|
|
![]()
Вельми повчальна історія. Як люди не вміють спланувати своє майбутнє. Покинути Київ,обміняти високооплачувану розумову працю і пристойну пенсію на безперспективну роботу садівником чи будівельником - то круто!))) Зачекаємо, коли пан Акурт піде працювати до багатих турків, підмітати чи дерева підрізати?))) Цей час вже не за горами))) Може, він хоча би там наїстся дешевого йогурту і дешевої риби?))) ![]() Пан Frant, як завжди, правий.
Саме тому і бідний. х х х Вчора довго говорив із приятелями - повернулися в рідний Ірпінь із Кемеру. Не жирували: готель в Кемері, але тільки 3 зірочки. Вони впереше були в Туреччині. Свій маєток в Криму під Форосом досить вигідно продали - за 160 000 доларів готівкою. Вчасно втекли... Пишаюся, що прислухалися до моєї поради з приводу того продажу. Порада була безпосереднь після того, як їм принесли в портфелі 160 000 доларів та реально залишили. Вони ніч не спали - думали. На ранок повернули той портфель. Це була помилка - то я так сказав. Одумалися - почали знову продавати - продавали тепер більше року - і як раз перед "BlackOut" - прийшов новий клієнт із числа СТАРИХ клієнтів. 160 000 зелененько-приємних хрустких долярів поїхали в Київ, а потім - в Ірпінь. В Кемері були вражені природою, красоторю та цінами. Особливо - овочами, фруктами. Сказали, що Кемер їм нагадав Ялту. Я думаю, помилилися трохи: Крим та весь ЮБК - це зменшена в 10 разів копія Анталійської рів"єри. Так ось - я знаю, будете реготати - але така правда буття: із собою в Україну везли і огірки з ринку, і помідори. Сказали, що вже стільки наілися блюд із баклажанів, що ще й стільи не їли... Я сміявся... Ну я к і ви зараз. Баклажани, хі-хі... 1,5 ліри кіло або 6 гривень... Але ще більше мене особисто розсмішило те, що купили великий мішок прального порошку для пральної машини. Не жебраки. Лендлорди. Але коли навкруги реальний достаток із смішними цінами, то і в лендлорда тремтить серце. Поверулися - пару днів перепочинуть - зберуть гроші з орендарів - та в Карпати. Домовилися зустритися у Львові. Пан Frant - вчіться, поки ми згодні вчити. Через годину від"жджаю в подорож - сьогодні - Стамбул. Хочу проїхати по відкритому в 2016 році підводному тунелю "Євразія" - самий глибокий тунель в світі, якщо не помиляюся... Have a nice day! P.S. Щиро вдячний модераторам за об"єктивну підтримку. ![]() И НЕВОЗМОЖНОЕ - ВОЗМОЖНО!
(рассуждения о НЕДВИЖИМОСТИ по дороге "Анталия-Стамбул" о братьях наших меньших). Рассуждение 1. Очень приятно, что читатель ознакомился с замечательными экономически верными и финансово обоснованными рассуждениями моего друга - форумчанина Frant - о том, как он/неон выгодно/невыгодно вложился в недвижимость за рубежом - кажется - точно не прозвучало - в Тоскане (Италия) или в Лимассоле. Отличные места, отличная природа, я там - в Тоскане - все исколесил - поддерживаю! На Кипре мы уже обсуждали - НЕ ПОДДЕРЖИВАЮ. Я в этом - во вложениях в Италию - его реально поддерживаю: мудро вложил деньги, и теперь попивает итальянское красное сухое, закусывая сыром "Горгонзола Сливочный" чайной ложечкой. Реально я его поддерживаю: сколько той жизни... Читайте - поучительная история: конечно, нужно вкладываться в Кривой Рог - я даже могу дать адресок, где мои приятели уже лет 5 пытаются продать чудесные усадьбы всего за 25 000 долларов, но продать не могут. А так - славные места! Еще очень советую почитать поучительный совет от моего друга о том, где и как надо работать - лучше всего - по его мнению - подметать что-то там метлой, а не работать - как я всю жизнь - мозгами. Думаю, это ошибочное мнение. Я вот так подумал - начиная с 22-х лет - после окончания университета - реально никогда не работал НЕ ГОЛОВОЙ, работал только головой и на этом всегда имел прибыль или материальную, или денежную. Более того: никогда не работал по графику с 8-00 до 17-00 с перерывами на обед с 12-00 до 12-45 или с 9-00 до скольки-то там, или по графику "день-ночь-48", или еще как-то там. Правда, и никогда в жизни не опаздывал на работу. И - если надо было - приходил в свой кабинет в 5 (пять) утра, хотя все приходили на 9-00. Но иметь целых 4 часа тихого свободного времени, когда ничто не отвлекает мозги от работы - это