|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: П'ят 07 січ, 2022 20:30
prodigy написав: Shaman написав:пока о прогнозе курса никто не говорит
тогда это как половой акт без секса
а как тогда назвать фонтанирование курсами без обоснования? половой акт без партнера? всему свое время - будут понятны взаимосвязи - тогда посмотрим, можно ли их прогнозировать. даже та часть параметров, которые я пытаюсь увязать, у многих вызывает непонимание - а это же только часть. все хотят, чтобы кто-о говорил: завтра - по 27, а через месяц - по 29. завтра все покупают доллар, через месяц продают - но так не бывает 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 764 раз.
- Подякували: 1620 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 07 січ, 2022 20:37
Shaman написав: Сибарит написав:... Еще раз: я не готов по том малым порциям информации, которые до меня доходят, прогнозировать курс. Почти всегда явные фундаментальные факторы, которые кажутся определяющими, срабатывают не так, как мы ожидаем. Наблюдая рост объема депосертификатов я могу сказать только, что у банков есть много лишних денег. Это все.
еще вопрос со * - что считается нормальной эмиссией? предположим, торговый баланс нулевой, экономика растет. а кто-то еще в матрас прячет сколько норм допечатать? и как? есть нормативы?
Загальна клькість грошей повинна обслуговувати економіку і створення ВВП. Досвід говорить, що якщо немає девалу, то гривня також виконує функцію заощадження. Тобто почали рік при умовному ВВП 1000 гривень і кількості грошей скажімо в 400 грн. За рік отримали інфляцію 10% і ріст ВВП в 3%. Кількість грошей повинна бути стала об'єму ВВП. Тобто номінальний ВВП зріс на 13%, виходить по лінії ВВП і обслуговування економіки кількість грошей теж може збільшитись на 13%. Плюс у тих суб'єктів, які можуть собі дозволити щось зекономити, теж може залишитись певна кількість в умовному матрасі або наприклад на рахунках в банках, без обслуговування безпосередньо створення ВВП. Я так думаю, що це може бути 5%, не думаю що ринкова економіка може дати більше, хоча можливо ця величина може бути і 7%. Виходить що за відносно гарний і високо інфляційний рік можна додрукувати 18%. 13 відсотків по зростанню ВВП і інфляції, 5% це замістити випавший з обігу прибуток підприємств і заощадження людей, які вирішили залишатись в гривні і бути патріотами. Тому під 20 % зростання готівкі, або готівка плюс готівка в банках це не зрада зрадная, а це об'єктивна реальність 2021-го. А можливо хтось вирішив здати валюту і вкластись в ОВДП, тоді приріст окремих монетарних показників в 25% за минулий рік це не рокета, це опис ситуації, що склалася 
-
somilitark
-
-
- Подякував: 706 раз.
- Подякували: 3859 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
5
Додано: П'ят 07 січ, 2022 20:45
somilitark написав: Shaman написав: Сибарит написав:... Еще раз: я не готов по том малым порциям информации, которые до меня доходят, прогнозировать курс. Почти всегда явные фундаментальные факторы, которые кажутся определяющими, срабатывают не так, как мы ожидаем. Наблюдая рост объема депосертификатов я могу сказать только, что у банков есть много лишних денег. Это все.
еще вопрос со * - что считается нормальной эмиссией? предположим, торговый баланс нулевой, экономика растет. а кто-то еще в матрас прячет сколько норм допечатать? и как? есть нормативы?
