|
Епідемія коронавірусу в Україні та світі |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Вів 24 сер, 2021 13:45
fler написав:Да, щас!
Конечно щас! А когда ж ещё. Причем тут ваши цены. Я ездил в разное время. Сейчас поток машин направлен в Украину, и очереди на таможне на въезд в страну . Дети в школу идут, студенты в универы, папы выходят из отпусков, не слышали??? Детский сад какой-то,надо очевидные вещи рассказывать. При этом никто ж не отрицал, что едут и туда тоже. Только поток перевернулся в количестве.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 404 раз.
- Подякували: 2473 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Вів 24 сер, 2021 14:24
Hotab написав:Сейчас поток машин направлен в Украину, и очереди на таможне на въезд в страну . Дети в школу идут, студенты в универы, папы выходят из отпусков, не слышали??? Детский сад какой-то,надо очевидные вещи рассказывать. При этом никто ж не отрицал, что едут и туда тоже. Только поток перевернулся в количестве.
Не знаю, как оно там в Херсоне, но в Николаеве первые две недели сентября в школах и универах "не хватает" 40-50% детей по причине их нахождения на отдыхе. Папы может и выходят из отпусков, а вот папики - однозначно только уходят  Также едут много пенсов, которые имеют сбережения и их раздражают толпы народа и 37-45 градусная жара. Мой многолетний ежегодный опыт отдыха на море показывает, что до 15 сентября людей реально много и только после 20 сентября начинается самый комфортный отдых - погода+цена/качество+к-во людей. П.С. Как думаете, почему в Одессе хотели начать этот учебный год с 15 сентября 
-
fler
-
-
- Подякував: 1213 раз.
- Подякували: 1338 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 24 сер, 2021 15:44
Если дистанционное обучение, то учиться можно даже из Занзибара.
-
Investor_K
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 918 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 24 сер, 2021 15:53
Hotab написав: Ой+ написав:Той же укрстат, даю вибірково
А дайте будь-ласка такі ж дані ймовірності померти для 79 років і 80 років. Бо ваші 20-річні трампліни (60 років, 80 років, 100 років) не пояснюють зростання смертності в сусідніх роках (2019/2020) на 6% , та на 20+% за перше півріччя 2021 року до першого півріччя 2020 року. І також хотілося б почути відповіді на інші запитання,а саме: де ви побачили маніпуляцію, коли я пов'язав скорочення очікуваної тривалості життя зі скороченням фактичної тривалості та зростанням смертності. Як по вашому отримали скорочення очікуваної тривалості?? як з точки зору демографічних хвиль пояснюєте зростання смертності на 49% у квітні, та майже нормативну смертність у червні? Та чому при такій самій хвилі народжуваності в 30-х роках (одна ж країна була) , РФ має хвилі смертності в інші місяці, аніж в Україні вони відбуваються. Якщо ви не бажаєте відповідати на питання (бо я витягую відповіді з вас кліщами за декілька спроб) , то могли б просто казати "я помилився"? Це було б більш гідно.
Я помилився, що пробую щось пояснити, бо складається враження, що за написанням вельми багаточисельних постів-обвинувачень, не дуже уважно читаєте відповідь. Тому повторювати не бачу сенсу. І на смертність і на народжуваність ковід це тільки один з чинників. РФ взагалі не збираюсь вивчати, але сама назва федерація об'єднує часом полярні по демографії суб'єкти - десь вимирають, а десь бум і т.д., колись на форумі дописував такий собі Волгарь, то я приводив актуальні дані для нього по РФ, коли він лив сльози над Україною. Очікувану тривалість життя новонароджених можна буде перевірити точність прогнозу через +/- 70 років. І я впевнений, що виявиться, що він менш точний за прогноз погоди на тиждень, чи оф.прогноз курсу валюти на рік. Якщо отримаємо дані, що саме середня тривалість життя скоротилась, тоді і обсудимо. А так щоб смерть 5%, викликала загальне зменшення тривалості життя на 0,66 р., то вони би мали мати на 13,3 р. нижчу тривалість життя за загал, але цього не було. Імовірність смерті по рокам життя див. табл. укрстату "НАРОДЖУВАНІСТЬ, СМЕРТНІСТЬ ТА СЕРЕДНЯ ОЧІКУВАНА ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ У 2020 РОЦІ" Відкланююсь - вихожу в реал.
