Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Так, я знаю, і повністю погоджуюсь. В мене навіть був недописаний абзац в попереднє повідомлення, але оскільки він туда "не лягав", то я його видалив. Спробую дописати.
Ідея була в тому, що про поняття "зона комфорту" як таке, можна говорити вище 2-го рівня піраміди Маслоу. Доки людині немає що їсти/пити, або вона не відчуває себе в безпеці, ій дійсно не до думок про високі матерії.
Питання в тому, що людина буде робити, коли вона подолала перші два щаблі. Тут є два шляхи: - можна вкладати гроші в Лексус, двометровий цегляний паркан і Мальдіви (причому якщо робити це не дуже розумно, то може вийти як в хлопців з Ауді А6) - можна вкладати в створення "кращого світу навколо себе"
Якщо це перефразувати, то вийде чудовий відомий анекдот (вибачайте, не буду перекладати, мені простіше зкопіювати)
Попал мужик за свои земные грехи в ад. Ведет его Черт по территории и говорит: — Выбирай сам себе кару! Смотрит мужик: кто на колу мучается, кто на сковороде раскаленной танцует. А тут ему на глаза попались два котла. Один без крышки, а другой и крышкой закрыт, и цепями перемотан, и замком цепи застегнуты. Он и спрашивает в чем разница. Черт говорит: — Там где котел закрыт — варятся евреи. Те лишь бы один вылез — всех вытащит. А там, где без крышки — русские. Даже если кто-то захочет вылезти — его за ногу обратно затянут...
Тобто коли ви вибралися з голоду і почуваєте себе в безпеці, ви можете: - спробувати витягти за собою (наверх!) оточуючих, як євреї з анекдоту - відгородитися двометровим цегляним парканом - це може працювати до певного моменту, але рано чи пізно збереться група бажаючих затягти вас назад (вниз!), як в росіян з анекдоту (найепічніший приклад в новітній історії - це Янукович, Межигір'я і події лютого 2014 року, ще одна - це будинок Пшонки).
В людей, які піднімаються вище 2го рівня піраміди Маслоу, виникає безліч питань. Основне питання: "Що далі?" (цей форум тому підтвердження). Обрана відповідь на це питання визначить рух людину в сторону євреїв, або росіян. Звідки беруться відповіді? Найпростіше - з прикладів навколо - береться приклад з людей, які вже досягли успіху, так званих "еліт". Що демонструють наші "еліти"? Наразі переважно паркани.
Тому, більшість людей, просто копіює поведінкові моделі які вони щодня спостерігають навколо (до речі, це не єдина причина, тут ще є психологічний момент, коли ти живеш небагато, і починаєш непогано заробляти, хочеться "всього й одразу" - я сам через це пройшов, і наробив трохи дурниць , наприклад, купив (не нову) машину за $3000, коли можна було купити двокімнатну квартиру в хрущовці за $6000). Ці люди активні, вони змогли побудувати бізнес, заробити гроші (і це супер, але це умова "необхідна, але недостатня"), але брак критичного мислення не дозволяє їм приймати рішення "на перспективу", вони живуть лише сьогоденням. Тому найчастіше також починають будувати паркани.
Подивимось на еліти розвинутих країн. Президент Австрії пішки йде на роботу, з ланч-боксом в руках! Члени Кабінету Міністрів Данії іздять на роботу на велосипеді! В нас це привід для новин і жвавих обговорень на сайтах. Чи не дивно?
Але тут потрібно розуміти: (1) що такі зміни неможливі за один день, нам знадобляться роки. Дуже велике розшарування, і тому рівень заздрощів між соціальніми рівнями, але якщо не змінити хід думок, то воно само по собі нікуди не дінеться; (2) це не ті зміни, які можна зробити лише зверху, їх потрібно робити і знизу, тобто кожному. В 1917 році вже попробували зверху і за один день - досьогодні розгрібаємо.
akurt написав:- треба організувати в Україні такий бізнес, робота якого не вимагає вашої присутності. - треба зараз думати, на які гроші Ви будете існувати, коли Вам буде 60, а не сподіватися на пенсію. - треба вигравати на різниці цін в Україні та з а кордоном. - треба організувати бізнес із "пасивним прибутком".
