Там все іде до введення лімітів на обмін валют.
Крім того, за разпорядженням турецького мінфіну, всі, хто хоче обміняти турецьку макулатуру на тверду валюту, повинні бути ідентифіковані...
|
|
![]() Там все іде до введення лімітів на обмін валют. Крім того, за разпорядженням турецького мінфіну, всі, хто хоче обміняти турецьку макулатуру на тверду валюту, повинні бути ідентифіковані... ![]()
так що, нашому герою прийдеться забирати депозит частково папіром? ![]() Остаточний вирок у нього буде в лютому ... Але на той час тверду валюту на макулатуру вже можуть і не міняти, бо вона має властивості закінчуватись. А якщо ще щось залишиться, то будуть видавати мізерними частинами своїм потрібним людям, а не іноземцям. Якщо населення не любить ліру і позбавляється від неї все швидше і швидше, що може призвести до гіперінфляції, то на черзі може з'явитися чергове розпорядження мінфіну, про обмеження виведення капіталу з країни, як фізичним так і юридичним особам. Подібне вже було в багатьох країнах. ![]() три загона Акурка" в принципе, от средств в депозит извлечь выгоду можно. Для своего удовольствия."© viewtopic.php?p=5106700#p5106700 "відкрити депозит на таку суму - після конвертації долара в ліру - щоби відсотків вистачало на оплату квартплати та комуналки. - в цьому випадку нічим не ризикуєте, а можливо й добре виграєте. Беремо в руки калькулятор:"© viewtopic.php?p=5117589#p5117589 "теоретично можна і виграти, тому що курс ліра-доллар будуть намагатися тримати як можна більш стабільним, а то й зміцнювати. Приклад наведено на 6 місяців. - далі: ризик із сумою, наведеною вище - мінімальний."© viewtopic.php?p=5118023#p5118023 Жаль "приятелей" ![]() "18 сентября 2020 года. Запомним эту дату. Вчера приятели, сидя в своей квартире "2+1" в Анталии, открыли депозит в турецких лирах на 1 год. Скажу сразу я был ни "за" ни "против". Моя роль была только рассказать: "© viewtopic.php?p=5060486#p5060486 ![]() Что турки успешно и делают. Согласно данным Евростата количество просителей убежища из Турции в ЕС выросло за последние годы на 494% Граждане Турции входят в число самых многочисленных просителей убежища в странах ЕС, после афганцев, венесуэльцев, колумбийцев и прочих иранцев с пакистанцами... Чой-то шустро повалили подданные султана из своего "рая". А кто-то всё ещё нахваливает не только турецкие убыточные депозиты, но и турецкое гражданство, всего за какую-то смешную инвестицию в $250.000. Да уж, думать в верном направлении, дело трудное и не совсем привычное. ![]() А може таки Болгарія?Мы должны конкурировать в поле налогообложения. С кем? С Болгарией — там 10% корпоративный налог, все остальные — тоже 10%.
І в ЄС, і 10% податку на дохід, і лев прибитий цвяхами до євро, і працювати можна, і біженців не дуже. ![]() Якщо долар продати і на депо в ліру на рік.
Яка девальвація ліри цим хеджується?
![]() На фоні того, що вас кидає то на Філіппіни, то на Португалію, Вам треба визначитися: Ви обирати хочете Болгарію для інвестицій, чи для переїзду з надією отримати там роботу. Гілка має назву "Інвестуємо в нерухомість за кордоном". З поважних інвесторів тут є три особи, але жодна з них ніде нічого не інвестувала ніколи і нікуди. З працедавців тут 2 особи і ті без роботи. Я і нвестор, і працедавець, але ж Ви знаєте - в мене не Ваш профіль, взаємодія не получиться. Тому в першу чергу треба визначитися: "Вам таксі чи шашечки". Поки визначаєтеся - цікава арифметика майже на Вашу тему "лев прибитий цвяхами до євро": - квітень 2021: один з наших форумчан, з яким особисто до цього зустрічався я в Анталії в 2019 та в 2020 роках, просить порадити людину, яка підбере квартиру в оренду на 1 рік. Порада дана. Зв’язок міцж людьми встановлено. - в травні за 4 дні: а) передивилися 10 варіантів квартир 2+1 (я не приймав участь - був зайнятий) зупинилися на квартирі 2+1 у якої власник - БІНГО! - громадянин Франції. Квартира готова з меблями. б) оформили Договір оренди, завірили нотаріально (треба для отримання ВНП). в) оформили лицьові рахунки на