настоящее наслаждение. Ну а с 9-00 - начинался бедлам, шум, гам, хлопанье дверей, телефонные звони, совещания... Суета-сует... Иной раз десятки люди сразу хотели попасть ко мне на приём... Ну, заходите, присаживайтесь... "Які проблеми та негоди не роблять для вас гарної погоди?" Да, жаль, что моему другу не пришлось в этой жизни работать мозгами... Только метлой... А я вот в один из периодов работы по специальности сообразил, что можно свою работу организовать так, что приходить на работу 2 (два) раза в неделю... И получилось... Я девочкам так и говорил: "(имя-фамилия удалено) бывает только по понедельникам и четвергам, запомните и не путайте..." Мне как бы и повезло... Рассуждение 2. Еду и думаю: вот предположим, вы лично нахомячили 50 000 долларов самоотверженным трудолюбивым трудом на Металлургическом заводе в Запорожье или где-нибудь на мусоросжигательном заводе на левом берегу Днепра в Киеве. Вот куда вы их денете? Вариант 1. Вы их - все 50 000 долларов - конвертируете в гривну и получаете 50000х26,80=1 340 000 гривен. Вы все эти деньги, пользуясь мудрыми советами моего друга Frant , вкладываете в чудесный железобетонный параллелепипед в новостройке и смотрите в окно, радуясь жизни. Да, вы - голодный и босый, и нет в параллелепипеде даже не то, чтобы стен - унитаза нет... Но зато: Моя прелесть! Моя! Вариант 2. Вы их - все 50 000 долларов - конвертируете в гривну и получаете 50000х26,80=1 340 000 гривен. Все эти деньги, предоставив в Приватбанк декларацию о доходах, укладываете на депозит, скажем, на 6 месяцев под 18,5% годовых. В результате вы имеете каждый месяц: 1 340 000х(18,5-18,5х21,5%)/12= 16 666,666 гривен в месяц. Вообще-то хорошие деньги. Что вы за них можете сделать? а) снять квартиру за 14 000 гривен в месяц - двушку. Остаток: 2 666,666 гривен потратить на продукты: икру красную, икру черную, рыбку Дорадо, рыбку Сибас, сыры Пармезан и прочие диетически вещи. б) вы можете... ну, что вы можете... да многое можете... Вариант 3. (реально в "голове" просчитывал еще до въезда в туннель под Босфором "Avrasya" разрешенная скорость 80 км/час). Берёте 50 000 долларов и конвертируете в турецкую лиру - укладываете спать в один из турецких банков под 23,5% годовых. Тогда имеем: 50 000х6,02 (вы же не забыли, что я вчера слил доллары по 6,02, а в эти мгновения он - 5,88 (!!!) - я прогнозировал - смотри выше - 5,97 - а, я забыл - перед постом Козака-характеринка был ДРУГОЙ текст, я его удалил, заменив слова - кто не успел прочитать - я не виноват. Но вас же слегка удивил текст Козака-характерника после моего текста? Как бы непонятно, что он имел ввиду... ну, кто не успел - тот опоздал, есть такое дело...) = 301 000 лир. Ежемесячно получаете с учетом налога на доходы в 15% (не 21,5, а 15): 301000х(23,5-23,5х15%)=60 124/12=5010 турецких лир в месяц (почти 1000 (!!!) долларов в месяц.) Куда деваем 5010 турецких лир? Все просто. а) у вас большие амбиции, тогда за 3 000 лир в месяц снимаете супер новую квартиру в суперновом доме за супер современным проектом в районе "Avcilar" Анталии: плавательный бассейн, вся техника - немецкая, подземный паркинг, 3000 м до бесплатного пляжа с бесплатным пресным душем и бесплатными туалетами. За остаток - 5010-3000=2010 турецких лир кушаете сытно и радуетесь жизни (мы женой тратим не более 1700 лир в месяц, так что хватит). б) у вас амбиции поменьше - тогда снимаете в 2000 м от бесплатного пляжа с бесплатным пресным душем и бесплатными туалетами - двушку за 1500 лир в месяц, а остаток в сумме 5010-1500=3 510 тратите на белые/красныесухиевина/виски с сыром "Горгонзола Сливочный" и - конечно - цыганский хор. Ну вот так. Написано на смартофне на берегу Мраморного моря с баночкой пива в руках. Извиняюсь за ошибки.. P.S. Проехал 783 км, расход бензина с учетом работы кондиционера весь день (в Анталии с утра было +34, в Стамбуле +28) - 9,4 литра на 100 км. Больше всего поразили автодороги при подъезде к Стамбулу - по 4 полосы в каждом направлении - и подводный туннель "Avrasya" - сделано так, что кажется, что на потолке туннеля - сверху тебя - море и вода. Было немного страшно. Но очень быстро... Востаннє редагувалось akurt в П'ят 31 тра, 2019 07:20, всього редагувалось 2 разів.
