lapay написав:Херсонську тероборону, з одними коктелями, відразу розстріляли з кулеметів.
І хто за це повинен відповідати, що тероборону відправили на танки без джавелінів, лише з коктейлями молотова? Питання "не на часі", "після війни"...? А може, винних потрібно покарати негайно і показово, поки вони не накоїли ще більшої шкоди?
lapay написав:Укріпрайон в Чонгарі, міг затримати наступ, але авіація все одно б розбомбила будь-які укріплення, а десант в Бердянську теж міг бути. Одеську область готували до наступу, і є результат, північніше, чомусь, не готувались. Де тонко, там і рветься.
Хочете сказати, що Південь, навіть з бетонними укріпленнями у кілька ліній оборони (якби вони були побудовані), з вчасною роздачею зброї теробороні, втримати було неможливо? Але ж укріплений донецький напрямок якось не провалився у перші ж дні і досі в більшості напрямків утримується, а авіація там з'явилась у той же день. Моя думка, втримати було можливо і навіть легше, ніж зараз той же донецький напрямок. Та навіть без укріплень озброєна тероборона не пустила б окупантів у міста, було б бажання і вчасна реакція у влади.
полностью оккупированы Крым и Херсонская. Частично окупированы Харьковская, Донецкая, Луганская и Запорожская. Всего 25 областей. Угу всё потеряно. Киселев тв сказало.
Я не писал что все потеряно. Я писал "масштабы удара войны по экономике еще только предстоит осознать".
Что до металлургии - в процессе там задействовано несколько заводов, там и кокс и руда и глинозем и прочее влияющее на финальный результат - то есть то что Криворожсталь и Запорожсталь не оккупированы еще не значит что на них не повлияла война. Как минимум повлияет тем что часть работников уехало оттуда, а как максимум - опять же "масштабы удара войны по экономике еще только предстоит осознать".
Schmit написав:На жаль не вірю в повернення навіть втраченого Півдня. Правий берег з Херсоном ще можна повернути, а далі Дніпро, форсувати без величезних втрат не реально. З іншої сторони - степ, який, як сказав Арестович, без величезних втрат пройти неможливо. А тепер москалі ще й вкопуються там. Потрібно було тримати ці території, виконавши на перешийку лінію Мажино чи хоча б роздати теробороні зброю вчасно та громити ворога в містах, але ні. Усі ж знали, що одна з перших задач пуйла - сухопутний коридор в Крим. До речі ви бачили херсонську тероборону?, а енергодарську?
Херсонську тероборону, з одними коктелями, відразу розстріляли з кулеметів. Питання не в тому, чи хочеми ми повернути Таврію, питання в тому, чи хочуть цього партнери, і чи вистачить в них на це зброї. На лівому березі ключова точка ЗАЕС, вони її будуть тримати зубами, бо вони плануюють постачати електрику на всі окуповані території. Укріпрайон в Чонгарі, міг затримати наступ, але авіація все одно б розбомбила будь-які укріплення, а десант в Бердянську теж міг бути. Одеську область готували до наступу, і є результат, північніше, чомусь, не готувались. Де тонко, там і рветься.
Хорошим варіантом було би, також, просто не розміновувати Чонгар. Це було навіть легше аніж "просто пєрєстать стрєлять"... Але є і добра новина: "Деталі: У Генштабі запевнили, що посіпаки російських окупантів опиняться за ґратами." https://www.pravda.com.ua/news/2022/04/25/7342072/
katso написав:Как минимум повлияет тем что часть работников уехало оттуда,
не знаю какая у вас бизнес школа, моя меня учила отделять возможности от фобий, хотелок и всего остального.
Самый большой риск я вижу не в разрушенных стенах заводов и жилого фонда, а в переселенцах которые потеряли работу.
Заводы можно отстроить, оборудование и технологии закупить, найти других поставщиков сырья. Это я отношу к возможностям.
А найти другие 4 млн трудоспособных квалифицированных сотрудников (вместо тех которые сейчас в эвакуациях) невозможно. Их не даст мвф, не пришлет гуманитаркой ЕС, не инвестирует в нашу экономику США. Через полгода-год эти люди где то "потеряются" (трудоустроятся) и узел окажется indénouable.
katso написав:Я не писал что все потеряно. Я писал "масштабы удара войны по экономике еще только предстоит осознать".
