ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 4142434445 ... 1738>
Повідомлення Додано: П'ят 23 жов, 2015 20:19

Snoopik написав:Не вешать нос, гардемарины :D ! Да, сейчас практически везде опа полная, главное сберечь, попутно отбивая по мере возможности недополученную прибыль, или хотя бы покрывая инфляцию :evil:
Кстати, Витл, давно мы про цены не вспоминали...а они рванули! Капуста по 10, капуста, Карл :!: Сахар погнал, 14-16, да и все остальное. Зима будет суровой.
Пойду и я наверное хряпну 100 гр. под курочку запеченную, домашнюю. И вам друзья хорошего вечера и отличных выходных

1 - я уже хряпнул 250гр, перешёл на пиво... :D
2 - сегодня навещал Ашан - всё выросло, по чуть чуть, но вверх.Сахар 15,54, капуста 9,30, гречка 23...
3 - друзья, не успевшие слиться - балшого вам курса доллара :!:
Vitl

Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 23 жов, 2015 20:22

Очкарик написав:У меня праздник: на этой странице всё зафильтровано. Давно ждал этого события. Пока Ореста нет, пойду тяпну 24 грамма коньячку :lol:

1 - что енто означает, рамантик ты наш :D
2 - коллега в халепе, продаж па 24,6 т е он нарастил убыток, но думаю ума хватит построить стратегию к минимизации потерь.у мну такое бывало и не раз.и всё равно я на белом коне натираю мозоли от пересчёта стодолларовых банкнот 8)
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 23 жов, 2015 20:53

Vitl написав:
  Snoopik написав:Не вешать нос, гардемарины :D ! Да, сейчас практически везде опа полная, главное сберечь, попутно отбивая по мере возможности недополученную прибыль, или хотя бы покрывая инфляцию :evil:
Кстати, Витл, давно мы про цены не вспоминали...а они рванули! Капуста по 10, капуста, Карл :!: Сахар погнал, 14-16, да и все остальное. Зима будет суровой.
Пойду и я наверное хряпну 100 гр. под курочку запеченную, домашнюю. И вам друзья хорошего вечера и отличных выходных

1 - я уже хряпнул 250гр, перешёл на пиво...
2 - сегодня навещал Ашан - всё выросло, по чуть чуть, но вверх.Сахар 15,54, капуста 9,30, гречка 23...
3 - друзья, не успевшие слиться - балшого вам курса доллара :!:

Добрый вечер

1. предпочитаю не мешать. Когда доберусь сегодня домой, выпью с вами всеми за компанию рома :)
2. мы планируем снизить цены на некоторые продукты на 20%. Продажи в денежном эквиваленте -15% от прошлого года.
3. у меня напряг, даже выходные рабочие. не успел и уже врядли успею
Востаннє редагувалось ulanusa1 в П'ят 23 жов, 2015 21:49, всього редагувалось 1 раз.
ulanusa1

Подякував: 775 раз.
Подякували: 562 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 жов, 2015 21:27

Vitl написав:
  Очкарик написав:У меня праздник: на этой странице всё зафильтровано. Давно ждал этого события. Пока Ореста нет, пойду тяпну 24 грамма коньячку :lol:

1 - что енто означает, рамантик ты наш :D
2 - коллега в халепе, продаж па 24,6 т е он нарастил убыток, но думаю ума хватит построить стратегию к минимизации потерь.у мну такое бывало и не раз.и всё равно я на белом коне натираю мозоли от пересчёта стодолларовых банкнот 8)

Додому все ближче. 24,6 не факт що буде з понеділка. Все буде ок. :D Є кілька думок, попробую накнопати до завтра. Поки це http://www.rbc.ua/rus/analytics/kuda-po ... 96646.html
orest
10

Форумчанин року

Подякував: 7417 раз.
Подякували: 6800 раз.

