Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 271272273274275 ... 1129>
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 14:17

Термінатор написав:В Анталії скоро в морі купатись можна буде,
чи вже купаються?

Останні пара тижнів погода гарна, але не така, щоби купатися. Десь +16...+20. Тихо та спокійно. Хмари.
Днів 10 назад було +22, то вже купалися, але не масово.
В минулому році вода була +20 до 20 березня, все на диво різко змінилося 24 - здається - березня - за 2 дні вода прогрілася чи змінилася до +24 - ось тоді і почали масово купатися.
Зараз так: багато людей сидять на пляжі біля води. Я із собою маю 3 складаних стульчика - якщо їду на автівці на пляж.
А якщо йду пішки - 2000 м - то маю рюкзак та такий стульчик в чехлі через плече.
Пляжні стульчики коштуть 45 лір або 220 гривень. Це ті, що в Україні по 700...
Багато рибалок із спіннінгами.
Я ще не купався.
На набережній безкоштовно працюють 4 спортивні площадки, то грають без кінця у м"яч... вони ж тут всі "дурнуваті" - ні пива, ні горілки не п"ють...
Зображення
Цікавий графік середньої температури води...
Зображення
На цій гілці фахівці-кулінари часто писали, що я вживаю протухлу гнилу вонючу рибу - то чиста правда, ось щойно жінка витягла з електричної пічі Дорадо...
Зображення
Ціна на свіжу рибу (супермаркет МЕТРО - в них прямі поставки): кефаль 17 лір, Сібас, Дорадо 18-25, форель річкова - 22, форель морська - 24, тунець - чомусь ціна різниться кожен день - в середньому 15-25 лір, якщо множити на 4,8 - будуть гривні.) Лосось Норвегія - тушка - 50 лір (250 гривень), стейки 70-75 лір (десь по 350-375 гривень).
Морожену рибу тут не продають (можна знайти в одному супермаркеті філе Сібаса ).
Оселедець тут теж не продається. Буває свіжий але дуже рідко.
Барабулька (султанка) - зазвичай дорога - 39-69 лір за 1 кг.
Упаковка фаришированих равликів - 15 лір (там дюжина). То до віскі.
Що мене дивує - вустриці - дуже дорогі - написано "Франція" - по 20 лір (100 гривень) за 1 штуку - що ви думаєте при такій шаленій ціні - регулярно розбирають. Здається, це єдине, що дорожче, ніж в Україні...
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 15:03

airmax78 написав:В Турции начинается рецессия - это факт. И это повод присмотреться внимательнее к турецкой недвиге на перспективу. Но сейчас - никаких покупок. Имейте терпение.

Зате риба дешева. І йогурт можете їсти відрами. І шмурдяк турецький - пити з ранку до ночі.
Frant

Подякував: 1769 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 15:05

airmax78 написав:В Турции начинается рецессия - это факт. И это повод присмотреться внимательнее к турецкой недвиге на перспективу. Но сейчас - никаких покупок. Имейте терпение.

Приємно спілкуватися із нормальною людиною.
Як на мене - то я би прислухався до цієї думки АЛЕ ЗОВСІМ з іншої причини:
Невірно проектувати негаразди Укрїнської економіки на економіку ринку нерухомости Туреччини і ось чому:
а) дуже великий обсяг будівництва житла - я сам дивуюсь, як за кожним рогом кожної вулиці виростають нові будинки ну просто як гриби - вже на сусідній вулиці вирили новий котлован.... на відстані 300-400 м готують до здачі ще 3 будинка. АЛЕ! Попит зростає і зростає, тому що значну кількість нерухомості викуповують грмадяни Ірану та інших арабських країн. Це тільки Голова Укрбуду - посилання на його статтю я дав на попередній сторінці - розказує байки, що громадяни Швейцарії викуповують квартири в Києві по 20 000 доларів (новобудови - коморки "СМАРТ"). Тут навіть так все змінилося: родини із азіатських країн зазвичай великі, тому є будинки, де НОВІ ТІЛЬКИ квартири "3+1" - чотрикімнатні по-нашому. Весь будинок - тільки такі квартири.
б) як я дізнався від турецьких товаришів - зазвичай будівництво іде за рахунок кредитів арабських країн. Такі квартири в новобудовах продаються виключно у перерахунку на валюту. Не буде продавати арабський шейх квартиру вдвічі дешевше тільки тому, що якийсь там фахівець з України, який ніколи не був ні в ОАЕ, ні в Туреччині, так думає.
в) низькі ціни існують у віддалених спальних районах, де зазвичай живуть тільки турки - квартиру можна купити навіть за 150 000 лір (30 000 доларів) , і то буде "2+1" - тобто трикімнатна. Але ви там не купите: чисто турецький осередок. Доречі, недавно дізнався: в таких добротних будинках в 5-6 поверхів, побудованих 5-8 рокв тому, зовсім немає ніякої квартплати або плати в ОСББ. І басейнів немає.
Мешканці або самі миють під"їзди, або наймають когось за 10 лір (50 гривень). Але квартплата - нуль.
г) єдине, в чому я погодужюсь з airmax78 - не купувати на протязі найближчих 18 діб - але тільки з однієї причини: так само, як в Україні вибори 31 березня - в Туреччині вибори так само 31 березня, вибори в Парламент. Вважаєтсья, що діючий уряд суттєво тримає турецьку ліру до долара заради виборів і - після 1 квітня - як і в Україні будуть цікаві події - так і тут очікується курс ліри не 5,44 як сьогодні, а 8 - 9 - 10. Оце буде цікаво!
От тоді можна щось дуже цікаве купити за безплатно...
Можливо...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 15:42

Пан airmax78!
А ось цікаве питання з приводу цього. Не подумайте, що ловлю на слові... Просто цікаво...

