andriy_z написав:Сьогодні при попоненні депо відмовились прийняти купюру 50USD 1996р. і 100USD зі слідами використання (трішки затертий комір, невелика ледь помітна жовта пляма розміром в 1 коп.) мотивуючи тим шо в них немає інкасації, а інші покупці не захочуть брати. Під ультрафіолетом все ок, але касир вимагає купюри з-під друкарського станка. Що в такому випадку можна зробити, наскільки дана відмова є законною?
фото умовні:
Приватбанк. Открываем Приват-вклад доларовый (получаем предварительно КДВ баксовую, занимает 5-10 минут). Делаем пополнение на нужную сумму, и запихаем в доларовый терминал все купюры. На следующий день - разрываем вклад, и получаем новенькие хрустящие купюры в кассе. Делов-то !
andriy_z написав:Сьогодні при попоненні депо відмовились прийняти купюру 50USD 1996р. і 100USD зі слідами використання (трішки затертий комір, невелика ледь помітна жовта пляма розміром в 1 коп.) мотивуючи тим шо в них немає інкасації, а інші покупці не захочуть брати. Під ультрафіолетом все ок, але касир вимагає купюри з-під друкарського станка. Що в такому випадку можна зробити, наскільки дана відмова є законною?
фото умовні:
Ну с соткой еще понятно, а 50 баксов вроде без пятен, не рваные, почти как новые. Чем ее 50-ка не устроила?
Всё зависит от многих факторов. 1 - не законно, но законы у нас не работают, вы ничего не докажете 2 - вы бы сами взяли при покупке такую купюру. думаю что НЕТ.Поэтому. если ИМ есть куда их девать (Польша, Турция, ...менялы...)то они бы и взяли.А т к вам и ответили, что у них не возьмут, то и правильно очень ответили 3 - пятно это проблема в наших банках. у них есть внутренний регламент, по кот с пятнами не берут 4 -вы её где взяли. там и предъявите претензии
фото умовні:
Приватбанк. Открываем Приват-вклад доларовый (получаем предварительно КДВ баксовую, занимает 5-10 минут). Делаем пополнение на нужную сумму, и запихаем в доларовый терминал все купюры. На следующий день - разрываем вклад, и получаем новенькие хрустящие купюры в кассе. Делов-то !
в ТЕОРІЇ все вірно на практиці - як повезе маю власний живий кейс, коли термінал ПБ не взяв сотку, що видав же ПБ! і фіга з два її взяли назаз в касі, собаки!
Відносно 50ки- 'так вже всьо, вийшов фейсліфт, давай тільки нового дизайну.' Я її отримав в обміннику тиждень-два тому, думаю специфіка конкретного банку. За 100ку не пригадую, спробую обміняти через термінал ПБ.
andriy_z написав:Відносно 50ки- 'так вже всьо, вийшов фейсліфт, давай тільки нового дизайну.' Я її отримав в обміннику тиждень-два тому, думаю специфіка конкретного банку. За 100ку не пригадую, спробую обміняти через термінал ПБ.
Это Вам попался какойто де*** банк. Причем тут новый образец? Зайдите в любую обменку или другой банк, без проблем обменяют. У меня например всегда без проблем принимали 100-ки и 1996 года и 1999 и 2003, 2006. Странный какойто банк Вам попался.
50ку старого зразка сьогодні прийняли в касі іншого банку, але от 100ку з жовтою плямою-ні, нову 50ку зі штампом, 50ку з написом ручкою- ні. Приват (термінал/каса), Ощад, Тас, Мега-всі навідріз, "ваша купюра справжня, але в мене її ніхто не прийме". Натомість я особисто завжди брав купюри навіть зі штампами чи підписами в банках. Важко зрозуміти чому такі купюри стають недійсними, можливо це специфіка нашого укр.ринку
Boriss, в 99% касс проблем не будет. 1% неадекватных - можно развернуться и уйти.
С годик назад мне одна кассирша в банке показывала какой-то документ, где расписано "сколько чего может быть" (всяких надрывов, потертостей, печатей и т.д.) Вот там было (по памяти): максимум до 4-5 мелких штампиков около 5мм в диаметре, или меньше штампиков бОльшего диаметра общей площадью как "4-5маленьких по 5мм", при условии, что они не закрывают какие-то там элементы.