1. Всю жизнь экономил.
2. Экономно относился к сэкомленному.
3. Очень экономно относился к экономно сэкономленному.
Вот и разбогател

|
|
![]() Пане Квесторе_поверніться, я вже не розумію, чого у Вас більше: дитячої наївності чи троллінгу вищого гатунку (достатньо згадати Вашу турботу про очіщення пляжної гальки на узбережжі Середземного моря): які ще можуть бути контраргументи сторін? Яких сторін??? Одна сторона - чистий теоретик, який ніколи нічого не купував за кордоном - хоча і жив там певний час - і який ніколи не був у Туреччині і - можливо - не буде. Мета його доведень ним самим не розкрита. Запитайте. Мені сподобалася його остання пропозиція: пророкує стагнацію - тобто треба всім почекати років 10-30 - так говорили вашим батькам і Микита Хрущов, і Леонід Брежнєв: "Просто надо подождать..." Друга сторона - подивіться дописи тут на гілці 2 (два) роки тому, та 1 (один) рік тому, та за останні місяці: весь час я давав точну інформацію з калькулятором в руках: "Хлопці - шара насправді - ціна питання за все готове "під ключ" - 1000 (одна тисяча) доларів за метр квадратний. Береш - для себе любимого (не під оренду - не вигідно) - та купуєш для себе, родини, дітей. Просто та легко". Корнистуйся: хочеш - без ВНП, а хочеш - з ВНП. Потім писав обережніше (!!!) - ціна питання - 1000 (одна тисяча) ойро. І хлопці встигли купити. І не один хлопець, і не одна жіночка. З цього форуму. Я радий реально за них. Допомагав тільки словом: абсолютно все все зробили самі. Легко та просто. Тепер написав сам, що здивований - в НЕ найкращому районі на новобудови квартири площею по 45 квадратів вже озвучили ціни в 70 000 доларів - це по 1550 доларів квадрат. Я не жартую - реально племіннику НІЧОГО не можу порадити в його діапазоні 50 000 - 80 000 доларів. 1000 доларів - 1000 ойро - 1550 доларів - то стагнація? Чи це те, що я писав: флудери гілки - по декілька тисяч повідомлень від кожного - навішали локшину всім на вуха. Досить вдало. Тут "П"ять балів!" І цифри я наводив НЕ з газети "Сельская жизнь" - а ось фото, ось мапа, ось адреса, ось хід роботи, ось сайт Забудовника, ось телефон - ось Забудовник - дзвони та питай. Ось моя думка - можеш прислухатися - ось тут пордив би: а тут не дуже - а можеш не присуховуватися. Які можуть бути контраргументи сторін? Яких сторін??? Ви про що? P.S. П"ю каву зараз в кріслі на відкритому балконі - термометр в тіні показує +24. Які котраргументи?????? Вони мені точно потрібні? Востаннє редагувалось akurt в Суб 20 лют, 2021 15:10, всього редагувалось 1 раз.
![]() Акурт, что-то, где-то купить, дело не хитрое. Фирташ купил заброшенную станцию метро в Лондоне. Кажись за 50млн. фунтов. Сейчас это подвальное помещение оценили в 1.5млн. Офигенная инвестиция. Ну да у него деньги шальные, с неба упали. Не жалко. Может и у вас так, что вы такой герой? Можете не отвечать, так как это дело приватное, и для меня не интересное. ![]() Так а чего же не купили? Дело же "нехитрое".
Что помешало? То, что очень тревожит уже многих писателей на этой ветке - купить за три копейки, а продать за 3 рубля? Так ветка не про это. И есть, кстати, вариант: вот уже ходит Марсоход по Марсу - я прогнозирую рост цен на недвижимость на Марсе. ![]()
Це свідчить що Ваші заклики купляти рік тому були правильні. В Реджепа тоді намітився ріст цін на все. Але цей ріст міг перерости в галопуючу інфляцію. Тому і облікову ставку підняли до 17%. Долар подешевшав. Але всі карти перепутала коронакриза...як вона вплинула там Вам видніше. І зараз є небезпека взяти нерухомість на хаях або майже на хаях. Якщо буде спад цін ця інвестиція буде невдала. Ось Ви там із середини і могли б спрогнозувати коли почнеться спад і чи почнеться...тоді всі зняли б шляпу перед Вами.
![]() Не знаю, хто там та що переплутав - вчора я відкрив депозит под 17,5% річних в турецькій лірі.
