07 грудня НБУ виділив 5 банкам відразу 4 млрд грн рефінансування, причому – відразу на 84 дні. З квітня регулятор видавав учасникам ринку короткі позики на термін до 30 днів (й на помірно менші суми), що в т.ч. дозволяло йому не розкривати назви фінустанов-позичальників (хоча Промінвестбанк, наприклад, зізнавався, що фактично пролонговував попередні позики). Оскільки ж на останньому тендері видавалися кредити на понад 30 днів, НБУ має з часом назвати отримувачів рефінансування.
Приватбанк, Платинум Банк, «Кредит Дніпро» всі, як один, рапортують, що кредити не брали, навпаки – в поточному році скорочують відповідну заборгованість перед регулятором.
У «Платинум Банку», борг якого на 01.10.2016 становив 338,3 млн грн, підкреслюють, що упродовж 2016 року він не брав в НБУ позики: «Виплати здійснюються з випередженням планового графіку. З початку 2016 року Platinum Bank направив у рахунок погашення основної заборгованості стабілізаційного кредиту НБУ понад 283,8 млн грн, з них у IV кварталі сума була зменшена на 63,8 млн грн. Станом на 09.12.2016, за грудень цього року Platinum Bank зменшив наведену заборгованість Нацбанку на 10 млн грн. Банк планує повернути Національному банку України решту коштів раніше встановлених термінів».
Дивно... Як тільки вийшла новина про видачу рефінансування банкам 7 грудня, відразу подивився кому воно було надане. У новині була інформація по позичальниках. У цьому переліку не було Платинумбанку, були якісь інші, які мене не дуже цікавили, а от зараз ні новину, ні інформацію про те не можу знайти в усьому інтернеті
Всюдиносапхайчик написав:Дивно... Як тільки вийшла новина про видачу рефінансування банкам 7 грудня, відразу подивився кому воно було надане. У новині була інформація по позичальниках. У цьому переліку не було Платинумбанку, були якісь інші, які мене не дуже цікавили, а от зараз ні новину, ні інформацію про те не можу знайти в усьому інтернеті
це ж БТ. Десь просочився інсайд. Але потім прибрали. Напишіть, кому видали реф? Можна в приват повідомлення, будь ласка. Дякую!
Всюдиносапхайчик написав:Як тільки вийшла новина про видачу рефінансування банкам 7 грудня, відразу подивився кому воно було надане. У новині була інформація по позичальниках. У цьому переліку не було Платинумбанку
и не могло его там быть, не было такого списка. Получатели рефинанса - БТ. Кредит-Днепр, Приват, и Платинум домыслы опровергли, в частности Платинум,
rufius написав:У «Платинум Банку», борг якого на 01.10.2016 становив 338,3 млн грн, підкреслюють, що упродовж 2016 року він не брав в НБУ позики: «Виплати здійснюються з випередженням планового графіку. З початку 2016 року Platinum Bank направив у рахунок погашення основної заборгованості стабілізаційного кредиту НБУ понад 283,8 млн грн, з них у IV кварталі сума була зменшена на 63,8 млн грн. Станом на 09.12.2016, за грудень цього року Platinum Bank зменшив наведену заборгованість Нацбанку на 10 млн грн. Банк планує повернути Національному банку України решту коштів раніше встановлених термінів».