Ув. akurt, задачи понятны, цели обозначены. Согласен, что это возможно. Высоковероятно, что универсальных рецептов не существуют. Поэтому вопросов много.
- треба займатися тим, що Вам цікаво, тим що Вас не напрагає. і про засоби для життя на старості тре думати вже (я би на надійний-стабільний дохід/збереження вна неньці не сподівався).... решта, так-сяк, кому як.
Долярчик написав:а то, у тому "вирі життя", пересічному роботязі, нема коли про це, навіть, подумати, не те, щоб щось зробити! - пересічний, весь час задуманий РУТИННИМИ проблемами: де заробити, не втратити роботу, забезпечити сім'ю(нагодувати/одягнути/садік/школа/репетитори і т. д) сплатити комуналку, відкласти на відпочинок... і ще, відкласти(якщо ще щось залишиться) на майбутнє
Погоджуюсь, скорше за все є і такі. Хоча за моїми спостереженнями, люди які часто жаліються на постійну заклопотаність рутиною та відсутність грошей, легко можуть знаходити час та гроші на пиво, замість того, щоб вкласти в себе. На сусідній гілці часто питають "Як це зробити?".
Наприклад, якщо не вистачає грошей, то потрібно піднімати фінансову грамотність, вивчати управління персональними фінансами: - книжки - блоги/відеокурси (Інтернет, він не тільки для роликів на Youtube під пиво, це дуже потужний ресурс для (само)освіти)
З книжок, не потрібно починати з Кійосакі, Бодо Шефера, та Наполеона Хіла. Почніть з чогось більш приземленого і прив'язаного до наших реалій. Наприклад, В. Савенок "Как составить личный финансовый план и как его реализовать", Ю. Сахаровская "Куда уходят деньги. Как правильно управлять семейным бюджетом", українською є книга Любомира Остапіва "Любов та Бюджет" (на жаль, я її не читав, але із досвіду спілкування з ним, хочу вірити, що вона толкова). З Інтернет-ресурсів - Google видасть десятки. З тих, якими користувався я сам, можу порадити "Финансовый Гений" та "Сімейний Бюджет", того ж Любомира. Це дасть базові поняття фінансової грамотності і перші кроки до покращення фінансового стану: - почати вести облік доходів та витрат - після 2-3 місяців стане видно приблизну картину, де є резерв - емпіричне правило говорить, що якщо сім'я витрачає 100% відсотків, і при цьому не є на межі бідності, то вона спокійно може прожити на 90% відсотків, без втрати в якості життя - відповідно до цього, складається бюджет на прожиття в межах 90%, а 10% відсотків йдуть на заощадження - далі цього бюджету потрібно притримуватись, для цього потрібна фінансова дисципліна (деколи викласти пиво та чіпси з возика в супермаркеті) - заощаджені гроші спрямовуються на фінансові цілі (позбавитися боргів, накопичити резервний фонд, заощадження, нерухомість/освіта дітей/авто/подорожі, капітал для отримання пасивного доходу в майбутньому) Це дуже прості речі (про персональні фінанси можу говорити багато, але тут не той формат), деколи навіть очевидні, але мало хто над ними задумується і, тим більше, реалізовує на практиці. "На фіга, краще я пивка поп'ю під футбольчик" - яка там самоосвіта.
