Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 230231232233234 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Вт 06 июл, 2021 20:39

change_pm писал(а):
  mixei писал(а):roberto dark Що саме Вас цікавить - ціна, квартплата,інвестиції в нерухомість для заморожування капіталу (типу зменшення інфляційних ризиків)чи щось подібне як описував Пан change_pm - придбання і віддання в управління? Також Польща є дуже різною, тому ситуація з інвестиціями чи прибанням квартири для життя може бути різною. Я особисто купив квартиру в Кракові, однак ще цікавими є Вроцлав і Варшава. Пригляаюся до них, ну і думаю може ще Німмечину подивитися. У мене вийшло практично по "Кіосакі" :), хоча насправді куплялося як запасний аеродром...

Розкажи, шо виходить по доходам? Який їйлд?

Спробую, відповісти поетапно. Насправді все банально. Поч. 2017 року - заснування ТОВ в Польші (працюючого), для отримання ПМП (сталого побиту) з подальшим громадянством і отримання офіційного прибутку для підтвердження стабільного і регулярного джерела доходу (пізніше - ще й позитивного кредитного рейтингу). Попутно - приглядання до львівської нерухомості (новобудови). Перегляд також новобудов Кракова і порівняня цін на оренду і якості виконання робіт і т.д. В цей час був застій на ринку нерухомості Кракова і низькі процентні ставки в порівняні з Україною - 3,6% річних. Тому вибір впав на Краків - (початковий внесок - 10%. Вибрали квартиру 53 кв. м.в заселеній новобудові 2016 року з паркомісцем в підземному гаражі за 330 тис. зл. (9000О у.о.). Ремонт разом з меблями - 40 тис. зл. (11000 у.о.) Чинш в районі 310 зл, або 83 у.о. Здача в оренду перші два роки за 2200 зл./місяць (600 у.о.)+ чинш. Виходить - 7,1%.
Кредит - 1430 зл.місяць (380 у.о.) до ковіду і 1180 зл. з початком ковіду - спад % до 1,8% річних. Повний переїзд до Польщі та отримання громадянства якраз з початком ковіду. Тобто, затрати 9000+11000+9120-14400=14720 у.о. на момент переїзду. Зараз ця квартира вартує 560000 зл. або 149000 у.о. В звязку з ковідними обмеженнями, ціни суттєво зросли, а оренда впала, особливо в Кракові та містах, де був суттєвий туристичний потік. Більшість по добово стали здавати на тривалий термін. Тому Краків, на даний момент є дорогий і невигідний. Цікавіше Вроцлав, який є менш туристичний і має менші ціни, Катовіце і околиці, однак там контингент ще той..., треба приглядатися. Але насправді ціни на нерухомість в польских містах вже дорівнюють сусуднім німецьким. Поляки в Щецині їздять на роботу до Берліну і важають, що набагато дешевше за Щецин є купівля квартири, або будинку за 25-40 000 євро в 50 кілометровій прикордоній зоні в Німеччині (німецький соціал, освіта, медобслуговування і т.д.).Варшава зараз досить дорога, однак прогнози на найближчі 30 років для неї в плані мешканців - невтішні. Через надлишок грошей в населення і низькі процентні ставки га вклади багато вкладає готівку в нерухомість, тому ціни будуть ще якийсь час триматися + інфляція підтягне оренду. Це якщо коротко, про Польшу і тенденції...
mixei

С нами с: 13.05.15
Благодарил (а): 16 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 08:18

А успіх завжди там, де ним вміють ділитись!©

mixei писал(а):
  change_pm писал(а):
  mixei писал(а):roberto dark Що саме Вас цікавить - ціна, квартплата,інвестиції в нерухомість для заморожування капіталу (типу зменшення інфляційних ризиків)чи щось подібне як описував Пан change_pm - придбання і віддання в управління? Також Польща є дуже різною, тому ситуація з інвестиціями чи прибанням квартири для життя може бути різною. Я особисто купив квартиру в Кракові, однак ще цікавими є Вроцлав і Варшава. Пригляаюся до них, ну і думаю може ще Німмечину подивитися.size=150] У мене вийшло практично по "Кіосакі[/size]" :), хоча насправді куплялося як запасний аеродром...

Розкажи, шо виходить по доходам? Який їйлд?