Профіль

8
19
1
22
Повідомлення Додано: Суб 24 жов, 2015 10:08

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2015 ГОД (UAH/USD)

Всім привіт. По роботі по кільки разів на рік буваю у всіх обласних центрах України. Цюго разу (те що не стосується роботи) не побачив нічого цікавого: люди злі, розчаровані, хтось радикально налаштований, хтось гострить лижі за кордон. Але дуже мало бажаючих чекати, коли соціальні ліфти піднімуть на верх справді нових політиків, готових міняти нарешті країну. З позитиву хіба можу відмітити значну активізацію автомобільних перевезень. Фур море, на всіх трасах. Може це якась кореляція з проблемами на ЖД, яку ніяк не можуть поділити старі і нові і не дають їй нормально працювати. По більшості клієнтів - дна ще немає. Кілька ефективних і успішних прикладів (як то Фоззі, Ашан, Новус, Миронівський хлібопродукт чи Рошен) не рахуються, в більшості випадків займають місця тих хто впав.
Ок, вже дома з сімєю, справ назбиралося... Викладу, що надумав і накнопав і покину вас.
Спробую проаналізувати чинники, які зараз (до кінця року) можуть впливати на курс:
Політичний блок, оскільки вибори завтра.
1. Результат виборів не передбачуваний в багатьох регіонах. Чого вартують тільки спірні питання довкола виборів мера в Києві (мало хто збирається голосувати за Кличка, але і явних фаворитів немає), Харкові (де Коломийський підтримує Кернеса), Дніпропетровську (практично рівні шанси у трьох кандидатів: Вілкула (багато хто розцінює це повною катасрофою але не президент, для олігарха Порошенка реванш ПР краще ніж зміцнення олігарха Коломойського), Філатова і, бандита в минулому а зараз успішного бізнесмена, Загіда Краснова), Львові (де влада робить все можливе, щоб Садовий не пройшов + додаються старання Льовочкіна з висуненням Добродомова, Кошулинський може стати темною конячкою). Результати можуть принести: переформатування коаліції з формуванням внутрішнього впливового блоку Самопоміч-Батьківщина-блок Коломийського; розвал коаліції, повну політичну кризу; дочасні вибори ради в 2016 році.
2. В продовження першого – нові призначення голів Адміністрацій і силових блоків в областях, де результати виборів не влаштують президента (і вони точно будуть, призначення, маю на увазі) і гостре протистояння нової місцевої влади з людьми президента. Подаватися воно все буде як розрекламована в Івано-Франківську боротьба з корупцією, „ручна люстрація”. Як результат – загострення політичної та владної кризи.
3. Переформатування КМ і запровадження в дію реальних дієвих реформ. Пріцке їде, видається мені, озвучити останню волю Вашингтону і провести фінальну розмову. Якщо вимоги і кандидатури будуть прийняті – розпочнеться спротив олігархів (всіх олігархів!!!). Знаковим видається тут призначення начальника одеської митниці, розповсюджені трактування цього призначення повторювати не буду. Мені видається це призначення трохи по іншому: як „купівля” Садового, як основного претендента на посаду президента, але не Києвом а саме Вашингтоном. Таки думаю, що Порошенко весь термін президентом не просидить, дескридитував він себе в очах американців. США, потративши скільки сил і ресурсів, не кинуть проект «Нова Україна» і не дадуть Новій Орді (Третій Рим мені не подобається) диктувати свої правила в Європі.
4. Питання заміни особистого «танкіста» президента – Шокіна. Генпрокурор і теперішня прокуратура не влаштовує світ, але Шокін – міцна опора власника Рошену. Це питання також здатне посварити наших керманичів і ЄС-МВФ. Крім того, за що тільки не піда…..сять зараз Свободу, але питання генпрокурора Махніцького і його роль у врятуванні бабла Льовочкіна не згадує ніхто. Отже, корупційні схеми у нас залишаються священними. Їх ніхто рухати не збирається. Теперішні користуються і через це ніхто не рухає того, що було в минулому. Війна компроматів знесе всіх.
Економічний блок, оскільки він найважливіший
