Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 74547455745674577458 ... 11912>
Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 10:23

Mirax написав:
  Realist написав:Та воно то зрозуміло. Маєш що залишити в заставу - отримаєш рефінанс. Просто автор в статті чітко вказує, що грошей багато і вони не працюють на економіку. І пропонує ще видавати гроші. Хіба не краще шукати шляхи як запустити кредитування? Хоча на це питання вже є рішення, але воно не площині повноважень голови ради НБУ. Це рішення - реформа суддівської системи та захист прав позичальників. І тоді все вирішиться само собою.

А ніяк не запустиш кредитування в даних умовах. Кредити під високий процент не беруть, а під низький не дадуть, бо весь час мають на увазі високу ймовірність, що повернуть знеціненими фантиками. Кратні девальвації регулярно аж бігом.

Ризики хеджуються. Прописуються умови прив'язані до облікової ставки яка реагує на девальвацію. і т.п.
Кредитування не запускається бо можна набрати кредитів і не віддавати і тобі нічого за це не буде. А це в свою чергу відбувається через відсутність судової реформи. Тільки це є першопричиною.
Можна запустити кредитування розширивши перелік тих кому кредити можна видати (приклад Будівельника), але це неминуче призведе до підвищення % неповернення (тут приклад Будівельника не підходить :-)). Якраз на цьому етапі повинна бути дієва судова система яка попри всі спокуси стане на бік позичальника.
Як казав колись мій родич коли закинув адвокатуру в адміністративних судах після народження первістка: "Там де правда - там багато грошей не заробиш, а я хочу спати спокійно".
Realist

Подякував: 3095 раз.
Подякували: 2233 раз.

Профіль

1
2
1
1
Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 10:24

Re: Валютный рынок в контексте ДС

budivelnik написав:Мій кредитний рейтинг УБКІ - 900

Це як фізособи? Бо я навіть на шкалі бачу верхню межу 700.
Зображення
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 10:40

Re: Валютный рынок в контексте ДС

Амвросий написав:Это где так можно?

Якщо ти керівник банку, то наче можна))

15 березня 2021 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП повідомили про підозру у розтраті 8,2 млрд грн колишнім голові правління, його заступнику та керівнику департаменту міжбанківських операцій ПАТ КБ «ПриватБанк». Дії всіх осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України. Підозри погодила Генеральний прокурор.

Слідство встановило, що у грудні 2016 року, напередодні націоналізації ПАТ КБ «ПриватБанк» тодішній голова правління банку розпорядився перерахувати 314,9 млн дол. США (8,2 млрд грн за курсом НБУ) з кореспондентського рахунку, відкритого в одному з європейських банків, як погашення заборгованості за раніше виданим акредитивам двом компаніям-агротрейдерам.

Для прикриття фактичної розтрати коштів «ПриватБанку» і надання вигляду законності цій злочинній схемі колишні високопосадовці банку підробили банківські документи та провели фіктивне кредитування пов'язаної з банком юридичної особи. Таким чином цю особу зробили боржником саме на ту суму, яку вивели через погашення акредитивів іншим компаніям.
stryzhko

Подякував: 412 раз.
Подякували: 418 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 10:43

Ой+ написав:
  budivelnik написав:Мій кредитний рейтинг УБКІ - 900
Це як фізособи? Бо я навіть на шкалі бачу верхню межу 700.
Зображення
Я дивився по сервісу доступному на фінанс уа

Зображення
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 10:54

budivelnik Це не убкі, Перше всеукраїнське бюро кредитних історій (ПВБКІ).
В них інша шкала.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 11:09

Realist написав:Можна запустити кредитування розширивши перелік тих кому кредити можна видати (приклад Будівельника), але це неминуче призведе до підвищення % неповернення (тут приклад Будівельника не підходить :-)). Якраз на цьому етапі повинна бути дієва судова система яка попри всі спокуси стане на бік позичальника.
Тут маленький нюанс
1 Як правило у власника бізнесу залишається+/-5%
2 Якщо я візьму під доступних для мене на сьогодні 12-15% , а інші візьмуть під 7-10%...то я буду працювати безкоштовно,адже різниця в 5% по кредиту-є всі гроші які теоретично мають в мене залишитись
Тобто взяв 2 млн , вклав в розширення.отримав +100 000 в рік від розширення вільних( отримав більше але погашення тіла, розходи на працівників,податки) і заплатив ці вільні 100 000 в банк як різницю між кредитом під 12-15% і 7-10%
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 11:11

Realist написав:Ризики хеджуються. Прописуються умови прив'язані до облікової ставки яка реагує на девальвацію. і т.п.

От через плаваючу кредитну ставку, прив'язану фактично до курсу, люди й не братимуть такі захеджовані кредити. Це те саме, що кредит у валюті, кабала на все життя, ще й спадкоємцям залишиться.

Realist написав:Як казав колись мій родич коли закинув адвокатуру в адміністративних судах після народження первістка: "Там де правда - там багато грошей не заробиш, а я хочу спати спокійно".

Не вписався в систему. :lol: :(
Але слава Україні, що такі люди тут є.
Mirax

Подякував: 872 раз.
Подякували: 876 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 11:20

alex10 написав:Mirax А перейти на розрахунки в євро - це реально ?

Черногорія веде всі розрахунки в Євро, хоча не є членом Еврозони і не має права друкувати Євро. Тож, формально - це реально.
Але Черногорія дуже маленька країна, її ринок є мікроскопічним і для Євро у випадку якихось непорозумінь не буде майже жодних наслідків.
Україна - це бездонна бочка, в яку може втекти все що завгодно (і витікти де завгодно, відмите (добре відмите чи погано - то інше питання) і у вигляді вілл, яхт, островів та апартаментів). В цій бочці немає ані законів або правил ані справедливості. Тому доки у нас така корупція і немає справедливих судів, надати Україні право використовувати Євро буде для Єврозони самогубством.
p_vovk74

Подякував: 77 раз.
Подякували: 308 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 11:31

p_vovk74 написав:
  alex10 написав:Mirax А перейти на розрахунки в євро - це реально ?

Черногорія веде всі розрахунки в Євро, хоча не є членом Еврозони і не має права друкувати Євро. Тож, формально - це реально.
Але Черногорія дуже маленька країна, її ринок є мікроскопічним і для Євро у випадку якихось непорозумінь не буде майже жодних наслідків.
Україна - це бездонна бочка, в яку може втекти все що завгодно (і витікти де завгодно, відмите (добре відмите чи погано - то інше питання) і у вигляді вілл, яхт, островів та апартаментів). В цій бочці немає ані законів або правил ані справедливості. Тому доки у нас така корупція і немає справедливих судів, надати Україні право використовувати Євро буде для Єврозони самогубством.

Невже Чорногорія отримала право використувувати ойро? Тобто про таке треба просити?

Імхо, ми хоч завтра можемо перейти на доляр/ойро, ні в кого про це просити не треба...

Проблема в тому, що тоді рівень життя високопосадовців і інших хижих корупціонерів, а також гравців в інших сферах (тіпа тарган і бабуся) жорстко впаде через те, що зникне можливість арбітражу гривня-валюта ))))
change_pm

Заблокований
Подякував: 126 раз.
Подякували: 1070 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 16 бер, 2021 11:46

27.60-27.62/27.67-27.69

пока дороже чем в столице 8)
odessit2007

Подякував: 24 раз.
Подякували: 4547 раз.