Alex2007 написав:Мне кажется, что нынче евро имеет смысл покупать только за доллар (или за гривну от слива доллара чуть ранее). Покупать евро на "свежую" гривну вообще почти лишено смысла, так укрепление гривни (если это допустим на полгода) съедает всю потенциальную выгоду, более того может и загнать в дополнительный минус.
По кросс-курсу банка вигодно покупать? Я посчитал своим калькулятором, что выгоднее покупать за гривну. Купил евро на 1/5 часть за гривну, которую получил от сдачи доллара по 28.41 и по 28.46 купленного до этого по 28.25.
Alex2007 написав:Мне кажется, что нынче евро имеет смысл покупать только за доллар (или за гривну от слива доллара чуть ранее). Покупать евро на "свежую" гривну вообще почти лишено смысла, так укрепление гривни (если это допустим на полгода) съедает всю потенциальную выгоду, более того может и загнать в дополнительный минус.
По кросс-курсу банка вигодно покупать? Я посчитал своим калькулятором, что выгоднее покупать за гривну. Купил евро на 1/5 часть за гривну, которую получил от сдачи доллара по 28.41 и по 28.46 купленного до этого по 28.25.
В банках можно найти 1.2 а через гривну минимум 1.21 по курсам миняйла
Тобто якщо влітку 24 ( як прогнозують місцеві аналітики), то на кінець 2021 року курс повинний бути : 1 півріччя гривня ревальвує на 11% ( 27 грн/дол на 01.01.21 та 24 грн/дол. на 01.07.2021) - середній курс 25,5.
Щоб середньорічний курс був 29,00 - потрібний середній курс за 2 півріччя 32,5 грн/дол., тобто на 01.07.2021 вождєлєнниє 24 грн/дол, а на 31.12.2021 курс повинний бути 34 грн/дол. Девальвація всього за одну другу половину 2021 року повинна скласти 42% . Якось не дуже віриться в такі гойдалки - таке пригадується тільки під час великих шухерів.
Тобто: місцеві "свідки укрєпляжа паперу" прогнозують на кінець 2021 року фінансовий армагедон для України? Чи як ? Чи просто хтось 3,14здить: місцеві аналітики або аналітики бюджетного комітету ? У мене чомусь до других довіри більше, ніж до "свідків" з їхніми псевдо-ЕОКами і вирішальною роллю "загонял" у визначенні курсу.
alex10 написав:Щоб середньорічний курс був 29,00 - потрібний середній курс за 2 півріччя 32,5 грн/дол., тобто на 01.07.2021 вождєлєнниє 24 грн/дол, а на 31.12.2021 курс повинний бути 34 грн/дол.
не надо вообще ориентироваться на этот курс, который закладывают в бюджет. Тут на месяц вперед не знаешь, что будет, а на год вперед - это всегда пальцем в небо ....