Еквайринг

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Як заощаджувати та економити
  #<1 ... 45678 ... 12>
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 17:50

Тут
Додано: Пон 29 бер, 2021 23:09
Из моего личного опыта (обувь, одежда) при равной цене у нас и там качество что продается у нас хуже. А вот если найти действительно такое же по качеству - ценник сразу на 20% выше чем за бугром. Так при чем тут терминалы???

mephala написав:і визначте для початку що входить до вартості еквайрінгу щоб верзти про 0,5%.
так що алаверди:
2 Я десь розбивав вартість еквайрингу і як він формується?
Я написав
Якщо ця вартість знизиться на 2%( з 2,5 до 0,5%)...то можна очікувати падіння роздрібної ціни на ...барабанний дріб - 2%
Все що вище 2% - не залежить від еквайрингу і не повинно обговорюватись в межах цієї дискусії.
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 18:11

Re: Приватбанк

budivelnik
тобто коли я пишу про 20% саме на одяг/взуття а потім кажу про 10% на техніку причому на конкретну модель - це для вас означа що зменшилась різниця? перевірте на адекватність себе для початку перш ніж до інших прискіпуватися.
а з приводу еквайрінгу - так ви навіть не знаєте з чого він складається. тому ви ніде не розписували з чого складуться 0,5%. просто бевкнули та й годі.
і те що ви так болісно відреагували - тільки доводить мою правоту :mrgreen:

ЗІ
як там доречі поживає ваш приклад про ціну в 4350 грн яка є грабіжницькою для місцевого продавана? чому тему не продовжили?
mephala

Подякував: 333 раз.
Подякували: 1024 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 19:44

Пара слов о НСМЭП или пробую сменить направленность дискусси

А у меня вот какая мысля вдруг возникла. О НСМЭП (в нынешнем варике названия Простор - или на мові - Простір). Я очень четко помню посылы НБУ который вначале пытался "самотужки" запустить это проЖект, что в качестве прочих преимуществ у карт данной системы будет гораздо меньше расходы по эквайрингу так как ничего не надо будет отстегивать МПС. Поначалу это был даже отдельное направление - даже были отдельные терминалы и банкоматы. Ба - НБУ даже пытался какие-то плюшки предлагать (правда не знаю давал ли в итоге - плюшки были столь малозначительные, что никто особо на них вестись не собирался). Потом наклонили самые большие банки чтобы настроили свои терминалы и банкоматы на прием Простора. Ну и опять таки нагнули банки чтобы активизировали выпуск таких карт. И банки конечно парили сию фигню, но вот по прошествию уже наверное больше 5 лет после ребреднинга с НСМЭП на Простор - я что-то не наблюдаю уж очень такой популярности карт данной системы. Попробуйте заказать карту Простора у Мони или других "банков в смарте" - наверно не получится :(. А почему? Почему как только НБУ ослабляет "нагибание" количество эмитируемых карт Простора снижается? Почему за столько лет "усилий" их количество так и не перешло в качество и устойчивый спрос со стороны клиента на данные карты так и не появился, а банкам они просто не интересно? Лично мне кажется, что отсутствие заинтересованности банка как раз лежит в плоскости не возможности зарабатывать на данном продукте. И админ.мерами это не победить. Включается банальная экономика и банки охотнее выпускают карты МПС, где есть их интерес. Ну а если завтра банки станут получать от выпуска Виз и МС такой же "выхлоп" как и сегодня от Простора - как это отразится на эмиссии карт? А на терминальной системе? А на сети банкоматов? Будет ли хорошо если вся действующая в стране "карточная система" станет "простором"? Чего-то я сильно сумлеваюсь в этом.
Flamingo
1

Подякував: 115 раз.
Подякували: 2214 раз.

Профіль

1
1
1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 20:02

Flamingo написав:Ну а если завтра банки станут получать от выпуска Виз и МС такой же "выхлоп" как и сегодня от Простора - как это отразится на эмиссии карт?
Я також за те щоб всі були багатими і здоровими...але проти того , щоб багатство одних створювалось за рахунок бідності інших..
Голова Спостережної Ради Привата заявив
Примусове введення обмежень - приведе до
а - втрат податків на 1 млрд
б - втрат дивідентів на 3 млрд...

От в мене і питання
А за рахунок дивідентів - може приват як Державна структура посунутись?
Нехай не до 0,5..а хоча б до 1% ?

І як доповнення
Приват кешбеків не дає(або дає акційно...) в той час коли інші ними активно розкидаються..
Цікаво - чого це Приват так переживає що відміняться кешбеки?
Адже якщо кешбеків не буде у всіх , а кількість карточок емітованих Приватом займає левову частку на ринку..то Привата ніхто не наздожене.
Якась недосказаність з сторони Бегемотика існує....
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 20:21

budivelnik написав:Цікаво - чого це Приват так переживає що відміняться кешбеки?

Ну Приват не о кэшбеках переживает. Приват в свое время поднялся как раз за счет интерченджа. Помните когда мгновенки тулили всем мимо отделения проходившим, были подарочные безымянки - которые можно было дарить. И это дало результат за счет огромного удельного веса на рынке карт бегемот получал очень не слабые доходы позволявшие ему укреплять и развивать терминальную сеть. Нынешнее руководство банка к этому никакого отношения не имеют. Но будучи не идиЁтами отлично понимают что в отличии от по сути рисованной прибыли от ОГВЗ - доходы от ИЧ реальны и осязаемы. Потому и рвут попу.
И кстати вы по ходу не поняли о каких дивидендах тут шла речь когда писали
  budivelnik написав:А за рахунок дивідентів - може приват як Державна структура посунутись?

