ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Snoopik написав:Интересные события намечаються и уже начались - вот вам информ коктейль - рубль, нефть, евро - укрепление, МБ вверх. Думайте, но я кажется уже знаю к чему это, рынок всегда дает второй шанс Ждем-с.
На міжбанку реальна картина зумовлена відсутністю пропозиції (причини обговорювалися) і наявністю значного попиту (причини також обговорювалися, додався фактор дедлайну по імпортних поставках в грудні, про що писав якось в контексті раніше. Імпортери перебирали курсами поки не припікало, зараз якийсь період будуть вимушені гребсти по любій ціні, щоб уникнути штрафів і санкцій). Так що чорної змови на МБ шукати не треба. Нафта і євро відіграли рішення ФРС + фіксують прибутки гравці і спекулянти. Деревяний привязаний до нафти. Крім того, минулий пік у них був ще й зумовлений виведенням дивідендів (якщо не помиляюся більше 2 млрд нікому не потрібних баксів було куплено за рублі і виведено за кордон). По ЧР, зараз особливо немає ресурсів для різких змін курсів. Не здивуюся, якщо на якийсь час МБ буде рости (через описані вище причини), а ЧР буде стояти на місці і різниця між ними скоротиться менше 1,5 грн (що ще раз доведе саме ВІДСУТНІСТЬ звязку між ними). Масла у вогонь зможе додати: наїзд і шмон серед валютчиків (уже спостерігаємо в Одесі, перекинеться і на інші регіони), що додасть до ціни надбавку за ризик; хід "премєріади" - якщо буде видно якийсь фінал процесу, можуть зявитися бажаючі "змотати вудочки" і перекинутися в бакс чи взагалі виїхати з країни, що додасть попиту на ЧР (і, логічно, підвищить ціну ВКВ). До речі по "Михайлівському", якщо буде перспектива побачити якісно інший кабмін і перспективи зміни підходу до ведення справ в країні - "Міха" зникне, нормальна країна і цей пилосос - речі не сумісні. Про що і писав раніше. Якщо справді дійде справа до дочасних восени, то і ситуація з стабілізацією на літній період може помінятися і не справдитися, тоді моїх 25 на ЧР може не бути. Буде багато бажаючих дестабілізувати ситуацію (центр їх керування звичайно один) і інструменти у них є і через володіння значними бізнесами тут (і білими і сірими і чорними) і ЗМІ і частка банківського сектору також значна. Це все, якщо корективу не внесуть "гради", "урагани" і інші "гвоздики". P.S. Для багатьох, також, неприємністю стане проблема з виділенням наступного траншу. Адже багато хто вірить керманичам і 5-му каналу і чекають його в лютому. А його, дуже імовірно, в лютому таки не буде. Може й в березні не буде. Це також вплине на курс, як і коли - важко сказати. Це буде в комплексі з процесами в Раді, КМ, важко сказати, на які дії вдасться НБУ і як сильно буде хитатися крісло під Гонтарьовою і іншими "шокіними".
Vitl написав:Сегодня подтверждается вчерашний тезис о стабилизации.Математически выглядит это довольно просто.Линия обороны на МБ это 25.Плюс 1,50 грн = 26,50 с небольшим плюсминусом.Не исключены дыхания рынка в стороны.Особенно вверх пока, ДС пишет о слабом приносе, что катализирует процесс.Ну и с др стороны вот вот пойдёт давление на доллар всяческой информацией о приближающемся транше мвф.
Математически - это просто, но на самом деле это все сложные процессы.
Если по правде.то мы это знаем.Но еще есть такое мнение-жизнь не так сложна.если самому себе ее не усложнять.смайлик.
Важно.мб смело перешел рубикон 25.посмотрим как по Тихону не поперхнутся ли 25.50 верхней границей.если перейдут.то я буду опять в огромном недоверии и ожидании более высоких цифр.предполагаю что дают расслабон в расчете на скорый транш.кот выровняет ситуевину.
airmax78 написав:Зачем вы так про Миху? Фидот и Миха - наше всьо.
