Кабміні погодив реалізацію експерименту з професійного навчання безробітних Києва для ІТ-сфери.
Дивися повний текст Київських безробітних перевчатимуть на ІТ-спеціалістів.
|
|
Київських безробітних перевчатимуть на ІТ-спеціалістівПропонуємо до обговорення:
Дивися повний текст Київських безробітних перевчатимуть на ІТ-спеціалістів. Чому тільки на програмістів? Країні не вистачає ще лікарів та пілотів літаків - нехай також і їх готують. А ще пєвічєк ротом та клоунів - багато вільних місць зараз після відтоку кадрів у 2019
Ідея гарна, але з реалізацією можуть виникнути проблеми. Просто середня "температура по лікарні" у безробітних все-таки однозначно поступається середній айтішній (я про загальні здібності). Хоча якщо є здібності до навчання і бажання - будь ласка. Але не думаю, що це будуть тисячі людей.
Re: Київських безробітних перевчатимуть на ІТ-спеціалістівТем, кто далек от IT, курсы не помогут. Надо этим интересоваться и знать какую-то базу и без курсов, тогда курсы могут чему-то научить. А так, если вчера был врачом, клал плитку или конструировал мосты, то одни курсы не помогут завтра стать программистом. Это как если вчерашнего программиста пытаться одними курсами научить, например, разработке двигателей и отправить работать в КБ, если он не имеет для этого базовых знаний.
Я несколько лет назад получила диплом программиста по программе получения второго образования для людей старше 45 лет. Да, теории набросали в нас достаточно, чтобы многое понять, но практики почти не было. Ну и вышла я "молодым специалистом", которому нужно еще пару лет практиковаться. Брать меня после 50-ти, естественно , на работу никто не захотел. Пришлось идти работать в другую сферу. Для себя я сделала вывод, что получения этого образования был мой личный каприз, ну для общего развития что-ли. Это правда, для реализации себя в сфере IT нужно много лет практики, только тогда работодатель заинтересуется тобой и будет хорошо платить. И покажите мне этих работодателей, которые после курсов будут трудоустраивать. Я бы к ним попросилась :)
Re: Київських безробітних перевчатимуть на ІТ-спеціалістівУ багатьох чомусь дуже ідеалізоване поняття про ІТ ... Там є купу купенна роботи , яка насправді дуже далека від програмування як такого ( де пишетться код) . І все одно це ІТ . І там достатньо просто бути достатньо наполегливим і мати хоча б середній IQ ... Так що як безкоштовні курси для початківця - це цілком нормально ... А роботу початківцювід ІТ теж треба шукати - як і скрізь - без досвіду ти нікому практично не цікавий ...
Кроме того, нужно знать английский хотя бы на уровне Pre-Intermediate и в процессе обучения улучшить знание языка до Intermediate. Тогда да, теоретически за полгода курсов можно что-то слепить из новичка, но таких будет максимум 2 из 10, а то и 20-ти. Остальные забьют на это гиблое дело через пару недель. Поэтому про IT "пересічному громадянину" можно только мечтать, если, конечно, он не готов пахать минимум полгода с утра до вечера.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||