Я Вам більше скажу, із зростанням доходів, проблема не вирішується. Якщо фінансової грамотності немає, то її немає. А книжки пишуть, що зростання доходів річ дуже ілюзорна, тому що рівень життя зростає швидше "А як жеж, став заробляти більше, можу собі дозволити!", а правила фінансової грамотності кажуть "Якщо рівень доходу зріс, зафіксуйте витрати на поточному рівні, а додатковий дохід спрямуйте на заощадження". Тому ніби в моїх колег рівень доходу 20000-30000 гривень на місяць, а в кінці місяця все одно черга "Можна позичити 1000 грн до зарплати?". Чому так? Відсутність фінансової грамотності. Тільки тепер у візочку вже не пиво, а віскі і мартіні. Власне це спонукало мене підготувати семінар "Основи управління персональними фінансами" і прочитати його колегам. Після того, черги стали меншими. Колега якому 10 з 12 місяців в році не вистачало 1000 грн до ЗП, взагалі здивувався, що в нього виходить заощаджувати не 10%, а 33% доходу, і став розглядати варіанти придбання своєї квартири замість оренди.
Тепер, якщо коротко. Дати людям нормальну роботу з нормальною ЗП, з великою ймовірністю не вирішить всіх проблем (зокрема, нестачі грошей, приклад навів вище, знаю людей в яких, при доходах 50000-70000 грн на місяць, не завжди вистачає грошей до ЗП). Самоосвіта з великою ймовірністю допоможе вирішити хоча б частину проблем, навіть при існуючому рівні доходів. Але при всьому тому, дуже мало хто починає тим займатися. Чому? Знову ж таки маю думки з цього приводу, але це буде забагато для одного допису.
Долярчик - ви супер! Читав і насолоджувався. Я так і казав: чесна працьовита людина!
Очікуємо від Kripo сповідь про те, як він виїхав у Домініканську республіку. Та отримав там паспорт громадянина Домініканської республіки. Все ж таки, коли людина реально виїжджає і реально розказує про життя та нерухомість - то краще, ніж розказувати байки.
Kripo написав:Если была задача получить вид на жительство с минимальной инвестицией в удобном климате то по мне так это Доминиканская республика, реально рай на земле.
Це - точно... діточки граються забавками. Дівчата шиють та співають, бігають, веселяться... "Дівчата шиють та співають, а мати поре та плаче..." це так моя мама - вона з Полтавщини - казала...
В Чорногорії вже років 5 живе дочка кума. Громадянство не світить навіть у 2098 році. Кум із кумою щойно повернулися із Чорногорії - провідували зятя та онука, який там в Чорногорії і народився. Якщо послухати пана Kripo , то там намазано медом, а дочка та зять кума сплять і бачуть, як би виїхати звідти, всі одногрупники зятя вже виїхали - якщо не помиляюся, в Іспанію.
Доречі, повчальна історія: - дочка кума поступила до одного знаного університета за спеціальністю "Міжнародна -хі-хі-економіка". Екзамени коштували не дорого - всього 2 000 долярів, писали екзамен в ніч на екзамен на кухні у члена приймальної комісії. Писали прямо зверху на холодильнику, бо в квартирі було так багато абітурієнтів, що й підлога була зайнята. - ну закінчила та й закінчила: працювала у якійсь фірмі, що торгувaла імпортним милом. Як би й за спеціальністю. - якось приїхав до кума у гості - стоїть на дворі незнайома автівка марки Lanos (до речі, мало хто знає, що в перекладі із латинської "Наша радість"). З хати кум виганяє легіня, що внадився до дочки. Легінь сів в автівку та поїхав. - однокурсники легіня якось - не знаю як - влаштувалися на роботу в Чорногорію. За фахом (!!!) - закінчив університет в Україні, правда, спрацював не диплом, а особисті знайомства. - ну ось доню туди і відправили заміж за легіня - досить милом краденим в Україні торгувати. Таким чином: не проганяйте з двору легінів на стареньких автівках!
