Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 976977978979980 ... 14869>
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:31

Starikan написав:
  katso написав:
  andrijk777 написав: Це вже 10 питання.
Питання №1 Як посудомийці з села виїхати в Прагу? Враховуємо що посудомийці вже 40-50-60 років, у неї сім'я, діти. Знання мови звичайно нульове, ніколи за кордоном не була. Ось вона все кине і повалить в Прагу. :D :D :D

Выезжают аж бегом. Особенно сейчас . Вместе в детьми и семьей. Вот только мужей вынуждены тут оставить, это трагедия для людей, сколько семей разъединено

Рынок труда в Европе не резиновый. И одна "условная посудомойка" никак не сможет обеспечить сколь-нибудь приемлемую жизнь семье и престарелым родителям.

И бегут в основном от бомбежек и из-за потери жилья, многие надеются только на пособие.

не переживай +5 мільйонів населення, пожвавлять в ЄС і демографію, і ринок праці..
вангую цього року ріст ВВП в негумовій Польщі не менше +5%
flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2854 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:37

pesikot написав:
  Letusrock написав:в) посудоймийка в Празі має 1000 евро (і вище). Як на мене вибір очевидний.

Самая большая ошибка - это видеть европейские ЗП и не учитывать европейские затраты

Ну зарабатывает посудомойка 1000 ойро в Праге и что ?
а сколько она потратить на налоги, жильё, комуналку, питание ?

Я с Закарпатської області, тут кожен третій на заробітках. Я бачу як міняється вигляд і стиль життя жінок вже після кількох місяців закордоном
Між тіткою яка буде виживати на огороді і яка працює в Празі - просто пропасть
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:39

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Hotab написав:Майбутнє наших ЗСУ - техніка країн НАТО.

В Афганистане была техника НАТО. И даже солдаты НАТО. Потом пришли местные дехкане и попросили всех на выход.
Религиозное верование в вундерваффе - не лучший помощник в войне.
crumd

Заблокований
Подякував: 0 раз.
Подякували: 109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:40

Letusrock написав:
  Faceless написав:
  Letusrock написав:тут питання чисто економічне: а) посудомийка в селі за 100 км від райцентру має зарплату 0 грн (бо нема роботи), б) посудомийка в райцентрі чи облцентрі буде мати наприклад 10тис грн але 5 год в день буде тратити на дорогу, в) посудоймийка в Празі має 1000 евро (і вище). Як на мене вибір очевидний.

Тільки у варанті а) - є своє житло і город
у варіанті б) - є купа варіантів залежно від графіку, можливості хоча б тимчасово жити в місті, або орундувати, і взагалі, посудомийка - не довічний діагноз. Так чи інакше в цьому варіанті є більш-менш реальні способи переїхати, орендувати, якісь перспективи потім купити своє але ближче. При цьому маючи "запасний аеродром".
варіант в) - житло - тільки винаймати, що з'їсть майже весь заробіток, "городу" немає, витрати в рази вищі, ніж порівняно з попереднім варіантом, є мовний бар'єр, тому все набагато складніше з перпективами, громадянкою не стане (хіба заміж вийде), майже ніяких перспектив заробити на своє (хіба що на своє в Україні), коли не стане сил працювати - або повертатися назад в село без нічого, або маргінальне життя в приймах, або на шиї в дітей. Ні, в принципі, є й більш оптимістичні сценарії, відкриє власний бізнес, заробить на всі базовій й небазові потреби, прилаштує дітей, забеспечить старість у Празі. Ймовірність оцініть самі :)

Мені трохи смішно це читати. Я вам пишу з особисного досвіду. Я живу біля Ужгороду, маю родичів по всій області. Десятки тисяч земляків (якщо не сотні) успішно працюють за кордоном багато років - ще з кінця 90-х. У когось лише чоловік, у когось навпаки, багато є таких що їдуть разом (діти або дома ящо старші, або теж з батьками). Цілі династії працюють в Чехії - а купляли квартири, будували будинки у нас дома.
Типовий портрет жінки-заробчатки : а) вік 35-50 р, діти виросли, треба помогти з освітою / побудуватися / купити квартиру. Сімейний стан : незаміжня/розлучена або чоловік теж там / або чоловік невиправдовує сподівання у фннансовому плані
От от, яж сам про що кажу - це типова схема виїзду на заробітки, хоча "якір" все одно тут. І так чимало живуть поколіннями.
Головне - це аж ніяк не еміграція по факту
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8236 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:47

Letusrock написав:в Західній Україні в 99% людей є родичі які давно живуть/працюють за кордоном. тому без проблем можна виїхати. особисто знаю багато прикладів виїзду на роботу в ту же Чехію після 45 років (діти виросли - потребуюють не маминих поцілунків а грошей на оплату освіти і квартир)

Якщо "без проблем можна виїхати" то хто миє посуду у нас?
Взагалі, навіщо постійно мусолити це питання. Україна одна з найбідніших країн Європи, очевидно що будуть виїжджати. Заборонити виїзд - глупо.
Останній хто поїде, будь-ласка не заблудьте вимкнути світло. :D
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:50

А тим часом ми чекаємо посилки з Європи...

fler написав:Сьогодні з самого ранку орки гатять по нашим позиціям у Миколаївській обл. з подвійною силою. Місцеві, що живуть "на лінії вогню" скаржаться, що мобілки вирубаються від того грохоту. Мабуть працює це:
На супутникових знімках видно, що до кордону з Херсонською областю звезли великогабаритну техніку. Це можуть бути РСЗВ "Смерч", комплекси С-300 або ОТРК "Іскандер". https://focus.ua/uk/voennye-novosti/514 ... ryma-shemy

Привіт))
Ну, вночі(було чути, хоч я зараз в тилу) теж трохи "ба-бахали", коли я чергував з 00:00 до 02:00год., але тільки трохи...
А зв'язок на передовій частенько пропадає - особливо після обіду і до ранку...
Успіх

Подякував: 281 раз.
Подякували: 1009 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:53

Faceless написав:
От от, яж сам про що кажу - це типова схема виїзду на заробітки, хоча "якір" все одно тут. І так чимало живуть поколіннями.
Головне - це аж ніяк не еміграція по факту[/quote]

Так але дуже багато людей задумаються не повертатися, якщо війна затягнеться на роки.
Замість купівлі цементу/піноблоків/зубних імплантів/штор/університетів в Україні, будуть сплачувати оренду житла / медстрахування в ЄС
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:55

Letusrock написав:
  kotyk222 написав:
  ЛАД написав:....Почему-то наши западники, которые подчёркивают свой патриотизм в противовес русскоязычному Харькову перед войной достаточно массово многие годы ездили на работу на Запад, а не строили Украину

Аж занесло скабєєвщиною про "свідомітав коториє ж*** єврапєйцам моют, пака прастиє люді востока на заводах работают".

тут питання чисто економічне: а) посудомийка в селі за 100 км від райцентру має зарплату 0 грн (бо нема роботи), б) посудомийка в райцентрі чи облцентрі буде мати наприклад 10тис грн але 5 год в день буде тратити на дорогу, в) посудоймийка в Празі має 1000 евро (і вище). Як на мене вибір очевидний.
Звідсно і в Україні можна було заробити багато грошей, але не кожен народився щоб стати ІТ-шником, чи розкрутити вдалий бізнес і т.д. Жити хочуть всі, і робота в ЄС дає кожному цю можливість.

От власне. За цю зарплату вона утримує сім'ю в Україні, формує тих 10-12 млрд валютних надходжень. Це краще чим наприклад працювати на Запорізькому автозаводі який висів на шиї в бюджету, похоринив цілу галузь але типу зберіг робочі місця
kotyk222

Подякував: 31 раз.
Подякували: 77 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 12:57

crumd написав:Потом пришли местные дехкане и попросили всех на выход

Вроде ж уже вы смогли увидеть, что наши на выход не пошли. Зачем это сравнение?!

crumd написав:Религиозное верование в вундерваффе - не лучший помощник в войне.

У вас есть сомнения, что 777-я гаубица получше советской устаревшей рухляди (толе, конечно, хорошей, по безнадеге)
Или то,что NLAW лучше, чем РПГ-22?
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2473 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 13:01

Hotab написав:К сожалению действительно выезжают на "попробовать" как с деньгами, так и без.
Сейчас барышня мылит в Ирландию на 3 +- месяцв. На бумаге все красиво, посмотрим по факту.
А обещают (и знакомые такое имеют) жилье бесплатно (тут как повезет какое именно, номер в отеле, или в семье, или апартаменты), еда бесплатно, и 200+ юро на взрослого, 40+ юро на ребенка В НЕДЕЛЮ.
у нее трое детей, и она сможет получать полтораху в месяц. У себя в банке ей платили ,(а может продолжить дистанционно работу ) 12-13 т грн. Хочет подтянуть язык в их среде (тут сомневаюсь) и скопить немного.
Те, кто без детей, будут спокойно до года сидеть , иметь подработки и в ус не дуть, если тут работали на минималку.

мелочь, но если по-правильному при наличии доходов пособие могут/должны срезать
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1645 раз.

Профіль

1
4
5
  #<1 ... 976977978979980 ... 14869>
Форум:
+ Додати
    тему