Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Термінатор писал(а):В Анталії скоро в морі купатись можна буде, чи вже купаються?
Останні пара тижнів погода гарна, але не така, щоби купатися. Десь +16...+20. Тихо та спокійно. Хмари. Днів 10 назад було +22, то вже купалися, але не масово. В минулому році вода була +20 до 20 березня, все на диво різко змінилося 24 - здається - березня - за 2 дні вода прогрілася чи змінилася до +24 - ось тоді і почали масово купатися. Зараз так: багато людей сидять на пляжі біля води. Я із собою маю 3 складаних стульчика - якщо їду на автівці на пляж. А якщо йду пішки - 2000 м - то маю рюкзак та такий стульчик в чехлі через плече. Пляжні стульчики коштуть 45 лір або 220 гривень. Це ті, що в Україні по 700... Багато рибалок із спіннінгами. Я ще не купався. На набережній безкоштовно працюють 4 спортивні площадки, то грають без кінця у м"яч... вони ж тут всі "дурнуваті" - ні пива, ні горілки не п"ють...
Цікавий графік середньої температури води...
На цій гілці фахівці-кулінари часто писали, що я вживаю протухлу гнилу вонючу рибу - то чиста правда, ось щойно жінка витягла з електричної пічі Дорадо...
Ціна на свіжу рибу (супермаркет МЕТРО - в них прямі поставки): кефаль 17 лір, Сібас, Дорадо 18-25, форель річкова - 22, форель морська - 24, тунець - чомусь ціна різниться кожен день - в середньому 15-25 лір, якщо множити на 4,8 - будуть гривні.) Лосось Норвегія - тушка - 50 лір (250 гривень), стейки 70-75 лір (десь по 350-375 гривень). Морожену рибу тут не продають (можна знайти в одному супермаркеті філе Сібаса ). Оселедець тут теж не продається. Буває свіжий але дуже рідко. Барабулька (султанка) - зазвичай дорога - 39-69 лір за 1 кг. Упаковка фаришированих равликів - 15 лір (там дюжина). То до віскі. Що мене дивує - вустриці - дуже дорогі - написано "Франція" - по 20 лір (100 гривень) за 1 штуку - що ви думаєте при такій шаленій ціні - регулярно розбирають. Здається, це єдине, що дорожче, ніж в Україні...
airmax78 писал(а):В Турции начинается рецессия - это факт. И это повод присмотреться внимательнее к турецкой недвиге на перспективу. Но сейчас - никаких покупок. Имейте терпение.
Зате риба дешева. І йогурт можете їсти відрами. І шмурдяк турецький - пити з ранку до ночі.
airmax78 писал(а):В Турции начинается рецессия - это факт. И это повод присмотреться внимательнее к турецкой недвиге на перспективу. Но сейчас - никаких покупок. Имейте терпение.
Приємно спілкуватися із нормальною людиною. Як на мене - то я би прислухався до цієї думки АЛЕ ЗОВСІМ з іншої причини: Невірно проектувати негаразди Укрїнської економіки на економіку ринку нерухомости Туреччини і ось чому: а) дуже великий обсяг будівництва житла - я сам дивуюсь, як за кожним рогом кожної вулиці виростають нові будинки ну просто як гриби - вже на сусідній вулиці вирили новий котлован.... на відстані 300-400 м готують до здачі ще 3 будинка. АЛЕ! Попит зростає і зростає, тому що значну кількість нерухомості викуповують грмадяни Ірану та інших арабських країн. Це тільки Голова Укрбуду - посилання на його статтю я дав на попередній сторінці - розказує байки, що громадяни Швейцарії викуповують квартири в Києві по 20 000 доларів (новобудови - коморки "СМАРТ"). Тут навіть так все змінилося: родини із азіатських країн зазвичай великі, тому є будинки, де НОВІ ТІЛЬКИ квартири "3+1" - чотрикімнатні по-нашому. Весь будинок - тільки такі квартири. б) як я дізнався від турецьких товаришів - зазвичай будівництво іде за рахунок кредитів арабських країн. Такі квартири в новобудовах продаються виключно у перерахунку на валюту. Не буде продавати арабський шейх квартиру вдвічі дешевше тільки тому, що якийсь там фахівець з України, який ніколи не був ні в ОАЕ, ні в Туреччині, так думає. в) низькі ціни існують у віддалених спальних районах, де зазвичай живуть тільки турки - квартиру можна купити навіть за 150 000 лір (30 000 доларів) , і то буде "2+1" - тобто трикімнатна. Але ви там не купите: чисто турецький осередок. Доречі, недавно дізнався: в таких добротних будинках в 5-6 поверхів, побудованих 5-8 рокв тому, зовсім немає ніякої квартплати або плати в ОСББ. І басейнів немає. Мешканці або самі миють під"їзди, або наймають когось за 10 лір (50 гривень). Але квартплата - нуль. г) єдине, в чому я погодужюсь з airmax78 - не купувати на протязі найближчих 18 діб - але тільки з однієї причини: так само, як в Україні вибори 31 березня - в Туреччині вибори так само 31 березня, вибори в Парламент. Вважаєтсья, що діючий уряд суттєво тримає турецьку ліру до долара заради виборів і - після 1 квітня - як і в Україні будуть цікаві події - так і тут очікується курс ліри не 5,44 як сьогодні, а 8 - 9 - 10. Оце буде цікаво! От тоді можна щось дуже цікаве купити за безплатно... Можливо...