1. Значне загострення відносин з МВФ. Останній перегляд програми фінансування не завершений, оцінки стану економіки і маркерів негативний. Траншу не дали. Приїдуть ще раз в листопаді. Описувати ще раз все написане мною і вами в минулому не буду. Напишу про те, що вилізло в останні дні: податкова реформа. Все що пишуть про це питання є доступне, пишуть все правильно, податкової реформи немає. І проекти, які існують на зараз, не ідеальні, при чому всі. Але гнів МВФ викликає інше, про що ніхто не пише, може поки що – МВФ не влаштовує надмірний неконтрольований ніким контроль над бюджетом влади і можливість ВИТРАЧАТИ його на свій розсуд, не прозоро і в ручному режимі. МВФ вимагає прозорого цивілізованого і ефективного витрачання бюджету!!! Про рівність перед законом, реформу суду, прокуратури, антикорупційного повторюватися і повторювати інших не буду. Треба чекати наступного приїзду місії і результату цього приїзду. Наступних траншів можемо і не побачити (ну, це найгірший варіант, але).
2. Опалювальний сезон. Враховуючи міжнародні позики, Нафтогазу, для закачки на зиму, бракує 500 млн дол. (можливо, що цього тижня вони і купили у своїх по „льготній ціні” (комусь же ж треба було викупляти ті десятки мільйонів дорогої валюти у правильних людей) щось трохи, тому може вже і 400 млн) їх треба звідкись брати, якщо з ринку (МБ) то ой (може й тому обмеження по купівлі від населення зняли, може ще й людські планують пилососити). Та значно гірша ситуація з вугіллям, нам ще треба приблизно 3 млн тон для входження в зиму і по 2 млн тон кожного місяця зимою. Коли вугілля брали за грн. – проблеми не було. А зараз це ще майже 900 млн дол., яких також немає.
3. Платежі по зовнішніх боргах (не все реструктуризували і відтермінували).
4. У зв’язку з стабільним курсом протягом кількох місяців почав рости імпорт і вирівнюватися торг баланс. Початок вересня 1400 млн, початок жовтня уже 600 млн. На фоні проблем по оплаті енергоресурсів, проблема надходження валюти в країну і її витрат стає архігострою.
5. Економіка і промисловість (особливо) продовжує падати. Якщо хтось був впевнений, що ми знайшли дно, то ми його тепер інтенсивно риємо дальше, і це факт.
6. Профіцит бюджету – дуже спірне питання. Витрати стримувалися для безконтрольного дерибану в кінці року.
За підсумком чотирьох пунктів економічного блоку у закордонних інвесторів виникає питання – чим ми збираємося віддати вже позичені гроші? Чи є зміст нам зичити ще?
7. Приватизація відмінилася-перенеслася. Натяки та інформація про можливе скасування мораторію на землю виглядають так, що кілька років фракцієводи планують деребанити державні гектари між собою (можливо, що це як компенсація через їх не участь у приватизації самих солодких об’єктів наступного року?). Але, велика приватизація 2015 не відбулась через відсутність реформ. Вони відсутні і зараз, тому ця приватизація в 2016 – ще не факт.
8. 3 млрд боргу перед агресором (розумію, що поки що виглядає ніби нам поможуть, а якщо з МВФ таки наші керманичі посваряться?)
9. Тепер стає зрозумілою заявка Яресько, що ВОНА розраховує на додаткові 4 млрд дол. міжнародної допомоги. Саме ВОНА а не Демчишин, бойовий кріль чи шоколадний заєць, яких за кордоном уже бачити не хочуть!!! Отже, вона і якщо стане прем’єром. Зрештою, це і так очевидно. Та й нічого не виходить у бойового кроля і фрау рібентроп на інвестиційному форумі в Німеччині (адже їх обох інші інвестиції цікавлять).
10. Дельта, ФіК і тд, хоча, більшість сум поки успішно розміщають на кілька місячні депозити, але, якщо курс попре, то це все будуть виносити з БС і конвертувати.
11. Продовження розкладання неякісно забальзамованого трупу БС (кілька десятків банків з непрозорою структурою власності, можливо Михайлівський в грудні-січні (говорять про таке втаємничені люди), недокапіталізовані бегемоти і тд).
Війна з росією
Більшість експертів схильні думати, що гостра фаза конфлікту завершена. Але... Обміну полоненими немає; проведення виборів на окупованій території під великим запитанням (як вони мають фізично пройти не знають ні в Києві, ні в Берліні, ні безпосередньо в лугандоні); росія не визнала перебування там своїх військ і їх виведення під питанням (зараз цим і не пахне); контроль кордону – питання, яке не вирішується і не буде вирішене найближчим часом (зовнішній не дає перекрити москва, внутрішній не можуть перекрити через контрабандні інтереси олігархів (ВСІХ олігархів)). Все це може вилитися в заяви однієї з сторін конфлікту про зрив Мінських домовленостей після зимових свят.
Крім того, країна переповнена зброєю і не тільки стрілецькою, та людьми, які вміють її використовувати. І не всі з них задумаються, якщо треба буде використати.