Востаннє редагувалось Ой+ в Вів 24 сер, 2021 15:57, всього редагувалось 1 раз.
-
Ой+
-
-
- Подякував: 109 раз.
- Подякували: 1119 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Вів 24 сер, 2021 16:08
Ой+ написав:не дуже уважно читаєте відповідь.
Чому ж,читаю все що написано. А якщо я щось не побачив, ви ж можете відповісти мені цитатою своєї ранішої відповіді. Може відповідей просто не було?)) Ой+ написав:на смертність і на народжуваність ковід це тільки один з чинників
Без сумніву. Питання лише,це його вплив ,чи вплив "демографічних хвиль" в більшій мірі вплинув на спалахи смертності в окремі місяці року, та +21% по підсумку півріччя?? Але я зрозумів,що не потрібно вас мучити,сказати ви не зможете, тому втікли. Ой+ написав:Очікувану тривалість життя новонароджених можна буде перевірити точність прогнозу через +/- 70 років. І я впевнений, що виявиться, що він менш точний
Ніхто не знає,скільки буде насправді. Може війна світова буде,і цифра впаде до 50 років. Проте ви б давно мали зрозуміти,що розрахунок очікуваної тривалісті базуються на нинішній тенденції. Вона докорінно змінилась, коли вже (коль уж) очікувана тривалість впала. Нажаль у вас також, як і у юриста, не вистачає мужності визнавати свої ляпи. Hotab написав:дайте будь-ласка такі ж дані ймовірності померти для 79 років і 80 років. Бо ваші 20-річні трампліни (60 років, 80 років, 100 років) не пояснюють зростання смертності в сусідніх роках (2019/2020) на 6% , та на 20+% за перше півріччя 2021 року до першого півріччя 2020 року.
Не захотіли дати?? То я дам імовірність померти найближчим роком для обох статей: 78 років 0.06907 79 років 0.07865 80 років 0.08586 Як ви бачите, прибуття вашої "вельми чисельної групи " у вік 80 років нічого не змінив в їх шансах померти. Вони зросли на таку ж саму величину, як і рік тому. Нема жодних причин , що саме зараз 80-річні почнуть помирати швидше, ніж рік тому. Вони помирали гарно і до цього. Ой+ написав:А так щоб смерть 5%, викликала загальне зменшення тривалості життя на 0,66 р., то вони би мали мати на 13,3 р. нижчу тривалість життя за загал, але цього не було. Імовірність смерті по рокам життя див. табл. укрстату "НАРОДЖУВАНІСТЬ, СМЕРТНІСТЬ ТА СЕРЕДНЯ ОЧІКУВАНА ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ У 2020 РОЦІ"
Так-так, подивився. Якщо середній вік померлих від ковід був 71 рік, то очікувана тривалість для них була +11.42 роки. Так, це не 13 років. Проте демографи можливо будують свої прогнози ще й на тому, що ковід (та боротьба з ним) не тільки вбив 36 тис у 2020 році, а і вкоротив віку тим, хто перехворів і живе, . Чи не так? 
Востаннє редагувалось Hotab в Вів 24 сер, 2021 17:49, всього редагувалось 2 разів.
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Вів 24 сер, 2021 17:11
Hotab написав:Нема жодних причин , що саме зараз 80-річні почнуть помирати швидше, ніж рік тому.
Та невже? Шо ковід вже не такий страшний як рік тому? Причини: 1) дельта-штам та інші нові мутації 2) більшість 80+ не вакцинувалися 3) вакцини слабше захищають від нових штамів.
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 24 сер, 2021 17:20
fler написав: Hotab написав:Нема жодних причин , що саме зараз 80-річні почнуть помирати швидше, ніж рік тому.
Та невже? Шо ковід вже не такий страшний як рік тому? Причини: 1) дельта-штам та інші нові мутації 2) більшість 80+ не вакцинувалися 3) вакцини слабше захищають від нових штамів.