Загальна клькість грошей повинна обслуговувати економіку і створення ВВП. Досвід говорить, що якщо немає девалу, то гривня також виконує функцію заощадження. Тобто почали рік при умовному ВВП 1000 гривень і кількості грошей скажімо в 400 грн. За рік отримали інфляцію 10% і ріст ВВП в 3%. Кількість грошей повинна бути стала об'єму ВВП. Тобто номінальний ВВП зріс на 13%, виходить по лінії ВВП і обслуговування економіки кількість грошей теж може збільшитись на 13%. Плюс у тих суб'єктів, які можуть собі дозволити щось зекономити, теж може залишитись певна кількість в умовному матрасі або наприклад на рахунках в банках, без обслуговування безпосередньо створення ВВП. Я так думаю, що це може бути 5%, не думаю що ринкова економіка може дати більше, хоча можливо ця величина може бути і 7%. Виходить що за відносно гарний і високо інфляційний рік можна додрукувати 18%. 13 відсотків по зростанню ВВП і інфляції, 5% це замістити випавший з обігу прибуток підприємств і заощадження людей, які вирішили залишатись в гривні і бути патріотами. Тому під 20 % зростання готівкі, або готівка плюс готівка в банках це не зрада зрадная, а це об'єктивна реальність 2021-го. А можливо хтось вирішив здати валюту і вкластись в ОВДП, тоді приріст окремих монетарних показників в 25% за минулий рік це не рокета, це опис ситуації, що склалася 
только если рост ВВП - это рост объемов, то вышеописанное действует. а если просто рост цен - то рост денег вызовет падение курса на соответствующий %. и что-то роста экономики в натуральных показателей я не наблюдаю 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 764 раз.
- Подякували: 1620 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 07 січ, 2022 20:52
somilitark
Ход мыслей правильный, но оперируя цифрами, вы забыли, что промышленная инфляция превышает 50% (в том числе промышленная инфляция, исключающая экспорт). В этих условиях увеличение денежной массы на 18% едва ли покрывает возросшие потребности экономики в ликвидности. Вот вам и рецепт удержания курса. Но никакой неожиданности тут нет - это полностью соответствует политике инфляционного таргетирования, исповедуемой НБУ. Тут спорить не о чем. А вот полезна ли эта политика долгосрочно, или вредна - вопрос очень дискуссионный. Для развивающейся экономики низкого подушевого дохода ограничение денежного предложения - это цементирование бедности
-
Радіо
-
-
- Подякував: 3336 раз.
- Подякували: 7219 раз.
-
-
Профіль
-
-
16
8
1
4
Додано: П'ят 07 січ, 2022 20:55
zРадио написав:Для развивающейся экономики низкого подушевого дохода ограничение денежного предложения - это цементирование бедности
я вчера высказывал мысль, что только благодаря росту цен мы стали жить лучше чем "в нулевых", потому что все остальные процессы так или иначе работали против роста доходов и уровня жизни.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2521 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: П'ят 07 січ, 2022 21:02
vitaliian написав: zРадио написав:Для развивающейся экономики низкого подушевого дохода ограничение денежного предложения - это цементирование бедности
я вчера высказывал мысль что только благодаря росту цен мы стали жить лучше чем "в нулевых", потому что все остальные процессы работали против роста доходов и уровня жизни.
Плюс еще виртуализация рабочих мест, поспособствовавшая активному развитию ИТ-аутсорсинга без выезда за границу - т.е. чистый экспорт. Причем такой, который распределяет доход между множеством выгодоприобретателей - наемными работниками (в ИТ доля ФОТ в опексах может достигать 60-80%, в то время, как в компаниях, экспортирующих сырье - 10-20%)
Востаннє редагувалось Радіо в П'ят 07 січ, 2022 21:05, всього редагувалось 1 раз.