Чекаємо розповідь про життя в Домініканській республіці. Що там приємно: - авіапереліт з Києва до Брюсселя - 350 долярів у два боки. - найдешевший переліт у Домінікану - я ту справу вивчав - надає туристичний авіаперевізник TUI - на окремі дати можна "впіймати" квитки по 400 євро туді і назад, але тільки із Брюселя Шарль-ле-Руа, а так - зазвичай - 800. Ось що приємно відмітити - на сьогодні на території Домініканської республіки не мешкає жоден з українців - то бути першим - це просто супер! Все, немає часу: посмажили кефаль та треба відкорковувати біле сухе. Доповідаю все до копійчини: - кефаль - куплена мною в Метро - свіжа із льоду - 15 лір або 100 гривень кіло. - мука - кіло куплено мною пакет 1 кг за ціною 2,5 ліри або 17 гривень пачка. - салат "Український" - Боже правий, пахнуть овочі, наче в липні у літній хаті у тещі в селі Надія поблизу Запоріжжя - помідори, огірки, перець, цибуля, кріп - Боже правий - кріп пахне кріпом - все десь по 1-2 ліри кіло або 7-14 гривень. - додали справжнього українського масла - друзі ж привезли з України - зараз у Стамбулі вони - на утро від"їжджають із Стамбула до неньки-України. Хрестяться на дороги в Одеській області... - пляшка білого вина - 15 лір - або 100 гривень. Не "Марочне", але справжнє, до кефалі піде...
Боже правий, випив бокал білого сухого і уявив, як я із негритянками бігаю у набедреній пов"язці по берегу Домінікани... пісочок білий та м"який... бігаємо... щебечемо... цвірінькаємо... Я їй співаю: "Ніч яка місячна, зоряна, ясная" А вона - на чистій українській мові співає: "Довгий та стрункий, ще й знизу - ямка!" Та нашо там набєдренна пов"язка, що там ховати? Молода хай бачить, а стара й не таке у негра бачила!
P.S. Додано в 22-19. Літак МАУ, тобто дуже дуже дуже дуже дуже дуже старенький Boeing 767 (йому 26 років вже "стукнуло") в ці хвилини підлітає до Нью-Йорка. Із запізненням на 2 години... Хвилююся: де вони там будуть ночувати? На наступний рейс не встигають... Як доберуться до Сан Францисько? Бабуся казали: "Бідному женитися - і дня мало!" Бачите: правда...
Шановний Coder! Дуже цікаво та приємно читати Вас - гарний стиль, внутрішня доброта та нелегка місія, яку поклали на себе та несете в маси! Щиро бажаю Вам здоров'я та удачі!!!
Хоча перечитав багато літератури про особисті фінанси, але не відмовився б і від ознайомлення з Вашою працею
Coder написав:Власне це спонукало мене підготувати семінар "Основи управління персональними фінансами"
Дійсно, приємно читати пана Coder. Навіть не думав, що в Україні збереглися романтики та мрійники. Це дуже оптимістично.
Так, а що там кажуть практики? Віталій Портніков. Вчора: "Таким чином, українське суспільство 2019 року може "поховати" свої шанси на краще життя й Україна як держава буде відкинута у своєму розвитку на 50-70 років. І це при тому, що якась частина виїде, а ще якась гинутиме й намагатиметься врятувати ситуацію." https://espreso.tv/news/2018/04/08/u_20 ... portnykova
Кумедна арифметика: 70 років+2018= 2088. Визнаю, я помилився, коли писав про 2098 - на це звернув увагу пан Coder. Хоча ні - не помилився - це в 2088 році буде гірше, а в 2098 - як я писав - стане краще. Я писав про краще... Я - оптиміст!
akurt написав:Так, а що там кажуть практики? Віталій Портніков. Вчора: "Таким чином, українське суспільство 2019 року може "поховати" свої шанси на краще життя й Україна як держава буде відкинута у своєму розвитку на 50-70 років. І це при тому, що якась частина виїде, а ще якась гинутиме й намагатиметься врятувати ситуацію." https://espreso.tv/news/2018/04/08/u_20 ... portnykova
Кумедна арифметика: 70 років+2018= 2088. Визнаю, я помилився, коли писав про 2098 - на це звернув увагу пан Coder. Хоча ні - не помилився - це в 2088 році буде гірше, а в 2098 - як я писав - стане краще. Я писав про краще... Я - оптиміст!