![]() Це сума яку і заробляв майже 13 років праці. Відмовляючи собі в багатьох радостях життя. На основній роботі 1,5 - 2 ставки + підробіток фізичною працею. Наскирдував. Потім вдалося завдяки Божій волі майже примножити за рік ще десь на 40000$ за один рік. Депозитив, потім купив хату у Львові. Потім війна. Прийшов кролик, схотів мзду брати. Пішов в кріпту. Повернув все що витратив на сьогодні, навіть більше. Чому так? Відповідь у моєму підписі... П.С. Але гроші це не головне, а лише спосіб не думати про тілесне, а думати про духовне. Грішні, бо живемо в тілі.
![]() Дуже добре!
П"ять балів! Але в мене за кермом виникла думка про інше. ВАЖЛИВО: 50 000 доларів в Туреччині дають щомісячний прибуток в 1 000 (!!!) доларів. 50 000 доларів в Україні ледь-ледь приносять 400 доларів на місяць. 50 000 доларів в Туреччні дозволяють пити шампанське кожного дня та закусювати полуницею із вершками. 50 000 доларів в Україні приносять такий прибуток, за який родина з двох осіб не може ні прожити, на прогодуватися. Ось така несподівана різниця. P.S. Як тільки турки дізналися, що в Україні здорожчав скраплений газ на 30% - відразу знизили ціни на пальне на АЗС. Заправився в Анталії вчора ввечері - заправлявся по 7,26 літр на British Petroleum. По дорозі - після 12-00 з подивом дивився на цінникі на АЗС - British Petroleum - по 7,16. Приїхав в Стамбул - знизили ціну до 6,99. Як я і казав: хочете знати курс долара до ліри - дивись на цінники на АЗС. Я вчора злив всі бакси до одного по 6,02 - сьогодні він - бакс гидко-зелений - по 5,88... Пора відкупатися з профітом... Грошва падає просто з неба... "Не зівай, Хомко, на те й ярмарок!" Ось так відбувається крах економіки Туреччини - тут ціла юрба еХономістів, хФінансистів та хВахівців аж зубами скрипіли розказували всім - і мені - за їх думкою - Прем"єр-міністру Туреччини - дурні дурниці: і з голоду мруть, і копійки рахують, і картопля по "7", і... крах повний та остаточний... всього не перерахувати... Бідненькі... А дурні турки: найбільший в світі аеропорт - є! Найглибший в світі підводний тунель під морем для авто (2 полоси в кожному напрямку, тунелі різні для напрямків) - є! Проїхав 783 км - автодороги ТІЛЬКИ в 2-3 полоси в кожному напрямку. Безліч тунелів. Найбільше вразили нові автодороги на наближенні до Стамбулу - як тільки турки дізналися, що на трасі "Дніпро-Решетілівка- Бориспіль" вже зробили аж 700 000 сантиметрів нової бетонної траси - побудували таке: 4 (!!!) полоси в кожному напрямку - десятки кілометрів - що здається, то не 22 сторіччя бачиш, а 23-є... Для довідки: до 2024 року в Туреччіні буде введено в експулатацію 8 000 (ВІСІМ ТИСЯЧ) км нових швидкісних автомобільних доріг. А тут боюся в суботу проїхати від Чернівців до Львова... 272 км... Востаннє редагувалось akurt в П'ят 31 тра, 2019 07:27, всього редагувалось 2 разів.