нечего осознавать, если не вернуть квалифицированное трудоспособное население из эвакуации, экономика исчезнет. Об этом сейчас никто не говорит, очнутся когда начнется гиперинфляция, внезапно окажется что экономика это налоги, а налоги платятся с доходов, которые ещё надо получить, выпустив и продав что то полезное. Выше я Ладу пытался объяснить, что сами по себе заводы не есть экономика и без людей нужной квалификации на выходе будет неликвид, который никто не купит, соответственно не с чего будет заплатить налоги и накормить армию.
то что заводы разрушены это 10% от проблемы, остальные 90% то что когда их отстроят работать будет некому.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в П'ят 20 тра, 2022 10:36, всього редагувалось 6 разів.
Дивна інфо... Ми (збірка 4черги із Зах.Укр.) на передовій з кінця березня. Майже всі непрофесіонали -- від слова зовсім. Більшість -- вперше зі школи побачили автомат і вистріляли 57патронів за цілих 3тижні підготовки... Наші нечисленні "профи" зазвичай не набагато кращі -- мають досвід сидіння в окопах з часів АТО. Тепер і у нас є такий "досвід". Наразі процвітають істерики, алкоголізм... Особливо після дивного "наступу" -- на неокопані позиції, під гранато-міно... обстріл.
І наприкінці 3міс війни ніким замінити аж отаку "иліту"? "Сіріослі"?? За увесь цей час не можна було хоч когось натренувати в тилу???
Я так розумію, що нині просто треба чекати масові надходження арти із Заходу (ленд-ліз), яка би нарешті придушила москвинську. Але чому би не робити це по черзі? Хто там в тилу мріє повоювати, чи про 100т₴ -- чому їх не пустять посидіти в окопах??
Подписывайте петицию "Скасувати заборону виїзду з України чоловіків віком від 18 до 60 років та запровадити приоритет призову під час мобілізації добровольців." -
В Україні триває війна. Це війна вільних людей за свободу проти неволі. Проте, деякі законодавчі ініціативи влади мають ознаки відмови від цінностей свободи. Так, наприклад, всупереч логіці, виявляється, захищати свободу необхідно примусово.
Спочатку, всупереч нормам міжнародних конвенцій, поза межами законів України, введено заборону на виїзд з країни майже всім дорослим чоловікам. Тепер розглядається кримінальне покарання за виїзд з країни під час війни аж десятьма роками ув’язнення.
Ці ініціативи не мають нічого спільного із правопорядком. Ці ініціативи лише породжують корупцію і беззаконня. Не буде ефективною у захисті України людина, яку примусом змусили стати «захисником». Не потрібні Україні, країні вільних свідомих людей, методи тоталітарних деспотій. Вільні люди України здатні на основі вільного волевиявлення захистити свою вільну Батьківщину. Треба вірити у Народ України, а не ламати його через коліна.
Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина відчувають дефіцит нафтопродуктів, тому закупівлі здійснюються в інших регіонах через порти. Отож, компанії, які сьогодні здійснюють оптові постачання нафтопродуктів в Україну намагаються протиснутись крізь довгострокові контракти європейських гравців в портах і всі залишки відправляють в Україну. Сьогодні наші оператори, маючи ресурс в Констанці чи в портах Амстердама, Роттердама та Антверпена розробляють надскладні логістичні ланцюжки доставки пального в Україну. Для розуміння усієї складності ситуації: сьогодні, щоб ресурс потрапив в Україну, він спочатку їде баржами по річках, переливається в термінали, потім залізницею і автотранспортом. Крім того постало болюче питання вагоно-цистерн, яких не вистачає Україні. Мова тепер іде про їх закупівлю в Німеччині та виробництво в Україні.
у мирний час Україна споживала в місяць 800 тис. т бензину та дизельного пального. Зараз споживання скоротилося на третину. За інформацією учасників ринку – за 10 днів травня в Україну з Польщі надійшло – 30 тис. тонн, а мало б надійти ушестеро більше.
мыслю что на 30% примерно упала и экономика, с потреблением топлива есть прямая взаимосвязь. Если человек/предприятие не получает дохода, то и заправлять авто он вряд ли сможет. Оценку -40% я считаю "чрезмерно пессимистичной".