Пан airmax78! А ось цікаве питання з приводу цього. Не подумайте, що ловлю на слові... Просто цікаво...
А порадьте читачам - мені не треба - де Ви особисто порадите в ці дні купувати нерухомість? Наприклад, у Дніпрі та Львові за останній рік нерухомість виросла в ціні приблизно на 10%. Цього достатно для вкладання грошей? Питання актуальне, бо я відчуваю, що незважаючи на назву гілки - чітку та не двозначну - весь час мені закидають те, що треба щось та десь купити - як прийнято на українському базарі - за 60 000 доларів, а продати за 120 000 і не менше. Де саме? Що саме?
Повірте, я не буду конкурентом - мене якщо й цікавить нерухомість - то в маленькому містечку Cupertino. Це перед San Jose - один із синів там був в гостях саме вчора - його приятель закінчив один український університет - той же факультет за тим же фахом на рік раніше мого сина - у 2009 році та купив там собі житло за 1 200 000 доларів США. Син подвився і сказав: "Нічого особливого на 1 200 000 доларів США". Я з ним погодився: вкладання якесь сумнівне. Він міг би із значно більшою ефективністю купити за ті кошти 1 200 000/20 000=60 (шістдесят) приватних осель значно кращої будівельної якості у Кривому Розі. То як на вашу думку: де купити за 60 000 та продати через рік за 120 000? Ну і щоби було життя "правильне" та не було оцієї слушної поради:
Frant писал(а):
Зате риба дешева. І йогурт можете їсти відрами. І шмурдяк турецький - пити з ранку до ночі.
Тобто щоб і 120 000 доларів, і риба НЕ дешева, і йогурт щоби йсти НЕ відрами, а мєнзурками по 290 мл, і щоби не шмурдяк - а виключно віскі/бурбон/ром/джин/текілу/арманьяк - і пити не з ранку до вечора, а тільки з вечора до ранку. Ну де ж воно таке? Га?
Термінатор писал(а):В Анталії скоро в морі купатись можна буде, чи вже купаються?
прям с балкона,как Испанцы
Так це ж в Іспанії!
І там, мабуть, ще дорожчий бетон.
Термінатор
Заблокирован
С нами с: 10.03.19
Добавлено: Ср 13 мар, 2019 04:13
Ні, ми в Іспанію не поїдемо ... Гульнарі треба підсобити, та й Гюльчатай не можна одну залишати...
Пацани біля моря столик біля авто накрили, огірочки, горілочка, оливки, треба про футбол і дівчат перебалакати...
Фото вчора ввечері; було біля моря +16, трохи від моря: +17... Та й як до Іспанії їхати? Сьогодні о 19-00 в Культурному центрі Анталії (мерія виділила безкоштовно Середземноморському об"єднанню українців зал) - великий концерт... Вхід - безкоштовно... Під патронатом Консульства України в Анталії...
Ні, в Іспанію ми не поїдемо ... Тим більше, що там ВНЖ видають при інвестиції в 500 000 євро ... Ні, не поїдемо!
akurt писал(а):Ні, ми в Іспанію не поїдемо ... Гульнарі треба підсобити, та й Гюльчатай не можна одну залишати...
Пацани біля моря столик біля авто накрили, огірочки, горілочка, оливки, треба про футбол і дівчат перебалакати...
Фото вчора ввечері; було біля моря +16, трохи від моря: +17... Та й як до Іспанії їхати? Сьогодні о 19-00 в Культурному центрі Анталії (мерія виділила безкоштовно Середземноморському об"єднанню українців зал) - великий концерт... Вхід - безкоштовно... Під патронатом Консульства України в Анталії...
Ні, в Іспанію ми не поїдемо ... Тим більше, що там ВНЖ видають при інвестиції в 500 000 євро ... Ні, не поїдемо!
Квесторе_поверніться писал(а):За Гриценка там у ВАс є де проголосувати?
В Анталії працює ДУЖЕ АКТИВНО з осені 2018 Консульство України. Там надаються всі послуги громадянам України: оформлення паспортів, Свідоцтв про народження, оформлення шлюбів і таке інше. В тому числі утворена Виборча дільниця. Консульство разташоване у дуже приємному і гарному будинку майже в центрі. Персонал хороший.