![]() ИнфляцияКрасиво пишите, респект. Но надо вычитать инфляцию. Вот например по внутренним ощущениям процентов 15 была инфляция за прошедший год. Госстат или кто там вместо него, говорят что 9.8. Ну хорошо, поверим. Максимальный процент по украинским инструментам около 16 % годовых. Т.е. за вычетом инфляции госстата 6.2. Если мои внутренние ощущения брать так вообще 1%. Снять полдома в Киеве ~11000 гр. Т.е. чтобы с процентов оплачивать аренду надо 12*11000/0.062 это 2.13 млн гривен. Кстате инфляцию можно и по аренде посчитать, в 2013 я снимал полдома за 4000, -1+(11/4)^-6=0.18, 18% инфляция! Ой лишенько та що ж робити щоб впевнено жити на пенсії у Києві! Давайте в долар назад переведемо, бо інфляцію не перебити. У доларі арендна інфляція: -1+(4/5)^-6=-0.037, то вже дефляція, но суті не змінить. Найбільш дохідний інструмент у валюті в Україні дає 7% додамо до нього 3.7%, то буде 10.3%. Одже щоб з процентів платити аренду 400 доларів треба мати іх багато 46,6 тисяч.
![]() Хі-хі. Так хто ж проти: треба мати багато по 46 600 доларів.
Тут і питань немає. Бабло або йде в руки, або не йде... "Трудно с ним, понимаешь?" (А.Пугачова). Приятелі вирішили, нарешті, ЖИТИ БАГАТШЕ, НІЖ ЖИВУТЬ БАГАТО ЗАРАЗ, і вигнати із хати зятя-неробу, бо немає ніякої користі - доручили фазенду продати - залишили одного на хазяйстві - пустив "туристів"/інвесторів/крадіїв "подивитися" - тієї ж ночі (!!!) винесли пів-хати, що продається (прийшли подивилися на систему запорів та вікна); потім став "обережним", та вигнав, розмовляючи "через губу" реальних клієнтів із валізою реальних грошей в сумі 190 000 доларів, бо вони йому "не сподобалися", приїхав тесть тоді продавати власну хату - дав зятю тріндюлей - взявся сам продавати та ледве сам - із "пріколами" продав за 140 000... Упущена вигода на протязі місяця - 50 000 доларів (не жартую). Позавчора розмовляли із вдалим інвестором - дуже задоволений: всього за 140 000, задячуючи дурному ледачому зятю - на знаю, за яким таким ОДНИМ параметром його тая доня вибирала - ще будучі студенткою - інвестор купив: а) двоповерховий новий будинок індивідуального проекту із самим дорогими матеріалами, які ви тільки знаєте; б) ділянку землі в 8 соток; в) паркан за авторським пректом; г) розташування на елітній територіх коттеджного містечка, же жебраки не ходят, а автівки менше за БМВ або Ауді не іздять. д) більярд у напівпідвальному приміщенні... Красота! Тоді оформили - десь же легіню треба працювати - на нього фірму в Китаї та послали укласти контракти та відправити в Україну контейнер 20 т із якимось там скарбом - чи презервативи, чи годинники. Він там трохи наплутав - мова ж китайська - і контейнер прийшов в порт Литовської республіки - там митники Литви заарештували та наклали штраф у 20 000 доларів. Ледве назбирали у шухляді 20 000 доларів, щоби викупити той контейнер, хай би вони посохли ті презервативи або перестали б "тікати" ті годинники... Слава Богу, зять догадався продати свою автівку, що подарували на весілля батьки жінки, та погасити ту біду... А то було дуже стидно перед тещею. Теща прямо розридалася і тоді подарувала якесь там КІА - правда, нове... Не ходити ж зятю пішки... Після цього - як вигнали зятя - зітхнули глибоко - виставили на продаж свою прєлесть - справу всього життя - назвемо її "цех" - там щось площа 1500 квадратів - за 300 000 доларів. І ви знаєте - нєт ніхто... "Трудно с ним, понимаешь?" (А.Пугачова). P.S. Від зятя, якого вигнали (зараз шукає собі нову жінку - комусь повезе доню видати заміж - прикмета: жених має КІА) - все ж таки є користь: крім того, що від нього народилася двійка дітей - тобто дітоспроможний - запрошують на перетримку собаки, коли відлітають на відпочинок на Мальорку. Годує зять сумлінно овчарку. Німецьку. Велику. Володарі залишають тому "пріходящєму" екс-зятю і корм для собаки, і гроші на прокорм зятя під час годування собаки. Получається. Грошей, правда, своїх у зятя немає. Скажу по секрету: теща так любить зятя, що оплачує йому оренду квартири... Ось бачите: ми знову повернулися до нерухомості... А дала б тещя зяту готівкових 50 000 доларів, о! О! Та дала би хоч і не 50 000, а хоча би 46 600... От тоді б він та на тих 46 600 доларах та як заробив би! Єй Богу - сам би за оренду платив би! Востаннє редагувалось akurt в П'ят 31 тра, 2019 07:40, всього редагувалось 2 разів.
|
|