Спробую, відповісти поетапно. Насправді все банально. Поч. 2017 року - заснування ТОВ в Польші (працюючого), для отримання ПМП (сталого побиту) з подальшим громадянством і отримання офіційного прибутку для підтвердження стабільного і регулярного джерела доходу (пізніше - ще й позитивного кредитного рейтингу). Попутно - приглядання до львівської нерухомості (новобудови). Перегляд також новобудов Кракова і порівняня цін на оренду і якості виконання робіт і т.д. В цей час був застій на ринку нерухомості Кракова і низькі процентні ставки в порівняні з Україною - 3,6% річних. Тому вибір впав на Краків - (початковий внесок - 10%. Вибрали квартиру 53 кв. м.в заселеній новобудові 2016 року з паркомісцем в підземному гаражі за 330 тис. зл. (9000О у.о.). Ремонт разом з меблями - 40 тис. зл. (11000 у.о.) Чинш в районі 310 зл, або 83 у.о. Здача в оренду перші два роки за 2200 зл./місяць (600 у.о.)+ чинш. Виходить - 7,1%.
Кредит - 1430 зл.місяць (380 у.о.) до ковіду і 1180 зл. з початком ковіду - спад % до 1,8% річних. Повний переїзд до Польщі та отримання громадянства якраз з початком ковіду. Тобто, затрати 9000+11000+9120-14400=14720 у.о. на момент переїзду. Зараз ця квартира вартує 560000 зл. або 149000 у.о. В звязку з ковідними обмеженнями, ціни суттєво зросли, а оренда впала, особливо в Кракові та містах, де був суттєвий туристичний потік. Більшість по добово стали здавати на тривалий термін. Тому Краків, на даний момент є дорогий і невигідний. Цікавіше Вроцлав, який є менш туристичний і має менші ціни, Катовіце і околиці, однак там контингент ще той..., треба приглядатися. Але насправді ціни на нерухомість в польских містах вже дорівнюють сусуднім німецьким. Поляки в Щецині їздять на роботу до Берліну і важають, що набагато дешевше за Щецин є купівля квартири, або будинку за 25-40 000 євро в 50 кілометровій прикордоній зоні в Німеччині (німецький соціал, освіта, медобслуговування і т.д.).Варшава зараз досить дорога, однак прогнози на найближчі 30 років для неї в плані мешканців - невтішні. Через надлишок грошей в населення і низькі процентні ставки га вклади багато вкладає готівку в нерухомість, тому ціни будуть ще якийсь час триматися + інфляція підтягне оренду. Це якщо коротко, про Польшу і тенденції...

Метод Кіосаки може і в Україні працювати, але тутешні пани не хочуть думати і діяти :D
Просто треба найти певний об'єкт, а вони всі думають, що будь-яку квартиру можна брати :mrgreen: а потім ображаються, що нікуя не виходить/не вигідно :lol:
Я, навіть, тут гілку спеціальну створив, накидав кучу цікавої/корисної інформації... - та де там, ніхто не хоче вникати в суть справи і думати!
Іпотеку СПЛАЧУЮТЬ ЗА ВАС орендарі, а Ви - кайфуєте!
Успіх

С нами с: 18.03.21
Благодарил (а): 299 раз.

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 09:57

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Баксик,тутешни паны киосаки преподавали ещё в 90-х
Мизантрóп

С нами с: 03.12.14
Благодарил (а): 1618 раз.

1
Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 16:07

Успіх писал(а):
  mixei писал(а):Спробую, відповісти поетапно. Насправді все банально. Поч. 2017 року - заснування ТОВ в Польші (працюючого), для отримання ПМП (сталого побиту) з подальшим громадянством і отримання офіційного прибутку для підтвердження стабільного і регулярного джерела доходу (пізніше - ще й позитивного кредитного рейтингу). Попутно - приглядання до львівської нерухомості (новобудови). Перегляд також новобудов Кракова і порівняня цін на оренду і якості виконання робіт і т.д. В цей час був застій на ринку нерухомості Кракова і низькі процентні ставки в порівняні з Україною - 3,6% річних. Тому вибір впав на Краків - (початковий внесок - 10%. Вибрали квартиру 53 кв. м.в заселеній новобудові 2016 року з паркомісцем в підземному гаражі за 330 тис. зл. (9000О у.о.). Ремонт разом з меблями - 40 тис. зл. (11000 у.о.) Чинш в районі 310 зл, або 83 у.о. Здача в оренду перші два роки за 2200 зл./місяць (600 у.о.)+ чинш. Виходить - 7,1%.

Метод Кіосаки може і в Україні працювати, але тутешні пани не хочуть думати і діяти :D
Просто треба найти певний об'єкт, а вони всі думають, що будь-яку квартиру можна брати :mrgreen: а потім ображаються, що нікуя не виходить/не вигідно :lol:
Я, навіть, тут гілку спеціальну створив, накидав кучу цікавої/корисної інформації... - та де там, ніхто не хоче вникати в суть справи і думати!
Іпотеку СПЛАЧУЮТЬ ЗА ВАС орендарі, а Ви - кайфуєте!

Нерухомість перегріта у всьому світі, більше, навіть як у 2007.
Так що ФЕДі або далі друкувати баксікі і розганяти інфляцію, або згортати те діло, і дивитися як сипеться фонда, нерухомість, комоди, крипта і т.д.