Жаль, що вам потрібно розказувати прості речі. Якщо взята таблиця за 2021 рік для 78,79, 80-річних, то ці коефіцієнти вже враховують вплив ковід для них. Якщо коефіцієнти взяті для 2019 року, то не враховують. Я взагалі навів для 2018 (нема ковіду) року для трьох вікових груп: 78,79,80 років і показав, що без впливу ковід просто факт старіння людини на 1 рік не робить його шанс померти найближчим часом набагато ймовірнішим. Для 2021 року (цих даним ще нема) коеф.може будуть інші значення мати, проте я зовсім не це досліджував. А те, чи зросте суттєво шанс померти у людини просто від того факту, що вчора йому було 79 років, а сьогодні 80?? Відплвідь- ні. Шанс як був стабільно високий, так і залишився. Проте ви наштовхнули на цікаву думку. Як я вже сказав, у 2018 році шанси (імовірність) померти найближчим роком у стариків (обох статей) були такі: 78 років 0.06907 79 років 0.07865 80 років 0.08586 У 2019 їх шанси були такі: 78 років 0.06585 79 років 0.07544 80 років 0.08628 А ось в 2020 році вони вже стали: 78 років 0.07551 79 років 0.07936 80 років 0.09022 Якщо це не ковід їм поправив шанси померти, то що?? Невже демографи роблять поправку на медичну реформу?))
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Вів 24 сер, 2021 18:18
Hotab написав: fler написав: Hotab написав:Нема жодних причин , що саме зараз 80-річні почнуть помирати швидше, ніж рік тому.
Якщо взята таблиця за 2021 рік для 78,79, 80-річних, то ці коефіцієнти вже враховують вплив ковід для них.
Цікаво… Яким чином коефіцієнт за 2021 враховує наведені мною 3 причини? Демографи знали про них наперед? Hotab написав:Проте ви наштовхнули на цікаву думку. Якщо це не ковід їм поправив шанси померти, то що?? Невже демографи роблять поправку на медичну реформу?))
Крім ковіду очі нічого не бачать 1) Зростання комуналки та цін на товари і послуги, яке звісно ж не компенсується зростанням пенсій, але добре псує здоров'я; 2) Відсутність планових операцій під час локдауну та ніяке обслуговування в лікарнях під час локдаунів + проста неможливість доїхати до лікарні чи дочекатись швидкої неабияк погіршили стан здоров'я людей 70+…
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 24 сер, 2021 18:33
fler написав:Цікаво… Яким чином коефіцієнт за 2021 враховує наведені мною 3 причини?
За 2021 рік цифри будуть у 2022 році. Про що ви?? fler написав:Відсутність планових операцій під час локдауну та ніяке обслуговування в лікарнях під час локдаунів + проста неможливість доїхати до лікарні чи дочекатись швидкої неабияк погіршили стан здоров'я людей 70+…
Як ви поясните цією теорією +49% від норми смертність в квітні, та всього +4% в червні?? Комуналку понизили? Здоров'я 70+річних раптово виправилось?
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Вів 24 сер, 2021 19:39
Hotab написав: fler написав:Цікаво… Яким чином коефіцієнт за 2021 враховує наведені мною 3 причини?
За 2021 рік цифри будуть у 2022 році. Про що ви?? Про ваші міркування щодо причин для 80+ помирати швидше, ніж минулого року та перевод стрілок... Hotab написав: fler написав:Відсутність планових операцій під час локдауну та ніяке обслуговування в лікарнях під час локдаунів + проста неможливість доїхати до лікарні чи дочекатись швидкої неабияк погіршили стан здоров'я людей 70+…
Як ви поясните цією теорією +49% від норми смертність в квітні, та всього +4% в червні?? Комуналку понизили? Здоров'я 70+річних раптово виправилось?
Обговорювались коефіцієнти впливу на річну летальність. З якого переляку ви перескочили на летальність по місяцях? Чи за вашою логікою без ковіду 70+ мають вмирати рівномірно кожного місяця, а розміри комуналки та пенсій + локдауни не вплинули на здоров’я 70+?
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
|