х х х
ЦІКАВІ ВАЛЮТНІ ПОДРОБИЦІ
Автор спілкується із нашими громадянами тут та надає різні консультаційні послуги з різних питань. Один пан задав питання: "Як краще переправити з України в Туреччину гроші?" (долари, звісно, які ж ще гроші ходять в Україні???). Я порадив 2 шляхи: а) якщо це гривня - то через сервіс Прива24 перевести ту гривню з картки на картку - комісія Приватбанку 2%, автоматична конвертація в Туреччині (Приват переправляє не гривню, а долари) в турецьку ліру, і що дуже приємно - не за курсом купівлі-продажу банку, а за міжнародним курсом, що дуже вигідно. Цікаво тут те, що зазвичай зарахування відбувається миттєво, і якщо це робити вдень, то є багато варіантів через інтернет-банкінг турецького банку відкупити назад долари так, що поглинається принаймні комісія Приватбанку, тому що курс обміну валют у банках Туреччини "плаваючий" і зберігається на протязі не більше 10-ти хвилин (на практиці навіть менше), коригується у віповідності доміжнародного ринку - все це після того як ви почали операцію купівлі валюти. б) якщо то долари - зробити звичайний SWIFT - переказ но номер рахунку IBAN в турецькому банку. Тут на мого респондента і очікувала справжня халепа. Людина прийшла в Приватбанк з метою покласти на картку Привату в доларах 15 000 доларів та здійснити переказ SWIFT. - Дзуськи! - Відповили в Приватбанку. Звідки ви взяли ті кошти? Тілько не кажіть, що подарувала бабуся, або то є власні збереження, або ви їх знайшли за клунею. Той номер не проходить. - Клієнт Приватбанку сказав, що гроші чесно знайшов на горіщі власного будинка. - Ну то нехай горіще і приймає ті кошти.
Клієнт подумав-подумав, та признався, що то гроші, які реально були виручені за продаж "прєлесці" (то була правда). - Чудово! Зраділи в Приватбанку - несіть Договір купівлі-продажу тієї прєлесці.
Клієнт приніс Договір купівлі-продажу. За Договором купівлі-продажу громадянин "Особа-1" за дорученням "Особа-2" офіційно продала житловий будинок за суму в еквіваленті 15 000 доларів гривнями. Той Договір було ретельно вивчено та з"ясовано, що дійсно "Особа_1" діяла за дорученнм "Особа_2" та продала будинок і отримала відповідні гроші. Але у Дорученні не було сказано, що "Особа_2" з того приводу доручає "Особа_1": випити на радощях чарку самогонки, закусити тую самогонку бочковим огірком та відправити отримані 15 000 доларів десь за кордон.
"Особа_2" сиділа в Туреччині та дуже чекала на ті 15 000 доларів, уявляючи собі: віскі, бренді, ром, вустриці, цигарки та танці в голому вигляді на березі моря. Я вже не кажу про голе купання у морі (райські спогади мої ще не жонатого). Що тут робити? Ми взяли калькулятор та порахували, що навіть якщо би той процес пішов, то його треба б було розбивати на 3 по 5 000 доларів та кожного разу сплатити Привату комісію - зовсім не мізерну - там 0,5 відсотка + одноразовий платіж. Щоби порадили Ви? Я порадив, що дешевше купити авіаквиток та злітати в Україну: випити горілки, поцілувати друзів та родичів, а - може - й не тільки - закусити самогон бочковим огірком та привезти в Туреччину милі до душі бакси разом із баксиками в боксику без порушення Законів: еквівалент 10000 ойро у доларах то буде 11 300, а інши витратити саме так, як радив пан Frant, тобто на не вонючу рибу, не гидкий йогурт і на не на турецький шмурдяк... На тому й порішили... Мабуть дурня, але що робити? Це ж не Туреччина, де я натискаю кнопки і SWIFT-переказ з комісією в 60 лір (300 гривень, підвищили, було 2 долари) незалежно від суми уходить туди куди треба...
Frant писал(а):Экономика Турции впервые за 10 лет впала в рецессию
"Экономика Турции впала в рецессию, поскольку в стране на протяжении двух кварталов фиксируется падение роста ВВП. В четвертом квартале 2018 года падение зафиксировано на 2,4% по сравнению с предыдущим кварталом, до этого сокращение составляло 1,6%. Такое с Турцией происходит впервые за последнее десятилетие.
На фоне торговой войны Вашингтона и Анкары произошло резкое падение турецкой валюты, что сделало импорт намного дороже, сообщает Институт статистики Турции. Турецкая валюта просела в цене по отношению к доллару на 28%, что, в свою очередь, спровоцировало рост цен на импортируемые товары и инфляцию – в октябре она достигла 25,2%, что стало наиболее высоким уровнем за последние 15 лет."
було рість 7,8% в рік, стало 2,6%, цікаво вна Україні тоді що вібувається при шоколадному, якщо в Турції рецесія?
Последний раз редактировалось flyman Чт 14 мар, 2019 10:28, всего редактировалось 1 раз.