А загалом, вангую повтор Японії, яка стагнує 30 років.
Був відос недавно про неї, але дякуйте кінконгу з трамваєми, за сутки зсилка потірялась.
Японія через це все пройшла. У США це все попереду.
І, на фініші, після того всього - старіння та скорочення населення.

А Кусакі працює, тільки на певному періоді. На бичому тренді всі експерти і всі заробляють.

Виходить - 7,1%.

Не виходить, тому що або тре платити податок на дохід (прогресивний), або ришалт (фіксований). З прогресивного податку можна списувати певні витрати, а ришалту ні. Тому тре думати, який варіант вибрати.

7.1% - оптимістична рентабельність, як для Польщі і Кракова, за правило - біля 3%..5% у злотих.
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 17:42

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

flyman писал(а):Нерухомість перегріта у всьому світі, більше, навіть як у 2007

І, наче, з цим більшість погоджується, але...
Але чому не чути, що та більшість інвесторів(наприклад, тутешніх) - не скидають/продають свої м2 ???
Чого чекають?
Самі собі не вірять про обвал нереальних цін? 😳
Успіх

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 17:50

Успіх писал(а):

Але чому не чути, що та більшість інвесторів(наприклад, тутешніх) - не скидають/продають свої м2 ???
Чого чекають?

Тому що 95% професійні загоняли на форумах, а 95% інвесторів профани.
Ти дивись на графічки зРадіо, а не на голослівні заяви рил-обліківок.

Чим закінчиться, писав вище.
Світові еліти займаються віддтягуванням кінця і чим довше будуть віддягувати, тим потім буде довше і сильніше всім гірше.

Ще раз, почитай про Японію, чим там закінчилася епоха низьких ставок, гелікоптерних грошей, захмарних цін на нерухомість.

І подумай.
Музика може грати довго, поки не порвуть музиканти баяни. Але стільців на всіх все одно не вистачить.

Я не знаю, хто в чому міряє ціни м2, я міряю в місяцях роботи.

От тобі скільки тре було часу на те, що заробити на 1м2 до ковідла, а скільки тре зараз?
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 18:19

Успіх писал(а):

Чого чекають?

Я избавился от пары старья за 11 месяцев и одного загорода -не нужные МНЕ мои активы (хз чи поймёшь шо актив),за все большинство не скажу
Мизантрóп

С нами с: 03.12.14
Благодарил (а): 1618 раз.

1
Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 18:43

flyman писал(а):Був відос недавно про неї,

если найдётся этот видос скиньте в лс
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 18:51

За крок до РЕАЛЬНОГО перевороту думок!©

flyman писал(а):
  Успіх писал(а):

Чого чекають?

Тому що 95% професійні загоняли на форумах, а 95% інвесторів профани.
Ти дивись на графічки зРадіо, а не на голослівні заяви рил-обліківок.

Чим закінчиться, писав вище.
Світові еліти займаються віддтягуванням кінця і чим довше будуть віддягувати, тим потім буде довше і сильніше всім гірше.

Ще раз, почитай про Японію, чим там закінчилася епоха низьких ставок, гелікоптерних грошей, захмарних цін на нерухомість.

І подумай.
Музика може грати довго, поки не порвуть музиканти баяни. Але стільців на всіх все одно не вистачить.

Я не знаю, хто в чому міряє ціни м2, я міряю в місяцях роботи.

От тобі скільки тре було часу на те, що заробити на 1м2 до ковідла, а скільки тре зараз?

Не сип мені сіль на... :roll:
Я, на Київській гілці, в голосовалці, відмітив пункт "те саме заробляю, що і минулого року в дол. еквівалентв".
Але яке нахрін "те саме" - якщо за пів року 2 лоХдауни мене "побили/підбрили"!
+ комуналь зросла
+ ЖРАЧКА зросла!
+ відповідно, і бетонометри зросли

То, от давай разом порахуємо, на скільки менше я можу купити бетонометрів за перше півріччя 2021го, відносно першого півріччя 2020го?
На 10% менше?
На 20-30%?
Чи на 40-50? :shock:
Успіх

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Ср 07 июл, 2021 19:02

Успіх писал(а):Не сип мені сіль на... :roll:
Я, на Київській гілці, в голосовалці, відмітив пункт "те саме заробляю, що і минулого року в дол. еквівалентв".
Але яке нахрін "те саме" - якщо за пів року 2 лоХдауни мене "побили/підбрили"!
+ комуналь зросла
+ ЖРАЧКА зросла!
+ відповідно, і бетонометри зросли

То, от давай разом порахуємо, на скільки менше я можу купити бетонометрів за перше півріччя 2021го, відносно першого півріччя 2020го?
На 10% менше?
На 20-30%?
Чи на 40-50? :shock:

так давай, я звідки знаю що там в тебе водиться, піввареника в місяць можеш відкласти, чи півкаклєти ?
flyman

1
4
  #<1 ... 230231232233234 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор