otg написав:Вот Ви пишите бред. При чому тут довідки? Любий руськомовний, ну по крайній мірі більшість, не проти довідок на мові. Одиниці якихось старих бабульок з старческим маразмом, можут вимагати довідку на русском. Все остальне тупий срач про мову. Мін половина воїнів на передку розмовляють на россійський. Ви іх хочете вигнати в рашу?
Срач почався через вступ в дію чергових положень закону про Мову, зокрема про обов'язковий дубляж українською інтернет ресурсів. Бабки активні юзери нету? Довідки були як приклад державних послуг державною мовою. Основні конфлікти в сфері послуг, де споживачі не можуть отримати послуги мовою регіональної мовної меншини, українською чи російською.
Так де Ви бачили такий срач? Не придумуйте. Я не часто хожу за довідками, тим більш мінцифри багато питань вирішило, але коли був в держ конторах не разу не бачив не яких конфліктів по цьому питанню з боку руськомовних. Що стосується інету, зовсім не бачу проблеми. Хоча рахую що під час війни займатись цім дурість.
Востаннє редагувалось otg в Суб 16 лип, 2022 14:45, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:не знаємо. Чи треба сьогодні і зараз? Наслідки "сьогодні і зараз" бувають не дуже гарні. У Союзі українські школи зникали дуже повільно і без примусу, по мірі зниження кількості бажаючих.
Сьогодні і зараз вже триває тридцять років. За цей час можна було вивчити українську мову. Наразі настав час продемонструвати це знання, якщо хтось працює в сфері послуг чи держслужбовець, і споживач звертається до нього державною мовою. Зараз йде зворотній процес, який був при радянсьеій окупації, теж доволі повільний, якщо що.
juristkostya написав:Я ж не зря сказал, что надо вовремя остановиться. Родной русский в наших реалиях это "вариант нормы", использовать здесь категории "болезни" и "лечения" крайне некорректно и граничит с фашизмом.
Не цитуйте вікіпедію, це мовітон. Повірте не трпимість до людей по расовій, національній чи другим ознакам це типова риса фашизму. До прикладу Ви йдете мені на зустріч і у Вас на голові заплетена косічка, я підхожу бах в морду. Ах ти пі-др. Ну да мені не подобаються всякі голубі, але я не фашист, та мушу бути терпимий до других.
otg написав:Так де Ви бачили такий срач? Не придумуйте. Я не часто хожу за довідками, тим більш мінцифри багато питань вирішило, але коли був в держ конторах не разу не бачив не яких конфліктів по цьому питанню з боку руськомовних. Що стосується інету зовсім не бачу проблеми.Хоча рахую що під час війни займатись цім дурість.
Дурість взагалі виступати проти закону про Мову, спочатку комусь державна мова не подобається, потім сама держава, за прикладом далеко ходити не треба. Російськомовній меншині треба виступати за закон про нацменшини, якщо вони хочуть зберегти свою ідентичність, або змиритись з поступовою асиміляцією.
juristkostya написав:Я ж не зря сказал, что надо вовремя остановиться. Родной русский в наших реалиях это "вариант нормы", использовать здесь категории "болезни" и "лечения" крайне некорректно и граничит с фашизмом.
Не цитуйте вікіпедію, це мовітон. Повірте не трпимість до людей по расовій, національній чи другим ознакам це типова риса фашизму. До прикладу Ви йдете мені на зустріч і у Вас на голові заплетена косічка, я підхожу бах в морду. Ах ти пі-др. Ну да мені не подобаються всякі голубі, але я не фашист, та мушу бути терпимий до других.
Так, терпимість, почувши сьогодні всіх, роблю висновок, що на превеликий жаль в Україні переважна більшість є російськомовною і намагається такими же залишитися в силу всіх почутих аргументів від форумчан. Прикро, але вимушений з цим рахуватися, щоби не порушувати клубні правила.
remark написав:Так, терпимість, почувши сьогодні всіх, роблю висновок, що на превеликий жаль в Україні переважна більшість є російськомовною і намагається такими же залишитися в силу всіх почутих аргументів від форумчан. Прикро, але вимушений з цим рахуватися, щоби не порушувати клубні правила.
Тут я с вами соглашусь, кроме, разве что, оценки "прикро". Если оценить, как ситуация сдвинулась всего за 30 последних лет, то мы видим просто охренительную динамику в сторону украинства. Радоваться надо.