Это как бы про те дивиденды которые идут прямиком в госбюджет Украины - получателем дивидендов как раз есть государство. И за счет них как бы содержится образование, медицина и прочая социалка.
Flamingo
1

Профіль

1
1
1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 20:33

Flamingo написав:Это как бы про те дивиденды которые идут прямиком в госбюджет Украины - получателем дивидендов как раз есть государство. И за счет них как бы содержится образование, медицина и прочая социалка.
За рахунок податків з мене - також фінансується Державний бюджет...
Тільки от незадача
З Бегемота беруть 18%..і все
З мене ті ж 18%+20% ПДВ+5% акциз....
Тому
Якщо я отримаю +4000 грн - то заплачу в Бюджет 4000*43%
Якщо ж цих +4000 грн отримає Приват - то заплатить 720 грн....
Питання на засипку
А чому це для Бюджету приватовські 720 - більш вагомі ніж мої 1720?

ПС
А якщо в мене термінал комерційного Банку наприклад Південний чи Альфа чи Тас чи ПУМБ - тоді що ? Яке в них соціальне навантаження..а відсоток той самий....
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 20:52

budivelnik написав:А чому це для Бюджету приватовські 720 - більш вагомі ніж мої 1720?

Блин читать такой откровенную околесицу на фин.форуме даже както обидно. Вы правда не понимаете природы дивидендов и того что в итоге платят госбанки в бюджет? Критикуя mephala вы оказывается даже не знаете что таким образом они отдают кроме налогов еще и ВСЮ ПРИБЫЛЬ. В бюджет. Понимаете разницу? То что вы оставите себе после уплаты всех налогов - они отдадут в бюджет. В этом наверное и разница. И да я уже писал - банки (включая НБУ) тоже платят НДС по ряду своих услуг. Или вы в упор не читаете что тут пишут и тиражируете чушь в рчередной раз ;)
Flamingo
1

Профіль

1
1
1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 21:02

Flamingo написав:Блин читать такой откровенную околесицу на фин.форуме даже както обидно.
1 Спеціально крім Привату ввів ще й комерційні банки
То як - вони з 4000 додаткового доходу які заплачу їм я - заплатять 720 в бюджет
Я з 4000 додаткового доходу який виникне в мене при зменшенні комісії з 2,5 до 0,5% - заплачу в Бюджет 1720....
Я доступно пояснив? Чи Ви за корпоративну етику..а за Бюджет тільки там -де вигідно корпорації -згадуєте?
2 Я ПДВ плачу з усього..
Банки платять тільки з деяких послуг, про які Ви згадуєте, але стидливо не озвучуєте.
Може озвучите ці послуги і покажете як саме на 4000 , описаних мною вони розповсюджуються.

ПС
Виробництво/торгівля - без банків-виживе, так скотися в середньовіччя,але виживе
Банки без торгівлі/виробництва - просто зникнуть...
Тому якщо Вам треба розвиватись..то і нам треба розвиватись.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 21:32

А без крайностей никак? Обязательно надо без чего-то одного пусть и в средневековье. Производству и торговле интерчендж мешает развиваться? И с его устранением проблемы исчезнут? Кэш не дороже в обслуживании? Вот так для торговли если никакого безнала а только нал.
А кстати почему в дискуссии никак не обращается внимание о том что и банки и МПС готовы обсуждать и даже снижать ич? Не сразу, а поэтапно. То есть никто не отрицает необходимость его снижения но через рыночные механизмы, а не админ.ограничениями.
Зы. По поводу НДС - вижу ваш уровень "сильного" экономически подкованного хозяйственника. Просто для справки НДС платится там где возникает "добавленная стоимость". Там где ее нет этим налогом просто нечего облагать.
Ззы. Согласен с mephala и с таким жонглером понятиями, когда к примеру с дивидендов привата легко перепрыгивают на прибыль всей бсу (хотя до этого именно по привату предлагали отказаться от дивидендов), смысла вести диалог не вижу. Считайте что я слился ;)
Востаннє редагувалось Flamingo в Вів 30 бер, 2021 21:39, всього редагувалось 1 раз.
Flamingo
1

Профіль

1
1
1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 21:39

Flamingo написав:Зы. По поводу НДС - вижу ваш уровень "сильного" экономически подкованного хозяйственника. Просто для справки НДС платится там где возникае "добавленная стоимость". Там где ее нет этим налогом просто нечего облагать.
Отже
1 ПДВ - банки не платять...
Напевно тому, що коли беруть під 8% а віддають під 12%..
То в торгівлі це називається націнка в 50%..яка обкладається ПДВ
А в банків,виявляється прибуток який вони з цієї операції отримують - не є доданою вартістю, тому ПДВ не обкладається.....

Так що не треба люди з парочкою-другою мільйонів розповідати що вона поганий господарник...
2 Якщо мене звільнити від ПДВ..то я створю кращі умови праці для своїх працівників і привабливіші умови співпраці для своїх клієнтів..Але мені,без моєї згоди ,примусово ввели ПДВ...
Питання
Чому мені ПДВ примусово вводити можна
а банкам обмежувати їх націнку примусово не можна?

Чи Ви за справедливість і вільну економіку тільки для банків
3 Крайності не крайності-але
Торгівля/виробництво - основа
Банки -дадаткова надбудова яка може жити тільки при наявності торгівлі/виробництва...
Тобто не ми для вас, а ви для нас...
А раз так - то коли субпідрядник пробує стати генпідрядником - добром це не закінчується.
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 45678 ... 12>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему