Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Starikan написав:.... Никогда не слышали, как во Франции боролись против засилья английского?
А если российский деятель культуры - враг Украины - с ним следует бороться. С Толстым и Пушкиным никто не борется.
Пример хороший, но не совсем удачный. Во Франции, насколько знаю, нет большого количества англичан. Тем более, проживающих там во 2-3 или больше поколениях. В Украине весьма значительное количество русских, живущих здесь, как минимум, десятки лет.
P.s. Не могу ручаться, но вроде слышал, что в школе сейчас в украиноязычных классах Пушкина изучают в укр. переводах. Надеюсь, что ошибаюсь - не представляю себе лермонтовского "Демона" в укр. переводе.
P.р.s. Но вообще, давайте закроем вопрос. То, о чём я писал - у нас вопрос языка используется политиками для разобщения людей и возбуждается на каждых выборах. В этот раз, слава богу, они вопрос не поднимают (кроме слогана Порошенко).
ЛАД написав:budivelnik Ваш расчёт прибыли за высотомеры говорит только о том, что Вы никогда не имели дела с контрабандой или поставками оборонки и, скорее всего, с импортом вообще. Это, конечно, + Вам в карму, но не стоит заниматься такими расчетами.
1 Я не ставив перед собою завдання чітко розписати де-хто-скільки-кому 2 Виходячи з того що кінцевим покупцем було державне підприємство - не залежно від фізичних способів переміщення товарів - папери оформлялись на Українській митниці офіційно А раз так то так само офіційно повинні були пройти платежі за митну очистку В мене вийшло 146 000 доларів з офіційно задекларованої ціни 3 Для мене ясно , для інших це може бути відкриттям , але сплата 146 000 митних платежів - зменшує ціну отримання для держпідприємстав 4 Точно так само , як задіяння проміжних структур в різних країнах для обходу заборони - також досить дороге заняття
Звідси висновок Держава виділила 14 млн грн для покупки необхідних приладів , з яких 4 млн напряму повернулись в бюджет. Замовлення яке не могло бути виконано через відсутність цих приладів на мій погляд становило близько 500 млн грн Хоч я й не прихильник вирішення питання за рахунок хабарів-відкатів, але в данному випадку я не бачу ознак того що операція задумувалась як корупційна.
zРадио написав:Ты в состоянии хоть на минуту отключить свое порохоботское холуйство и осознать, что не бывает такого в рыночной экономике, чтобы при падении производственных показателей на 20% выручка росла на 50%, а прибыль - на 1200%!
Приклад для кібернетика Торгівля газованими напоями в 2014 Кока-кола притримується політики фіксованих цін і націнки 10% Пепсі-кола притримується політики вільних цін і дозволяє націнку хоч 30%
Коли до мене приходили кока-колівці з запитанням чому я відмовляюсь продавати кока-колу , адже якщо я продаю пепсі коли наприклад 100 пляшок , то випустивши на ринок кока колу я буду продавати 60 пляшок пепсі і 60 пляшок коки - тобто ріст на 20 % торгового обороту Моя відповідь була проста 100 пепсі *30% націнки=30 одиниць прибутку 60 пепсі *30% + 60 коки *10% =24% прибутку Таким чином я працюючи на 29% менше отримував на 25% більше прибутку Точно так само і з прикладом по вугіллю Якщо були змінені правила -прибутковість і так далі легко могла змінитись в рази
Квесторе_поверніться написав:Народ, олігархи нас розводять як лохів. Пора гуртуватись навколо Анатолія Гриценка. До речі Смішко - технічний кандидат, який відбирає голоси в Гриценка. За нього (Смішко) топить Гордон - підтримує тим самим кандидатури Коломойського ( Зеленського і Тимошенко).
Особых возражений нет. Но "слои населения" и примкнувшие к ним здешние революционеры требуют "свежих лиц".
У 2018 році компанія "ДТЕК Енерго" направила 8,4 млрд гривень для переходу блоків ТЕС з антрациту на вугілля, на їх ремонт і придбання установок для шахт. Про це повідомляє прес-служба підприємства. «У розвиток вугледобувних підприємств у 2018 році «ДТЕК Енерго» направив 4,8 млрд грн. Ці інвестиції дозволили запустити 36 нових лав, ресурс яких дав можливість наростити видобуток газового вугілля до 24,1 млн тонн за рік. Це на 5,3% більше ніж в 2017 році. Також компанія реалізувала ряд проектів на шахтах для поліпшення умов праці, підвищення продуктивності та промислової безпеки».Источник: https://kosatka.media/uk/category/elekt ... zaciyu-tes
У EBITDA не входить амортизація. Якщо відняти ці витрати, то що залишиться?
Именно потому что не входит, я ее и привел. EBITDA показывает чистый операционный эффект от игры с тарифами
Так Тарифи підняли , щоб отримати додаткові кошти на втримання енергосистеми в робочому стані Точно так само частково вирівняли тарифи по газу між населення і промисловістю , що в кінцевому результаті без втрат для населення - отримати додатковий дохід за продаж українських 15 млрд газу , при чому додатково отримали 100 млрд грн в рік , а в бюджет заплатили (Нафтогаз) 140 млрд грн в рік Так де зрада?
ЛАД написав:Вполне возможно. Но Вы сами пишете о 30 годах. Так, может, сегодня не надо форсировать?
Невеличкий чарівний підсрачник не завадить. А так процес мовної деколонізації йде до 100 років.
Тим більше може не варто поспішати. Можливо через 50 років треба буде говорити англійською чи китайською. Доречі, в Індії навіть після визволення англійська мова залишилася державною разои з хінді.
ЛАД написав:Но это не опровергает моего вопроса (насчёт кишенi).
Я не зовсім зрозумів питання. Бо Порошенко починав на Вінничині?
Ни о Порошенко, ни о Гройсмане даже не думал. "Чи може все ж таки своя кишеня ближче до тіла?" - имел ввиду, что когда стоит вопрос "Зарабатывать "там" или поднимать и защищать державу здесь", большинство западенцив выбирают первый вариант. Так что я бы не преувеличивал роль "не байдужості до держави на заході".
Востаннє редагувалось ЛАД в Вів 05 бер, 2019 15:02, всього редагувалось 1 раз.
zРадио написав:Да поймите вы, что и украинский, и русский - это оба наши языка. Раньше мы были Русь, сейчас мы Украина. Слово "русский" происходит не от слова "Россия", а от слова "Русь". "Рус" корень, "ск" суффикт, "ий" окончание.
Взагалі-то, русами називали варягів. На російську мову великий вплив мала болгарська (церковнослов'янська):
РусиныУкраинцы писали по староболгарскицерковнославянски (но болгарами не были), но говорили на своем языке русинском (старо-украинском)руськом (не путать с русским). В 16-18 веке на основе разговорного создали свой литературный язык и сейчас пишут и говорят по украински.
Русские писали по староболгаскицерковнославнянски (но болгарами не были). (А на каком говорили в 12-15 в.?) В 16-18 веке создали свой литературный язык на основе СТАРОБОЛГАРСКОГО и сейчас пишут и говорят на нем под названием "русский".
ВОПРОС: На каком же все таки языке говорили жители Московии в средние века?
Это НЕПОНЯТНО, потому что сегодня русский на 60-70% состоит из церковнославянской лексики и еще на 30-40% из заимстований из татарского и языков финно-угорских народов, при этом техническая и общественно-политическая лексика на 99% либо греческая и латинская, либо голландская, немецкая, английская.
Так на каком языке говорили в 12-15 веках в Московии и как этот язык назывался, если вообще имел название - московский, московисткий, российский? Источник: https://censor.net.ua/f2347995
Во второй половине IX века братья Константин (Кирилл) и Мефодий создают славянскую письменность, и формируется литературный язык. Этот язык, называемый древнеболгарским или чаще старославянским, стал основой региональных вариантов церковнославянского языка, в том числе и русского
Звісно, спочатку, до Києвської Русі, була певна мовна єдність, пов'язана зі слов'янської міграцією/колонізацією, але потім, за тисячу років, мови розійшлись і сформувались. Колега Волгарь веде історію РФ від моменту, коли варяги обложили даниною Новгород, от новгородський діалект і можна вважати староросійською, а києвській праукраїнською.
ЛЕТА 7006-ГО МЕСЯЦА СЕПТЕМВРИА УЛОЖИЛ КНЯЗЬ ВЕЛИКИЙ ИВАН ВАСИЛЬЕВИЧ ВСЕЯ РУСИ С ДЕТМИ СВОИМИ И С БОЯРЫ О СУДЕ, КАК СУДИТ И БОЯ РОМ И ОКОЛНИЧИМ . Судити суд бояром и околничим. А на суде быти у бояр и у околничих диаком. А посулов бояром, и околничим, и диаком от суда и от печалованиа не имати; також и всякому судне посула от суда не имати никому. А судом не мстити, ни дружити никому. . А имати боярину и диаку в суде от рублевого дела на виноватом, кто будет виноват, ищеа или ответчик, и боярину на виноватом два алтына, а диаку осмь денег. А будеть дело выше рубля или ниже, и боярину имати по тому расчету. А государскому убойце и коромолнику, церковному татю, и головному, и подымщику, и зажигалнику, ведомому лихому человеку живота не дати, казнити его смертною казнью
https://historicaldis.ru/blog/437352594 ... entariyami) Если опустить сложности чтения церковнославянской вязи, то сам текст значительно ближе к современному русскому, чем, например, современный украинский. Как видно из примера, вымыслы историков из Цензора не имеют абсолютно никакого отношения к реальной истории Руси.