Ердоган Вас так турбує, так турбує - ночами не спите прямо - а царі у власній країні ніяк не турбують? Меркель не турбує? Президент Угорщини не турбує? Байден не турбує? Сусідні президенти Білорусі та Росії - теж не турбують? Тілько Ердоган? Король Іспанії, який втік з країни - не турбує? Хто ще НЕ турбує? ![]() Экономический интерес ещё никому в этой жизни не помешал. В том числе и вам. Судя по тому как вы постоянно описываете свою хатынку. За сколько вы её купили, и сколько сейчас может потянуть аналогичная. Акурт, прибыль считается по факту фиксации сделки, минус дополнительные расходы. А пока этого нет, это всё розовые ХОТЕЛКИ. Журавль в небе. Он уже высоко. И всё идёт к тому что полетит он ещё выше. А моя синичка, она совсем рядом. В любой момент я её могу достать. В отличие от вашего журавля. P.S. Я не веду речь о жилье для себя любимого. Речь о ценах на туркишь недвигу, в принцыпе... ![]() На жаль - я не гадалка з залізничого вокзалу в Жмерінці - та знає все. Але чомусь Ви не звернули увагу на пару моїх ВАЖЛИВИХ рядків в тексті про підсумки продажу нерухомості в Туреччині - вже матеріал десь сторінок 6 назад - а рядки - саме відповідь на Ваше запитання. Я написав приблизно так: - в січні громадяни Туреччини купили менше квартир, ніж у грудні, і менше, ніж у листопаді, і менше, ніж у жовтні. - так само - пряма (!!!) кореляція - в січні іноземні громадяни купили менше квартир, ніж у грудні, і менше, ніж у листопаді, і менше, ніж у жовтні. І відповідь виявляється ЛЕГКО занйти просто натискаючи кнопки калькулятора - і це там я написав - Ви просто не читали - просто писав коротше: - червень - вересень 2020 - бум на ринку нерухомості - роздача квартир безкоштовно або даром. Безкоштовно або даром роздавали квартири громадянам - під 0,64% в місяць на 15 (!!!) років з відстрочкою плетежів в 12 місяців. Я писав тут з перших рук - від обізнаних приятелів: до відкриття офісів продажу стояли черги і реально - не жартував - дралися між собою. Я на цій гілці викладууав розрахунки: щомісячна виплата за кредитом МЕНША за ціну оренди аналогічної але чужої квартири. МЕНШЕ!!!!! Гріх не брати квартири! Нові! Для себе, коханого! Безкоштовно або даром роздавали квартири іноземним громадянам! Просто з тієї причини, що була певна інерційність відповідності курсу ліра-долар та ціни на квартири. Турки зазвичай люблять свою власну валюту і трохи жахаються долара. Особливо на вторинному ринку. Є забудовнки, які працюють на іноземних кредитах - ті виставляли ціни в ойро або в доларах. Але більша частина "працює" виключно на турецькій лірі. Ось час був купувати! Злодій акурт писав: Люди! Викопуйте гроші з під-груші! Алярм! Квартира готова нова - повний фарш - нова унікальна будова - аналоги є тільки Стамбулі - 380 000 лір - відтермінування до 2023 року - долар 8 лір! - Люди! - Алярм - та сама квартира вже 580 000 лір - відтермінування оплати до 2023 року! - Люди! Алярм! Та який вже алярм - нова ціна 980 000 лір. ПРО_ГА_ВИЛИ! Так ось пане Квесторе_поверніться, за вересень-грудень все змінилося - тільки слухайте УВАЖНО: - СУТТЄВО звузилось бажання банків видавати кредити на житло - спочатку припинили ПРИВАТНІ банки. Зовсім. Вони ж не дурні: ціна долара збільшилася на 20%, а кредити видані на 15 років під 0,64% в місяць ще й без повернення грошей в перші 12 місяців. Державні банки суттєво підвищили поріг входу та вимоги для клієнтів (!!!). Це повинно було привести до зменшення продажу/купівлі квартир чи ні? Зможете дати відповідь чи ні? - падіння - як вивилося ТИМЧАСОВЕ (!!!) турецької ліри - призвело до простої та зрозумілої речі - якщо долар подорожчав на 20%, то майже автоматчино - але з певним зазором у часі - виросли ціни на нерухомість. На ті самі майже 20%. Це повинно було привести до зменшення продажу/купівлі квартир чи ні? - стаємо на бік іноземця: він раніше за скільки міг купити квадратний метр - О! За 1000 доларів квадрат - а тепер за скільки - О! за 1200 і БІЛЬШЕ ВЖЕ - 1500 (!!!) - квадратний метр! Це повинно було привести до зменшення продажу/купівлі квартир іноземцями - і нашими громадянами - які все ж таки вийшлі у 20-ці покупців на місце 9 (!!!) чи ні? І це все в умовах кризи пандемії! Але я радий: ставлю "5 балів" флудерам гілки - наполегиво - з вересня 2018 (!!!) року ЩОДНЯ!!!! дезінформація та дезінформація, дезінформація та дезінформація. Виварки дези... Вони кожного з Вас, панове, обікрали мінімум на 20% у валюті. П"ять балів! ![]()
Для того чтобы понять тренд на РН Турции, не обязательно там жить. Ибо об этом на турецких заборах не пишут, а в АН будут петь только одну песню. И понятно какую. Когда команда из МВФ приезжает в Украину, то она не ходит по полям, заводам и стройкам. Им достаточно посмотреть на основные экономические цифры и выслушать планы правительства и НБУ. И всё становится понятным. То что вы находитеь в Турции и регулярно ходите на море мимо новостроек, ещё ни о чём не говорит. Абсолютно. В своём посте вы "забыли" упомянуть очень важный момент. Бум и цену на недвигу взвинтили ДЕШЕВЫЕ КРЕДИТЫ от Эрдогана. Но они разогнали и инфляцию, тем самым сделав население беднее. И сейчас этих дешёвых кредитов уже нет, и как сказал главный банкир - УЖЕ НЕ БУДЕТ. Так что ребята - сушите потихоньку вёсла. И да, ждать "покращення" придётся не хрущовские 10-30лет, а совсем немного, максимум год. ![]() В агентствах по продажу нерухомості і в відділах продаж новобуду - завжди і всюди говорять лише одне: купляйте сьогодні, тому що завтра подорожчає! Інколи ріелтори правильно оцінюють тренд, інколи - помиляються. Робота у них така - зазивати і обіцяти. Проте завжди слід мати голову на плечах і власноруч аналізувати ситуацію.
|
|