А порадьте читачам - мені не треба - де Ви особисто порадите в ці дні купувати нерухомість?
Наприклад, у Дніпрі та Львові за останній рік нерухомість виросла в ціні приблизно на 10%.
Цього достатно для вкладання грошей? Питання актуальне, бо я відчуваю, що незважаючи на назву гілки - чітку та не двозначну - весь час мені закидають те, що треба щось та десь купити - як прийнято на українському базарі - за 60 000 доларів, а продати за 120 000 і не менше.
Де саме? Що саме?

Повірте, я не буду конкурентом - мене якщо й цікавить нерухомість - то в маленькому містечку Cupertino. Це перед San Jose - один із синів там був в гостях саме вчора - його приятель закінчив один український університет - той же факультет за тим же фахом на рік раніше мого сина - у 2009 році та купив там собі житло за 1 200 000 доларів США.
Син подвився і сказав: "Нічого особливого на 1 200 000 доларів США".
Я з ним погодився: вкладання якесь сумнівне. Він міг би із значно більшою ефективністю купити за ті кошти 1 200 000/20 000=60 (шістдесят) приватних осель значно кращої будівельної якості у Кривому Розі.
То як на вашу думку: де купити за 60 000 та продати через рік за 120 000?
Ну і щоби було життя "правильне" та не було оцієї слушної поради:
  Frant написав:

Зате риба дешева. І йогурт можете їсти відрами. І шмурдяк турецький - пити з ранку до ночі.

Тобто щоб і 120 000 доларів, і риба НЕ дешева, і йогурт щоби йсти НЕ відрами, а мєнзурками по 290 мл, і щоби не шмурдяк - а виключно віскі/бурбон/ром/джин/текілу/арманьяк - і пити не з ранку до вечора, а тільки з вечора до ранку.
Ну де ж воно таке? Га?
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 21:25

чи вже купаються?
прям с балкона,как Испанцы
Хутін Пуй

Заблокований
Подякував: 181 раз.
Подякували: 321 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 23:03

Хутін Пуй написав:
чи вже купаються?
прям с балкона,как Испанцы

Так це ж в Іспанії!

І там, мабуть, ще дорожчий бетон.
Термінатор

Заблокований
Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 05:13

Ні, ми в Іспанію не поїдемо ...
Гульнарі треба підсобити, та й Гюльчатай не можна одну залишати...
Зображення
Пацани біля моря столик біля авто накрили, огірочки, горілочка, оливки, треба про футбол і дівчат перебалакати...
Зображення
Фото вчора ввечері; було біля моря +16, трохи від моря: +17...
Та й як до Іспанії їхати? Сьогодні о 19-00 в Культурному центрі Анталії (мерія виділила безкоштовно Середземноморському об"єднанню українців зал) - великий концерт... Вхід - безкоштовно... Під патронатом Консульства України в Анталії...
Зображення
Ні, в Іспанію ми не поїдемо ... Тим більше, що там ВНЖ видають при інвестиції в 500 000 євро ...
Ні, не поїдемо!
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 15:31

akurt написав:Ні, ми в Іспанію не поїдемо ...
Гульнарі треба підсобити, та й Гюльчатай не можна одну залишати...
Зображення
Пацани біля моря столик біля авто накрили, огірочки, горілочка, оливки, треба про футбол і дівчат перебалакати...
Зображення
Фото вчора ввечері; було біля моря +16, трохи від моря: +17...
Та й як до Іспанії їхати? Сьогодні о 19-00 в Культурному центрі Анталії (мерія виділила безкоштовно Середземноморському об"єднанню українців зал) - великий концерт... Вхід - безкоштовно... Під патронатом Консульства України в Анталії...
Зображення
Ні, в Іспанію ми не поїдемо ... Тим більше, що там ВНЖ видають при інвестиції в 500 000 євро ...
Ні, не поїдемо!

Круто!
100500

Заблокований
Подякував: 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 17:48

Квесторе_поверніться написав:За Гриценка там у ВАс є де проголосувати? :wink:

В Анталії працює ДУЖЕ АКТИВНО з осені 2018 Консульство України.
Там надаються всі послуги громадянам України: оформлення паспортів, Свідоцтв про народження, оформлення шлюбів і таке інше.
В тому числі утворена Виборча дільниця.
Консульство разташоване у дуже приємному і гарному будинку майже в центрі. Персонал хороший.