електрику, воду, газ (в Туреччині за борги НЕ відповідає (!!!) власник квартири - відповідає орендар - він оформлює на себе лицьові рахунки). г) оформлено інтернет та привезена бригада для генерального прибирання квартири перед заселенням родини з 4-х осіб (двоє дітей). - за всі послуги "людини з місцевих", якого я порадив, за 4 дні заплачено орендарем і цінах травня 1000 лір (по 250 лір на день, враховуючи застосування авто. Це приблизно по 30 доларів на день разом з авто). - За умовами Договору орендар перераховує щомісяця на картку власнику - громадянину Франції - має картку турецького банку - 3 500 лір. Саме цікаве зараз - беремо калькулятор: - травень 2021 курс ліра/долар 8,31 або орендар зобов’язався сплачувати 3500 лір або на той час 3500/8,31=еквівалент в 421,17 долара США. - жовтень 2021 ліра долар 9,31 - орендар перераховує/ орендодавцю 3500 лір або для орендаря еквівалент 3 500/9,31 = 375,94 долара США. На сьогодні для орендодавця економія в місяць складає 421,17-375,94=45 доларів США. Це третина Вашого сімейного бюджету. Ось Вам, пане Флаймане, наука про те, чи завжди добре, що "лев прибитий цвяхами до євро". P.S. Для довідки: наш форумчанин привіз в Анталію - крім свого авто - жінку та двох дітей - регулярно зустрічаємося на пляжі. Не знаю, як там в Болгарії, а в Анталії вдень +28, вода в морі +26. ![]() Цікаве питання. Тут деякі безумовно обдаровні пустим мішком із-за рогу вулиці регулярно мацають руками мої депозити, яких немає, але орієнтир дам: - двоє моїх друзів мають відкриті депозити в турецьких лірах та в доларах США. - в турецьких лірах сум не знаю - а в доларах знаю точно, бо допомогав налаштовувати інтернет- банкінг із зміною бізнес-телефона на український. - в доларах на депозитах суми від 10 000 до 90 000 в різних банках. Відсоткова ставка 1,6% річних (по долару). - по турецькій лірі приятелі в розмові сказали, що отримали відсотків за рік 5 000 лір. Я їх з тим поздоровив, тому що відкривали депозит саме для того, щоби компенсувати витрати на квартплату та комунальін послуги. Получилося: 5000/12=417 лір на місяць; у них квартплата 170 лір+комунальні послуги. - чисто теоретично: а) відсоткова ставка по депозитах в лірах - точно не знаю - здається, 19% річних (ліньки глянути на сайтах банків - можу дати посилання на сайт, де зібрана інфа по всіх банках). б) податок на прибуток на депозити терміном в 1 рік - НУЛЬ%. в) період від періода - ви ж розумієте - відрізняється, припустимо депозит відкрито 18 жовтня 2020 на 1 рік і закрито вчора - тобто візьмемо самий важкий/невдалий період, тоді: - 18 жовтня 2020 року курс ліра/долар 7,9648 - банк купить у вас долари на 0,02 ліри дешевше. - 18 жовтня 2021 курс ліра/долар 9,3134 - банк продасть вам долари на 0,02 ліри дорожче. Тоді маємо: - припустимо "злили" 20 000 доларів - це три натискання кнопками на смарфтоні - маєте 20000х(7,9648-0,02)=158 896 лір. - через рік маємо: 158896+19%х158896=158896+30190=189 086 лір або можемо шляхом натискання декількох кнопок на смартфоні отримати на свій рахунок в доларах: 189086/(9,31+0,02)=20 266 доларів США або профіт за рік в доларах всього 266 доларів США. НЕ ГУСТО. Тому я не тримаю депозитів і тільки за вчора - поки знервовані недоїданням мацали мої два депозита - мав +(видалено)$. Я рОблю простіше: натискаю кнопки на смартфоні і долари перетворюються в ліри за курсом МІЖНАРОДНОГО ринку мінус 0,02 ліри за долар. Обмінні пункти НЕ потрібні: розплата всюди карткою або знімаю готівку без комісії, якщо треба. Готівка э потрібною тільки для відвідин базару, як сьогодні. P.S. Звісно, ми не будемо одеськими євреями та вишукувати проміжок часу найбільше приємний для депозитчиків, бо то буде нечесно. Сьогодні 19 жовтня - ось і період відповідний. Профіт в доларах за такий період є, але малий. Можна так себе втішати: мали за рік нарахованими суму в 30 190 лір або 30 190/12=2 515 в місяць. В Туреччині - це зарплатня робітника на будівництві. За такі гроші може непогано жити родина з 3-х-4-х осіб, якщо не буде орендувати житло.
|
|