change_pm написав:Не закриють масово, будуть фігачити тєму під назвою -весь клас пішов на самоізоляції. Там не далеко до - вся школа пішла на самоїзоляцію.
Нам завтра во второй класс, родителей в школу не пустят, учеников заберет учительница на один урок, смысл от одного урока конечно не ясен, но тем не менее. Про самоизоляцию тоже не совсем понятно, а если заболеет учитель, а если заболеет только один ученик то весь класс будет сидеть без учебы. Как и за чей счет отличать ОРВИ от ковида неясно.
ЛАД написав:7% от 0 до 17 лет. Я писал о детях до 10 лет. Здесь приводили ссылку на работу, по-моему, австралийских учёных. Почему так, объяснить не берусь. Может, слишком мала концентрация вируса? Или восприимчивость детей? Всё же маленькие дети болеют очень редко.
Очень даже и болеют, а главное передают друг другу, создавая вирусную нагрузку для учителя. Редко болееют при ГВ до трех лет, а дальше, садик, школа и понеслось. Могу предположить, что ковид им при такой тренировке иммунитета не страшен и гасится достаточно быстро.
vitaliy_berdinskikh написав:Так может сначала нало было изучить, а не школы закрывать?
так не знали же как и быстро и сколько отойдет в мир иной пока изучат... Правильного решения не было на тот момент, ввиду очень скудных знаний.
Igneus написав:У статті 27 Конституції України про право на життя Ви залишили поза увагою поняття "протиправні посягання".
Хіба право регулює відносини людини з вірусами та собаками?
Право регулює відносини між людинами, деякі з яких протиправно посягають на життя інших людин, а деякі з яких навіть на цьому форумі закликають до цього, незважаючи на заборону у Кримінальному кодексі України, і, при цьому, похваляються власними прикладами, а більшість з вас не лише мовчить, а ще й плюсує.
Там право згадується в рамках права людини на самозахист. Пересічний не може, просто так, застрелити іншу людину чи собаку, а виключно в рамках самооборони. В урядів права ширші. Вони захищають громадян від стихійних лих, від епідемій чи безпритульних тварин. Вони захищають право людини на життя.
Правительству есть чем заняться Где обработка улиц, остановок, госучреждений и т.д.чем она защищает кроме запретов и штрафов?
Востаннє редагувалось Lion+ в Пон 31 сер, 2020 15:05, всього редагувалось 1 раз.
freeze написав:--------- ЛАД вроде, установлено, что в возрасте до 10 лет передача вируса практически исключена. В марте об этом не знали. --------- Доля детей от 0 до 17 лет среди зарегистрированных коронавирусников у нас в стране 7 процентов, то есть только официально выявлено 8500 детей с коронавирусом. Каким образом носитель коронавируса может не передавать коронавирус другим людям, если коронавирус выявлен у них в слизистой носа? Засвербило в носу - ребёнок чихнул, маленький высморкался с помощью пальцев и побежал играть.
7% от 0 до 17 лет. Я писал о детях до 10 лет. Здесь приводили ссылку на работу, по-моему, австралийских учёных. Почему так, объяснить не берусь. Может, слишком мала концентрация вируса? Или восприимчивость детей? Всё же маленькие дети болеют очень редко.
Так я не про болезни детей, дети крайне редко болеют тяжело, я про способность передачи подарков родителям и бабушкам-дедушкам.
Я понял. Я тоже не о болезнях детей. Последняя фраза как комментарий к двум вопросам.
lapay написав:Є рекомендації МОЗ, і є порушники цих рекомендацій, яких уряд штрафує, в рамках захисту громадян.
Начнем с того что не существует штрафа, ни административного, ни уголовного, за нарушение рекомендаций МОЗ.
Особисто знаю випадки штрафування продавців за відсутність ємності з використанними медичними масками і обслуговування покупців, які не носять масок. Рекомендації "легким порухом руки" перетворюються в реальні штрафи.