Як висновок: гривня може зміцнитися якщо..., після..., коли... і тд. А от девальвувати по десятках причин, сильно і вже „вчора”.
Хочу таки вірити, що закордон силою проведе зміни на нашому «недоолімпі» і почнуться реальні зміни і справи. Тоді вище 23 на МБ і 25 на ЧР цього року ми не побачимо. А наступний рік стане більш стійким, прогнозованим і легшим. Певним підтвердженням цього є й події в світовій економіці останніх днів. Як я уже писав, США перші почали валютні війни і «кількісні пом’якшення», зараз у цю гру грають всі, прийшов час придумати нову гру. Виглядає, що до стартового свистка залишилося недовго.
Уважно слідкуємо за візитом міністра торгівлі США, місією МВФ.
orest
10

Форумчанин року

Профіль

8
19
1
22
Повідомлення Додано: Суб 24 жов, 2015 12:22

orest Вітаю, Орест! Дякуємо за об'ємний доклад :wink: Зараз часу не має, але обов'язково пізніше проаналізую ваші думки, і докладу свої.
А поки згода до основної думки - за укріплення гривні фактори хиткі і майже всі в перспективі, а за девальвацію стійкі і вже зараз.
Snoopik

Подякував: 490 раз.
Подякували: 436 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 жов, 2015 18:47

Snoopik написав:orest Вітаю, Орест! Дякуємо за об'ємний доклад :wink: Зараз часу не має, але обов'язково пізніше проаналізую ваші думки, і докладу свої.
А поки згода до основної думки - за укріплення гривні фактори хиткі і майже всі в перспективі, а за девальвацію стійкі і вже зараз.

Привет всем и хор выходных.И солидарен в том, что фундамент сугубо отрицательный.Но как показали предшествующие годы, на этом фунд запросто гривна может долго процветать.Зато потом её просто скосит ...раза в два-три.А из этого вытекает всё та же непредсказуемость из за исск управляемости и внешней указки.
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 24 жов, 2015 19:00

Vitl Привет, коллега! Тут это, животрепещущий вопрос - идем выше?! Чета все на взводе, а учитывая расклад сил на местных выборах, которые явно не в пользу власти, и + выборы мэров в больших городах (читай обл. центров с колоссальными ресурсами) в два тура, сговор олигархов по поводу не завода выручки (ее и так объективно не прибавляется), ситуация выглядит на 27-30. Вспомни предпосылки февральского пика - не завод баксов в ноябре-декабре экспортерами, поскольку тогда зажали индикативным курсом МБ, при курсе +3 в реале. Сейчас те же яйца, только в профиль. Аукцион, а реальный курс на 2 гривны больше.
С понедельника можем и припасть, а если со вторника опять вверх, пробиваем 25 и там пойдет быстрее, как раз после цифры 25 одуплятся любители гривневых инструментов и понеслась. Но будем надеяться на то, что с новой недели гривна укрепится :lol:
Что скажешь, ведь теория теорией, но опыт важней :wink:
Snoopik

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 жов, 2015 20:10

Snoopik Чомусь видається, що наступного тижня будуть знижувати і стабілізовувати:
1 Гості із-за океану
2 Можлтві протестні акції через результати підрахунку. Щоб не давати лишніх приводів і від гріха по дальше
3 Олігархи можуть бути паїньками, щоб не дуже пошматували їх кандидатури в КМ і пропозиції щодо реформ та участі в приватизації
4 Бюджетні платежі
А після хелоуіну поженуть хвилю перед другим туром мерських. Та й пальне у вигляді з/п підійде. Там уже треба буде дивитися.
Хоча, якщо пул Коломойського+Самопоміч+Батьківщина наберуть хороший результат, Беня може піти у вабанк, щоб послабити позиції власника Рошену і підняти свою вагу. ІМХО. Можна кидати тапками, раз я уже помилився. :|
orest
10

Форумчанин року

Профіль

8
19
1
22
Повідомлення Додано: Суб 24 жов, 2015 20:56

orest Вітаю! Зауважте, помилилися коли змінили свою позицію :) Саме ви неодноразово попереджали всіх і виказували думки що стабільність оманлива, і ріст може розпочатися ось-ось. Подивимось, як воно буде. Я теж сподіваюсь на відкат, треба вміти чекати :wink:
Не знаю, але ось чомусь мені здається що шоу тільки починається. Шосте чуття, звісно можу помилятися.
Snoopik

Профіль

#<1 ... 4142434445 ... 1738>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Investor_K і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор