|
Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 24 кві, 2022 16:42
v0f41k написав:Застави немає. Перед від'їздом орендаря за кордон ми домовилися що речі зберігаються до травня, фінансові питання боргів вирішимо при повернені орендаря, ключі залишаються у орендаря. Моя претензія саме в тому що ключі без дозволу потрапили до невстановленої особи, яка \\\ питання про термін - загальне, не відноситься до саме цього випадку задо саме тому щоб зрозуміти який термін вказати в майбутньому договорі.
А заборона так робити вами в явному вигляді була проговорена? -- зазвачай _у догорорі_ заборона суб-аренди окремим пунктом прописуеться. Зазвичай даєиться зо п'ть днів/тиждень на погашення всіх боргів (також зазвичай -- комуналка сплачується разом з орендною платою -- щоб два рази не бігати). Але це питання -- на кшалт "яка ціна вважається нормальною в розповсюдженій заганій практиці довгострокової оренди"...
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 488 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Нед 24 кві, 2022 18:51
Vlad442 написав:Зрозуміло. Домовились ні про що на словах. Застави нема, оплати нема, ключи віддали, та казали "потім вирішим". Силовим шляхом вирішувати питання не хочете/можете. Коли нема договору, то нема явної заборони субаренди, чи передачу майна довіреної особі. v0f41k написав:питання про термін - загальне, не відноситься до саме цього випадку задо саме тому щоб зрозуміти який термін вказати в майбутньому договорі.
В мене договір, що я можу повернути себе нерухомість у перший неоплачений день. Звичайно я ніколи цим не користуюсь. Коли нема оплати та зв'язку з орендарем, приблизно на 5 день міняю секретку та чекаю поки не закінчиться застава (коли ключи в мене, загрози майну нема, то можна використати заставу як оплату оренди останнього місяця). До вивозити самому речі орендаря ще ніколи не доходило.
Що таке секретка ?
-
Хомякоид
-
-
- Подякував: 3111 раз.
- Подякували: 445 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 24 кві, 2022 20:42
-
Vlad442
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 2203 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 25 кві, 2022 01:26
Колишній орендар переїхав до села через складнощі з роботою, я скинув 30% від старої ціни і здав за 1 день біженцям з Харкова, взагалі дзвінків мільйон. Отже, ринок оживає потроху.
-
zerocool
-
-
- Подякував: 115 раз.
- Подякували: 114 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 25 кві, 2022 08:32
zerocool написав:Колишній орендар переїхав до села через складнощі з роботою, я скинув 30% від старої ціни і здав за 1 день біженцям з Харкова, взагалі дзвінків мільйон. Отже, ринок оживає потроху.
Термін проговорювали ? Якщо через місяць люди зїдуть ? Що по чому не поділитись ?
-
Хомякоид
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 25 кві, 2022 12:02
Хомякоид написав: zerocool написав:Колишній орендар переїхав до села через складнощі з роботою, я скинув 30% від старої ціни і здав за 1 день біженцям з Харкова, взагалі дзвінків мільйон. Отже, ринок оживає потроху.
Термін проговорювали ? Якщо через місяць люди зїдуть ? Що по чому не поділитись ?
Сейчас рынок аренды в основном работает в короткую (2-3 месяца) а дальше будем смотреть по ситуации. Хотя есть арендаторы которые хотят зафиксировать цену в гривне на 6-12 месяцев.
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2345 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Пон 25 кві, 2022 12:09
Думаю в условиях войны пункт о невозврате залога при досрочном выезде арендаторов следует исключать из договора.
UA Думаю зафиксировать цену это адекватное желание. Иначе может быть как с того львовского примера, когда арендатор поднимает $ цену в два раза на следующий месяц.
-
hume
-
-
- Подякував: 944 раз.
- Подякували: 1890 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 25 кві, 2022 19:32
hume написав:Думаю в условиях войны пункт о невозврате залога при досрочном выезде арендаторов следует исключать из договора. UA Думаю зафиксировать цену это адекватное желание. Иначе может быть как с того львовского примера, когда арендатор поднимает $ цену в два раза на следующий месяц.
Є два типа орендарів. Біженці, яки не розуміють скільки вони будут змушені сидіти в евакуації. Ті, хто вирішив змінити умови проживання, та зафіксувати низьку ціну. Коли він здає другим, ризикуючи отримати збитки заради стабільності, чому їм, свідомо орендуючи в умовах воєнного стану, не взяти на на себе зустрічні ризики? Коли першим - ніхто нічого нікому не винен. Вони можуть виїхати через два тижні, він може підняти ціну в два рази через місяць, коли ринок відскочить від дна. Інакше це гра у одні ворота, контракт з фіксованою ціною, який може у деяку мить розірвати тільки орендар.
-
Vlad442
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 2203 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 25 кві, 2022 22:45
Хомякоид написав: Термін проговорювали ? Якщо через місяць люди зїдуть ? Що по чому не поділитись ?
На словах домовились приблизно на 3 місяці або до кінця воєнного стану якщо він раніше закінчиться - там переглянемо або з'їдуть. То дешева однушка де навіть прибирання нормально не доробили, людям не до того зараз. Щоб ви розуміли, там ракета прилітала ровно за 250м, я вже попрощався з об'єктом, але навіть шибки всі цілі в будинку, сусідній захистив. Взагалі яб і за комуналку здавав, але поки що не можу собі дозволити таку розкіш.
-
zerocool
-
-
- Подякував: 115 раз.
- Подякували: 114 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 26 кві, 2022 02:27
zerocool написав: Хомякоид написав: Термін проговорювали ? Якщо через місяць люди зїдуть ? Що по чому не поділитись ?
На словах домовились приблизно на 3 місяці або до кінця воєнного стану якщо він раніше закінчиться - там переглянемо або з'їдуть. То дешева однушка де навіть прибирання нормально не доробили, людям не до того зараз. Щоб ви розуміли, там ракета прилітала ровно за 250м, я вже попрощався з об'єктом, але навіть шибки всі цілі в будинку, сусідній захистив. Взагалі яб і за комуналку здавав, але поки що не можу собі дозволити таку розкіш. Київ ?
-
Хомякоид
-
-
-
-
Профіль
-
-
1