Igneus написав:На виконання частини 2 статті 19 Конституції України органи органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Це означає, що уряду дозволено лише те, що визначено для нього у Конституції та законах України
Це людині і громадянину все, що не заборонено законом, то дозволено
Так Конституційний суд України, нещодавно, визнав неконституційними деякі карантинні дії уряду. Про маски і дистанцію там не було. Є рекомендації МОЗ, і є порушники цих рекомендацій, яких уряд штрафує, в рамках захисту громадян.
Конституційний Суд не розглянув по суті постанову Уряду № 392, оскільки Уряд, розуміючи своє порушення Конституції, напередодні замість неї прийняв нову № 641, на яку не було подання, а Конституційний Суд розглядає конституційність лише чинних актів. При цьому, у мотивувальній частині рішення було зазначено, що обмеження прав людини дозволяється лише в умовах надзвичайного чи воєнного стану законом, а ні підзаконним актом.
Що стосується "рекомендацій" МОЗ, то за змістом статті 15 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" нормативно-правовим актом міністерства є наказ, а ні рекомендації, листи тощо, який підлягає державній реєстрації Міністерством юстиції України і набирає чинності після її проведення і не раніше дня офіційного опублікування: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3166-17#Text
До речі, я не розумію, як можна бути порушником "рекомендацій", якщо з цього слова випливає добровільний характер їх дотримання.
Lion+ написав:Вы сами то верите, что маска поможет? Наоборот в ней накапливаются микробы и их надо менять как минимум каждые 2 часа, но никак не носить одну месяцами
Маска поможет. Для хирургической маски - прежде всего окрущающим, и в меньше степени - носителю. И это думают ученые, которые проводили соответствующие эксперименты. И, о неожиданность, маски нужно менять - для себя, не для окружающих. Раз в 2 часа, или раз в 8 часов - это зависит от типа маски. Почему-то факт того, что ее нужно менять в принципе, вызывает просто негодование. Странно, что невозможность использования презервативов больше чем 1 раз, не вызывает негодования. И в среднем это в разы и разы меньше 2 часов.
в презервативі не вимагають ходити в громадських місцях
lapay написав:Є рекомендації МОЗ, і є порушники цих рекомендацій, яких уряд штрафує, в рамках захисту громадян.
Начнем с того что не существует штрафа, ни административного, ни уголовного, за нарушение рекомендаций МОЗ.
Особисто знаю випадки штрафування продавців за відсутність ємності з використанними медичними масками і обслуговування покупців, які не носять масок. Рекомендації "легким порухом руки" перетворюються в реальні штрафи.
Ну и чем хорошо несоблюдение закона и Конституционных прав граждан, не знание своих прав продавцами и владельцами магазинов?
Igneus написав:Конституційний Суд не розглянув по суті постанову Уряду № 392, оскільки Уряд, розуміючи своє порушення Конституції, напередодні замість неї прийняв нову № 641, на яку не було подання, а Конституційний Суд розглядає конституційність лише чинних актів. При цьому, у мотивувальній частині рішення було зазначено, що обмеження прав людини дозволяється лише в умовах надзвичайного чи воєнного стану законом, а ні підзаконним актом.
Що стосується "рекомендацій" МОЗ, то за змістом статті 15 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" нормативно-правовим актом міністерства є наказ, а ні рекомендації, листи тощо, який підлягає державній реєстрації Міністерством юстиції України і набирає чинності після її проведення і не раніше дня офіційного опублікування: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3166-17#Text
До речі, я не розумію, як можна бути порушником "рекомендацій", якщо з цього слова випливає добровільний характер їх дотримання
Є теорія, а є практика. В теорії є численні рішення судів по зниженню ціни на газ, виплати мільярдів гривень на різні пільги, і тому подібне. На практиці, після кожного такого рішення суду, виходить нова постанова уряду, і нічого не змінюється. Так само і з рекомендаціями, які стають реальними штрафами.