Не.я солидарен по михе с Орестом.явное ммм.вопрос времени.
Да шутка это была. Пылесосы без мешка - что один, что второй.
Известно что вы шутник.понятно.что более 30 годовых это беларуссценарий.тут дело ясное...но когда. А честно возникает вопрос-какого никто не останавливает эту фуйню.а потом из фонда гос деньги опять тратить.Аирмакс засылайте на пейджер лерке наши возмущения.
Востаннє редагувалось Vitl в Чет 28 січ, 2016 19:25, всього редагувалось 1 раз.
Для оцінки розміру теоретично "вільних" коштів в ЗВР необхідно взяти (чи вирахувати) суму купленої валюти на МБ НБУ з часу "приходу Кубіва" відняти інтервенції на МБ за 2015 і 2016 рік і відняти вартість імпортованого вугілля. Решта всі витрати (крім дрібних по Нафтогазу) мали б бути покриті позиками (враховуючи мільярд від Польщі і 200 млн від скандинавів, думаю, закрили навіть ту диру, яка була через не виділення позики від ЄБРР в 500 млн на газ). Не маю часу цим займатися, але, думаю, вийде сумна цифра. Транш, якщо тут http://obozrevatel.com/politics/93648-k ... nardep.htm все пройде, мусить бути в березні. Адже на березень величезна виплата зовнішнього боргу http://finance.obozrevatel.com/business ... rafika.htm Якщо з пульоювлоб (КМ) нічого не вирішиться, а цілком імовірно що вимога стоїть ще й по ГП і ГНБУ, траншу не буде. Тоді в березні нас буде чекати сюрприз з курсами, ще більший ніж був в січні і ще буде в лютому. Знову ж, все дійсьне, якщо російські загарбники не перейдуть в наступ. А виключати такої можливості, виходячи з реального стану справ на фронті, не можу. Дивує і злить одне, чому за весь цей час все придатне чоловіче населення ще не було зібране почергово на хоча б 1-3 місячні воєнні збори, щоб навчитися, чи згадати, як автомат і тд в руках тримати. Спеціально пишу "почергово", щоб не зупинити економіку. Розумію, що грошей в бюджеті (враховуючи норми по тому що вже і ще має бути вкрадене) мало, але ж можна було це зробити з привязкою до воєнних частин в облцентрах, щоб харч рідні з дому привезли.....
Пан Орест, отвечу на Ваш вопрос по военным сборам. Почитайте Касьянова и его подписчиков, там все более выкристаллизовывается мысль, что весь этот конфликт на Донбассе на руку обеим сторонам. Украинской (или нашей, как Вам будет угодно) стороне он нужен для уничтожения майдановцев и других активных патриотов своей страны, способных выйти на улицу и призвать теперь уже новую власть к ответу. Я это понял еще ранее. А по поводу сборов, никому не надо повышать боевую подготовку мужского населения страны, им даже лучше, чем менее подготовленные, тем быстрее и помрут они там на фронте. Поэтому и военная реформа так со скрипом идет, поэтому и продолжают воровать в армии, как ранее, поэтому не меняют "паркетных" генералов на настоящих боевых офицеров, показавших себя с хорошей стороны, и т.д.
Vitl написав:Не.я солидарен по михе с Орестом.явное ммм.вопрос времени.
Да шутка это была. Пылесосы без мешка - что один, что второй.
Известно что вы шутник.понятно.что более 30 годовых это беларуссценарий.тут дело ясное...но когда. А честно возникает вопрос-какого никто не останавливает эту фуйню.а потом из фонда гос деньги опять тратить.Аирмакс засылайте на рейджер лерке наши возмущения.
Да я уже подумываю нацарапать ей на рейндже "МОЧИ ПЫЛЕСОСЫ!" Я не просто не понимаю этого, меня это бесит: они одной рукой пытаются нашарить деньги, там где их нет, а другой - раздают направо и налево не напрягаясь. Преступный идиотизм.