это какая-то очень дешевая манипуляция - из интервью "упустить" главное условие , и то практически невыполнимое, при соблюдении которого в 2019 могут быть "захоронены шансы" :
"Якщо не вдастся зберегти державотворчий курс і якщо популістські сили (при цьому не має значення, хто їх персоніфікуватиме) переможуть на президентських виборах 2019 року, то 2021 року президентом України стане Віктор Медведчук", - зазначив він."
Что касается основной темы какой то очень дивный выбор заявлять с одной стороны что обьездил почти весь мир и с другой выбирать место жительства между самыми убогими что касается ближнего зарубежья вариантами - Турции и Польши. Нет тут конечно встречаются "европейцы", переехавшие в польшу работать на грядках и при этом уже включившие режим Кеши с Таити. Но для человека который как он рассказывает ездил дальше Польши-Турции выбор кажется странным. По поводу Доминиканы тоже явно спорный вывод о том что там не живет ни один украинец. Хотя выбор обрусевшей доминиканы не далеко ушел от турции с польшей. Честно говоря исходя из своего опыта - чем больше ездишь по миру тем меньше хочется куда то переезжать из Украины, так чтобы просто жить. Тем более имея пассивный доход в 14% с 500К или хотя бы с нескольких сотен К, можно свою жизнь обустроить куда интереснее. Ну тут как говорится хозяин барин. Кому и польша - заграница. Вы лучше расскажите как в "нищей" и убогой Украине смогли заработать пол лимона, при чем вне основной , государственной, работы ? Вопрос абсолютно без подковырок и сарказма. В данной теме это основное. Обеспечить себе достойный уровень жизни в подавляющем большинстве стран мира, включая и Украину, с уже обсужденного пассивного дохода в 10-14% , довольно просто. Здесь как говорится ограничения лишь в собственной фантазии. Хотя бы в общих чертах, чем таким интересным можно столько "накохать" причем еще в свободное от работы время ?
akurt согласно моих наблюдений, цена земли, пару лет побыв на хаях в 2006-2008г.г., с тех пор лишь падала. цена земли любого назначения, хоть под застройку, хоть ОСГ, хоть под садоводство. продать в 2015г. то, что выросло в цене в два раза после 2008г. и не сдулось после 2014г. - несомненный успех. смысл Вам сушить тело в Анталии? там скоро будет +40 в тени. а здесь еще много денег лежит под ногами для опытных и здравых людей.
Аккурт, Вы так и не обрисовали свой инвестпортфель
Чтобы не оффтопить.
Молодая семейная пара без детей решила устроить зимовку в южных странах.
Выбрали Тайланд. Не туристические места, а неизьезженный остров, где живут местные, один из тысячи небольших Тайских островов.
Пока решили не покупать - в Тае жить можно не целый год - сезон дождей никто не отменял.
Поэтому сдали свою квартиру и получали за нее 1000$/мес.
Что можно купить в Тае за эти деньги?
Аренда домика 120кв.м в НЕтуристическом месте, в небольшом закрытом коттеджном городке на 10 домиков и бассейном с пальмами - 500$/мес. В домике есть вся мебель, все удобства и достаточно приличные, кондиционер, ТВ и т.д. Коттедж как котиедж, в белых тонах.
На 400$ можно: арендовать мопед и заправлять его бензином, купить месяц медстраховки на двоих, есть до отвала океанских крабов (3$/шт) и фруктов - как привычных нам, так и экзотических.
Оставшиеся 100$ не знаю на что они тратили.
Полгода в раю.
Потом уехали.
Сейчас спрашиваю - снова поедете? Отвечают: возможно!
Аккурт, а Вы сначала арендовали перед покупкой в Анталии? Или сразу купили? Другие курорты в Турции не рассматривали?
Востаннє редагувалось Tribeca в Вів 10 кві, 2018 09:47, всього редагувалось 1 раз.