-
Радіо
-
-
-
-
Профіль
-
-
16
8
1
4
Додано: П'ят 07 січ, 2022 21:04
Shaman написав:только если рост ВВП - это рост объемов, то вышеописанное действует. а если просто рост цен - то рост денег вызовет падение курса на соответствующий %. и что-то роста экономики в натуральных показателей я не наблюдаю 
Знову іде відмова від логіки і сліпе бачення в усьому рокети. А що доларової інфляції не було в 21-му? Я сказав за рост номінального ВВП, до чого тут номінальні об'єми? Є умовний Долярчик, йому треба купити для обігу 1000 шкарпеток. Шкарпетки зросли в ціні. До чого тут зростання об'ємів? Плюс і об'єми зростали, хоча сусліка бачать далеко не всі. Для того щоб закупити партію товара, йому треба було рік назад придбати їх по 5 гривень, тобто викласти за них рік назад 5000 грн. Шкарпетки здорощали на 10%, плюс Долярчик став більше продавати на 3%. На 13 % йому треба більше грошей і крапка. То що ви десь там не побачили фізичних об'ємів, то це ваші проблеми ждунів рокетників. Рік назад зібрали 27 лямів тон кукурузи по 180 у.о. за тонну, в цьому році зібрали 42 лями тонн по 300+, де ви могли бачити кукурузу? В бутіках? Чи на кільцевій столиці? ВВП це широкє поняття, точно ширше ніж тепленький офіс і монітор, коли купив штуку баксів за рік і хочеш "розбагатіти"))) Ще раз повторюю, проблема рокетчиків, що вони слухають зрадофільну пропаганду, а не керуються логікою і фактами. А потім багато років звинувачують в не злетівший рокеті кого завгодно, тільки не власне невігластво 
-
somilitark
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
5
Додано: П'ят 07 січ, 2022 21:15
somilitark написав:Ще раз повторюю, проблема рокетчиків, що вони слухають зрадофільну пропаганду, а не керуються логікою і фактами. А потім багато років звинувачують в не злетівший рокеті кого завгодно, тільки не власне невігластво
Погоджуюсь на 100%. Сам вліз на початку року в бетон, який за рік подорожчав на 30%. viewtopic.php?p=5370373#p5370373А рокетчики хай далі чекають та сидять в "бульбашці фільтрів", створеній російською пропагандою.
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: П'ят 07 січ, 2022 21:18
zРадио написав:. Для развивающейся экономики низкого подушевого дохода ограничение денежного предложения - это цементирование бедности
Да скільки хочеш є грошової пропозиції у банків. Плюс ЄБРР-и можуть насипати і гривні і валюти під умовно смішні відсотки. Ніш немає, де можна заробити і отримати сталий дохід. Є програма 5-7-9 і вона працює. Ви досі літаєте в хмарах і не чуєте нікого. В нас не буде революційного зростання. Допоки йде війна. Ось і все що треба знати про грошову пропозицію, а заклики роздати гривневі кредити усім підряд це і є зло, це призведе до біди і кратних девалів, що ще погіршить сьогоднішні умовні злидні. Так що було зараз погано, а стане зовсім біда, краще поступовий сталий розвиток, ніж обвали. Ми нормально зростаємо, не треба нагоняти зраду, не було б війни, було б веселіше, чому ви ніколи не згадуєте про об'єктивні речі, а тільки голі лозунги без прив'язки до реальності?
-
somilitark
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
5
Додано: П'ят 07 січ, 2022 21:44
somilitark написав:Ви досі літаєте в хмарах і не чуєте нікого. В нас не буде революційного зростання. Допоки йде війна
В дополнение к ВВП существует и оценка региональных продуктов (ВРП). Посмотрите динамику по регионам, где риск российского вторжения миниальный - области ЗУ. Спойлер - там будет все плюс-минус на общенациональном уровне. ПИИ в разрезе регионов тоже посмотреть можно somilitark написав: Ось і все що треба знати про грошову пропозицію, а заклики роздати гривневі кредити усім підряд це і є зло, це призведе до біди і кратних девалів
Это зависит от целей кредитования. Если финансировать потребительский спрос, сконцентрированный на импорте, как это происходит сегодня, то ваше утверждение со временем реализуется на практике. Если же финансировать капиталоемкое производство, то в перспективе это, напротив, укрепит национальную валюту за счет уменьшения импортозависимости, а заодно создаст много рабочих мест, увеличив покупательскую способность внутреннего рынка somilitark написав:що ще погіршить сьогоднішні умовні злидні
Первый признак злыдней - наличие трудовой эмиграции в больших масштабах. Что-то не видно ее снижения на фоне успехов, которые вы приписываете политике обменного курса
-
Радіо
-
-
-
-
Профіль
-
-
16