х х х

ЦІКАВІ ВАЛЮТНІ ПОДРОБИЦІ

Автор спілкується із нашими громадянами тут та надає різні консультаційні послуги з різних питань.
Один пан задав питання: "Як краще переправити з України в Туреччину гроші?" (долари, звісно, які ж ще гроші ходять в Україні???).
Я порадив 2 шляхи:
а) якщо це гривня - то через сервіс Прива24 перевести ту гривню з картки на картку - комісія Приватбанку 2%, автоматична конвертація в Туреччині (Приват переправляє не гривню, а долари) в турецьку ліру, і що дуже приємно - не за курсом купівлі-продажу банку, а за міжнародним курсом, що дуже вигідно. Цікаво тут те, що зазвичай зарахування відбувається миттєво, і якщо це робити вдень, то є багато варіантів через інтернет-банкінг турецького банку відкупити назад долари так, що поглинається принаймні комісія Приватбанку, тому що курс обміну валют у банках Туреччини "плаваючий" і зберігається на протязі не більше 10-ти хвилин (на практиці навіть менше), коригується у віповідності доміжнародного ринку - все це після того як ви почали операцію купівлі валюти.
б) якщо то долари - зробити звичайний SWIFT - переказ но номер рахунку IBAN в турецькому банку.
Тут на мого респондента і очікувала справжня халепа.
Людина прийшла в Приватбанк з метою покласти на картку Привату в доларах 15 000 доларів та здійснити переказ SWIFT.
- Дзуськи! - Відповили в Приватбанку. Звідки ви взяли ті кошти? Тілько не кажіть, що подарувала бабуся, або то є власні збереження, або ви їх знайшли за клунею. Той номер не проходить.
- Клієнт Приватбанку сказав, що гроші чесно знайшов на горіщі власного будинка.
- Ну то нехай горіще і приймає ті кошти.

Клієнт подумав-подумав, та признався, що то гроші, які реально були виручені за продаж "прєлесці" (то була правда).
- Чудово! Зраділи в Приватбанку - несіть Договір купівлі-продажу тієї прєлесці.

Клієнт приніс Договір купівлі-продажу. За Договором купівлі-продажу громадянин "Особа-1" за дорученням "Особа-2" офіційно продала житловий будинок за суму в еквіваленті 15 000 доларів гривнями.
Той Договір було ретельно вивчено та з"ясовано, що дійсно "Особа_1" діяла за дорученнм "Особа_2" та продала будинок і отримала відповідні гроші. Але у Дорученні не було сказано, що "Особа_2" з того приводу доручає "Особа_1": випити на радощях чарку самогонки, закусити тую самогонку бочковим огірком та відправити отримані 15 000 доларів десь за кордон.

"Особа_2" сиділа в Туреччині та дуже чекала на ті 15 000 доларів, уявляючи собі: віскі, бренді, ром, вустриці, цигарки та танці в голому вигляді на березі моря. Я вже не кажу про голе купання у морі (райські спогади мої ще не жонатого).
Що тут робити?
Ми взяли калькулятор та порахували, що навіть якщо би той процес пішов, то його треба б було розбивати на 3 по 5 000 доларів та кожного разу сплатити Привату комісію - зовсім не мізерну - там 0,5 відсотка + одноразовий платіж.
Щоби порадили Ви?
Я порадив, що дешевше купити авіаквиток та злітати в Україну: випити горілки, поцілувати друзів та родичів, а - може - й не тільки - закусити самогон бочковим огірком та привезти в Туреччину милі до душі бакси разом із баксиками в боксику без порушення Законів: еквівалент 10000 ойро у доларах то буде 11 300, а інши витратити саме так, як радив пан Frant, тобто на не вонючу рибу, не гидкий йогурт і на не на турецький шмурдяк...
На тому й порішили...
Мабуть дурня, але що робити?
Це ж не Туреччина, де я натискаю кнопки і SWIFT-переказ з комісією в 60 лір (300 гривень, підвищили, було 2 долари) незалежно від суми уходить туди куди треба...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2019 10:54

Frant написав:Экономика Турции впервые за 10 лет впала в рецессию

"Экономика Турции впала в рецессию, поскольку в стране на протяжении двух кварталов фиксируется падение роста ВВП. В четвертом квартале 2018 года падение зафиксировано на 2,4% по сравнению с предыдущим кварталом, до этого сокращение составляло 1,6%. Такое с Турцией происходит впервые за последнее десятилетие.

На фоне торговой войны Вашингтона и Анкары произошло резкое падение турецкой валюты, что сделало импорт намного дороже, сообщает Институт статистики Турции. Турецкая валюта просела в цене по отношению к доллару на 28%, что, в свою очередь, спровоцировало рост цен на импортируемые товары и инфляцию – в октябре она достигла 25,2%, что стало наиболее высоким уровнем за последние 15 лет."

https://petrimazepa.com/ekonomika_turci ... _recessiyu

було рість 7,8% в рік, стало 2,6%,
цікаво вна Україні тоді що вібувається при шоколадному, якщо в Турції рецесія?
Востаннє редагувалось flyman в Чет 14 бер, 2019 11:28, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 271272273274275 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему