо, - девальвація гривні; можливо, просто настав час. А коли, власне, йому наставати, як не під час кризи? Про кризу і пов’язані з нею нові стратегії інвестування, я розповім окремо, а на часі – питання вибору НПФ.
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 30 чер, 2015 21:20

Як зняти протиріччя між бажанням мити велику пенсію і небажанням робити великі пенсійні внески.

У минулорічній публікації «Как сыграть в чужую игру или сделать ее своей» , я навів приклад розрахунку розміру майбутньої пенсії в залежності від розміру пенсійних внесків. Розрахунок я зробив чесно, тобто заклав у нього прибутковість НПФ на рівні +3% до інфляції. На частину читачів отримані цифри не справили враження, бо вони звикли тішитись «дивами складних відсотків» від банкірів і страхувиків. Інша частина читачів, навпаки, зневажає розмови про будь-які відсотки, бо паралізована інфляційними жахами. В результаті, ні ті, ні інші, не готують своє майбутнє, а чекають, коли воно з ними трапиться. На них однаково не впливають математичні докази, можливо, з причини генетичної нелюбові до математики. Що ж, для них у мене є гарна новина, про яку дещо пізніше.

Сьогодні, за моїми спостереженнями, найбільше замислюються про пенсію 45-річні. Ось вік настав і вони замислились. Ось почитали мої статті і звернулись до НПФ. Ось спитали про прибутковість моїх НПФ за 2014 рік (29% і 32%) і обрали свій. Ось відкрили пенсійний рахунок і подумали про розмір внесків. Ось скористались пенсійним калькулятором і провели розрахунки. Одержали наступні цифри.

1. Перші 20 років вони будуть вносити в НПФ по 100 гривень щомісяця. За щорічної прибутковості у 30%, фінальні накопичення складуть 983 000 гривень. І це ще без врахування податкових пільг.

2. Наступні 20 років за тієї ж прибутковості, вони будуть отримувати в середньому по 129 000 гривень щомісячної пенсії.

Чудово, чи не так? Ні, не так, бо моя минулорічна стаття давало зовсім інший алгоритм. З нього виходило, що при 20 роках пенсійний внесків і 20 роках пенсійних виплат, пенсія виявиться лише вдвічі більшою за внески. У нашому прикладі, - це 200 гривень і аж ніяк не 129 000 гривень.
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 05 лип, 2015 13:46

Здравствуйте!
А если я работаю фрилансером, у меня есть возможность создать счет в негосударственном пенсионном фонде? И как много нужно будет вносить денежных средств на этот счет, чтобы обеспечить себе нормальную старость?

Доброго дня, Анно.
Звичайно. Така можливість є у всіх. Навіть у громадян інших країн. Навіть немовляті, батьки можуть відкрити пенсійний рахунок.

У фрилансерів – звичні проблеми: ви не маєте офіційного трудового стажу, не платите внески в ПФУ, тож вам важко розраховувати на державну пенсію. Тому, ваше питання цілком слушне.

Для визначення розміру внесків, ви можете скористатись пенсійним калькулятором: http://acpo.com.ua/index.php?option=com ... Itemid=386
Аби не схибити і не нарахувати собі надто мало чи надто багато, прочитайте мою останню статтю «Як зняти протиріччя між бажанням мити велику пенсію інебажанням робити великі пенсійні внески», з посиланнями на деякі інші.
З математичної точки зору, треба довго робити малі внески або недовго великі (перше – краще).
З енергетичної точки зору, треба робити внески постійно, не припиняючи і найчастіше.
Щоб знайти золоту середину, напишіть або зателефонуйте до мене особисто і, виходячи з ваших конкретних обставин, я підкажу точніше.
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 лип, 2015 20:32

Александр Лузан:

Сергей Иванович, объясните мне, пожалуйста, логику налогообложения пенсионныхнакоплений для граждан. Возможно, я что-то не правильно понял, но на первыйвзгляд она кажется несправедливой. Можно конечно посмеяться, когда мол государствобеспокоилось вопросами справедливости, но данный подход к своим гражданам резкоподрывает самое главное – доверие.

В НПФ мы перечисляем деньги уже полученные после налогообложения. То есть,получая зарплату, дивиденды, доходы от продажи какого-то актива мы получаем наруки сумму, с которой уже уплачен налог. Т.е. обязательства перед государствомвыполнены в полном объеме.

Таким образом, в НПФ отчисляются денежные средства, очищенные от налога.Где? На каком этапе прохождения денег через время и пространство они попадают вразряд налогооблагаемого дохода? В приведенной статье 167.1. Налогового кодексачетко вводится понятие «доход». Можно было бы допустить, что налогооблагаетсялишь инвестиционный доход в составе пенсионных выплат, но речь-то идет о налогообложении 60% части совокупного пенсионного дохода.Т.е., происходит повторное налогообложение дохода, который мы самостоятельно и добровольно формируем.

Вся справа у податкових пільгах. Нагадаю, що вкладникам НПФ, держава відшкодовує від 15% внесків до 50% і навіть більше. У деяких випадках, це на 100% подарунок, у інших, - частково подарунок, а частково пільговий довгостроковий кредит.

Коли подарунок?
1. Коли після смерті учасника, його пенсійні накопичення лишаються спадкоємцям першого ступеня спорідненості.
2. Коли вік учасник досягає 70 років.
3. Коли учасник стає інвалідом.

Коли простий безвідсотковий кредит?
1. Коли учасник забирає пенсійні накопичення у вигляді одноразової пенсійної виплати (виїзд за кордон на ПМП, тяжка хвороба, досягнення 50-річного віку).

Читати далі: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/07/37.html
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 18 лип, 2015 16:51

Відповіді на питання про недержавні пенсійні фонди (НПФ)

ТупУм Наче на депозиті є гарантія. Чи комусб у старості вистачить 200 тис., що обіцяє ФГВ. На пенсії якраз буде час штовхатися у чергах на отримання виплат із ФГВ. На депозиті можна накопичити хіба що на велосипед чи ноутбук, найкраще - на поїздку в Турцію чи Єгипет. А нові завдання вирішуються тільки ноими методами. Для всього є свої інструменти. Для пенсії - НПФ.
o_lykhovyd

Подякували: 0 раз.

Профіль

#<1 ... 45678 ... 24>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор